icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
kveta
Odpoveď bola odstránená
kreativna
14. jan 2014

@honeybadger tak za prve petot nikoho nenabada a ani nenuti aby používal či už v lečbe alebo prevencii vitamín C-neprekrucaj a nepoužívaj veci vytrhnuté z kontextu proti niekomu s kým nesuhlasiš ak chceš argumentovať tak čestne, každá informácia ktorá može spochybniť bezpečnosť očkovania ti je proti srsti, každu alternatívu ktorá može pomocť ked je naša vyspelá medicína bezradná vprípadoch ktoré sposobili aj lekári i ked neumyselne alebo nevedomky/nevedomosť neospravedlnuje/tiež spochybnuješ,o čo ti ide -z tvojho pohladu je dobre len to čo nam diktuju lekári i ked prax a zo života vieme že opak je pravdou a tu nejde o dokazovaní svojej pravdy a hladenie svojho ega ale ide tu o skutočne veci ktoré sa udiali a medicína sa k tomu nevie vyjadriť je niekolko realnych udalostí v životoch ludí kde medicína zlyhala a stal sa "zazrak"kde pomohla alternatíva alebo ako to nazvať množstvo faktorov zloženych z roznych poznatkov z roznych oblastí či už je to klasicka medicína alebo alternatíva alebo iné...z mojho pohladu je nemiestne znevažovať osočovať a vysmievať sa a napadať autora ktorí zhrnul informácie študie a poznatky z oblasti vitamínov a konkretne vit.C, pričom jasne na začiatku argumentuje že vitamín C nie je všeliek, upozornuje ludí že vždy sa treba poradiť a konzultovať z lekárom nikoho nezavadza a nikoho k ničomu nenúti jednoducho vytvoril niečo čo by mohlo napomocť obyčajnemu človeku k ceste uzdraveniu a kto s tým nesuhlasí vpohode.Keby si bol na urovni inteligentného a nezištného človeka ktorému ide len o dobro a zdravie ludi tak by sa aj inteligente a na urovni komunikoval a rešpektoval by si názory aj druhých a aj by si sa nad nimi zamyslel tvoja komunikacia zavana jedným smerom a možno ti krivdím ale moj nazor je manipulovať ludí a presvedčiť ich o tvojej pravde a možno maš za to aj tažké peniaze kto vie ale neverím ti ani slovo že by ti šlo o blaho a zdravie ludstva a to prízvukujem nepatrím k žiadnej skupine som sukromna osoba a mam skusenosti /som matka viacero detí/asi sa ti to bude zdať smiešne že nie som kvalifikovaná , je mi jedno čo si o mne myslíš a aku špinu na mna hodíš ale zamysli sa a to dokladne!

kreativna
14. jan 2014

ahojte všetci a ešte jedna vec ktorá ma vrcholne vytočila/dostala som sa k nej uplne náhodou/moja dcera doniesla od starej mamy niečo zabalene v novinách až ked som išla čistiť zeleninu na tých novinách zistila som že su to katolicke noviny a udrel mi článok do očí ako cirkev mala rokovanie dokonca na štrbskom plese /určite malui všetkeho plnu riť a nažrali sa ako prasce/týkalo sa to očkovania no nemám slov, niektorí ste to možno čítali-je to nagrcanie, zrejme tým ktorím velmi záleží na povinnom očkovaní sa tlačí na otlak a strácajú pevnu podu pod nohami a su ochotní investovať aj do cirkvi a to nemalými sumami len aby manipulovali svoje ovečky a pod moralnym psychickým a neviem akým nátlakom ich vmanipulovali aky by boli nezodpovedný a proti ludstvu keby svoje deti odmietli očkovať-no toto je už choré a neprehlidnutelne vymývanie mozgov a zasrašovanie a to si hovoríme demokratický štát?ved toto je horšie ako totalita.....hnus

mano5
15. jan 2014

@honeybadger Dochadzaju argumenty tak zacneme s osobnymi invektivami? To sa podoba celkovemu obrazu niektorych dnesnych "vedeckych kapacit" v akomkolvek obore. Ked nieco nezapada do predstav vedy a vedecky nazorov, tak spochybnime tych, ktori take nieco tvrdia. To uz tu bolo:
Pred cca 2000 rokmi sa slnko tocilo okolo zeme a zem bola rovna doska. Kto protirecil tomuto nazoru ten bol upaleny alebo ukrizovany v mene niecoho vyssieho. Este v 19. stor. branili niektorym vedcom a vyskumnikom zverejnit, ze pyramidy su starsie ako 2000 rokov.
Dnes branime ludom a vedcom (ktory maju iny nazor) aby zverejnovali a sirili vedomosti o tom, ze vakciny su skodlive a neprinasaju taku ochranu ako si poniektory myslia. To sme sa teda (ludstvo ako take) moc dopredu neposunuli.
Ale kedze je na svete cim dalej viac ludi, ktori sa neboja povedat pravdu (rozny "Snowdenovia"), tak verim tomu, ze sa coskoro dozvieme pravdu aj o tom ako je to s vakcinami - ci uz je to tak alebo onak.

tatko_bebe
15. jan 2014

Hon na carodejnice sa zacal 😀 mano5 nedaj si preto pichnut ziadnu vakcinu ani tetanovku ked budes mat zas.atu ranu od hnoja pardon kontaminovanu

aristka
15. jan 2014

@kreativna demokratický štát ,nie sme aj odkedy bola podpísaná vatikánska zmluva a nikomu to nevadí a ovečiek v kostole je stále rovnako ....

aristka
15. jan 2014

@tatko_bebe vymyje si ranu mydlovou vodou a dá si megadávky céčka z usa 😀

petot
15. jan 2014

@honeybadger Štúdie dokázali, že ľudia majú po očkovaní protilátky. Nedokázali však, že sú vďaka očkovaniu z dlhodobého hľadiska zdravší.

K otázke, samozrejme sa kontaminujúce ťažké kovy pri výrobe vitamínu C sledujú. Na rozdiel od vakcín.

kreativna
15. jan 2014

@mano5 len dufam že to nebude trvať 2000 rokov 😀

honeybadger
15. jan 2014

@petot A sledoval sa aj injektopas? Stopove mnozstva? Mne to je jedno, ale to antivaxeri maju take paranoidne pripomienky... tak ci je to aj pri tych produktoch, ktore uzivaju na kila...

Z dlhodobeho hladiska nebudes mat komplikacie a trvale nasledky chorob, proti ktorym sa ockuje, pozri sa napr zase do toho Svedska, ked sa prestalo ockovat, kolko deti malo neurologicke komplikacie. Nori neprestali ockovat, a boli vpoho.

Ty si to neuvedomujes, lebo Teba a Tvoje deti chrani kolektivna imunita, ktorej neveris na zaklade svojej analyzy. Ale keby sa tak rozhodli viaceri z nas, by nas to tu kosilo kazdy rok, Svedsko nie je jedinym prikladom...

ewisam
16. jan 2014

@honeybadger A ti lekari a vedci co tvrdia, ze to nieje az take super sa podla teba mylia? /A nie je ich malo, prave naopak,mam pocit, ze ich pocty stupaju/

sirinka
16. jan 2014

No... Vyzera to tak, ze niekomu dochadzaju argumenty, treba protistranu umlcat inym sposobom
www.suenee.cz/gates-tvrda-cenzura-proti-odpurcu...

ewisam
16. jan 2014

@aristka @tatko_bebe no nie, ani si to neumyje, naco len bude bezat za dr. a da si napichat tetanoviek kolko znesie, najlepsie megadavku 3x denne, sak kdyby nahodou 😎

mano5
16. jan 2014

@honeybadger Tie produkty, ktore uzivaju na kila ich nikto uzivat NENUTI. Nech si kazdy uziva na kila co chce: cokoladu, maso, kapustu, brokolicu,…. Preco nas NUTIA OCKOVAT, ked je to take dobre a prospesne? Ved ked je to take dobre a neskodne a prospesne, kazdy si to da dobrovolne a este si rad aj priplati.

mano5
16. jan 2014

@tatko_bebe Zijem sice v malom meste ale s hnojom sa je problem stretnut aj tu. Predpokladam, ze narazas na tetanus proti ktoremu som ockovany bol a aj moje deti budu proti tetanu ockovane - MONOVAKCINOU a s mojim SUHLASOM po 1. roku zivota, ked sa zacnu samostatne a hlavne "nekontrolovatelne" pohybovat.

mano5
16. jan 2014

@tatko_bebe Ja by som si uz teraz tetanovku nedal - musel som, ked som nastupoval na vojnu. Detom sme rozhodli so zenou dat kvoli tomu, ze ich chceme dat do skolky, a tam by bol dost problem ustrazit drobne zranenia - kedze s nimi nemozeme byt cely cas 🙂 . A tak isto aj neskor, ked sa nam zacnu tulat po detskych parkoch samostatne. Oni si totizto sami tu ranu nevycistia a na ucitelky v skolke a skole sa spoliehat tiez nemozem.

bluerose
16. jan 2014

@mano5 a kde sa da zohnat ta monovakcina tetanu? Staci povedat pediatricke, ci? To ale poistovna asi nepreplaca....

sana15
16. jan 2014

@mano5 to by aj mna zaujimalo ako sa ta monovakcina vola a ci je u nas registrovana a dostupna - ak teda myslime monovakcinu proti tetanu vhodnu ako zakladne ockovanie pre deti 😕

petot
16. jan 2014

@honeybadger Z dlhodobého hľadiska už u mňa všetky vakcíny stratili účinok, možno s výnimkou tetanovky, ale u tej chýbajú jednoznačné dôkazy, či vôbec funguje.

Ak ma stráži mýtická kolektívna imunita, tak potom možno ešte lepšie aj mýtická špagetová príšera 😉

mano5
16. jan 2014

@bluerose
@sana15 Kde a ako sa da zohnat presne neviem. Moja sestra v nemecku ockuje monovakcinou proti tetanu, tak sme to povedali nasej pediatricke, ze chceme len monovakcinu a ona sama sa ponukla, ze nam ju zabezpeci. Po tomto rozhovore asi za tyzden volala, ze nam ju vie zabezpecit, tak ked to bude aktualne, mame jej dat vediet.
Ak by ju nezohnala tak by som isiel za sestrou a zaplatil si je v DE - nastastie mam taku moznost a prostriedky.
Treba sa spytat aj v lekarni - najlepsie ak mate znameho lekarnika - v dnesnej dobe lekarne funguju ako spacializovany maloobchod aj so zlavami a inymi vymozenostami retazcov. Dokazu zohnat vselico, co normalne nepredavaju - monovakciny, rozne prirodne produkty, homeopatika, koloidne zlato, ...

sanym
16. jan 2014

@mano5 Len sa chcem opýtať, či si myslíš, že je možné dostať tetanus aj následkom drobných poranení v škôlke ktoré spomínaš. My sme nedali preočkovanie v šiestom roku a tiež som rozmýšľala nad očkovaním proti tetanu, ale keď som si pozrela prípady nakazených za posledné roky, žiadne deti ani mladí ľudia tam neboli.

mano5
16. jan 2014

@sanym Nemyslim si to, ale kedze som z maleho mesta (bez kopcov hnoja) ale blizko mame les (v podstate zijeme v udoli medzi horami), v ktorom sa nachadza kadeco a deti na okraj chodia na prechadzky ako zo skolok tak aj zo skol, tak preto. Ja by som nedal ale je to z mojej strany taky kompromis zene, ktora chcela aj osypky. Tak sme sa nakoniec dohodli, ze tetanus ano a osypky nie - aspon zatial to plati, ale zivot je plny zmien a nahlych rozhodnuti, takze nic nemozem s istotou povedat do buducnosti.
A to by si mali uvedomit v dnesnej dobe aj zaryti propagatori ockovania - nikdy uz dnes nemozu vediet, kedy sa objavi nejaky "Snowdenko" z farmafirmy s kopcom dat na USB, ktore zverejni. To potom bede niekto za poriadneho idiota (mozno to budem aj ja so svojou nezaockovanou dcerou 🙂 )

demo
16. jan 2014

@mano5 takyto snowdenovia sa predsa uz vyskytli. rada to sem nakopirujem znova
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/3309-dalsi-v...

ema72
17. jan 2014

suhlasim s nazorom, ze kazdy rodic by sa mal slobodne rozhodnut na zakladne svojho najlepsieho uvazenia - ale na druhej strane by mal disponovat vyvazenymi informaciami. Tesim sa, ze rodicia na tejto stranke sa podelia o svoje skusensosti. Lebo si myslim, ze to ma tu skutocnu hodnotu - skusenosti z realnej praxe. Nazor je subjektivna vec aj ateista s veriacim sa zrejme na rovnakych argumentoch nedohodnu. A hlavne je to baza znalosti pre ludi, ktori sa v etape rozhodovania a zvazovania. Historicke poucenie je potrebne a netreba na to medicinske vzdelanie. Ved keby sa bez vakcin nedolo zit na cele generacie nasich predkov rolnikov pracujucich na poli by hufne vymreli na tetanus. Rovnako by nikto neprezil zranenia pocas vojen.

mano5
17. jan 2014

@aristka 4 roky stary vyborne propagandisticky zamerany clanok. Ale ulohu si si pre dnesny den splnila 🙂 .

tatko_bebe
17. jan 2014

@ewisam tak ked je simplexny (blbucky pre plebs co nerozumie) tak mu to ten debilny lekar umyje a ocisti +dezinfikuje 😀 takze je dobre ked za nim bude utekat ked nevie co ma robit

kveta
17. jan 2014

@honeybadger Ty si jeden z tych podpisanych pod clankom v Tvojom linku?