icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
martija
6. feb 2014

nechem provokovat prosim nikoho, iba davam na znamost, clanok, ktory som nasla.....
http://bezpecneockovanie.wordpress.com/2014/01/...

natas4
6. feb 2014

@sissmiss mna ludska blbost 😅

zita19
6. feb 2014

@sissmiss @natas4
Mna jesitnost... Len vzdy rozmyslam, ci to nie je len odroda blbosti... 😝

gabrielkaa
6. feb 2014

@martija myslím, že to tu už niekto dal,lebo som to čítala...ja som za racionálne rozhodnutia, nie proti očkovaniu, ale zas nie úplne všetko - len tento článok mi vyznie ako promo trošku. Či? Taký pritiahnutý za vlásky 🙂... Aj keď...doteraz som nedopozerala to video Anity Petek...by som chcela, len to je dve hodiny a nemám moc času.

sissmiss
6. feb 2014

@natas4 inak...aby bol protinazor pre tych co sa rozhoduju na zaklade diskusie z netu 😅 ....takym zmeni nazor pediatricka pocas jednej vety. Ale co sa tu riesi castokrat su nezmysly...ci sa niekto pri ospravedlneni dostatocne hlboko sklonil a bicuje ho ten co sa snazi udrziavat nevrazivost...

Ak by niekomu naozaj slo o to ako petot myslel to co napisal, tak by sa ho to priamo spytal/a. Ako tu teda stale odoznieva, ze kvoli tym ktori mu veria a podobne.
Ak je vsak snaha zdiskreditovat ho cez take fakt smiesne chytanie za pismenka, ani nie slovicka, tak to pomoze akej veci?

gabrielkaa
6. feb 2014

@aristka ti ujo nesadol, čo? 🙂

sissmiss
6. feb 2014

@natas4
@zita19 ja oboje ale viac asi jesitnost 😅

sissmiss
6. feb 2014

@zuzkaanicka vies co...uz to tu zase zacina. To co si spominala ze mozno maju aj admini mk k disp... ...lebo tu vzdy dakto pride a robi hnev, roznecuje nenavist, fuka do ohna a prilieva olej... podla mna by sa dalo pomocou tej metody toho chlapika a tych znakov a podobne...presne poukazat ktora osoba ten jed nesie a picha...

martija
6. feb 2014

@gabrielkaa ano mna to tiez napadlo, no prave aj z druhej strany sa mi to zda niekedy za vlasy, ja len ze pravda asi nebude biela alebo cierna, teda jednoznacne ano, jednoznacne nie, ale bude aj mozno siva, niekde v strede,......

zuzkaanicka
6. feb 2014

@zita19 ja myslim, ze jesitnost ide ruka v ruke s hlupostou ... aspon tak som to vysledovala zatial v realnom zivote 😉

zita19
6. feb 2014

@sissmiss Priznam sa, nemam toho pana @petot rada. Mozem povedat, ze ma doslova irituje. Ale co uz... Vcera sa ho @zuzkaanicka pytala na jednu konkretnu pasaz z jeho knihy, neviem ci jej odpovedal, ale asi nie... Ale mozno sa vyjadril na IP...
A ja ked sme sa tu posledne dni s nim natahovali, nejak mi nevychadzalo z jeho odpovedi, ze sa vyjadruje az tak presne k otazke.

aristka
6. feb 2014
zuzkaanicka
6. feb 2014

@martija vies, taketo clanky nemam rada ... ani ked sa v nich pise pre a ani proti ockovaniu 😉 ... prave take emotivne ladene pribehy ma prinutili z citania prejst k pisaniu (tu na MK, pisat som samozrejme vedela uz predtym 😅 )

aristka
6. feb 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... otravy hubami...pánovi hepatorenálne zlyhanie nič nehovorí ,plus dajme si na to aj vitamín c ..prepáčte mimo tému ,ale aj tak veľmi poučné ...

maminkakacenka
6. feb 2014

@alexia11 som ockovana, ale nie som zdrava ako repa. Mam astmu, rozne alergie a nefungujucu stitnu zlazu.
Nedavno som sa docitala { mimochodom z anglicky pisanych clankov, ze prave toto vsetko spusta ockovanie }
Moja dcera nebude ockovana a bat sa jej nikto nemusi, skor zavidiet.
Mamicky, ktore uz nechcu na zaklade negativnych skusenosti s ockovanim pokracovat dalej,
si musia po precitani tvojho prispevku tukat na celo. Urcite su zhrozene. Necudujem sa im 😒

zuzkaanicka
6. feb 2014

@zita19 neodpovedal, ani verejne ani do IP, ale este to asi nie je ani 24 hodin 😉 ... a presne to co pises, ja nemam rada, ked ludia nenapisu priamo odpoved na otazku, ale sa tocia ako pes za chvostom ... je mi jasne, ze nie je vzdy lahke odpovedat a nie je vsetko ani cierne, ani biele ... svet je fuzzy 😉 ... ale blbe je, ked niekto vsetky odpovede dava take pokrutene 😉

martija
6. feb 2014

@zuzkaanicka ano je to tazko sudit,ja keby som si bola ista,ze je to pravda, to by bola ina rec, len ci je to naozaj pravda, lebo clovek naozaj pochybuje trosku uz o vsetkom, tolko sa toho vsade popise.....

sissmiss
6. feb 2014

@zita19 ja mam to co pise rada. K odpovedi a neodpovedi...ja som tiez niekedy do teba zaparala a odpovedala si mi len usmevom a dalej si ma ignorovala. Spravne si odhadla ze ide o provokaciu, nie o otazku. Petot nie je automat na vyhadzovanie odpovedi a neustale sa obhajovanie. Tak ako je nesympaticky tebe a sympaticky mne, bude nesympaticky a sympaticky mnohym inym a nema povinnost tie sympatie udrziavat a nesympatie obracat. Ved je to tiez len clovek. Nemusi mu zalezat na tom co si o nom myslia modrokonikovcania. Ako som pisala, mne vadi ak sa niekto lyncuje. Raz som si tu zastala jednu mamicku, lebo do nej kopali zo vsetkych stran. Mne sa vzapati dostalo takej negativnej pozornosti a dost ma vycerpalo obhajovat a vysvetlovat a obracat...lebo clovek sa bude branit...istu dobu. Ale potom moze aj rezignovat, branit som sa prestala, lebo to neviedlo nikam, cim viac som sa hajila ja, tym viac sa na mna kydalo. Boj s veternymi mlynmi

zita19
6. feb 2014

@maminkakacenka Nechcem sa dotknut tvojiej sudnosti, to urcite nie, ale to, ze clanok je pisany anglicky nijako nezvysuje jeho kredibilitu... Je bezne v tomto svete, ze aj absolutne provincny platok sa na nete vyskytuje v AJ. Rovnako kadejaka pofiderna informacia sa do angliny preklada. AJ je univerzalny jazyk dnesnej doby. Ale fakt neviem co si citala a ako releventny to bol zdroj. Ja som v angline citala take bludy (nebolo to o vakcinaciii), ze nad nimi by zufalo zaplakal aj priemerne inteligentny foxterier

sissmiss
6. feb 2014

@aristka nie je to mimo temu, ides presne v sulade. Tema je nenavist

zuzkaanicka
6. feb 2014

@zita19 😅 sa tu smejem, mas pravdu a este si ma aj pobavila 😅

zita19
6. feb 2014

@zuzkaanicka foxterier? 😀

maminkakacenka
6. feb 2014

@zita19 precitala som toho neurekom, nemusis mat obavy, v hladani info som expert, mam otvorenu mysel, nie som ovplyvnitelna nicim a nikym. Bud v pohode 😉

zuzkaanicka
6. feb 2014

@zita19 bingooo 😅

zuzkaanicka
6. feb 2014

@maminkakacenka ale ved @zita19 nespochybnuje Tvoj vyber, akurat napisala, ze anglictina este nemusi byt zarukou kvality 😉

zita19
6. feb 2014

@maminkakacenka vsak som sa ta nechcela dotknut... Mozno som nemala oslovit teba.
Ale mnoho ludi si mysli, ze ked nieco niekde cez gooogla najdu v anglictine, potom si to daju prlozit do translatora uz maju uplne najrelevantnejsiu informaciu. Ze zdroj bol pofiderny a aste aj translator sa stratil v preklade a niektore slova vyznamovo netrafil je v tom momente jedno. Oni to maju z internetu v angline. Musis uznat, ze to tak funguje.

aristka
6. feb 2014

@maminkakacenka tak by si si mala niečo načítať o poruchách f.štítnej žľazy ...nebolo to síce v tejto téme ,ale nazvala si jednu tehotnú diskutujúcu nadupanou hormónmi ,čo u nej je fyziologická záležitosť a pritom ,čo si ty sem dala máš hormónmi problém ty .....inak prepáčte zas mimo tému...

maminkakacenka
6. feb 2014

@aristka diskutujuca si to zasluzila, vyskocila na mna s cista jasna, kde sa vzala, to neviem, zasluzila si to.
A nadupana hormonmi je este stale, ci nie ? Tiez som bola 🙂

zuzkaanicka
6. feb 2014