icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
prirodka
1. feb 2014

este na doplnenie,usla mi myslienka:v dnesnej dobe uz vymyslaju ockovanie nielen proti chripke/co nikdy nebolo,ved ako vies, ktora vakcina je prave na tento typ ochorenia a vobec, aky typ tej chripky mam...?/ale aj proti kiahnam ci osypkam.....!!

natas4
1. feb 2014

@prirodka proti osypkam sa ockuje uz dlho a boli proti osypkam zaockovane aj tvoje deti

prirodka
1. feb 2014

ak to bolo v povinnej vybave, tak mozno.....uz si to veru nepamatam, ale pointa bola v inom.....urcite vies aj Ty v com.....

natas4
1. feb 2014

@prirodka proti osypkam sa ockuje od roku 1969...a je pravda co si tu napisala, ze deti treba otuzovat, chodit kazdy den von a davat im vela ovocia a zeleniny...len tu su poniektori presvedceni , ze za to, ze ich deti su chorlave moze prave ockovanie...a poniektori radsej davaju kazdy den a dlhodobo svojim detom umely vitamin C z drogerie namiesto misky kyslej kapusty

prirodka
1. feb 2014

v tom mas pravdu,kysla kapusta je unikat,som za nu, v drogerii viatminy,ale ani v lekarni nie su to prave orechove pre dieta,ak uz , tak potom prirodny doplnok vyzivy, ktory je vo vyvazenom pomere s inymi bylinami ci mineralmi,ktore spolu synergicky posobia.Takto to aspon ja aplikujem pri mojich vnucatkach.....ovocie a zelenina ok, pokial obsahuje dostatocne mnozstvo mineralnych latok, vitaminov a pod.,co momentalne asi tazko.....preto to nahradzam prirodnymi doplnkami vyzivy.
No, trosku na obranu tych, ktori pisu o ockovani to, ze je pricinou chorob,opat je to v imunitnom systeme.....moze to sposobit aj ockovanie,ved je to chemia a ma neziaduce ucinky....viem o takych pripadoch,zial.

petot
1. feb 2014

@natas4 A poniektorí dajú dieťaťu radšej koktejl toxických chemikálií injekčne do svalu 😉

petot
1. feb 2014

@sanym Vakcína je na lekársky predpis, či už je dobrovoľná alebo povinná. Je na zodpovednosti lekára, aby zvážil indikáciu. Lekár nesmie podať vakcínu ak pre to nie je indikácia (a to ani pri nepovinnej).

maminkakacenka
1. feb 2014

Silent Epidemic; The Untold Story of Vaccines Movie dire
kuk na youtube.com
ked vidim, ako to svinstvo pchaju do tych nevinnych deti a ako ich tym mrzacia, chce sa mi sablit { s prepacenim }
😠 ☹

aristka
1. feb 2014

@sanym máme deti dobrovoľne očko prevenarom ,nebolo to ešte povinné.....a ja hovorím komunikujte s dr. ,alebo s niekoľkými dr......tieto diskusie majú byť info , rodičia si nemajú robiť závery ,ale aby diskutovali z dr.....a potom sa rozhodli ,ak dr. nevie vysvetliť aj laicky ,je niekde chyba.....,ale to neznamená ,že chyba je u všetkých ,ale výnimka sa nájde.....

babulka82
2. feb 2014

možem sa spytat ktora z očkovanych chorob v hexa vakcine je smrtelna a na ako dlho ma dieta imnunitu proti očkovanym chorobam?

brumca
2. feb 2014

@natas4 hmm tak uz aj vitamin C z DMky je zly? 😕 🙄 su deti, ktore jedia skoro vsetko ale kyslu kapustu nezjedia ani za svet...tak co potom...tak nedat ani kapustu ani Cecko? casto si citam tuto temu, nejak nemam chut sem prispievat..ale toto mi trosku nedalo, ze su rodicia, ktori sa snazia zdravo stravovat, nedavat umeliny, ale proste niekedy sa to neda...

sunshineka
2. feb 2014

@brumca ja osobne by som detom a ani sebe nepodavala vitaminy vo forme tabliet.je to chemikalia,zbytocne sa im zatazuje organizmus.je mnoho sposobov ako v potrave prijat vitamin C,len si treba vyhladat.lieky,vitaminy a podobne je jedna velka marketingova skupina,ktorym ide len o biznis,nie o nase zdravie. aby sme ich kupovali,potrebujeme byt oslabeni a nie zdravi...

brumca
2. feb 2014

@sunshineka ja nekupujem ziadne lieky ani vitaminy...len v zimnom obdobi pridavam niekedy do caju praskovy vitamin C 🙂

aristka
2. feb 2014

https://www.modrykonik.cz/blog/isoldaeva/articl... vyjadrenie českých adminov k smrti Amálky.....

kveta
2. feb 2014

Admini tu cele mesiace nevedia odpovedat na otazku, ci je stranka sponzorovana farmafirnou... Ale prehlad o aktivitach uzivateliek modreho konika na internete mimo tuto stranku maju vynikajuci... Vid poznamka admina:
"O úmrtí se mluví pouze na našich stránkách a poté i na facebooku, především mezi našimi uživatelkami a na dalším podobně zaměřeném internetovém portálu."

aristka
2. feb 2014

@kveta a ktorou farmou myslíš ,konkretizuj ,je ich dosť veľa..... 😀,plus neviem či ti odpovedia českí admini

kveta
2. feb 2014

@aristka Ty to iste vies. 😉

bubulka722
2. feb 2014

@kveta Toto som postrehla veľmi dávno. Mnohé tu majú nezdravý záujem o dobro našich detí. Svedomie vymenili za prašule.

kveta
2. feb 2014

@bubulka722 Visi tu reklama na liek na hlavnej stranke cele dni a zdravotnicka to nepostrehne.. No iste..

bubulka722
2. feb 2014

@kveta Veľmi dlho už nechodím na tieto diskusie, akosi nemám záujem preberať niečo s týmito ľuďmi. Samozrejme komu by nepripadalo divné, že poniektoré propagátorky očkovania tu trávia celé dni len pre dobro našich detí. Do očí bijúce. 😝

natas4
2. feb 2014

@brumca tak okrem kyslej kapusty sa vitaminy nachadzaju aj v inej zelenine a ovoci ..nie som zastanca UMELYCH vitaminov a uz vobec nie z DROGERIE ...a tie mnozsta co ma prevenar v tabulke, kolko by malo brat denne a dlhodobo dieta...nuz nezda sa mi to v poriadku ...vsetkeho vela skodi

natas4
2. feb 2014

@kveta co ta serie...ze odhalili podvodnika/podvodnicku? ze sa prevalilo, ze si niekto vymyslel smrt dietata po ockovani? ze niekto uz nevedel ako vystrasit nerozhodnutych rodicov ci dat alebo nedat ockovat? cisty hyenizmus 🙄

zita19
2. feb 2014

@kveta myslis ten liek proti horucke? Vsak napis, nemusis menovat.
Vsetci neockujuci, vratme sa k tej fikcii, co sme sa tu o nu natahovali par stran dozadu. Vymysel osoby s niecelkom zdravou hlavou sa nesmierne hodil do konspiracnych hier neockujucej skupiny. Mali by ste sa k tomu vyjadrit, co teraz budete robit s touto informaciou, za ktoru ste sa vsetci bili do prs: "Aha! Tu mate jasny dokaz nebezpecnosti ockovania!!!" ?

zuzkaanicka
2. feb 2014

@kveta Tebe sa nezda dolezite taketo odhalenie? 😕 ... je malo dolezite, ze tu niekto zavadza takymto nehoraznym sposobom? 😖

zita19
2. feb 2014

@bubulka722 dobro vasich deti mi je ukradnute. Ide mi o dobro mojich vnucat. Ci mame ockovat ci nie. Sledujem aj vase protiockovacie argumenty. Zial doteraz ma nepresvedcili a po tom vyfabulovanom srdcervucom pribehu, ktory ste tu velmi radi citovali, zacnem pochybovat nielen o tych tzv. vedeckych a tzv. statistickych argumentoch, ktore tu davate. Uz budem na pochybach aj o vsetkych pribehoch skutocnych ludi, na ktore sa odvolavate. Ako ste sa rychlo chytili toho clanku, ked sa objavil, tak rychlo od neho utekate a tvarite sa, ze sa tu ani neukazal...
Takze este raz, aby sa nestratil...
https://www.modrykonik.cz/blog/isoldaeva/articl...

zita19
2. feb 2014

@zuzkaanicka Vsak uz teraz sa friskom distancuju od tej chorej osoby. Ked im hrala do noty, tak sa jej drzali ako klieste....

zuzkaanicka
2. feb 2014

@zita19 ako som uz niekde pisala, vacsina ludi sa rozhoduje na zaklade emocii a toto sa tu velmi vyuziva, bohuzial ... teda, zneuziva 😝

zuzkaanicka
2. feb 2014

@zita19 to bola myslim "dvojosoba" 😝

kveta
2. feb 2014

@natas4
@zita19
@zuzkaanicka Dievcata, citali ste celu diskusiu pod tym clankom? Ak ano, tak ste sa docitali, ze to nebola len jedna uzivatelka, ktora dotycnu rodinu pozna. Pozrite si, co pise nick hrosici /alebo tak nejak/. S nickom hrosici som si hned pisala IP. Urobili ste to aj Vy? Zaujimali ste sa tak detailne o pripad ako ja? Ci tu len vyskakujete? Takze ano, hneva ma, co sa tu deje a ako sa to interpretuje.

V zivote som nepouzila konkretne mena ani nicky nikoho z pribuznych obeti ockovania, lebo som nemala ich suhlas a ani som si ich suhlas nepytala. Nebudem to robit ani nadalej. Ani sem nebudem davat linky na fotky deticiek, ktore ockovanie neprezili. Preco? Lebo to povazujem za hyenizmus voci tym rodinam. A na tu uroven sa neznizim. Ale narozdiel od Vas sa nemienim tvarit, ze tie deti nikdy nezili.