(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@gabrielkaa ja viem na 100% aj s mojim manzelom, ze vakcinacia pre nase deti je neakceptovatelna. tym je to pre mna vyriesene. myslim, ze sme sa velmi normalne o tom doteraz rozpravali, preto sa aj s tebou bavim, takze respekt za to. ja som za slobodu v ockovani. ine ma nezaujima. kazdy si to musi vyriesit sam. ale uz sa opakujem.
@sanym to je už zaujmavejsie. Aké negativne skusenosti máš konkretne ty? Poďme diskutovat na tejto úrovni.
@norwayka předpokládám,že máš s tým vlastnu negativnu skusenost takže akceptujem. Ale aj tak by ma zaujmalo - nie ironicky, ci si t tomu dospela podla nejakych studií,alebo až tou negat. skusenostou.
@gabrielkaa my mame tiez vlastnu neg.skusenost-a az po nej sme prestali ockovat.
St.syn ma napr aj nepovinne ockovania-on reagoval vzdy max horuckou-tu beriem a akcepujem,ale to cim presiel mladsi-to uz teda fakt nie.
@gabrielkaa uz som to pisala vela krat a na verejne forum viac o nasich problemoch nenapisem.
Napisem ti IP.
@gabrielkaa Mimochodom, k tomu "prežívaniu vďaka očkovaniu" si prosím pozri, ako to v skutočnosti bolo: http://rizikaockovania.sk/dok/Statistiky_infekc...
@petot Diky za web. Pozriem to,ale si si na 100% ze Mgr. Tuharsky je zdroj, na ktorý sa da spolahnut? Lebo ten istý pán propaguje "umelý vitamín C" či to je iný pán, ktorý propaguje taký výnosný biznis ako "alternatívna medicína". (lebo o biznise sa často hovorí aj pri očkovaní, tak som si neni istá čo je vačší biznis, či liečitelia, a biorezonancie, a homeopatiká, alebo toto) Prečítam si a dala by som to prečítať aj nejakým odborníkom, nakoľko neviem zhodnotiť úmrtnosť a aké choroby boli po druhej svetovej vojne, resp. pred.
@gabrielkaa teraz som sa zasmiala prepáč ,ale ten pán ,ktorého spomínaš je ten čo ti dal ten link .to jest petot.... 😀
@gabrielkaa hehehe, toto je zlate, nesledujes to tu, tak chudiatko nemas ako vediet. petot je Mgr. Tuharsky 🙂 ale tak aspon ti odpovie doslovne z prvej ruky.
@gabrielkaa jaj a k tomu Cecku. nikdy by som sama nepovedala, ze je take uzasne. az ked som si co to precitala od petota a skusila sama na sebe. OK, teda, vyskusame, ci to funguje, ved nemam co stratit. tak som zacala napriklad skusat na bolest hlavy. mam to jedno, ci kupim C vitamin alebo paracetamol. a by si neverila ako to brutl dobre funguje. odporucam vyskusat...
inak k tvojej otazke: nie, nemali sme vedlajsie ucinky, lebo nemam ani jedno dieta ockovane a pred 5 rokmi som nechyrovala ani o MK, ani o tychto iniciativach na nete. v podstate som zachytila uplne prvykrat nieco na temu vakcin v jednej americkej talkshaw, kde jedna herecka bola presvedcena, ze jej syn dostal autizmus po vakcine. ale nevenovala som tomu pozornost. ako dcera pediatra by ma ani nenapadlo neockovat. ale potom prisiel moj manzel a on spominal, ze kolega po ockovani v 5 rokoch mali neziaduce ucinky a to som povedala, ze uvidime, mozno dame ockovat len nieco. ale nejak sa z kazdej strany to zacalo sypat a ja som zacala citat, anglicke stranky, norske, pre aj proti, zacala citat o chorobach, objednala knihy. v tej dobre som aj nasla jeden clanok u mojho doktora v nejakom lekarskom casopise, kde dansky tim robil vyskum a zistili, ze ucinnost vakcin bola znizena v pripade deti, ktore jedli velrybie maso, ktore obsahovalo vysoke davky pcb... a zrazu sa mi vsetko pospajalo, kolko poznam deti, co nemaju alergiu, ekzemy, co nie su stale chore a podobne. nikto v mojom okoli. a neviem, ci za to moze ockovanie, ale povedala som si, ze ak len smietka z tohto je pravda, tak ja to skusat na mojich detoch nebudem. najstarsi uz ma vyse 4 rokov a teda tesime sa vsetci super zdraviu, choroby prebiehame za 3 dni, vo vynimocnych pripadoch 5 dni a to nanajvys s paracetamolom. a kazdym rokom som si viac istejsia. vlastne ani nie, ja som si uz 100% ista, ze som spravila dobre. tak tu mas moj pribeh.
jaj a este jedna vec: vzdy som sa pytala dve veci:
1) co to robi s prirodzenou imunitou?
2) co okrem tej ochrany do tych deti este davame?
@gabrielkaa ano aj mne sa zda az smiesne kolko "odbornikov" sa v tejto teme nachadza a hned odsudzuju druhy resp. iny nazor. To sa mi az tak nepaci.......A po druhe, kdo chce psa bit palicu si najde. CHcete info zarucene, ze existuju mimozemstania? staci google a najde vam tolko doverychodnych clankov, ze az. Chcete clanky o pozitivach ockovania - najdu sa tisice, chcete clanky,ze ockovanie je zle - znova....takze komu verit? ... takze netreba hned klincovat ine nazory....len tolko....
@norwayka - s tým c-ckom je to zaujimave. som osobne proti umelym vitaminom, a nikdy som ich neuzivala, ale ak vravis, ze ti zabera miesto tabletky od bolesti, tak to skusim. Lebo ibuprofen ak uz ta hlava boli intenzivne si vzdy dam - takze to je tiez chemia. Ake c-cko? ci to je jedno?
čo sa týka neočkovania prípadne očkovania, stále verím (možno naivne) že raz vyjde pravda najavo, ako to všetko je. Sama z určitosťou neviem povedať, aké sú vedľajšie účinky a hlavne ako sú časté, či je očkovanie v tejto dobe nevyhnutné, či ak sa prestane očkovať choroby sa nám tu nevrátia...atď 🙂. Dôležité je, aby každý spravil rozhodnutie, ktoré si myslí, a verí, že je správne, neverím, že matky by chceli svojmu dieťaťu vedome ublížiť - či už očkovaním alebo odmietnutím.
@gabrielkaa a este pan Tuharsky je skvely svetovouznavany odbornik, s patricnym vzdelamin. Vystudoval specializaciu geograficke informacne systemy, takze jeho medicinske nazory treba brat ako relevanzne 😖
@demo ale aspon statnice a atestacie maju z mediciny... Tak na ofacovanie palca a vypisanie vymenneho listka staci, ale aspon sa nepustaju do veci, o ktorych sa len docitali na nete...
Ale vsak mozte s nim konzultovat vsetky zavazne medicinske problemy, ja vam vobec nebranim. Ja ho povazujem len za hochstaplera. Tot vsjo z mojej strany.
@janano ano a inak aj vdaka jenny sa spolocnosti zacali vyjadrovat inak ohladne autizmu. predtym to bolo, nie, autizmus z vakciny- neexistuje. teraz uz maju inu retoriku: nebolo dokazane, ze to spustila vakcina...takze aspon nieco... a jennin syn funguje takmer normalne vdaka vyluceniu mlieka a lepku a terapie. nie na vsetkych to funguje a nie rovnako, ale teda ona podla urobila dost osvety ohladne autizmu....
@gabrielkaa fakt najlepsie je C-salts, ale to musis objednat z USad trosku stoji. ale daleko zajdes aj s Cvit. z DM, len by som ho neutralizovala, lebo je kysle ak slak 😉
@gabrielkaa ja rozhodne odporucam viacero zdrojov, verejne diskusie prednasky odborne..., ale to sa u nas moc nerobi, odobrne clanky v casopisoch a aj kiny....potom si urobit nejaky kompromisny nazor zo vsetkych dostupnych info. A mozno uplne nezavrhovat clanky aj ktore su pre ockovanie,aby mohol clovek vidiet aj druhu stranu, nie len jednostranne vzdelavanie ....
@gabrielkaa to ,že je niečo na nete a vykazuje to články odbornosti ,neznamená ,že je to odborný článok ....kto sa nevyzná nevie selektovať a pekne písaný článok môže byť total hlúposť....
@norwayka prepac,ale moj nazor-no co sa vali z USA treba ozaj nasledovat..iny zivotny styl , strava, obezita,staci si pozriet napr tehotne v 16...ako tam narabaju s novorodencami, cim krmia svoje deticky,ake enormne velke su tie deti,ake spinave domy..viem,ze toto nereprezentuje ich spoolocnost,ale aspon ti vnukne aky taky iny pohlad..
@gabrielkaa no, to som sa tu pytala uz aj ja, ale kazdy tu ma plne usta toho,ake maju negat.skusenosti s ockovanim, kolko ludi z ich okolia ma nasledky,ale nic konkretne nepovedia...ja z mojho okolia totiz nepoznam nikoho takeho/..mne nevadi sloboda v ockovani, koniec koncov zijem krajine,kde je ockovanie dobrovolne,ale nech ludia nesiria hysterie a poplasne spravy..lebo toto co sa uz deje nie je o sireni informacii ale poplasnych dezinformacii..ako sa moze jedna mamicka cudovat,ze jej dietatko dostane norovirus, ked bolo ockovane proti rotavirusu...amen....
@veriiii lebo dnesne mamicky, zial, cerpaju informacie len z MK, vzacne vynimky sa spytaju uja Gooogla, a uplne mizive percento pouziva svoju hlavu aj na rozmyslanie, nie len na nosenie ucesu... Potom to tak dopadane. Kedysi bola agentura JPP (jedna pani povadlala) najdolezitejsim informacnym mediom, teraz je to MK plny "odbornikov" a zarucenych informacii
Ja nezhadzujem ulohu MK ako takeho, je tu na to aby sa vymienali nazory a rady, ale zneuziva sa na sirenie poplasnych sprav

@norwayka nik ma nepresviedca ani ja jeho...ale asi sú si necitala negativne odpovede na kazdy moj prispevok...