icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
slniecko77
6. aug 2014

@veriiii nie, aristka osocovala petota..na to som zareagovala 😉

slniecko77
6. aug 2014

@veriiii no obcas sa jej podari vyplodit riadne perly 😀 😀 😀 😀

veriiii
6. aug 2014

@slniecko77 no,mne pripada logicke, ze najprv treba zistit pricinu toho placu,ono sa to dnes zastresuje pod tzb encefalicky plac..spolu s teplotami, zasklbami, krcmi, ci uz febrilnymi alebo epileptickymi, a parezou...
to ale ani moje ani aristkine dieta nemalo..ja som bola u lekara, povedal kolika..ked sme zacali protikolikove opatrenia, ustupilo to..dieta ma vynikajucu jemnu motoriku..takze usudzujem to co som vedela uz vtedy, ze lekar mal pravdu...
hovorime o infarix hexa a neutisitelnom 3 hodinovom placi po dobu 48 hod?ten letak myslis?
ak hej, ono to nie je kontraindikacia-kontraindikaciou su tie reakcie v odseku Infarix hexa sa nesmie podat:.... ---alergicke prejavy plus neurologicke potiaze do 7 dni u predchazajucej davke, a este je tam aj vazna infekcia s teplotou (nad 38 ). samotna teplota 38 a vyssie ako cisto reakcia nie je absolutnou KI..#
ak sa moze nieco podat,ale s opatrnostou alebo po porade, to nie je KI...

veriiii
6. aug 2014

@slniecko77 aha, uz chapem, ja som si to osocovanie si nevsimla,nenasla, to akoze ktory prispevok? preto ja o koze a ty o voze...

slniecko77
6. aug 2014

@veriiii v pohode 😉 dnes 00:09
Co sa tyka tych bludov, nemyslim konkretne tento prispevok, ale my sme uz ''diskutovali'' viac x a niekedy su jej komenty fakt na zamyslenie z odborneho hladiska...
V UK nepichaju Hexu, ako vies, ale Pediacel 5in1 vakcina..a je to jedno, kde je ten neutisitelny plac uvedeny, dolezite je, ze je uvedeny ako side effect o ktorom treba informovat lekara..

veriiii
6. aug 2014

@slniecko77 ale,aristka a ani ja sme ozaj nemohli vediet,ze hovoris alebo sa hovori o pediacele ,nie?ona berie smerodatne co je na SK..
a ja chapem, ze aristka myslela AKYKOLVEK PLAC nie je kontraindikaciou ocka, a bavime sa o placi s ne-neurologickymi symptomami..
ano, treba upozornit lekara, vysetri dieta..aby sa diferencioval plac inej priciny ako encefalicky..

kvieta
6. aug 2014

@veriiii Moja tiež mala koliku a od 18. do 21. hod ako podľa budíka neutíšiteľný plač - vkuseee... Bol akurát víkend, v pondelok k dr s podozrením na koliku, dr. to potvrdila, po kvapkách akoby uťalo.... bolo po neutíšiteľnom plači...
Samozrejme, že ide len o to, kto si čo prečíta na nete... niekto o NÚ po očkovaní na známej stránke napr., niekto o kolike napr...

slniecko77
6. aug 2014

@veriiii to je jedno o ake ockovanie ide 😉 predpokladam, ze aj v pribalovom letaku HEXY sa pise nieco podobne...a ked sa hra na velku odbornicku ohladne ockovania, mohla by vediet o neutisitelnom placi, myslim, tym, ze je to side effect a treba sa poradit s Dr. ohladne dalsieho ockovania...my sa nebavime o konkretnom ockovani.
Petot sa snazil mamicke co prisla po radu ukazat jednu z moznosti, obzvlast ked to bolo bezprostredne po ockovani, zaujimave je, ze letak vakciny tu moznost udava len aristka tu moznost nepripusta a par dalsich 😉

aristka
6. aug 2014

@slniecko77 prv než niečo vypotíš si prečítaj na čo petot reagoval ,plus moju reakciu ako aj to ,že zrazu petotovi prestalo p o očku dieŤa rozpráravať ....neviem čo je to za dg. dieťa nerozpráva a duplom ,ktoré dieťa do roka rozpráva ,to by ma zaujímalo ,plus poruchy neurologické ,encefalitídy a encefalopathie majú obrovské spektrum príznakov a určite len plač to nie je ,plus moje dieťa revalo fakt hodiny aj po očku aj po vŕtaní vŕtačkou ,ale iné hocijaké príznaky zmeny stavu som nevidela ,či neurologické alebo iné ,plus kontraindikácie určuje lekár po dôkladnom vyšetrení ,lenže po prečítaní mk a av si kontraindikácie dávajú samé mamičky ,čo je dosť veľká móda ,ale som zvedavá ,keď tu budú epidemky ,čo sa tie mamičky budú pozerať ako ich dieťa budú pichať do hlavičky na zaistenie žily ,ako ich dieťa bude pichané iv pre odbery ,ako ich dieťa priviažu o postieľku ,aby si nevytrhlo žilu a kvatum iných vecí ,ktoré sú súčastˇou či ambul liečby alebo špitálskej liečby a to potom budú riadne hodinové plače v obrovských výškach až dieťa z toho bude mať nočné desy ,plus som písala ,že treba konzultovať z dr a nie z mk ,takže nemusíš to po mne opakovať ako cvič.opička ,plus na tému rotavírusov som sa ja s tebou nebavila ..plus z @veriiii si môžte aj verejne podiskutovať o úžasnom a podľa teba super zdr.v UK .....plus v našej skupine majú mamičky všetko vysvetlené ....takže dohovorené ...

slniecko77
6. aug 2014

@aristka ty nerobis bububu??? 😀
Neviem co stale riesis zdravotny system v UK, nevidis don, nerozumies mu tak skus byt aspon trosku objektivna, len to sa od teba cakat neda..
Ja som sa s tebou o rotavirusoch nebavila, tak nekomentuj uplne od geci, ale go sa cudujem to je u teba zvykom 😀
A jednaj s ludmi ako so seberovnymi, nie, nie su vsetci hlupaci..ale zrejme ti taketo jednajie rodinni prislusnici trpia 😅

aristka
6. aug 2014

@slniecko77 ja určite nekomentujem od geci ,keď už tak od veci ... 😅 plus mám pocit,že my sa nepoznáme ,takže ako vieš aká som ....

slniecko77
6. aug 2014

@aristka prepac preklep 😉 z mobilu sa narocnejsie pise...
Staci ako prezentujes svoje vedomosti, alebo skor nevedomosti, obcas...

saska.t
6. aug 2014

@veriiii ja nic neobchadzam,neosocujem a nezahovaram, ak mas ten pocit prosim si presne,kde som to urobila,aak mas pocit,ze sa tu mame bavit na odbornej urovni,tak si si vybrala zle Forum,rozhodne nie je odborne a ked neberiem vas dve,ktore sa tu prezentujete len odborne,nikto iny tu "odbornik nie je a toto Forum tiez odborne nie je" takze nechapem o co ti ide, ak chces definiciu pozri pribalovy letak,ja som si tu namahu dala,tak to urob tiez...
ano ironia je vyborna,naucili ma to v tomto fore a budem sa jej drzat,kedze so slusnostou sa tu skoro nikto nebavi a citat to nemusis,ja som sa ta o to neprosila a ano narazala som na posledne 2 vyroky a nikde som sa tym netajila ako ty popisujes...takze ma vlastne osocujes presne z toho,co sama robis,takze v com si lepsia? od odbornicky by som cakala,ze mamu usmerni a odporuci jej,ze ma hlasit NU co si ty neurobila,takze tvoj prispevok na mamicku nemal s odbornostou nic spolocne...

saska.t
6. aug 2014

pekne si to zhrnul,az na malickost,ze ma nezaujimaju nazory inych,s tym nesuhlasim,zaujimaju kym su podane slusne,maju hlavu a pätu a hned neodsudzuju tych co sa vymykaju ich nazorom a toho sa tu nedockas...zo zaciatku snaha Bola,dnes uz nie je...a este-ja nic nepropagujem,nikomu neodporucam neockovat ani nic podobne a ani nebudem,kazdy je zodpovedny /snad/ za svoje konanie a ja tiez a aj nadalej budem a nepotrebujem,aby mi prikazovali,nakazovali co mam robit so svojimi rozhodnutiami,ked mi budu len odporucat,bude to uplne v poriadku ..
To co si ty myslis,je v poriadku a kludne si to mysli dalej.... 😉 @vld

saska.t
6. aug 2014

@slniecko77 aristka sa vyzna aj v DE Systeme, tak preco by sa nemohla v UK Systeme?

veriiii
6. aug 2014

@slniecko77 ale ano,bavime sa o konkretnom ockovani - o hexe..precitaj si lepsie prispevok od omajevaskid,a nasledne reagoval petot, tiez spomina hexu..ty obvinis aristku,ze nedrzala pribalovy letak niecoho z coho vyjde pediacel,tak veru,ten asi nedrzala,mala si pravdu v tomto🙂
a ja tiez cely cas pisem o hexe, plus som opisala tie KI a zvazenia z infarix hexa..

slniecko77
6. aug 2014

@saska.t vsimla som si, vsetko vie a vsade bola 3x 😀 😀 😀

slniecko77
6. aug 2014

@veriiii dam krk na to, ze nedrzala ziadny pribalovy letak od vakciny..
nejak nechces pochopit, ze je to skutocne jedno, ci ide o ockovanie Hexavakcinou alebo Pediacelom, neutisitelny plac je NU a ma sa konzultovat s Dr....

slniecko77
6. aug 2014

..a zvazit dalsie ockovanie...

veriiii
6. aug 2014

@saska.t okey,musim kopirovat, zasa,prepac...viem,ze to nemas rada...
saska.t Uff a zrazu vsetky Vase deti mali neutisitelny plac a ziadne nema neurologicke nasledky,kto sa este prida???
@petot jasne napisal,ze treba sledovat dalsi vyvoj,ale to ste vsetky prehliadli samozrejme a uz opät je tu nasledna casova zhodnost,ale s ockovanim to urcite nema nic spolocne a ani nemoze mat,ako vzdy emoticon Vsepreventivne a vseliecitelne ockovanie....

Cize,ak si nereagovala na moj a aristkin prispevok , tak na koho ?to by ma zaujimalo ozaj.. 😅 😕
kto iny este pridal skusenosti bezprostredne po petotovi ,ktory reagoval na omajevaskida?

o tej odbornosti-nie , nemusime sa tu bavit v latincine🙂tam som ani nemierila.. to nie, ..ale vsetci su tu zrazu odbornici,aby hodnotili vedomosti @aristka...a este aj popru co povedali@slniecko77 🤐

takze co sa tyka tej odbornosti-aristka ma dobre vedomosti ,s tym,ze aj mne neraz dobre poradila..takze citaj lepsie, kopirujem zasa:

veriiii @saska.t vztahovacna?nie, ty neobchadzaj a nezahovaraj..presnejsie som sa uz nemohla vyjadrit, ja som reagovala na tvoj vyrok...cize nejde o vztahovacnost-presne viem,ze si myslela posledne 2 prispevky o IGNORIACII NEUTISITELNEHO PLACU-mna a aristku..takze prosim nesnaz sa prekrucat a vyhovarat...co sa tyka aristky, musim sa jje zastat, ma ODBORNNE VEDOMOSTI, da sa s ou bavit na odbornej urovni...a je pekne,ze vsetci su tu odbornici co hodnotia odbornosti inych zdravotnikov.. a neprinuchli ani k medicinskemu vzdelaniu...
ja stale cakam na tu definiciu..lebo,co ak moja mala ENCEFALICKY PLAC a nie koliku??hmmm???
ono,ked nijako inak sa neda vyjadrovat, ironia posluzi vyborne,...aspon zakryje nedostatkyemoticonkedze je "dvojzmyselna"..

slniecko77
6. aug 2014

@veriiii dovolim si oponovat co sa tyka vedomosti dotycnej zdravotnej sestry, ja nepopieram, ze s niecim skusenosti ma ved predsa pracuje na OAIM, mimochodom uz ju tu minimalne raz zotrela jedna Dr. z OAIM, ze pise hluposti..co sa tyka bazalnych 😀 vedomosti z inych odborov su na dost chabej urovni a co dokaze vyjst z jej klavesnice je na zaplakanie ked clovek vie, ze je zdravotna sestra...bolo by lepsie, aby sa nemontovala do niecoho comu nerozumie a len sa zbytocne zhadzuje..ale vyjadruje sa o 100dusu..
mimochodom netusila co je slovo ''bazalne'' 😀 tvrdila, ze je len bazalna teplota 😀 😀 😀 😀 tak to je jedna z perliciek z jej klavesnice 😀 😀 😀 a ver mi, naslo by sa ich este viac a zarazajucich vzhladom k jej vzdelaniu..

veriiii
6. aug 2014

@slniecko77 ale ja to chapem, ved sme si vysvetlili,ze ty si to myslela vseobecne, zrejme je to aj na priorixe, atd...a uz sme si aj v dalsom kroku vysvetlili,ze omajevaskida, petot, ja ,aristka sme sa bavili o hexe, cize som citovala infarix hexa..tam je neutisitelny 3 hod plac do 48 hod po ockovani nie ako KONTRAINDIKACIA ,ale extra opatrnost ,konzultacia pred dalsim podanim.. takisto v pediacele detto,je to medzi precautions a nie contraindications- a nechcela som chytat za slovicka,ale suverejne pises, ze to je KI..trosku rozdiel.
ale ano, jasne ze to ma byt konzultovane s dr..osobnu skusenost ale co nasleduje po konzultacii nemam, ci to lekar zapise ako NU,a pouci pacienta, ci realne odlozi alebo zastavi dalsie davky..

veriiii
6. aug 2014

@slniecko77 a mozem sa spytat -ak tak sledujes co hovori aristka,a sa tomu rozumies-ty si tiez zdravotnik?s univerzalnymi vedomostami?ked pises, ze jej vedomosti z inych odborov ako OAIM su ubohe?ci len hodnotis z nejakeho konfliktu ?

saska.t
6. aug 2014

@veriiii a co na Tom bolo obchadzanie,zavadzanie,osocovanie? a kde som napisala,ze som nereagovala na Vase prispevky,ked som jasne napisala,ze som na ne reagovala?citujem vlastny prispevok" a ano narazala som na posledne 2 vyroky a nikde som sa tym netajila ako ty popisujes".asi sa zacneme bavit o Tom,kto vlastne prekruca...
o aristke sa bavit nebudem,tato kapitola uz nema vyznam @slniecko77 to zhrnula vyborne a viac nemam co dodat hlavne k jej googlovej odbornosti..to ze ty mas iny nazor ti neberiem,kludne si nechaj radit aj nadalej

slniecko77
6. aug 2014

@veriiii to netusim ani ja, aky je postup na Slovensku a aky je postup v UK..kazdopadne v UK ta nikto nedonuti ockovat dalej ak mas problem, na Slovensku to velmi zavisi od konkretneho pediatra..
Prepac, ale nemam potrebu sa vyjadrovat o svojom vzdelani na verejnom fore 🙂

veriiii
6. aug 2014

@saska.t
ano DODATOCNE si to vysvetlila🙂
ale este mi vysvetli prosim , kde pisem toto:vystrihla som len poslednu vetu:
saska.t @veriiii ...................,takze tu svoju odbornost dokazuj niekomu inemu a kludne mu nadalej tvrd,ze ak jedno-dve ocko jeho dieta zle znasa tretie bude urcite vyborne znasat a nasledny plac je isto z Koliky a ma ju vzdy len po ockovani-tolko k tvojej odbornosti...

a precitaj si este raz moj prispevok:

veriiii @omajevaskida 3 .ockovanie moze znasat bez reakcii ,alebo naopak s ,najskor bol uboleny a vysoka teplota mu sposobovala diskomfort..moja mala reakciu pri prvomockovani-nemala teplotu ale prenikavy plac podla dr to bola kolika,a dalsie uz ozaj znasala bez akychkolvek tazkosti, meningokoky a MMR si len poplakala v ambulancii po ockovani hned sme zabudli aj..ale,samozrejme ,najlepsie prediskutovat s lekarkou,cokolvke sa ti nezda ,hlavne prve dni po ockovani kontaktovat dr..

veriiii
6. aug 2014

@slniecko77 ano,to je pravda,ale co je v UK je UK co je na SK je na SK..
aha a co zrazu tolko tajnostkarstva😉

slniecko77
6. aug 2014

@veriiii ani nie 😉

veriiii
6. aug 2014

@slniecko77 cize nie si zdravotnik... 😉

slniecko77
6. aug 2014

@veriiii myslis? 😉 😀