(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... pekne napísané o atopickom ekzéme ,,,,inak čo ja viem a mala som možnosť vidieť ,na novorodenenckom pomaly každé druhé dieťa kúpali v otrubách ,kvôli pokožke...
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... čo je ceramid ,čo sa táka pokožky a je spomenutý v článku o atopii ...
@norwayka ano ja nepopieram, že sú fatálne následky. Ale tým "jedno" som nemyslela jeden prípad, ale jedno percento očkovaných. Ja len hovorím, že nie som kompetentná prehlásiť, ako to tu robi vaščina mám, že očkovanie je zlé a úplne zlé. a vakcinácia ako taká, nezachránila ľudské životy. Len tu sa o tom v tejto téme nepíše o pozitívach iba o negatívach. Ale keď chceme niečo hodnotiť, mali by sme poznať obe strany.
@gabrielkaa presne tak, vyhadzuju sa tu linky a odkazy na vyskumy a pod. ale niekto nevie potvrdit ich 100% validitu. tiez, co si asi tak z nich mozeme zobrat, viac ako polovica mamiciek nerozumie tym popisom, zastavi sa az pri opisoch negativ a vylaka ich to. urcite viac informacii im povie lekar. ak sa im to nedostava, nech idu k inemu, maju na to pravo.
je veľmi smutné ,že o prípade sa nevie nič a av bulvár to má už v suchu ...pritom mamička je v žiali ,nič konkrétne nepíše ..nevieme výsledky hemokultút a kultivácií ,čo vyšlo a na 100percent boli odobraté,výsledky pitvy ...nevieme anamnézu ,čo sa dialo doma ,ale av bulvár pracuje ,pritom mamička zretelneľne píše ,že jej je medializácia bulváru vec neuľahčuje a av nevie nič o tomto prípade a prihrieva si polievočku ....maminke prajem úprimnú sústrasť a av bulvár ,že tak neoplakáva detičky v čechách neočko ,ktoré zomreli na čierny kašeľ alebo neočko detičky ,ktoré ostali po pneumokok.meningitíde postihnuté a jedno zomrelo ,čo bolo pred vianocami medializované a to boli len medializované, čo tak ísť na cintorín a ísť tam na tie staré hrobčeky detí položiť kvietok ,pretože väčšina z nich zomrela na nejakú inf.chorobu .....nemáte absolútne úctu k pozostalým a v kľude aby pochovali svoje dieťa .....smutné...
@gabrielkaa len toto je tazko povedat, ked to 1% je tvoje dieta a este kazdy ta bude presviedcat, ze to nie je z toho a do oci ti lekari povedia vsetko mozne, ale na papier to nedaju. pozri, ja zijem v krajine, kde sa mozem rozhodnut. tu sa teraz vyplacaju miliony za chore deticky, co boli ockovane proti prasacej chripke. je to uz na desiatky len tu na juhu, kde ja zijem. ale aj tu je to na dlhe behy nieco dokazat, ale da sa to a aspon je fond. myslim, ze nikto nie je kompetentny sa vyjadrit poriadne, lebo zase tvrdim, ze nikto nevie presne, co vakciny robia v tele toho ktoreho jedinca. ale kazdy by sa mal rozhodnut na zaklade svojej volby. nie preto, ze mu niekto nieco nariadi.
Ano, ved som povedala, pokiaľ akurát to percento pripadne na moje dieťa, alebo rodinu, je to tragédia a nedám si už druhé dieťa očkovať....Ale vačšine mám z očkovania detičky nezomreli, resp. nemajú autizmus. Ono sa hovorí o ekzémoch, a iných pliagach spôsobených očkovaním, ale to by som si tiež taká istá nebola. To čo v súčasnej dobe jeme sa zložením veľa krát skôr podobá na chemikáliu a nie potravinu, takže neviem či by sa skôr nemali ľudia zaoberať aj tým čo jedia, možno veľa chorôb - civilizačných - je spôsobených najme životným štýlom, to čo jeme, v akom strese žijeme atď. Ale ako už tu asi tisíc krát opakujem, som si vedomá rizík spojených s očkovaním, ale potrebujem relevantné informácie aby som tu vyvodila nejaké závery....bez toho to proste nejde. Keď si niekto - komu sa má ešte len dieťa narodiť, prečíta túto diskusiu, a na základe tu týchto informácii sa rozhodne neočkovať - myslím, že to nie je správne. Neobhajujem lekárov, keď silou mocou chcú očkovať dieťa aj napriek tomu, že jeho imunita na to nie je pripravená (rodinné anamnézy)...ale zas zavrhnúť to celé - na to nemám ako vravím dosť informácií.
Nemozem sa zbavit pocitu,ze niektore prispievatelky su hyeny v ludskej kozi a snazia sa vsetko obratit proti ostatnym prispievatelkam,len aby bol tie "naj" co vsetkemu rozumeju a vsetko vedia,docela smutne ☹ nemaju ani tolko ohladu k postihnutym maminam,aby radsej drzali usta...
@gabrielkaa problem je ta relevantnost informacii...co je relevantne? to je vsetko zalozene na tom, kto to cita. ci podla teba je relevantne to, co povedia lekari alebo vyrobcovia vakcin a ich vyskumnici alebo na druhej strane ludia, co mali neziaduce ucinky a ti sa zacali v problematike pyplat a poukazovat na urcite nezrovnalosti. vzdy ta relevancia informacii je zalozena na tebe a tvojom rozhodnuti. mne je uplne jedno, kto si co robi. je mi uplne jedno aj toto na sk, kedze ja sa mozem rozhodnut podla seba. ale ako povodom Slovenke, je mi luto tejto situacie na sk a vobec, ze tu taketo diskusie musite mat. a este mi je luto tej delby diskusie: odborna vs laicka...blbost ako hrom. ako povedala moja mama, byvala vrchna sestra na internom oddeleni, byvala sestra na JISke- nemala som rada, ked lekari nepocuvali pacientov. ja som ich vzdy pocuvala, ale preverovala. ak niekto hral divadlo, ze bolelo srdce, tak som natocila EKG a videli sme hned. ale boli pripady, kde som zachranila ludi pri infarkte vdaka tomu, ze som ich pocuvala...
@gabrielkaa nerieš ich ,už ti stavajú hranicu ,nás zvyšných už upálili a na teba sa chystajú ..hon na bosorky pokračuje ...toto ,čo tu prezentujú nemá nič s očkom a sú to osoby ,ktoré v živote nevideli človeka napr,s meningitídou ,hepatitídou ....nestarácaj s nimi čas ,lebo ešte sa tu do teba neobuli hlavné celebrity ,pracujúci ako it pracovník ...... 😉
@aristka nechaj @gabrielkaa urobit si svoj nazor,je plnoleta a svojpravna a uz prosim prestan stale dehonestovat vsetky druhy zamestnani je jedno ci su IT,alebo upratovacky,stale su to ludia 😢
@saska.t a prečo jej robíš hovorcu ,keď je plnoletá a predstav si ...neviem kto tu neustále písal o sprostých ,že ...inak nejak mi hapruje druhý počítač ...asi budem musieť kontaktovať it pracovníka ...má predsa znalosť o počítačoch ....a čo sa bude robiť s bankami cez víkend a čo to bude znamenať pre mňa ako klienta sa pôjdem dať poučiť k účtovníčke a prečo jogurty v obchode ukladajú ako ukladajú sa pôjdem opýtať predavačky v obchode ....opravárovi áut dám opraviť naše auto ...ten ma o chorobách moc nepoučí ,jedine auta ,zvyšok je jeho laický pohľad ....ako sa uplatňujú učebné osnovy si preberiem s učiteľkou v škole a ako si poradiť ,že dieťa nevie dobre čítať ,ako mám postupovať...dezinfekciu ,podlahy nechám našim upratovačkám ,ovládajú riedenie ich roztokov ,s ktorými umývajú zem ....a máme zvieratko a to nechám na starosť veterinárovi ,keď nám nemohla stúpiť na nôžky ..predsa vie čo robí a má skúsenosti a vedomosti a zvieratko nám do 3 dní bežká ako by sa nič nerobilo....
@kreativna na to isté miesto ,určite si to dobre sledovala ,či to z jedného vpichu neprepichly ...za toto čo si sem dala by si na škole zdr.smerov prepadla ....inak vieš ako sa prepichje tj postup ..inak ešte o aké inj.išlo ...ak nevieš postup ,vôbec si si ani nemohla všimnúť ,že prepichli ihlu...a dierka ostala jedna čím to je...
@gabrielkaa ake percento?jedno?ano a čo ak by akurat to jedno dieta čo zomrelo bolo tvoje....
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... možnosť aplikácie 2 liekov im súčastne ....pod tým to je a tak sa to robí ....je mi smiešne ,to ovláda každý zdravoťák aj doktori a aj pri iv aplikácii sa každý liek preplachuje FR cez kanylu ...laik ,ktorá neovláda techniky ,pre nás základné si to ani nevšimne aj keď je pri drobcovi ...
@kreativna už som sa k tomu asi tri krát vyjadrila...nechce sa mi to opakovat
@norwayka relevantna je podla mňa konstruktivna diskusia, nie slepé si presadzovanie svojho názoru. Relevantne je podla mňa, ak sa odborník stretne s rodicmi a budú viest debatu na úrovni. Neviem, ktorej tu zo zarytych odporkyn malo dieta fatalne následky. Aké percento deti ich má a aké percento vďaka vakcinam prezilo...ja chcem vediet viac,ale na tomto fore, je jednoznacne zameranie...
@gabrielkaa máloktorá z nás je zarytou odporkyňou očkovania, mnohé máme deti očkované a len vlastná negatívna skúsenosť s očkovaním nás "prinútila" začať sa touto témou zaoberať a nie sme to my kto robí tieto diskusie už takmer nečitateľnými...
@gabrielkaa podla mna to tu je zastupene obidvoma stranami. myslim, ze nikto ta nebude presviedcat, co mas ty spravit so svojim dietatom. rob ako uznas za vhodne...
@norwayka a ty by si mi Vedela aspoň na 70% potvrdit, že vakcinacia je uplne zlá? Ja sa tu ak si to ním nevšimol nesnažím pozrieť negativa a vedlejšie účinky, ale poďme o tom normalne hovorit, pre a proti....nie tu pripisovat bez ohladu všetky civilizacne choroby vakcinacii...potom to znamená,že pediatri sú buď blbci,alebo nám chcú ublížit naším detom....to mi z toho vyplyva. Nech sa neockuju deti plošne, nech sú vynimky...nakolko pre niekoho mozu byť fatalne...alebo nech aj zrušia ockovanie keď je to 'jed' ale nech to niekto dokáže

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... už dávnejšie som čítala ,že nové poznatky ukazujú ,že pri autizme by mohlo ísť o metabolickú poruchu a našla som niečo aj na nete a píše to dokonca klub rodičov autistov ...