icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
demo
9. feb 2014

@aristka tak si to konzultovala aj s ludmi s titulmi??? Ach fakt sa bavim.

aristka
9. feb 2014

@slniecko77 vieš u nás sa použijem tvoj pojem základná terminológia nemôže používať,keďže u nás také niečo neexistuje...pretože jedno naväzuje na druhé a jedno bez druhého nemôže byť a to je aj v termínoch ...takže mi sem daj bazálne termíny...základné....

aristka
9. feb 2014

@zita19 to je terminológia alá
@slniecko77 a akože to nepoznáš ...veď aj vy musíte mať základné termíny...prepáčte bazálne...

demo
9. feb 2014

Aristka a zita. Ja vas zeriem baby 😀 😀 Este doplnim varovanie. Pozor aby ste sa na googl a wiki nestratili, pri badani stupite do kalnych interdisciplinalnych vod

slniecko77
9. feb 2014

@aristka ved presne o tom pisem, ze ked nieco nepoznas to neznamena, ze to neexistuje 😉

aristka
9. feb 2014

@slniecko77 prosím si základné termíny...

aristka
9. feb 2014

@demo no napíš mi tu bazálnu terminológiu...

demo
9. feb 2014

@aristka inymi slovami, prosis si bazalne terminy. Uz si v cieli, len ci si to vsimnea

zita19
9. feb 2014

No bazalnu terminologiu nenasiel ani jeden. Ujo Googel nasiel anpriklad: Basic Medical Terminology & Word Forming
To sa asi niekto stratil v preklade. Hlavne, ze ste sa uz dohodli, ze ide o zakladnu terminologiu.

slniecko77
9. feb 2014

@aristka 😀 😀 ty ma fakt bavis...nie sme v skole a ty mna skusat nebudes 😉 ale ked chces este ti to par krat mozem napisat ak mas problem s pochopenim citaneho textu.

aristka
9. feb 2014

@demo no bohužiaľ...hovorím o bazálnej terminológii....nie o bazálnej teplote ...

sirinka
Odpoveď bola odstránená
aristka
9. feb 2014

@slniecko77 ty bavíš mňa ...šup sem bazálnu terminológiu...

demo
9. feb 2014

@aristka tak bazalnu teplotu dozaista mas. Uz len sa vysomarit z tej bazalnej terminologie...

zita19
9. feb 2014

@demo Neboj sa o mna. Ja sa nestratim. Ja si davam pozor a otvaram linky na nojej karte... 😀 😀
A na druhej strane ujo Googel a teta Wikipedia nie su moj jediny nastroj. Pouzivam aj obsah mozgovne a vytvaranie uzaverov z precitaneho.

aristka
9. feb 2014

@zita19 nejak som sa ničoho nedožila....možno v UK je všetko bazálne...inak pôsobí to dôležito povedať bazálne termíny...niekto by si mal nasadiť bazálnu stimuláciu na ukľudnenie...

zuzkaanicka
9. feb 2014

Co tak dat si pauzu a precitat si nieco o tej inteligencii, ked ju uz tak velmi sklonujete 😉 ... mozete sa tam pohladat 😉
http://www.citatyo.cz/citatyo/citaty-o-inteligenci

aristka
9. feb 2014

dievčatá už nebudeme hovoriť o základnom očkovaní ,ale o bazálnom očkovaní..použijeme bazálny termín..

zita19
9. feb 2014

@zuzkaanicka Tento je TOP:
Inteligence není choroba nakažlivá.
😀 😀 😀 😀
V kontexte tejto temy: Niet vakciny proti nej 😝 😝 Len nechapem, preco imunitny system niektorych jedincov proti nej tak intenzivne bojuje? Zeby alergia?

zuzkaanicka
9. feb 2014

@zita19 aj mne sa najviac paci a tie kravy sa bali, tak sa nedali proti nej zaockovat, lebo ju chcu chytit 😅

slniecko77
9. feb 2014

..nuz komu neni je zhury dano v apotece nekoupi 😉
Pozor, je to v cudzom jazyku 😀

aristka
9. feb 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... synonymum pre slovo bazálny....keďže sem slováci viem veľmi dobre to slovo nahradiť ...slovenčina nie je chudobný jazyk ako angličtina...

slniecko77
9. feb 2014

@aristka no aka si sikovna ked chces 😀 uz si si objasnila pojem ''bazalny''
V tomto sa opat velmi mylis (ale to ma vobec neprekvapuje), anglictina ma bohatsiu slovnu zasobu ako slovencina..potvrdi ti to kazdy prekladatel 🙂 skus si pozriet vykladovy slovnik anglickeho jazyka a slovenskeho a porovnat 😉 TY budes znacne prekvapena..

kvieta
9. feb 2014

@zuzkaanicka A ešte hovorme o Bazálnej škole, nie o Základnej škole😀... To je sila toto 😉 Pekná debatka... Človek sa učí celý život!
@aristka

abbey1
9. feb 2014

@slniecko77 Angličtina ako chudobný jazyk pobavila. Ked sa študenti budú sťažovať na kvanta slovnej zásoby, odkazem ich na Mk odborníka na všetko. 🙂

slniecko77
9. feb 2014

@abbey1 😀 😀 😀 co mozeme cakat od niekoho kto vsetko vie a vsade bol 3x 😅
A najhorsie je, ze sa pasuje za "vseodbornika" to je smutne..zopakujem sa, pod dohladom dobreho lekara na OAIM vela skody nenapacha 🙂
A ak vie aj o ockovani tolko co o anglictine a prirodzenych porodoch, tak Pan Boh ochranuj tych co pocuvaju jej rady 😖

norwayka
9. feb 2014

tak, vsetci sme sa pobavili a vratme sa k (ne)ockovaniu.

mam rada statistiky, i ked po pravde, v podstate su o nicom, lebo kazdy si v nich najde, co chce. ale spravme si jednu taku modrokonikovsku.

kto si myslime, ze do 5tich rokov bude na SK slobodna volba v ockovani- like-nite tento prispevok.

norwayka
9. feb 2014

kto si myslite, ze slobodne ockovanie nebude do 5tich rokov na SK, like-nite tento.

mahatma772
Odpoveď bola odstránená
anima9
9. feb 2014

@mahatma772 Pán Jozef Hetényi osobne?