icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
norwayka
1. feb 2014

@natas4 tak moze byt, ale nebudem sa ockovat na nieco, co tu nie je. aspon ja osobne urcite nie, ja sa osobne nebudem ockovat ani na nieco, co tu je, hehehe. a ani ta nezapckuju, teda neviem, mozno zaockuju, ak si zaplatis a budes na tom nastojit, co ja viem. u nas sa chodi na to do tej kliniky, ale to len ked ides cestovat. jedine, co je problem s tymi vakcinami, tak nefunguju na dlho, par rokov. aj napriek dalsiemu ockovaniu nebudes viac chranena ako napr. pri logike hexy. ale teraz prisli s niecim novym a to by malo fungovat tak ako hexa, ze ked sa s tym viackrat zaockujes, tak by mal byt vyraznejsi efekt a vytvorene pamatove bunky. a neboj nic, tu aspon pisu, ze maju uz pripravenu kuchynu aj ukuchtenie vakciny na beckovu men., v pripade epidemie budu riesit.

natas4
1. feb 2014

@norwayka ako si myslela, ze nebudes ockovat proti nkecomu co tu nie je...u vas sa nevyskytuje meningitida? Ja osobne zvazujem toto nepovinne ockovanie, mam z tejto choroby ozaj strach...od prepuknutia prvych priznakov k celkovemu koncu uplynie velmi kratka doba a su male sance na zachranu

natas4
1. feb 2014

@maminkakacenka to, ze si ty nepochopila Zitin status , neznamena, ze ho ostatni nepochopili...je napisany dost zrozumitelne...len niektori nemaju zaujem ho pochopit Kacenka

Citujem status @zita19 " Dnes som s kolegami hodila tému reč na tému ochrany svojho súkromia na internete... Padla veta: Ľudia sú blbí. Na okna si dajú záclony aby ich okoloidúci neočumovali. Na profil zavesia čo jedia, kedy kadia, kedy, kde a s kým súložia. (kolega použil pejoratívnejšie výrazy, ktoré sa krásne rýmujú, ale tu ich nebudem používať 😉 )"

tin007
1. feb 2014

@natas4
Na Slovensku sa vyskytuje meningokog typu B (najma) a potom v mensej miere typ C (ale neviem najst nic konkretne, ziadne info, k akému roku, kolko pripadov atd - su to vyjadrenia p. Urbancikovej a info na jednej stranke o ockovani pred cestou do zahranicia, kde apeluju na ockovanie proti typu A - ktory je enedemicky pre Aziu a Afriku).
Robert Koch institut vydal asi 6 rokov dozadu informaciu o tom, ze v Nemecku sa vyskytuju najma skupiny B (68% v tom r. 2007) a C (24%).

natas4
1. feb 2014

@tin007 ano to viem, ze u nas sa vyskytuju hlavne B a C..ja som sa pytala norwayky ako je to u nich v Norsku

natas4
1. feb 2014

@norwayka tu som sa dokonca docitala, ze vakcinu proti typu C maju na Kube a v Norsku (dokument bol vytvoreny v roku 2001) u nas sa stale caka, este nie je registrovana

www.pediatriepropraxi.cz/pdfs/ped/2001/02/07.pdf

sanym
1. feb 2014

@natas4 " V některých zemích (Kuba, Norsko) byly vyvinuty pro-teinové vakcíny proti meningokoku sérologické skupiny B,
které však nejsou univerzálně použitelné." Asi si preklepla a myslela B. 😉

natas4
1. feb 2014

@sanym ano myslela som B...ved na C mame ockovanie

sanym
1. feb 2014

Nad očkovaním proti meningokokom som uvažovala aj ja (kvôli strachu), ale keď som si prečítala NÚ, medzi kt. je aj samotná meningitída, tak som sa zľakla ešte viac. Ešte k tomu vlastná skúsenosť, kedy synovi v tých časoch ešte nepovinné očkovanie proti pneumokokom nielen že nepomohlo, ale po očkovaní začal mávať opakované pneumokokové infekcie s ťažkým priebehom a opakovanými hospitalizáciami.

norwayka
1. feb 2014

@natas4 ved ti to hovorim. tam v tom. linku, co som dala su take grafove kolace a tam vidis, coho mame najviac. 77% je B. zvysok C, W, Y, A, tak tym som myslela, ze nebudem ockovat nieco, co tu nejak nemame. kedze vakciny su na c, w, y, a. a problem pri nich bol, ze to si musis pichat ako chripkovu. ale uz prisli na trh s niecim novym, co funguje na baze hexy, ze preockovanim sa posiluje ucinok. a stale tu spominam, ze skusali tu vakcinu proti B v 80 tich rokoch, ale len nejake tri roky ju davali a prestali. dovodnili to tym, ze nemala pozadovany ucinok. teraz po 20 rokoch jedna zena vyhrala sud, 20 rokov to tahala. lebo po tej vakcine dostala ten unavovy syndrom.

to, co pisu u nas je, co som aj napisala. ze su pripraveny na vyrobu vakciny, maju nieco uz ukuchtene a v pripade epidemie becka, tak zacnu vyrabat a ockovat.

maminkakacenka
1. feb 2014

@natas4 ano, takto to tam vidim aj ja, ale ona zacala nieco o detoch, ze rodicia vystavuju svoje deti na nete, nejake nahe foto a tak, ale ja som si to tam nevsimla. Ale koncim, lebo sa zamotavame, a podstata uteka. Pekny den prajem.

aristka
1. feb 2014

@natas4 mali sme prípady meningitídy ,do 24 hod.od prepuknutia príznakov bolo po nich a jednu vyliečnú z infekcie ,ale zomrela lebo telo multiorgánovo zlyhalo ,nezvládlo to ...to ,že sa o tom nehovorí v médiach neznamená ,že sa to nedeje ....za rok niekoľko prípadov ,vždy je ..či u nás alebo na infekčnom...

aristka
1. feb 2014

@sanym prosím ťa ty už nezavádzaj ..tvoj syn .mal infekt stredného ucha ,ktorý je u detí veľmi častý ,plus bol očkovaný vakcínou ,ktorá nepokryla tieto zápaly stredného ucha a už ti to vysvetlila aj anima 9 ,aký je rozdieľ medzi tými vakcínami .....tvoje dieŤa nedostalo vakcínu prevenar ,....ale pneumo 23 ...tak si to prečítaj a sˇťažuj sa dr. ,čo ti nahulákala...

sanym
1. feb 2014

@aristka ty fakt nie si kompletná, koho zavádzam? Vysvetlila som, prečo som sa nakoniec rozhodla neočkovať proti meningokokom. Kde píšem, že syn dostal vakcínu Prevenar? 😕 Radšej konečne predlož dôkaz svojho tvrdenia, že som bola upozornená na pravopis. A vieš čo? Najlepšie bude ak mi konečne dáš pokoj. Ja som sa ťa na nič nepýtala, ani som ťa neoznačila. 😠 😠 😠

natas4
1. feb 2014

@norwayka ja sa typu C bojim velmi, aj ked nie je tak casty ako B..ale pockam ked pride nova vakcina na trh

natas4
1. feb 2014

@maminkakacenka to, ze sa v tom statuse nevyskytuje slovo dieta, neznamena, ze sa netyka deti...precitaj si ho znova a ked nebude stacit, tak znova a znova ...ty si na Zitu zautocila co to tam ma za status, bez toho, aby si ho vobec pochopila

aristka
1. feb 2014

@sanym ja som napísala, že o aké infekcie ide a dala som čím ste boli očkovaný ......napísať po očku je stáel chorý aj napriek tomu ,že bol na to očkovaný je pre mňa zavádzanie ......prevenar ,čo nedostal a pmenumo 23 čo tvoje dieŤa dostalo ...je rozdieľ....prepáč ,ale snaha o oblbnutie je dobrá....s tým som skončila....citujem synovi som dala očkovanie proti pneumokom,nielenže nepomohlo ,ale ešte sme začali trpieť infekciami s hospitl.......,ale tým čo ste boli očkotj.pneumo 23 ,tvoje dieťa nebolo chránené ......a infekt stredného ucha je veľmi častý inf.detská ......inak ako malá ju mala aj moja sestra.....

demo
1. feb 2014

@natas4 "ochrana sukromia na internete" je natolko vseobecne vyjadrenie, ze sto ludi ho precita a pochopi stomi roznymi sposobmi.

aristka
1. feb 2014

@natas4 ona útočí na každého ....si prečítaj aj iné témy ,aké hlášky tam dáva ...v téme agresívnej kampane nazvala tehu mamičku nadupanou hormónmi a mňa chuderou ,tu sme strigy ....inak už nejakú takúto podobnú diskutérku sme tu mali.....

norwayka
1. feb 2014

@natas4 proti cecku je NeisVac-C, to je konjugovana vakcina, teda funguje ako hexa. ale teraz odporucaju najnovsie konjugovane, ktore su aj proti A, y, W, c a tie sa volaju Menveo® a Nimenrix®. ale az je to len C, ktoreho sa bojis, tak potom by vrajze najlepsie mala ucinkovat ta neisvac, tu odporucaju aj mladezi. neviem, treba potom popozerat. vies, ze ja by som si to nepichla, takze mne je to sumafuk, ale ak si mas nieco uz pichnut, tak nech to je to 'najlepsie'. tieto najnovsie zmiesane odporucaju jednu od roka a druhu od dvoch. ale v pripade nutnosti aj od dvoch mesiacov.

maminkakacenka
1. feb 2014

@natas4 ja stale neviem o com tocis, ale uz ma to nebavi, mysli si, co chces a daj pokoj

natas4
1. feb 2014

@demo tak si precitaj ako ho pochopila maminkakacinka vcera o 21.46 a este to vtiahla sem do diskusie a zautocila na zita19...okrem ineho mi to prislo detinske

demo
1. feb 2014

@natas4 presne, jeden z tych sto sposobov.

sanym
1. feb 2014

@aristka už len na margo tvojej vety, citujem "bol očkovaný vakcínou ,ktorá nepokryla tieto zápaly stredného ucha."
"Očkování proti pneumokokovým nákazám způsobeným bakteriemi Streptococcus pneumoniae typu 1, 2, 3, 4, 5, 6B, 7F, 8, 9N, 9V, 10A, 11A, 12F, 14, 15B, 17F, 18C, 19A, 19F, 20, 22F, 23F, 33F se provádí multivalentní vakcínou, obsahující antigeny odpovídající shora uvedeným sérotypům. Tato vakcína pokrývá 88 % případů bakteriémie a pneumónie způsobené pneumokoky u dospělých osob, téměř 100 % případů této infekce u dětí a více než 85 % akutního zánětu středního ucha způsobeného pneumokoky." Toto je o Pneumo23. Synovi bol zistený kmeň Pneumokoka, proti ktorému ho táto vakcína chrániť mala.
A je rozdiel mať zápal stredného ucha a mať opakované obojstranné hnisavé zápaly stredného ucha s komplikovaným priebehom, opakovanými hospitalizáciami, opakovanou obojstrannou paracentézou... Opakujem, syn bol až do tohto očkovania úplne zdravý. nechala som ho očkovať nepovinnou vakcínou v dobrej viere, že ho pred pneumokokom ochránim. Opakujem, nikoho nezavádzam ani neoblbujem...

natas4
1. feb 2014

@norwayka tak najlepsie by bolo (pre mna) ockovat aj proti B aj C (ostatne len v pripade cesty do krajin vyskytu inych typov) ...uvidim, cakam kym vyde ta nova vakcina, zatial neockujem

aristka
1. feb 2014

prosím diskutujúce nech si pozrú príbaľový leták pneumo 23

aristka
1. feb 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... príbaľový leták.....zápaly horných dých .ciest ,sinusitídy a otitis media nie sú indikáciou na očko touto látkou.....prečo asi je tam spomenuté otitis media....

sanym
1. feb 2014

@aristka Toto očkovanie syn dostal v r. 2008, u nás sa vakcínou Pneumo23 očkovali všetky deti staršie ako 2 roky, ktorým to lekár odporučil (očkovanie proti pneumokokom ešte vtedy nebolo povinné). Ja som sa vtedy o očkovanie nijak nezaujímala, robila som to čo mimochodom odporúčaš aj ty - veriť odborníkom a nie anonymným fóram.
A v citácii vyššie sa píše, že táto vakcína (Pneumo23) pokrýva "více než 85 % akutního zánětu středního ucha způsobeného pneumokoky."
http://nova.medicina.cz/odborne/clanek.dss?s_id...

sanym
1. feb 2014

Nikde nepíšem, že u syna bola táto vakcína indikovaná, odporučil nám ju pediater a ja ako matka dôverujúca lekárovi som ho dala zaočkovať. Toľko...

prirodka
1. feb 2014

Dievcata,najlepsie je utuzovat imunitny system deti,aj ich trosku otuzovat,nezanedbavat pohyb na cerstvom vzduchu v akomkolvek pocasi a ak uz ma oslabenu imunitu a byva casto chore, riesit to kvalitnymi doplnkami vyzivy, ktore nemaju vedlajsie ucinky a pomahaju...verte mi, mam 4 deti, uz su dospele a presli sme vselijakymi "neduhmi", aj skusenostami.Ockovanie zvazte,ked je povinne ako som tu uz raz pisala,nie som proti,ale potom sa radsej poradit s lekarom naturalnej mediciny,lebo si organizmus nema sancu vytvorit dostatok protilatok...preto su tie deti take chorlave....to je moj nazor,ak mate otazky alebo na tuto temu chcete radu, kludne napiste aj na moj meil.Vdacne sa podelim so skusenostami,pripadne aj konzultaciu s takymto lekarom doporucim-mam kontakt. 🙂 🙂