icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aristka
4. feb 2014

@tin007 nejak sa neviem dočítať ,kto mal tie komplikácie...inak to tam majú pestré syfilis ,menigitídy ,enteritídy ...

natas4
4. feb 2014

ak si to tu bude citat aj NEROZHODNUTY RODIC, tak aby v zaplave poslednych stran nasiel aj podstatnu info davam do pozornosti tento link

https://www.modrykonik.cz/blog/isoldaeva/articl...

aristka
4. feb 2014

@tin007 v druhom som sa zas nedočítala ,kto mal komplikácie...

zuzkaanicka
4. feb 2014

@sanym ano, dobre sa mi to citalo, lebo hned v uvode zhrnul to, co sa uplne presne na @petot hodi ... samozrejme s pojmom nacista s akoukolvek predponou nesuhlasim, ale nie som povinna rozoberat cely jeho prispevok a vypisovat s cim suhlasim a s cim uz nie ... zakladnu myslienku vystihol a s tou suhlasim ... mozno som tam mala dopodrobna vypisat, co sa mi paci a co by mal napisat inak, ale na litanie momentalne nemam cas 😉

daktari
4. feb 2014

@zita19 Srdečná vďaka, vedel by som písať na niekoľko strán, ale nemám jednoducho energiu, lebo už mám dosť skúseností s podobnými názormi, jednoducho týchto nepresvedčíš....

aristka
4. feb 2014

@tin007 ani v treťom linku som sa nedozvedela ,kto mal komplikácie....inak údaj o tbc je zaujímavý ...

natas4
4. feb 2014

@daktari tu nejde o to, aby si tychto co tu pisu presvedcil...ale citaju si to tu este nerozhodnuti rodicia (a ti neprispievaju, len citaju) a prave kvoli nim sa sem oplati co to napisat 😉

aristka
4. feb 2014

@daktari
@natas4 ti to napísala dobre ..je to pre iných ,nie je to o av

tin007
4. feb 2014

@aristka
To nepisu, takze som pisala, ze je dost mozne (netvrdila som to), ze k ochoreniu, hoci boli ockovani sa pridali aj komplikacie.
Ked si pozries celkove cisla nakazených a z toho ockovanych, tak stasticky museli mat komplikacie aj ti ockovani (mozno najma ti ockovani). Som zvedava na nejaku podrobnejsiu spravu, ak ju vôbec RUVZ Mich. vyda

aristka
4. feb 2014

@tin007 no tých očko jednou dávkou bolo dosť...plus by bolo zaujímavé ,aké ochor ,ešte mali ...lebo to tam majú pestré..ak budeš niečo mať daj sem..inak je to len polemika ,kto čo...

tin007
4. feb 2014

@aristka Viac nemam, ak teda nechces bombasticke clanky, plne nepresnosti az blbosti, z topiek ci casu. Cakam, ze ked dostanu pripady pod kontrolu, tak vydaju zaverecnu spravu s blizsimi informáciami nielen o ockov. statuse

stardust
4. feb 2014

@petot ale ved si pisal, ze ziadna otrava hubami sa konat nebude, ak uzijes vitamin C, tak nechapem, o co ti ide....ze by si sam neveril tomu, co si vygoogloval 😕 ?

aristka
4. feb 2014

@tin007 toto sú vážne veci ...topky nie...

daktari
4. feb 2014

@tin007
O.K.
- koho majú žalovať NEOČKOVANÉ deti, ktoré ochoreli?
- všetky očkované deti ochoreli? Vieš percentuálne vyjadriť, koľko očkovaných / skutočne a dôveryhodne / detí verzus koľko nezaočkovaných detí ochorelo? Seriózne, nie jedna pani povedala...
- je táto kauza uzavretá? prečo si nepočkáš na výsledky vyšetrovania, a prečo sa takáto situácia neopakuje v iných regiónoch? nie je špecifická, jediná na Slovensku?, prečo asi práve okr. Sobrance a okr. Michalovce? čo tak skúsiť čítať medzi riadkami.
- viem dopredu, že ťa nepresvedčím, len dúfam, že nemáš deti, ktoré to / pre neočkovanie/ postihne, to Ti nedoprajem
- pravda sa ukáže.. časom, ešte budete prosiť o očkovanie...história vie o tom svoje..

daktari
4. feb 2014

@sanym
nebudem odpovedať len preto, lebo to nemá zmysel, no argumentov mám milión.
uvidíte, čo prinesie život.

tin007
4. feb 2014

@daktari
Komunikujem slusne, komunikuj, prosim, aj ty, dakujem.
Na recnicke otazky nebudem odpovedat.
Vsetko co viem, je v tych správach, mozes skusit ziskat viac konkretnyh informacii (serióznych) a podelit sa s nami.
Ak povazujes spravy RUVZ za JPP... tak sa nemame dalej o com bavit. .

sanym
4. feb 2014

@daktari nám už priniesol... Btw, deti mám plne očkované.

daktari
4. feb 2014

@zuzkaanicka
mne nešlo označiť niekoho slovom " nacista " s predponou. ja som tento výraz nevymyslel, len som ho použil v zmysle" všetko , čo poviete , môže byť použité proti vám ". No vyprosím si, aby ma niekto označoval za " Vakcinacistu " . ja sa len bránim, chcel som poukázať na praktiky iných.

zuzkaanicka
4. feb 2014

ja si pamatam ako som tu (MK) citala, ze niektore lekarky nezaockuju a zataja to ... niekto sa tu chvalil, ako krasne sa s lekarkou dokazal dohodnut 😝 ... potom sa kludne moze stat, ze niekto bol fiktivne ockovany a nakoniec nebol 😝 ... niektore to tam brali na lahku vahu (uz si nepamatam, ktora tema to bola, mozno si niektora z nas spomenie), ale asi to az taka sranda nebude ... potom aj tie statistiky mozu byt uplne k nicomu ... teraz netvrdim, ze sa isto jedna o mumps v Michalovciach, ale neda sa to ani vylucit 😉

zuzkaanicka
4. feb 2014

@daktari ja som to tak aj pochopila, len samozrejme, kedze Ta nepoznam, tak som si nebola ista, ako to naozaj myslis ... ale bolo to prve, co ma napadlo 😉 ... lenze tu to niektorym aj tak nevysvetlis, to je v podstate uplne jedno 😉

aristka
4. feb 2014

@zuzkaanicka máš pravdu ,ale tá téma je zamknutá ...pozriem či ju nájdem...

daktari
4. feb 2014

@natas4
myslím, že som toho napísal, dosť, no zodpovednosť a konečné rozhodnutie musí urobiť konkrétny rodič- bude totiž za to zodpovedný- len on sám a nikto iný. ja nemám obavy za moje doporučenie- absolútne.

daktari
4. feb 2014

@tin007
pozor ! zdanlivo je ochorených Neočkovaných málo oproti ochoreným Očkovaným. ano, lebo neočkovaných je stále málo, v tomto kontexte ide o relatívne čísla : percentuálne môže byť počet ochorení u neočkovaných mnohonásobne vyšší než u očkovaných..

tin007
4. feb 2014

@daktari Pises dost zmatene, nechapem, co si tym príspevkom chcel povedat.

daktari
4. feb 2014

@tin007 tie správy nie sú JPP, ale ich interpretácia- samotné čísla ešte nič nehovoria.
ja komunikujem slušne, pokiaľ viem nikomu som nenadával-možno niekto len neznesie iný názor a štýl vlastnej komunikácie- nemyslím tým teraz Teba, ale skupiny do ktorej si sa zaradila

zuhana2
4. feb 2014

@tin007 2 z 4 je 50%(neocko) a 10 z 10000 je 0,1%(ocko)

daktari
4. feb 2014

@tin007 viď príspevok od zuhana 2

tin007
4. feb 2014

@daktari
Toto za slusne nepovazujem: "- pravda sa ukáže.. časom, ešte budete prosiť o očkovanie...história vie o tom svoje.. "
Mozes si ma zaradovat to akej len chces skupiny, rovnako aj ja teba.
Vela ludi si tu moze podat ruky, co sa tyka (ne)akceptacia iného nazoru a stylu komunikacie a budu to oponenti.

zuzkaanicka
4. feb 2014

@tin007 co je na tejto vete: "- pravda sa ukáže.. časom, ešte budete prosiť o očkovanie...história vie o tom svoje.. " neslusne? 😉

tin007
4. feb 2014

@zuzkaanicka Mne sa ta veta nepaci, pripada mi vyryvacna, nie slusna. Nemam narok na svoj vlastny nazor? - To je recnicka otazka, prosim, nereaguj na toto, vdaka.

Ale mohla by si dat zdroje k tym tvojim cislam.