icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aristka
4. feb 2014

@zuzkaanicka a čo je to GIS-u

zuzkaanicka
4. feb 2014

@aristka topiaci sa aj slamky chyta 😅

aristka
4. feb 2014

@zuzkaanicka len tá slamka je asi zlomená a topí sa...

zuzkaanicka
4. feb 2014

@aristka ja myslim, ze pan @petot Ti to rad a noblesne vysvetli 😅

aristka
4. feb 2014

@zuzkaanicka no ak to spraví ,,dobre ,ale na overenie si prosím aspoň 2 zdroje...

petot
4. feb 2014

@zuzkaanicka Všetko som vysvetlil na predošlej stránke. Ráč si to prečítať znovu.

zuhana2
4. feb 2014

@petot chudacik moj, ked ti poviem , aby si skocil do studne,tak ty naozaj skocis, vsak?

zuzkaanicka
4. feb 2014

@petot ja som si to precitala 😉 ... ale tu omacku, co ste tam popisali, tu ste si mohli odpustit, lebo jednym dychom sa ospravedlnujete a aj kydate ... ako som uz pisala, chybu si neviete priznat 😉

zuzkaanicka
4. feb 2014

@zuhana2 neskoci, batoh by ho nepustil 😉

aristka
4. feb 2014

@zuzkaanicka v rozprávke o červenej čiapočke ,vlkovi dali do brucha kamene,tu treba dať do batoha ...

daktari
4. feb 2014

@petot
ahoj, som jeden z mála mužov na tomto fóre, tak Ťa prosím spamätaj sa už- týka sa to Tvojich príspevkov ohľadom neočkovania detí...a nerob nám viac hanby/ mužom/. Ty to nevidíš, čo s Tebou robí opačné pohlavie?- veď si len na posmech!!!! Ospravedlň sa a odstúp z tejto debaty- nič lepšie a čestnejšie urobiť nemôžeš. Už si sa tak zamotal, že iné "čestné" východisko nemáš.
Po druhé, si v skupine Deťom z lásky... no Tvoje názory a tvrdenia majú presne opačný charakter. Len pre porozumenie Ti uvediem jeden príklad: nezaočkovaný chlapec proti mumpsu ostane dokonca života sterilný, len preto, lebo jeho pošahaná mať dala na názor aký tu prezentuješ Ty !! Všetci antivakciNACISTI nemyslíte na jednu, najpodstatnejšiu vec: kto sa opýta dotknutých osôb- v tomto prípade BEZBRANNÝCH detí na ich názor, či chcú a môžu !?! uplatniť svoje základné právo na zdravie a jeho ochranu ? Kto zastupuje ich práva?- v tomto prípade rodič určite nie. Všetci máte plné ústa práv detí,no v skutočnosti vás to vôbec nezaujíma. Čo je to ?: Schizofrénia, farizejstvo, alebo len sprostý priek typu " som zásadne proti všetkému a všetkým" len tak z princípu ! Hocijako je -to trápne a žiaľbohu v prípade neočkovania aj trestuhodné. Vôbec by som sa nečudoval, keby raz v dospelosti ten sterilný a bez šance mať niekedy svoje vlastné detí, chlapec, zažaloval svojich rodičov na súd za Úmyselné ťažké poškodenie jeho zdravia, s trvalými následkami.O možnosti očkovania a jeho význame totiž vedeli. Len pre stručnosť tu neuvádzam možné následky po prekonaní chorôb, voči ktorým neboli očkovaní.
Posledné - je to ohromná, ani neviem či tragikomédia, alebo irónia, alebo čo, že o neočkovaní píšu " ľudia? ", ktorí sami boli očkovaní. Zrejme patria do tej skupiny, na ktorých to očkovanie naozaj zanechalo trvalé následky- mentálne, neurologické, atď....

demo
4. feb 2014

Zaujimalo by ma, co by mal clovek, ktory "pospinil nick" vlastne urobit aby bol virtualny lud uspokojeny. Uprimne sa pytam, nevyryvam.

zuzkaanicka
4. feb 2014

@daktari konecne sa ozval chlap 😉 ... vyborne sa to citalo, dakujem 😉

zuhana2
4. feb 2014

@petot vies co, ani nie je vseko v poriadku, ceska adminka mi ani neodpisala,ohladom oznamenia pripadu policii, to nie je v poriadku, ze AV repi rozsiruju poplasne spravy

zita19
4. feb 2014

@daktari Keby sa dal dat zlaty like, dam Ti ho sto krat.
Priznavam sa, ze ja casto pouzivam babsku cast śvojho mozgu, kde by sa mala pouzit ta logicka. To co som chcela ale nevedela takto polopatisticky vyjadrit si napisal Ty. Dakujem.

zuzkaanicka
4. feb 2014

Ostava len dufat, ze pan @petot skor pochopi, ked mu to napisal chlap 😉

petot
4. feb 2014

@daktari Neviem, či má vôbec zmysel toto láskavé kydanie komentovať. Beriem to tak, že si si prišiel robiť srandu v spoločnosti kolegýň. Ospravedlnenie som napísal 18:36.

Podľa teba, nemal by štát diktovať aj to, čo deti dostanú na raňajky, obed a večeru? Lebo o jeho zdraví podľa teba rodičia nemôžu rozhodovať. Aj správne oblečenie by mal asi predpisovať štát. Aj správnu stoličku, aby si dieťa nepokazilo chrbticu. A čo ešte?

Chlapec môže ostať neplodný po mumpse práve preto, že bol proti nemu očkovaný a tak ho namiesto v detstve dostal v puberte. Choď sa opýtať do Ústeckého a Pardubického kraja.

zuzkaanicka
4. feb 2014

@petot tak som dufala, ze Vam chlap otvori oci ... ale asi skoda namahy ... keby jesitnost nadnasala, tak by ste uz poletovali nad Urpinom 😉

zuzkaanicka
4. feb 2014

@zita19 nepochopil 😝

zita19
4. feb 2014

@zuzkaanicka Hladnemu chlieb das, ... rozumu nanalejes 😝

zuzkaanicka
4. feb 2014

@zita19 tak ma napada, ze to porekadlo Ti este asi nenapisal, co? 😉

sanym
4. feb 2014

Nejde mi do hlavy jedno - odsúdili ste označenie vakcinacista (ani ja sa s ním samozrejme nestotožňujem a nikdy by som nikoho tak hanlivo neoznačila) a o pár hodín neskôr lajknete príspevok pána daktari s presne rovnakým hanlivým označením.

zita19
4. feb 2014

@zuzkaanicka NIe ani porekadlo neviem ani jeho stanovisku ku pripadu Amalka... Porekadlo zabudol a okolo Amalky muti vodu s nickami, IPadress, acidum ascorbicum, amanita phalloides...

natas4
4. feb 2014

@petot tento tvoj prispevok citujem:

petot ---nugat Síce ma teší, ak sa v tomto prípade (v rámci možností) nepotvrdilo, že by @aristka mala alternatívny nick, ale neteší ma, že sú tu tým pádom až dve osoby, ktoré ma verejne podpichovali k požitiu smrteľne jedovatej huby. Je to smutné o to viac, že jedna z nich sa predstavuje ako zdravotnícka pracovníčka a k tomuto svojmu činu sa verejne hlási ešte aj na tomto fóre (hoci zatiaľ nešpecifikovala, kde presne to urobila prvýkrát).

Považujem to za ďaleko vážnejší problém než nejaký podozrenie na duplicitný nick, anonymný vo všetkých prípadoch.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
je jeden z najzabavnejsich prispevkov na poslednych 100 stranach 😀 😀 😀 😀 😀 podarilo sa ti ma rozosmiat tak, ze som skoro oprskala monitor 😀 😀 😀 pre velky uspech som ho teda znova citovala 🙂

PS: ak si si tak isty, ze otravu hubami vyliecis vitaminom C, tak by ti nemalo robit problem to aj nazorne dokazat...a ak je to vaznejsi problem ako duplicitny nick, tak neviem na co si tu rozputal diskusiu , ktora ma uz tusim 5 stran

zuzkaanicka
4. feb 2014

@natas4 tiez to povazujem za perlu tejto diskusie ... namiesto toho, aby uznal, ze sa pomylil (nakoniec mylit sa je ludske-no, ale vlastne nie nadludske-tam bude pes zakopany, alebo batoh 😉 ) ... tak kruti dalej, ale tak trapne, ze to uz ani do smiechu nie je, ale do placu, ako moze byt niekto takto jesitny 😝

natas4
4. feb 2014

@sanym to ze lajknem niekoho prispevok este neznamena, ze suhlasim absolutne s kazdym jednym slovom co napisal...mne osobne sa najviac pacilo toto citujem:

Ty to nevidíš, čo s Tebou robí opačné pohlavie?- veď si len na posmech!!!! Ospravedlň sa a odstúp z tejto debaty- nič lepšie a čestnejšie urobiť nemôžeš. Už si sa tak zamotal, že iné "čestné" východisko nemáš.

tin007
4. feb 2014

@daktari
Tie deti, ktore boli ockovane a ochoreli v pripade epidemie mumpsu v okrese Michalovce (ktora prebieha od pol. septembra doteraz) sa maju na koho obratit, koho maju zalovat?
Podla sprav RUVZ je tam viacero pripadov naslednych komplikacii v dosledku choroby (a statisticky tam spadaju aj ti ockovani, vsak ich je pekny kopec z celkového poctu pripadov), takze ti asi nejuchaju od radosti, ze boli ockovani a aj tak ochoreli a ako bonus maju k tomu pripadne komplikacie.
http://www.ruvzmi.sk/PDF/anal_okt13.pdf
http://www.ruvzmi.sk/PDF/anal_nov13.pdf
http://www.ruvzmi.sk/PDF/anal_dec13.pdf

zuzkaanicka
4. feb 2014

@natas4 aj mne sa najviac tato cast pacila 😉 ... len skoda, ze nezabrala 😝

sanym
4. feb 2014

@daktari len jedna poznámočka od "pošahanej matky" ako ste veľmi vulgárne zaradili matky ktoré z rôznych dôvodov majú z očkovania svojich detí strach. Neviem aký ste ročník, ale ak ste v detstve mumps neprekonali, dávate sa proti nemu pravidelne preočkovávať? Očkovanie proti mumpsu je súčasťou MMR vakcíny, ktorou sa naposledy očkuje v 11-tom roku života. Preštudujte si niečo o ochrannom účinku vakcín, ani podľa odborníkov nezaručujú doživotnú imunitu. Takže 25- a viac-roční jedinci už vôbec chránení nemusia byť. To vám už nevadí? Veď mumps môže mať vážny priebeh aj v dospelosti. Alebo si pozrite hlásenia RÚVZ Mi o očkovacom statuse chorých. Vyčítate petotovi že robí hanbu vám mužom, ale vy ste si ju týmto príspevkom plnom vulgarizmov urobili jedine sám sebe.
A o matkách, ktoré sú schopné takýto príspevok lajknúť radšej pomlčím.

zuzkaanicka
4. feb 2014

@sanym a Tebe sa paci ako sa pan @petot vykruca? ... ved uz je smiesny ... fakt radsej nech mu niekto vypne notas, lebo co prispevok to vseobecne pobavenie 😉

sanym
4. feb 2014

@zuzkaanicka to nie je otázka na mňa, ja som od začiatku tvrdila, že si nemyslím že aristka a stardust je jedna a tá istá osoba. Ale ty si na príspevok dotyčného konečne chlapa napísala toto :"vyborne sa to citalo, dakujem " a to mi teda úplne stačí - ak sa ti výborne číta o pošahaných matkách, antivakcinacistoch...