(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@slniecko77 prepáč ,ale na zdr.školách sa neučí len pichanie....to som sa zasmiala...po prvé teraz čo vychádzajú dievčatá ,zo zdr,školy nie sú zdr.sestry ,sú to asistentky ,ktoré nemajú kompetencia ani pichať....a musia si urobiť vys,školu...kde sú zastúpené všetky medic. odbory ako pediatria .gynekológia ,interné ,chirurgia ..kde sa rieši klinika chorôb a sú pod nimi zastúpené aj iné odvetvia....takže s gympla...ak by si išla na zdr.školu aj nadstavbu ..bohužiaľ by sestra a ani medic z teba nebol....len asistent a anatómiu by si si dobre zgustla ,ale určite nie na úrovni zdravovedy....plus v špitály má nástupnú prax.kde vypracovávaš témy ...trvá aj rok aj dlhšie,neustále sa učíš a potom ťa krásne preskúšajú..plus si každý zdr.prac robí špecializačné štúdium na svoj odbor...po 3 rokoch praxe...plus sú v tom seminára ,kongresy a neustále nové veci a plus práca s chorým človekom....takže ak pôjdeš na zdravotku a potom robiť ...budeš robiť pod sestrou ako ošetovateľka a budeš počúvať jej pokyny ,plus budeš mať svoju náplň práce ..nie sesterskú ...a mám ti napísať aj o medikoch....nechce sa mi naštuduj si z googla...zas tu niekto rozpráva o niečom o čom vie nič..
@slniecko77 na školách sa neučí biológia ,ale anantómia a fyziológia a je to v každom štud.predmete ,alebo medic obdore...
@aristka ja presne viem kto teraz vychadza zo SZS 😉 mne nemusis vysvetlovat system, poznam ho minimalne tak dobre ako ty.
A kontinualne vzdelavanie patri do naplne zdr.sestier a lekarov, ktori maju navyse atestaciu/atestacie...a nielen ich 🙂 kto sa chce drzat vo svojom odbore sa musi vzdelavat stale.
@slniecko77 asi nepoznáš ,keď to tu píšeš...hlúposti...stredná škola a pichanie ...fakt som sa zasmiala a ešte ak napíšeš ,že to poznáš...nejak si to kontruje...
moja ja som ošetrovateľka neni....a biol´gia ,keď už tak tak biológia človeka ...zdr.pracovník rastlinky nepotrebuje....opýtam sa asistentky čo tam majú napísané...
@aristka ty kokos, ty ams ale guraz, o aroganciia ani nevravim.....a to ani netusis s kym mas v tej debate docinenia.....(ja to viem.....)....ale ako vidim ty predcis aj doktorov....boze, skoda, ze nie som strasia a nechodila aj ja na tu zdraviotnu...bola by som teraz ovela mudrejsia ako doktor - lekar...konecna 😀 toto nema obdoby...fakt.....vlastne doachazame k zaveru, ze lekari su vlastne proti zdr. sestram suvix.... ahaaaa, preto si ty nesla na medicinu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu sú osnovy na zdr. asistenta je tam ľudské telo anatómia fyziológia...
@aristka ja pisem o tom ake boli tezy na SZS ked vychadzali z tej skoly zdravotne sestry, cize aj ty...uz si pozrela vysvedcenie ci tam bola ta biologia? Ja nepisem o vysokoskolskom studiu, evidentne mas problem s chapanim pisaneho textu. A tiez som nikde nepisala, ze sa na SZS ucilo o rastlinach 😉 to len ty fabulujes.
Prosim ta napis mi co si sa ucila na Osetrovatelstve? Ved ani bonding si nevedela co je 😕 a to v tezach SZS pred cca 20 rokmi bolo...
@aristka prosim ta a nezahlcuj temu nezmyselnymi linkami z Googlu...mna nezaujima ake tezy maju zdr. asistenti, ktori nevykonavaju odbornu pracu.
@slniecko77 pozri si osnovy ..čo som sem dala ...plus nevieš čo som vyštudovala a nebudem to tu ani prezentovať....ja som anonym...a asistenka som neni...a prirodzené pôrody si nechaj na oblbnutie mamičiek a do tém pôrodov a vyspevovanie ako je to v Uk úžasné...toto je téma o očku....a porodila si 1 dieťa ... 😀
@slniecko77 podla mna ona skoncila strednu (ak vobec skoncila) niekedy v 60. rokoch. Teda ak by neboli jej prispevky take pozoruhodne nizke, tak sa nad tym ani nezamyslim. Navyse, viac krat ma prekvapilo jej zmyslanie. Nie arogantne, ale bolsevicke.
@aristka mna nezaujimaju tezy VS ani terajsej SZS, ale tezy co si vystudovala ty 😉
Myslis, ze som menej matka ako ty ked som zatial porodila len jedno dieta? 😀 si smiesna...a ...
Ja nepotrebujem nikoho oblbovat prirodzenymi porodmi, evident based medicine hovori sama za seba 😉 to len ty netusis o com je rec a ake su trendy vo svetovej medicine..ale presne ovladas co sa deje u vas v lokalnej fakultnej nemocnici 😀
@aristka ak spravne chapem, ppresla si si teraz zbezne prispevky od @slniecko77 tu na fore a nehnusi sa tiako "argument" pouzit jej nazory z inych tem? Ako pisem, stara dobra STB skola.
@demo obavam sa, ze skoncila zdravotku v 90tych rokoch 😅
Ma presne vacsinove zmyslanie zdravotnikov na Slovensku, arogancia moci a pocit Boha a tymto sa hlboko sklanam pred zdravotnikmi, ktori beru svojich pacientov ako rovnocennych ludi 🙂 poznam takych, mam medzi nimi mnoho kamaratov.
@demo to je OK 😉 my sme uz komunikovali v inych temach..mali samozrejme ine nazory, a par krat som ju zotrela, lebo ona nepozna bazalnu (mimochodom tvrdila, ze slovo bazalny funguje len v spojeni s bazalnou teplotou 😀 ) terminologiu a pisala take nezmysli, ze aj papier by mal co robit, aby to ustal 😅
Kazdopadne, sme sa viacere na nej dobre bavili 😀 asi ako vy tu 😉
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... dokonca máe aj študijný odbor biológia...
Damy natahujete sa to o urovni a obsahu zdravotnickeho vzdelania @aristka . Pokial som pochopila dobre, ide o to ci je kompetentna sa vyjadrovat k problemetike zdravia a choroby cloveka.
Ale to, ze pan petot nema ani to najnizsie zdravotnicke, osetrovatelske, medicinske... vzdelanie a vyjadruje sa tu v kuse k otazkam zdravia a choroby cloveka. Jeho kompetentnost na taketo vyjadrenia vas vonkoncom netrapi.
Oprava: Evidence based medicine
@aristka uz som ti raz vysvetlovala, ale ze si to ty 😀 bazalna je zakladna..cize zakladna terminologia
Slovnik cudzich slov: http://www.cudzieslova.sk/hladanie/bazalny
@slniecko77 no tak túto kombináciu používaš len ty ....a aká je základná terminológia v anatómii a fyziológii...
@aristka zo zasady neodpovedas na otazky co ti nevyhovuju vsak? No presla si si tie styri hrube knihy z Osetrovatelstva co ste sa tam este ucili?
Spytaj sa tych studovanych hlav s par titulmi a co vyucuju, som presvedcena, ze ti celkom presne zodpovedia co je bazalna terminologia 😉 potom mozes podat spravu 🙂
@aristka zase to, ze ty nepoznas "bazalnu terminologiu" to este neznamena, ze sa ten termin nepouziva 😉
A neskusaj ma 🙂 ja nie som tvoj ziak..to by si musela byt inak studovana o ovladat bazalne veci na urovni mediciny 😀

@aristka agresivita zase narasta, vsak? Nic ine nevies len zhadzovat ludi a byt arogantna.
Vies preco neberu z gymplov? Lebo ty zo zdravotky mas este osetrovatelstvo kde sa ucia veci typu pichanie i.v., i.m., umyvat pacienta, podavat klyzmu, lieky a podobne. Nemas suvislosti, chemia sa ucila len dva roky a zdaleka nebola na urovni gymnazia a xy inych veci...
Ja netvrdim, ze zdravotne sestry nemaju ziadne vedomosti, ale nemaju ich dostatocne a nemaju dostatocny nadhlad a prehlad. Ale samostudium moze vsetko napravit...len mas co robit, aby si dobehla minimalne poznatky z chemie a pod...v tomto je gympel na vyssej urovni, ci sa ti to paci alebo nie.
Ja nehovorim o ociernovani..ja hovorim o kulture prejavu a tym sa zdaleka na Petota nechytas..