icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
nugat
5. feb 2014

@sanym Čo sa týka našich interných informácií (ako som to zisťovala)- tak tie zverejňovať nemôžem. Avšak zopakujem, že súvis medzi spomínanými nickmi neexistuje.
Myslím, že konšpiračná teória by sa mohla konečne uzatvoriť a diskusia by sa už mohla uberať smerom, ktorý udáva koniec koncov aj samotný nadpis.
Ďakujem a pekný deň.
nugat
Asmira Team

zita19
5. feb 2014

@nugat Vdaka za pripomienku. Ja svoju ucast na diskusiach o konspiracnych hrach okolo pripadu Amalka tymto koncim
@sissmiss

aristka
5. feb 2014

@tin007 http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... napísala to dobre len laickým pohľadom...aj kiahne majú komplikácie a nie každý sa typicky vyhádze...

natas4
5. feb 2014

@zita19 nugat mala na mysli konspiraciu , ze nick aristka a stardust je jedna a ta ista osoba ...o Amalke sa mozme bavit dalej 😉 pretoze sice tu bude @sissmiss dotknuto utocit na mna, ale fakt je ten, ze sa jedna o vymysleny pribeh a je momentalne uplne jedno kto si ho vymyslel...chcela som upriamit pozornost na to, ake je lahke pre urcite osoby uverit kazdej somarine co niekto zavesi na net...a velka cast tych co sa rozhodli neockovat svoje deti, uverila prave roznym pribehom, manipulativnym clankom a informaciam vytrhnutych z kontextu

natas4
5. feb 2014

@brumca tak to sme na tom podobne , pre mna je mk akurat tak na odreagovanie 😉

aristka
5. feb 2014

@natas4 možno av čakali ,že odhalia našu identitu a dajú tu celú moju adresu ...aspoň aj som mal z toho taký pocit...

zuzkaanicka
5. feb 2014

@aristka ja myslim, ze je to jedno, co chceli AV 😉 ... venujme sa teme a ja mam jednu otazku a Ty mozno budes vediet odpoved 😉 ... ja som kiahne nemala, mam aj potvrdene, ze nemam protilatky (starsia dcera ich dostala tesne pred mojim porodom mladsej dcery, nastastie som to od nej nechytila 😉 ) ... ako je to s ockovanim? ... ma to zmysel aj v mojom "pozehnanom" veku? 😉

alexia11
5. feb 2014

@tin007 to ze moja mama mala kiahne neznamena ze nemozem chapat to ze mamy vyhladavaju infikovane deti ty trubka

petot
5. feb 2014

@kvieta Musela by si poznať kontext. Vtedy aristka a spol preskakovali z témy do témy a všade to riešili, takže teraz je už aj ťažko sa k tomu vracať a rekonštruovať to.

Debata sa točila okolo bezpečnosti. Kto už by si dával vitamín C vo veľkých dávkach, že je to nebezpečné, nezmyselné atď. Dokola. Niekto zacitoval odkaz, že vyššie dávky vitamínu C nie sú vôbec také nezmyselné, keďže sú súčasťou štandardných odporúčaní pri otrave muchotrávkou. Ja som k tomu určite niečo napísal, a niekde tam začalo to podpichovanie, že tak aby som sa skúsil otráviť a vyliečiť vitamínom C.

Moja odpoveď, ktorú cituješ, bola v prvom rade v kontexte bezpečnosti, ktorá tam na preskáčku dlhšie rezonovala. Ak máš dojem, že je v mojom príspevku istota, tak v jednom zmysle áno - chcel som deklarovať, že by som sa NEBÁL nasadiť si vysoké intravenózne dávky vitamínu C, počas HOSPITALIZÁCIE (aj tak mi potom podrývačky pripisovali, že by som sa z otravy liečil div nie v obyvačke pri telke). A keďže viem z vlastnej skúsenosti, aký je problém žiadať nejakú liečbu mimo osnovy, preto som to aj tak napísal - "keby som mal možnosť vybrať si liečbu".

O odmietnutí štandardných postupov nebola nikde reč. Ja osobne ich považujem za zmysluplné a napodiv málo riskantné. V rôznych protokoloch sa používajú v podstate veľmi podobné zložky liečby, a jednou z nich je vždy vitamín C v dávke 1-4g. Dr. Bastien, ktorým debata gradovala, mal takisto vitamín C ako jednu z troch zložiek protokolu.

Štandardné odporúčania uznávajú pri otrave hubami dôležitú úlohu antioxidantov podporujúcich pečeň (okrem vit. C aj acetylcysteín, kyselina lipoová, glutatión). Ak v niečom nesúhlasím so štandardnými postupmi, tak v tom, že dávka vitamínu C by podľa mňa mala byť vyššia a častejšia - na základe skúseností Dr. Klennera s inými otravami si myslím, že by to prinieslo lepší efekt - nielen hepatoprotektívny, ale možno aj priamy protitoxický. Klenner tiež Cčko používal pri otravách hubami, no žiadne podrobnosti neuviedol (v akých dávkach, či pritom použil aj iné lieky, o aké huby išlo atď).
Dala by sa samotným Cčkom v dostatočne vysokých pravidelných dávkach vyliečiť takáto otrava? Čisto akademická otázka, ktovie, nie je to vylúčené. No bolo by hlúpe a zúfalé robiť na sebe takéto pokusy keď ide o život, alebo na to niekoho nahovárať.

Takže pokiaľ ide o mňa a názor na otravu muchotrávkou zelenou, bezodkladne by som prijal hospitalizáciu, štandardnú liečbu, a zároveň sa snažil čím skôr maximalizovať svoj príjem vitamínu C.

Mimochodom, tieto moje názory nie sú nové ani tajné. Sú v súlade s kapitolou "Otrava muchotrávkou zelenou" (str. 202) odkedy som ju v roku 2009 zaradil do knihy. http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf

zuzkaanicka
5. feb 2014

@petot tancuj, tancuj, vykrucaj 😅

zuzkaanicka
5. feb 2014

@petot Dobre, ze ste spomenuli tu Vasu publikaciu. Na zaciatku kapitoly Vyuzitie vitaminu C pri konkretnych stavoch je tento citat:
"Čo je ľahšie povedať: Odpúšťajú sa ti hriechy? Alebo povedať: Vstaň a choď!
– Ale aby ste vedeli, že Syn človeka má moc odpúšťať hriechy na zemi, – hovorí porazenému: – Vstaň, vezmi si lôžko a choď domov!
- A on vstal a odišiel."
Nestava sa casto, aby mal clovek moznost spytat sa priamo autora, co ho viedlo k pouzitiu nejakeho citatu a kedze Vas tu takto mam, tak sa spytam. Ako suvisi tento citat s uvedenou kapitolou? 😉

aristka
5. feb 2014

@zuzkaanicka dobre otočil ..popráva si krediť

aristka
5. feb 2014

@petot jepekné čo dr.klenner písal ,ale jedno si zabudol ,v ktorej dobe bol ,že mu asi nič iné neostávalo ako riešiť otravu ,plus aké mal prežitie touto metódou ,plus ak by mal poznatky z tejto doby možno by sa čudoval... inak vieš čo používame my pri intoxikácii dialýzu http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu máš jej históriu plus ešte nejaké postupy ,ktoré ti tu nebudem vysvetľovať....

tatko_bebe
6. feb 2014

😀 😀 😀

natas4
6. feb 2014

@tatko_bebe na koni je prča, ze? 😀

sissmiss
6. feb 2014

@natas4 @zita19 @zuzkaanicka
Baby mrzi ma ze som sa s vami dostala do konfliktu. Nie som hadavy typ, nemam to rada. Ospravedlnujem sa. O svoje deti sa bojim rovnako ako vy o svoje, akurat mam iny nazor na cestu ktorou kracam k cielu ktory je mozno totozny s vasim. Rozhodnut sa co najlepsie aj co sa tyka ockovania a neockovania. Viac krat som na mk pisala a snazila sa o kludnu debatu, o hladanie pravdy, resp.aspon niecomu co jej je najblizsie, aj moji znami ktori su za ockovanie, aj niektori lekari, hovoria o tom ze ockovanie ano, ale individualny pristup. Ja neviem kde je pravda, tak ako to neviete ani vy. Ja mam tak isto ako vy len nejaky nazor na zaklade informacii. Mozno stretam inych ludi ako vy, mozno vy prepocuvate info proti ockovaniu a ja zase som hlucha k info za ockovanie 🙄 Viac krat sa mi potvrdilo nielen na sebe ze k ludom ktorych pozname a mame ich radi sme tolerantnejsi a odpustime im rozne prehresky ale k tym co uz dopredu nemame radi sme ovela kritickejsi. Mozno to tu bolo prilis vyhrotene a viacere sme mali blby den alebo chvilu... ja stale verim ze oba nazorove tabory dokazu najst spolocnu rec. Ak sa budeme vadit, nikomu to neprinesie prospech. Niekomu teda ano, ale pravde to sluzit nebude.
Zita, zuzka, to co som pisala ze ste pisali nieco co nebola pravda. Ako som napisala uz dva krat na predch.stranach, suhlasim ze neviem co ma admin k disp, nejake informacie mam, ale nie su podlozene tak, ze by som sa za ne pobila. Na co som ale reagovala bolo, ze sa neda blokovat adresa uzivatela tak aby sa akoukolvek kontrolou na to neprislo. Tak ako ani policia nema moznost (ak nema k disp.nekonecne vela casu) zistit z akej adresy pisal konkretny pachatel, ani krajinu ani nic, da sa to jednoducho blokovat, kodovat, aby to nebolo zistitelne, tak nikto nema taku moznost overit to. Takze toto bolo to co ma nahnevalo, tvrdenie od teba zita, ze je to blud a par posmeskov na moju adresu. Pozistovala som si ze to blud nie je, preto som sa citila dotknuta. Mozno sme sa ale len nepochopili ako so zuzkaanicka a ty si tvrdila A, ja B, ale pritom si tieto dve neodporuju a pohadali sme sa len kvoli vypatym emociam.

K pripadu amalka...necitala som, tak ako necitam ziadne bombasticke pribehy. Ak si to niekto vymyslel, bol to velmi nestastny napad. Sudny clovek podla mna vie, ze na nete a vlastne vsade sa objavuju aj informacie ktore su falosne, zavadzajuce, plne klamstva. A casto ide len o udrziavanie negativnych emocii co sa tyka nejakej temy. Taky clovek, sudny, to chape aj bez podobnych zahravani s citmi. A clovek jednoduchsi, naivnejsi (tu nemyslim ze dovera je prejavom dobroty cloveka ale ani naivita prejavom hluposti) ked take cita tak ho to naplni akurat hnevom, falosnym hnevom, a potom pocitom frustracie. A nasledne nedovery v akukolvek informaciu. A toto si zial myslim ze je stav, ktory niekomu vyhovuje. A myslim si ze zrovna ten niekto nie je ani za ani proti ockovaniu, ja sa obavam ze to s ockovanim vobec nesuvisi

zita19
6. feb 2014

@sissmiss V konecnom dosledku sa nic nestalo. Aj vasniva diskusia ma niekedy svoje miesto a cas.
Ak som sa ta je nejako dotkla, ospravedlnujem sa.
Velmi ci cenim tvoj posledny prispevok. Bolo by dobre aby si ho precital aj pan @petot
Ja som o prospesnosti ockovania presvedcena. Na tom uz asi nikto nic nezmeni. Podla infornmacii co ja mam k didpozicii, ockovanie prinasa viac uzitku ako skody. Ale snazim sa akceptovat aj ine nazory. Len ma irituje ak sa argumentuje niecim co nie je podlozene, pripadne sa skresluju fakty tak, aby niekomu sedeli do nim preferovanej sablony.
Neslubujem, ze uz tu nebudem bojovat za svoj nazor. Ani neslubujem, ze sa nerozohnim. Neslubujem nieco o com viem, ze nie je v mojich silach splnit. Ale budem sa aj nadalej snazit argumentovat a nenadavat. (to druhe sa mi vcelku uspesne dari, aj ked sama sa tomu pri svojej povahe cudujem 🙂 )
Takze pekny vecer prajem. 🙂

zuzkaanicka
6. feb 2014

@sissmiss ja si nemyslim, ze mame rozne cesty ... ja napr. tiez skor ako urobim nejaky krok (obzvlast ak sa tyka mojich deti), tak si zistujem informacie ... aj moja mladsia dcera mala hnusnu reakciu po MMR, uz som to pisala, boli sme aj na pohotovosti a nie som typ, co by isiel s kazdou prkotinou ... takze ja rozhodne nepopieram nasledky po ockovani ... ale rozculuju ma emotivne ladene pribehy, kde matka napise (alebo povie), ze dieta ma problemy a moze za to ockovanie, ale potvrdene to nema ... je kopec zien, ktore po docitani maju slzy v ociach a rozhodnutie neockovat ... lebo nie kazdy clovek funguje tak ako ja, alebo Ty ... a co sa tyka pripadu Amalka, tak to je hyenizmus a jednoducho taketo veci ma vedia nastvat. A presne ako pises, ak sa povie A, ma sa povedat aj B ... cize ak niekto tvrdi, ze dieta ma nasledky po ockovani, tak by mal povedat aj to, ze to ale nie je na 100%, lebo potvrdene to nema ... takto by sa dalo vypisovat milion situacii, ktore mi vadia, ale ja myslim, ze Ty aj z tych par riadkov chapes ako to myslim.
K duplicite uz len naozaj tolko ... @stardust poznam, takze informacia od @petot ma rozosmiala ... obzvlast, ked som si potom poriadne pozrela ten prispevok od @aristka, z ktoreho on usudil, ze ma dva nicky ... a k tomu, ze aj napriek odhaleniu sa este stale vykrucal, tak co uz ... je to nesebakriticky jesitny chlap ... bohuzial, jeho obdivovatelky ani po tomto trapase nepochopili, koho obdivuju 😖
Toto vsetko ale treba brat tak, ze co sa tyka ockovania, tak sa asi nezhodneme, ale to je uplne normalny jav ... nenajdes na svete cloveka, s ktorym by si si porozumela absolutne vo vsetkom, ved by to bola inak nuda 😉

natas4
6. feb 2014

@sissmiss ja to vobec neberiem, ze sme sa pohadali 😉 neberiem tieto debaty o ocku na zivot a na smrt 😉 sama mam priatelov co ockuju aj co neockuju a nikdy nas tato debata nerozdelila...ono niekedy pisane slovo vyznie inak ako hovorene...nemam problem dat lajk mojmu oponentovi pokial sa mi jeho prispevok paci, a hoci v tejto teme mame opacny nazor, tak v inych sa mozme zhodnut , pekny vecer 🙂

sissmiss
6. feb 2014

@zuzkaanicka ja petota osobne nepoznam, ale paci sa mi jeho styl, nielen jeho, ale aj niektorych na strane tych ktori su definitivne za ockovanie. Nebudem menovat. Ale tu by som povedala ze zohralo ulohu prave to ze predpojatost alebo rozhodnutie ze tento mi je nesympaticky, sposobilo ze polovica konika si mysli ze aky je to debil, ako sa vykruca a druha polovica, ospravedlnil sa, je to charakter. Ja som fakt citala len od prispevku na ktory som reagovala takze neviem pozadie, ale z toho co pisal potom petot som aj ja precitala vetu, ze "ja som ta anonymne upozornovala" resp..."ja som bola ten anonym"...uz si to presne nepamatam ako to bolo napisane. Uz len to navodzuje pocit dvoch nickov, druha cast sa dala pochopit dvojzmyselne. Inak, s dvomi nickmi nevidim az taky zasadny problem, tu sa to trosku berie ako na pieskovisku. Ja to co napisal petot beriem ako velmi rozumne a triezve, ale moze to byt tym ze ho mam zaradeneho do kategorie inteligentny, slusny, k veci, korektny. A pre teba to zase mohlo byt vykrucanie sa, ale tiez len z dovodu nemas ho rada, je ti nesympaticky. Co sa mi ale nepaci je to, ze sa nanho spustil akysi hon na carodejnice, podme ho lyncovat a on raz zakopne ked sa bude branit. A to sa mi zda zle aj ak by slo o niekoho neprijemneho, nebolo by mi to po voli, no ak sa jedna o cloveka ktory v 99% komunikuje slusne, tak mi to vadi ovela viac.
Mna sice presvedcuju skor argumenty proti ockovaniu, ale tiez v nasom pripade nevylucujem ze zmenime nazor. Zatial nam ale nasi lekari proste nedali dost argumentov za, ba ti co su za ockovanie nam davaju argumenty proti (niektori nevedia napr ze mame v rodine autoimunitne ochorenia a to oznacuju za kontraindikaciu a podobne, teda nevedia ze vlastne nam vravia ze v nasom pripade by to bolo riskantne), takze ja som otvorena novym myslienkam. Priznam sa ale ze nie som otvorena tym linkom ktore tu stale ktosi dava o tom ze na druhom konci sveta niekto zomrel a urcite preto lebo nebol ockovany. To je pre mna total demagogia a odpudzuje ma to. Vserky take pribehy mozu byy rovnako vymyslene ako ten tu nedavno spominany. Mna viac zaujimaju fakty a myslienky, logika, nie pribeh niekoho precitany na nete.

Este k tomu co sa tu predvadzalo posl.par stran... vcera tu padlo niekolko velmi zlych urazok zo strany osoby ktora je absolutne za ockovanie. Nie voci petotovi. Voci jednej mamine. Bolelo ma to strasne citat tie posmesky a rypanie sa ako nozom v rane. A nikto sa neozval zo strany jej ...akotonazvat... tych co maju rovnaky nazor na ockovanie? Snazim sa vyhnut deleniu na tabory a zovseobecnovaniu vlastnosti alebo nebodaj myslienok vsetkych patriacich do nazorovej zhody...proste niekto zo sympatizantov dotycnej osoby ju neupozornil ze daleko prekrocila hranice taktu a citu, elementarnej slusnosti. Ale riesi sa tu ze niekto kto sa sprava korektne nieco zle dedukoval a potom sa ospravedlnil, ale podla mnohych nie dostatocne. To sa mi zda byt velmi nestastne.

sissmiss
6. feb 2014

@zita19 ja nie som o prospesnosti presvedcena ale zaroven som presvedcena o tom ze som schopna zmenit nazor ak sa zmenia vstupne informacie. Ak ti mozem nieco v dobrom vytknut, podla mna- no mozem sa velmi mylit- ,je skoda ze si tak skalopevne presvedcena o tom ze mas pravdu, nielen v tomto. Mozno je to naopak, dolezita a dobra vlastnost, a ja ju proste nemam a tak nedokazem pochopit u inych. Mne sa velmi paci myslienka ze clovek je mlady duchom ak dokaze zmenit nazor, ak uz skostnatie v nazore, to je staroba ducha. Ale mozno to povedal tiez nejaky vetroplach 😉 Mozeme mat rozne nazory, a pritom sa nehadat, ale dolezite je nieco co mne ide tazko napriklad, akceptovat nazor toho druheho a uznat ze s jeho vstupmi je ten nazor pochopitelny, alebo mat jeho nazor na rovnakej urovni ako svoj...proste respektovat. Mozno potom by nebola ani diskusia, ale zi a nechaj zit by fungovalo dokonale. Da sa polemizovat do akej miery je spravne respektovat nazor druheho...da sa pouzit otrepane do takej akej to nikomu neublizuje....lenze tu sa dostavame do rozporu, kde podla jedneho nazoru detom ublizuje A, no podla druheho odopretie A. A neexistuju informacie ktore by sa dali brat ako fakty a na zaklade nich rozhodnut kto ublizuje a kto chrani. Takze mozno by bolo najlepsie zostat stale slusny a korektny, respektovat.

sissmiss
6. feb 2014

@natas4 ja som sa spravala inak ako je pre mna standardne, preto som sa ospravedlnila, snazim sa komunikovat slusne ale obcas sa necham uniest negativnymi emociami. Takze mozeme sa priet, ale ja sa pokusim neurazat a neposmievat sa

sissmiss
6. feb 2014

Inak...to o tych krestanoch, zidoch a tak...poznate? Sme tu skupina mamiciek (povacsine). Kazdej ide o dobro jej deti. Ale niekto tu stale rozostvava tabory...niekto vytvara napatie medzi dvomi nazormi a niekto hecuje a provokuje a navodzuje atmosferu ohrozenia. V kazdom je male zrnko strachu, obav, a to staci polievat a podporovat a bude rast. Toto je pre mna velmi silna myslienka:

Najskôr brali komunistov
mlčal som
lebo som nebol komunista

Potom brali Židov
mlčal som
lebo som nebol Žid

Potom prišli pre katolíkov
mlčal som
lebo som bol protestant

A potom prišli pre mňa
a vtedy už nebolo nikoho
kto by za mňa zdvihol hlas

zuzkaanicka
6. feb 2014

@sissmiss pokial si dobre pamatam, tak my dve sme sa stretli uz aj v inych temach a myslim, ze sme v mnohych mali aj dost podobne nazory ... schvalne som si teraz mrkla nasu debatu v tejto teme, je mozne, ze som nieco aj preskocila, ale urazky som nenasla-co ma tesi 😉 ... hoci sme nemali rovnaky nazor, neskocili sme si do vlasov 😉 ... a tak si myslim, ze je to spravne 😉
Co sa tyka ockovania ... mam obe deti ockovane vsetkym povinnym (v CR je ten kalendar trochu iny, ale myslim, ze nie velmi odlisny) ... ale rozhodne som nikdy nikoho nenutila, ani nepresviedcala, aby si dal zaockovat dieta ... do tejto temy som nakukala a ozvala som sa az vtedy, ked som uz nejako nemohla mlcat ... to, co ma stve, to som napisala v predoslom prispevku.
V nazore na pana @petot sa nezhodneme ... nevylucujem, ze na neho zmenim nazor, ale zatial ma nepresvedcil 😉

sissmiss
6. feb 2014

@zuzkaanicka a ja to beriem ako nazor 🙂
Inak, preco ma vacsina ludi tendenciu presviedcat inych o svojej pravde? Tam som sa este nedostala ze by som dokazala pre mna inteligenteho cloveka s inym nazorom nenahlodavat

zuzkaanicka
6. feb 2014

@sissmiss to je tazka otazka ... nie som psycholog 😉 ... neviem odpoved 😉 ... mozno preto, ze vlastna myslienka im je blizsia ako cudzia? ... ved to poznas o koseli a kabate 😉

kvieta
6. feb 2014

@petot Napísal si to dosť jednoznačne, nenapísal si, že by si užil tento vitamín spolu s nasadenou liečbou, ak by to tá nevylučovala. To je podstatný rozdiel a myslím, že to uznáš aj sám, je to rozdiel, ktorý by mohol stáť aj život.
Takže tiež vnímam Tvoje vyjadrenie za nebezpečné, neodborné a zavádzajúce.
A asi chápeš dôležitosť tejto ?, tak si sa nemal dať vyprovokovať k neúplnej odpovedi, keď toľko ľudí žerie Tvoje názory o užívaní megadávok C-čka.

natas4
6. feb 2014

@sissmiss 😉 aj ja sa obcas necham uniest ...ti co maju iny nazor ako ja, maju zrejme pocit , ze casto 😅 ale ako som uz pisala , pisany text niekedy vyznieva inak ako hovorene slovo a myslim, ze keby sme sedeli za jednym stolom, tak by sme sa normalne porozpravali a nehadzali po sebe paradajky 😉
Ja tuto diskusiu neberiem tak, ze teraz idem niekoho presviedcat o mojej pravde...len sa snazim byt protipolom 😉 sice nerozumiem tomu, ze niekto sa dokaze v tak zavaznej veci rozhodnut na zaklade nejakej diskusie na nete, ale su aj taki a nie je ich malo..ved o com by bola tato tema, keby sem prispievala len jedna strana 😉

sissmiss
6. feb 2014

@kvieta nepisal ze by sa dal hospitalizovat? Co by tam s nim asi robili ak nedavali nejaku liecbu? Akou dedukciou sa da prist na to ze ak napisem, pri otrave by som sa nechala hospitalizovat, tak tym myslim pobyt v nemocke bez liecby? 😕 Citala si to nezaujate?

sissmiss
6. feb 2014

@natas4 mna zase rozculuju nelogizmy 😅