(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Skuste sa zamysliet nad tym, ze ak z nasich deti vychovame generaciu neockovanych, co bude ked raz oni budu mat deti. Vratime sa spat o niekolko desiatok rokov a vsetky ochorenia budu bezne. Ved sa opytajte svojich mam a starych mam, ako tie choroby vyzerali, ako sa na ne zomieralo atd.atd.atd. Zamyslite sa nad tym, ze ak vase dieta nebude ockovane, pride do skolky, skoly a chyti nieco od spoluziaka, urcite v duchu budete preklinat rodicov infikovaneho dietata,,ze nie je ockovane a ze prave vase dieta sa od neho nakazilo.....vsetky bludy ohladom neziaducich icinkov a nasledkov su len nafuknuta bublina, ktora sa siri internetom. Uznavam, su deti, ktore maju nasledky z ockovania, ale je ich podstatne menej ako tych zdravych, bez nasledkov. Ved sami posudte, kolko mamiciek vo vasom okoli, ma dieta, ktoee ma nasledky po ockovani? Isto sa take najdu, ale verte neverte, bude ich pramalo oproti tym, co ockovanie zvladli a su zdrave. Nevracajme sa spat do minuleho storocia, alebo aj predminuleho, uvazujme triezvo a myslime na buducnost nasich deti a vnucat....nevravim, ze ockovanie ma byt povinne, ale keby nebolo, zacalo by to tu vyzerat ako som spominala vyssie....a ja urcite nemienim svoje dieta ohrozit len kvoli tomu, ze ine deti mebudu zaockovane a budu potencionalnymi nakazitelmi pre moju dceru. A zamuslite sa nad tym, kolke z vas, co deti ockovat nedavate, ste taktiez nezaockovane. Kazda z vas je ockovana a ste tu, zdrave ako repa.
@alexia11 Napíšem ti len osobne za seba a svoje rozhodnutie neočkovať. Naše najstaršie dieťa podľahlo veľmi zákernému ochoreniu , neprajem nikomu zažiť si peklo, ktoré náš syn tu na zemi podstúpil. Dodnes mi nikto nedokázal dať odpoveď prečo práve jeho postihlo toto ochorenie. Nezvaľujem to na očkovanie, ale nemám ja , ani nikto iný, relevantnú odpoveď vďaka čomu práve on a táto choroba.
Hľadala som, a navždy budem, odpoveď, prečo nám AML vzalo nášho syna, prečo jeho imunita nezvládla.
Napriek tomu sme naďalej očkovali našu druhorodenú. Zdravá, dobre prospievajúca až do osudného preočkovania v 11.roku života. To už sme zvažovali, ktoré očkovania a v akom veku dáme našej najmenšej práve narodenej. Strašiu sme už dali doočkovať podľa platného očkovacieho kalendára. Bohužiaľ, lebo práve spomínané preočkovanie spustilo lavínu zdravotných problémov, s ktorými sme sa doposiaľ nevysporiadali. Práve zajtra ideme na ďalšie testy, kde sa snáď dozvieme čo ďalej. Pripomínam, že je to už vyše 3 rokov a žiadny lekársky zázrak sa nekonal, dcéra nevyzdravela, teraz je vďaka liekom v akom takom poriadku, ale tie lieky nemôže brať XY ďalších rokov, ak nechceme aby si násldeky odniesli ďalšie orgány v tele. Môžeme len dúfať, že dáme imunitu do poriadku.
Na základe toho všetkého prežitého svoju najmladšiu sme už zaočkovať nedali. Oslovili sme množstvo odborných lekárov, zvážili pre a proti a rozhodli sme sa ju chrániť takto.
Má niekto právo nás odsudzovať, či posudzovať ako nezodpovedných? Je niekto teraz schopný povedať, že on by na našom mieste ďalej očkoval?
Hovorím len náš príbeh a dôvody našeho rozhodnutia. Každý má ten svoj dôvod prečo očkuje, či neočkuje. Každý má za sebou svoj príbeh.
A tvrdiť tu, že aj nás očkovali a sme všetci tu zdraví ako repa je viac ako trúfalé tvrdenie. Niektorí z nás vtedy očkovaných sme tu, niektorí zdraví, niektorí chronicky chorí a niektorí tu už bohužiaľ nemajú šancu byť.
@abbey1 ako mi vysvetlíš ,že už v roku 1845 ľudia zistili ,že nezomierajú len na inf.choroby ,ale je tu niečo ako leukémia...tu nejde o provokáciu z mojej strany,ale keďže si nespomenula čo malo tvoje dieťatko ,čo by sa malo pre objektívnosť ,nech si utvorí každý názor....prečo to bolo už kedysi ,tam sa neočkovalo...prečo mi nikto nepovie ,prečo dinosaury ,čo je dokázané z fosílií mali zhubné ochor....nikto a to nenarážam na teba ,nikto z av mi to doteraz nevysvetlil.......prečo celiakiu ľudia poznajú odkedy začali jesť obilniny...nevedeli to diagnostikovať ,ale nie každý tú obilninu zniesol ...prečo aj dnes majú detičky od narodenia rôzne poruchy krvotvorby a pritom neboli očko....prečo sa to všetko dialo už dávno pred očkom...
@aristka Ak si naozaj z fachu, tak by si v mojom príspevku postrehla, že tam chorobu konkrétne spomínam. Skús prečítať ešte raz. O tvojom takte si ilúzie nerobím, tak som podobný príspevok čakala. Tebe sa naozaj z ničoho nemusím spovedať. Dotyčnej maminke som slušne vysvetlila naše dôvody pre neočkovanie.
Ale ak naozaj nechápeš, ak sa vôbec snažíš pochopiť, tak možno moje deti majú naozaj nejakú genetickú predispozíciu, ktorú bohužiaľ lekári ešte nevedia pomenovať. A preto ja ako rodič po pohovore s viacerými lekármi, i našou pediatričkou, som sa rozhodla eliminovať možné narušenia ich imunity či už nevhodnou stravou, zásahom očkovania, inými vplyvmi. Zdôrazňujem eliminovať, keďže úplne sa tomu ubrániť nedá.
Budem povďačná, ak ma už naďalej nebudeš zaťažovať tvojimi príspevkami na moju adresu. ďakujem.
@petot "...Prosím, cituj ma, kde som si ISTÝ, že otravu hubou vyliečim vitamínom C. Čakám." - str.226 výzva pre @natas4
Tu sa javíš celkom istý liečbou C-čkom, dokonca by si si ju vybral, keby si mohol.
... petot @stardust Keby som mal tú smolu a otrávil by som sa hubami, a mohol by som si vybrať liečbu, tak by to boli 2 infúzie po 30g sodného askorbátu denne po 3 dni. Prvá (najdôležitejšia) dávka okamžite po hospitalizácii.
Iná vec je otráviť sa dobrovoľne. Každý človek reaguje na toxíny odlišne. Priemerná smrteľná dávka metanolu je okolo 100ml, avšak sú ľudia, ktorým stačí nadýchnuť sa výparov. Nemám odkiaľ vedieť, ako je na tom moje telo voči amanitínu a faloidínu, takže užiť ich zámerne, bol by som ešte hlúpejší než ty čo ma k tomu provokuješ.
9. jún 2013 o 15:08 • Odpovedz • Páči sa mi to • • Pošli IP •
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/zodpovednost-za-odporucania-v-zdravotnej-oblasti/
@kvieta je to mozne, ze si to uz nepamatal? 😕 😅 ... alebo sa len spoliehal, ze sa nikomu nebude chciet hladat? 😅
@zuzkaanicka Hm? Uvidíme 😉
Ťažko poprieť... Jedine, že by to admin do zajtra v Zodpovednosti vymazal a ja som tu akože dnes v noci vymýšľala 😎
Mile mamicky, kazde ockovanie si velmi dobre zvazte. Ked sa zjavia nasleky, to uz bude pozde. Nedajte sa hlavne zbytocne ockovat, teda nad povinne ockovanie. Kazde ockovanie je vazny zasah do imunitneho systemu jedinca. Hlavne nedavajte ockovat dieta, ak mate co len najmensie podozrenie, ze je chore.
@kvieta popriet tazko, ale on sa rad vykruca ... ved dnes to predviedol dokonale 😉
@abbey1 pokiaľ budeš prispievať a budeš hovoriť o tragédii ,ktorá vás postihla ,lebo to tragédia je ..tak aj povedz čo tvoj drobček mal,ak to nepovieš poviem to ja ..je to objektívne voči mamičkám....a možno sa v moc názoroch nepohodneme ,pomaly vo všetkých ,nemám znanie ,že by som niekde na teba útočila ,že neočkuješ alebo si tragédiu vymýšľaš...a dupľom je to verejná diskusia.......no mamička ak si hodí AML do googla vyhodí jej liek amlodifin na krvný tlak...
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... aj toto mi vyhodilo ...nejaké AML slovakia sro
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... opravujem je to amlodipin..na krvný tlak ...a čo ešte na AML by sa našlo ..všeličo..
@aristka Ak mamička hodí do googlu AML vyhodí jej presne ochorenie, ktoré môj synček mal. Ak si mysliš, že jej vypísaný názov povie niečo viac ako skratka, tvoj názor. Kto chce, vie mi napísať aj Ip a tak aj mamičky robia a napríklad aj práve kvôli prispievateľom ako si ty.
Opakujem, píš si čo len chceš, len ťa žiadam, aby si ma vo svojich prípsevkoch neoznačovala. Ja s tebou nemám o čom hovoriť.
To že ty osobne si si nie vedomá posmešných komentárov a urážok neznamená, že si ma nimi hojne nepočasťovala. Ale u teba je asi takáto komunikácia bežná. Ja na taký štýl jednania s ľuďmi zvyknutá nie som. A to stretávam ľudí s omnoho vyšším sociálnym statusom ako sa ty prezentuješ tu.
@zuzkaanicka @kvieta
Tak to som ja straaasne zvedava na tie "tanecky" okolo.... A babenky, kopia je na mojom PC. Keby nieco 😝
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... no pozri toto je druhé od vrchu ,čo mi vyhodilo ...prvý je liek na krvný tlak ...,že by to bolo rôznou našou polohou ..ja neviem mám internet cez kábel...a prečo majú mamičky vedieť o čo ide ...to fakt nechápem ,máš pocit,že všetky tu študujú knihu diagnóz a študujú lekárske stránky zo špecializáciou na onko ochor....teraz si sa vysmiala mamičkám možno trištvrte koníka ...
@aristka nasla som toto, staci mi pre hruby prehlad o veci
Key Points for This Section
Adult acute myeloid leukemia (AML) is a type of cancer in which the bone marrow makes abnormal myeloblasts (a type of white blood cell), red blood cells, or platelets.
There are different subtypes of AML.
Smoking, previous chemotherapy treatment, and exposure to radiation may affect the risk of adult AML.
Possible signs of adult AML include fever, feeling tired, and easy bruising or bleeding.
Tests that examine the blood and bone marrow are used to detect (find) and diagnose adult AML.
Certain factors affect prognosis (chance of recovery) and treatment options.
@zita19 akože to nevieš ,veď
@abbey1 hovorí ,že to vedia všetci ...no napíš čo si našla ,lebo mne to vyhodilo linky ,ktoré som sem dala ...to jest liek na krvný tlak a nejaké slovenské sro,a domáce potreby ,či čo to bolo......možno tam ďaleko na východe máte nejaký lepší net a mne to tu ruší asi Bratislava okolo...
@aristka aj mne vyhodilo take prakoviny, jedine k veci bolo to co som skopirovala... Ale pochopila som, ze sa jedna o typ leukemie... Nechce sa mi dopodrobna cely clanok v angline lustit
http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/treatmen...
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... akútna leukémia ..inak mužovi zomrel na to kamarát ...
@zita19 vieš podľa mňa je lepšie napísať slovenskú verziu diagnózy a mamičke sa vyhodia hneď linky po slovensky ..ako tu čo sa mi vyhodilo ,dokonca aj pranie špinavých peňazí ....ja neviem či je to fakt problém...

@zuhana2 no, ale ked si zoberies, ze mnohe mamicky doveruju @petot a jemu podobnym 😝