icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
kbeata
8. júl 2014

@aristka novodoba eutanazia z ocka...to ako myslis??

tin007
9. júl 2014

@aristka Napis do ceskeho SUKL a poziadaj o dalsie informacie; urcite najdes tie spravne odborne vyrazy, ktore ovladas urcite lepsie ako ja.

aristka
9. júl 2014

@kbeata ty si fundovaná ,vysvetli tvoj spot ako očko sa pichá do krvičky ....šup šup ....plus mám pocit,že sa rieši aj zodpovednosť lekárov alebo iných zdr....,ak máš poznanie ako je to v českej republike podaj sem ,plus petot ,prevenar a spol pedag´gov ,ktorý videli pacienta akurát tak na obrázku a majú tu svoju virtuálnu ordináciu a sú it sú určite fundovaný ,tak ako ty ....takže daj niečo napr vysvetli pichanie očka do krvičky...

kbeata
9. júl 2014

@aristka nic dalej k tebe...len to,ze si Cynicka Obluda
a zacni pisat k veci,nie jak infantilne decko,to vyjadrovanie,to komu robis meno??

vld
10. júl 2014

@kbeata ad hominem nie je argument, aj ked si o protistrane mozes samozrejme mysliet cokolvek...

vld
10. júl 2014

@tin007 "Damy, anamneza jasne poukazovala na velmi zavaznu poruchu imunity. Co to teda znamena? Ze lekarovi/lekarom bolo dolezitejsie dodrziat ockovaci kalendar."

Este keby si to napisala hned takto, tak budis...Ale to by nemalo taky dramaticky ucinok ako "upozornenie SUKL na umrtie po ockovani", ze? Nevadi...ved toto forum demagogiu akceptuje, tak preco jej trosku nepouzit na dramatizaciu vypovede...

A este jedna vec...tvoj zaver o tom co bolo pre lekarov dolezitejsie, je cisto len tvoj vlastny konstrukt a zaver vycucany z prsta na zaklade nedostatku informacii...takze dalsia melodramaticka demagogia...

tin007
10. júl 2014

@vld Mas pravo na svoj nazor, ja ti ho neberiem.

omajevaskida
13. júl 2014

Ahojte mi sme boli očkovaný minulý týždeň v stredu malí má 5mesiace a dva týždne a znášali sme to ešte horšie ako prvi krát mali mal vysokú teplotu 39,a nespinkal mi do rána do tretej vkuse plakal čo som bola s toho nešťastná nevedela som ho utíšiť všetko som skúšala a nič nezabralo až z vyčerpania nakoniec zaspal chudáčik a pokračovalo to ešte 2 dni no dnes je už pokojnejší ale mám strach čo bude na treťom očkovaní.

veriiii
16. júl 2014

@omajevaskida 3 .ockovanie moze znasat bez reakcii ,alebo naopak s ,najskor bol uboleny a vysoka teplota mu sposobovala diskomfort..moja mala reakciu pri prvomockovani-nemala teplotu ale prenikavy plac podla dr to bola kolika,a dalsie uz ozaj znasala bez akychkolvek tazkosti, meningokoky a MMR si len poplakala v ambulancii po ockovani hned sme zabudli aj..ale,samozrejme ,najlepsie prediskutovat s lekarkou,cokolvke sa ti nezda ,hlavne prve dni po ockovani kontaktovat dr..

petot
4. aug 2014

@omajevaskida Neutíšiteľný krik v trvaní viac než 3 hodiny je závažným príznakom, ktorý môže znamenať poškodenie nervovej sústavy. Podľa príbalového letáku je dôvodom "starostlivého zváženia" ďalšieho očkovania vakcínou obsahujúcou zložku proti čiernemu kašľu (čo je aj Infanrix Hexa). V minulosti bol tento príznak považovaný za priamu kontraindikáciu ďalšieho očkovania a podľa mňa to tak malo aj zostať. Moje dieťa po takýchto príznakoch prestalo na 3/4 roka rozprávať. Všímaj si svoje dieťa, najmä zmeny správania, úpadok pohybových alebo iných schopností, zvláštne pohyby apod.

aristka
5. aug 2014

@petot no vidíš moje dieťa neutíšiteľne plakalo pretože ho bolela nožička lebo som ho na ňu napolohovala a reval reval vkuse a veľmi dlho ...deti plačú ak ich niečo bolí ,deti plačú lebo nie sú bezcitné stvorenia a pamätajú si ,že im bolo robené kvázi zle a môže sa im to snívať ..takže bu bu ti ide plus moje dieťa nemá z toho neurologický problém a plač určite nie je kontraindikácia očka ,tak ako homosexualita a kvantum iných vecí ,ktoré tu prezentujete .....diskusia s lekárom je na prvom mieste a ak sa rodičovi niečo nezdá treba kontaktovať lekára a nie mk ....

veriiii
6. aug 2014

@norwayka ojojoj-uz v nesuhlase,za moj kratky cas fungovania tam-(az 1 den😀) som napocitala minim 2 mamicky co sa priznali ekzemom, dalsie co pisali,zechodia na alergo..+niekolko co priznali,zer ich mladsi chytaju "vsetko" od starsich co nosia zo skoly..v povinnom ockovani 2 mamicky pisali svoju skusenost s neockovanm! plus v realy mam 2 kamaratky co maju neocko deti s ekzemami a alergiami--moze ich byt viac,ale nemusia o tom hovorit..ono je toho dost..a k tomu zdraviu---zober si vekove skupiny neockovanych deti na SK -drviva vacsina je predskolskeho veku-drviva vacsina z nich nechodi do predskoslkeho zariadenia-cize do vacsieho kolektiivu,raz zacnu chodit do skolky,resp skoly, chorobnost stupne zo dna na den-kamoska sa tiez vytesovala zo svojho zdraveho neocko syna-okrem "soplikov"-poznamenam,ze antibioticke recepty isli hned do kosa..nemal zvraj nic za 2.5 roka..-ale vsetko chytil od rodicov..ale vsetko bolo okomentovane,ze bolo virusove-a na 3.den ako zacal chodit do skolky nachytal riadnu bronchitidu..moja mala ma 20 mes a za ten cas mala jedne poriadny sopl, co bol virusovy-jeden den teplota, a potom nadcha s priesvitnym soplom,a to bolo september 13, odvtedy nic-teraz je august 14..cize takmer rok.. a bola s kaslajucimi detmi, ja som bola odvtedy 2x chora, bola v blizskom kontakte s chorymi a nic nedostala..ekzem a alergie, intolerancie nastastie nepozname..aha a ockovana je podla platneho UK kalendara-od2.mesiaca...a hej,ked zacne chodit do skolky, ratam s tym,ze sa choorbnost zvysi-presne ako neockovany syncek kamosky..tie cisla nie su velke, je to len to co som ja napocitala, to co sa mamicky"priznaju"..
ono,kazde deta s musi prejst nejakym vyvojom imunitneho systemu, ten si vytvori protilatky len po strete s vyvolavatelom,i ked su deti s velmi pruznym IS ,ale to moze byt ak okco a neocko..aj taketo veci sa dedia .alebo moze ovplyvnit zdrava zivotosprava.. dospely IS je uz vycviceny,cize moze aj v tichosti prejst cez lahsie ochorenia...

veriiii
6. aug 2014

zaujimavy pohlad na autizmus:
http://www.lekari.sk/lekarske-clanky/novy-pohla...

tzv postvakcinacne encephalopatie-:
studia, ktora zistuje, ze sa vyskytuje hlavne u deti s tzv mitochondrialnymi dysfunkciami..sputacom prejavom encefalopatie s moznym dosledkom-autizmus je HORUCKA, hociake horucnate ochorenie, vratane horucky po vakcinacii..
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC260...

veriiii
6. aug 2014

@petot ten krik-v tomto veku to moze byt aj reakcia na ocko a aj bez akychkolvek nasledkov do buducnosti...cize nestras.. ale aj kolika-moja bola ockovana ako 2 mes.tiez mala plac, ktoreho charakter ma vystrasil, dr to zhodnotil ako kolkiy-a predstav si mal pravdu-po "liecbe" preslo.. mala je neuro uplne v poriadku a jemna motorika dokonca predbehla + 3 mesiace, co je u vyvijajuceho sa kojenca dost...

saska.t
6. aug 2014

Uff a zrazu vsetky Vase deti mali neutisitelny plac a ziadne nema neurologicke nasledky,kto sa este prida???
@petot jasne napisal,ze treba sledovat dalsi vyvoj,ale to ste vsetky prehliadli samozrejme a uz opät je tu nasledna casova zhodnost,ale s ockovanim to urcite nema nic spolocne a ani nemoze mat,ako vzdy 😀 Vsepreventivne a vseliecitelne ockovanie....

veriiii
6. aug 2014

@saska.t ano,s tymto nazorom sa stretavam casto medzi neockujucimi- my co ockujeme tak zanedbavame vlastne deti,ze prehliadame vsetky varovne symptomy-zato ty aj koliku pripises ockovaniu,ze?🙂 a co este take??ja som zdravotnik plus som bola so svojim dietatom u lekara,lebo sa mi to nezdalo...a povedal,ze je to kolika..aristka je tiez zdravotnik...a ako hovorim -s jemnou motorikou bola popredu o 3 mesiace..cize- urcite je neurologicky poskodena,ze?ci som mala este utekat a stresovat ju u neurologa, nech mi to potvrdi?ci o aky cas mam ist?porad😀 ty si pekne hlidaj svoje rodicovske schopnosti...tvoje poucovanie nik nepotrebuje..pre mna za mna,kazdy den meraj teplotu, kazdy den vaz, meraj atd COKOLVEK..,aby si nieco nezanedbala...
Ironia a ustipacnost ti ide dobre,ale nieco ODBORNE K VECI A ROZUMNE som tu od teba veru necitala🙂

veriiii
6. aug 2014

@saska.t a schvalne-opis tu neurologicku reakciu, alebo poskodenie po ockovani .......
ci sa bude ta kolika podobat na to...

vld
6. aug 2014

@saska.t Uff, a zrazu vsetky Vase deti mali/maju nasledky z ockovania a u ziadneho z nich to nemohlo byt za ziadnych okolnosti spojene s nicim inym, len a jedine s ockovanim.
Superjedovate, vsetky-chorby-sposobujuce a populacno-vyhladzujuce ockovanie...

saska.t
6. aug 2014

@veriiii nebud vztahovacna,nikdy som neodsudzovala ludi,ktori ockuju svoje deti,bola som ockujuci Rodic,nasledne po komplikaciach neockujem a mam na to dovody,to len ockujuci neustale urazaju neockujucich a obvinuju ich z rozvracania kolektivnej imunity a je im jedno,ci na to dovod maju alebo nie...ironicka budem vzdy na ironicke prispevky ci sa ti to paci alebo nie,tvoj Syndrom aristka-odbornicka ma nezaujima a SCHVALNE ma nezaujima a ani nebude,takze tu svoju odbornost dokazuj niekomu inemu a kludne mu nadalej tvrd,ze ak jedno-dve ocko jeho dieta zle znasa tretie bude urcite vyborne znasat a nasledny plac je isto z Koliky a ma ju vzdy len po ockovani-tolko k tvojej odbornosti...

saska.t
6. aug 2014

@vld cakala som kedy zareagujes na moje prispevky,no neskamal si-tesim 😉 ano naslledne po ockovani a najblizsom moznom case po nom to ma suvis s ockovanim a nie je to ziadna paranoja,kludne mi napis ze to nie je pravda,v mojom poslednom prispevku venovanom tebe,som ti moj postoj vysvetlila a viac sa uz opakovat nebudem a je mi jedno co si o Tom myslis alebo nemyslis, 😉

slniecko77
6. aug 2014

@aristka citala si pribalove letaky vakcin? Ako mozes napisat, ze neutisitelny plac nie je kontraindikaciou ockovania..v pribalovom letaku je napisane, ze neutisitelny plac treba hlasit ako side effect a nasledne ockovanie tym padom prebrat s lekarom, ci dalej ockovat alebo nie... @petot

vld
6. aug 2014

@saska.t som rad, ze som nesklamal...tesi ma, robit ludom radost...
Ved ano, aj rozbite koleno, stikutka, skratka vsetko v kratkom case po ockovani... takto, ja nespochybnujem, ze ockovanie ma aj NU, ani to, ze sa mohli prejavit aj v pripade tvojho dietata. Ale to nema ani zbla spolocne so sirenim propagandy generalizovanych bludov, ktorej si aj ty (ci uz sa ti to paci alebo nie) sucastou. Ale tebe je to aj tak jedno, v zasade si uz viackrat prizvukovala, ze ta nezaujimaju nazory inych...teda, pre upresnenie, hlavne tych nesuhlasiacich s tebou...nezaujimaju ta ani fakty, alebo informacie, ktore jasne vyvracaju uz x-krat recyklovane blbosti. A to je to, co mne pride ako totalny paradox...niekto, kto veri hlupostiam, su mu sympaticke konspiracie, ironizuje a zosmiesnuje nazorovych oponentov...
Prepac, nemozem si pomoct, ale je tvoje prispevky su len sofistikovane sa tvariaca ironia teba samotnej...

norwayka
6. aug 2014

@vld Uznavam, som blba. Ja vobec ale vobec neverim ockovaniu. A hovorim to do sveta, tak teda sirim moju paranoju, schizofreniu a nevzdelanost dalej. OK. Ale preco to niekomu vadi? Vsak kazdy nech si veri v co chce. A kazdy nech si urobi ako chce. Pokial niekto nie je bezpravny, tak sa moze rozhodnut ako chce. Ci bojime sa o tu kolektivnu imunitu? Akoze, cim nas bude viac debilov, konspiratorov a podobne, tak nebudeme ockovat a druhi, co budu ockovat budu vystaveni chorobam, ktore my neockovani budeme sirit? Tak, ale potom treba zaviest system, kde dospeli budu tiez nuteni sa ockovat, aby nenakazili niekoho. Ak teda ide len o nakazu. Verit, ze len male neockovane deti budu sirit epidemie...je nas tu asi viacej debilov konspiratorov. Ufff, vydychla som si. Bala som sa, ze som v tom sama.

veriiii
6. aug 2014

@norwayka no,ak mozem reagovat aj ja🙂 mna vobec nemrzi,ze tvoje dieta nie je ockovane, ako teba asi nemrzi ,ze moje je ockovane.mna asi ani nebude mrziet, ak dostane osypky..,ako teba,ked dostane autizmus...to sme si kvit, dufam,ze🙂 ale panboh nas chran pred takymi ludmi ako ta ,ktora tu robia z normalnych rodicov nesvojpravnych, co si nevedia odpozorovat svoje dieta....alebo ina , ktora tu vulgarne nadava,alebo ta co nevie rozdiel medzi meningokokovou a pneumokokovou,pripade inou meningitidou,alebo ten co si zmyli vajecnik so semenikom..TAKYCHTO PERAL SA TU TEDA DA NAJST..

veriiii
6. aug 2014

@saska.t vztahovacna?nie, ty neobchadzaj a nezahovaraj..presnejsie som sa uz nemohla vyjadrit, ja som reagovala na tvoj vyrok...cize nejde o vztahovacnost-presne viem,ze si myslela posledne 2 prispevky o IGNORIACII NEUTISITELNEHO PLACU-mna a aristku..takze prosim nesnaz sa prekrucat a vyhovarat...co sa tyka aristky, musim sa jje zastat, ma ODBORNNE VEDOMOSTI, da sa s ou bavit na odbornej urovni...a je pekne,ze vsetci su tu odbornici co hodnotia odbornosti inych zdravotnikov.. a neprinuchli ani k medicinskemu vzdelaniu...
ja stale cakam na tu definiciu..lebo,co ak moja mala ENCEFALICKY PLAC a nie koliku??hmmm???
ono,ked nijako inak sa neda vyjadrovat, ironia posluzi vyborne,...aspon zakryje nedostatky🙂kedze je "dvojzmyselna"..

@slniecko77 my sa stale bavime o prenikavom placi bez horucok, krcov, zasklbov alebo inych priznakov..?
inac, nakoniec som sa spytala na ockovanie v nasej surgery opat,cakala som nejaky odborny vyklad,,,vsak vies... co mozem ocakavat po MMR, a odpoved bola:iritabilita, opuch v mieste vpichu,zvysena teplota, vysyp ,najcastejsie 10-11. den, s moznostou ocakavania NU ako teplota do 21.dna..a ze nemam davat antipyetiak vobec, pokial nie je vysoka teplota.. dodali, don't worry she'll be fine...

slniecko77
6. aug 2014

@veriiii ano presne o tom sa bavime 😉 je to v pribalovom letaku, ktory zrejme dotycna zdravotna sestra nedrzala ani v ruke a osocuje inych..

veriiii
6. aug 2014

@nikimax kamoskin neokcovany-tazky atopik, alergia mlieko, vajicko, orechy, dlhoodbo kojeny...

slniecko77
6. aug 2014

@veriiii co cakas od sestry co len ockuje 😀 mne minule velmi odborne vysvetlila, ze krivka ide smerom nadol po ockovani proti rotavirusim...som sa dost dobre pobavila, zeby sa to tak markantne prejavilo po roku ockovania? 😀 😀

veriiii
6. aug 2014

@slniecko77 nie,nie, to sasenka tu osocuje...moja ho mala tiez, bez horucok,bez krcov, zasklbov,paralyzovanych koncatin...cize,. mala ENCEFALICKY KRIK bez poskodenia..aka som rada!ale priznam sa, ani ja som necitala letak,kde sa vysvetluje klinika tohto placu veru... ale co som citala opisovat tento druh placu po ockovani- mali teploty, niektore zasklby az krce, a paralyzu...takze ja sa bavim o niecom inom,len sasenka to nevie pochopit a hned z nas urobi neschopne matere😀..
btw,ty si tiez zdravotnik?.

veriiii
6. aug 2014

@slniecko77 hmm..ja ale nemam nic proti odbornosti aristky..