(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@saska.t Lenze ja som chcel poukazat na to, co hovoria "chladnokrvne" fakty, ktore o niecom jasne vypovedaju bez ohladu na nase nazory, pocity, presvedcenie...je im jedno co si o realite myslime, ako si ju snazime napasovat do nasho uz vopred daneho videnia. Osobne povazujem za nerozumne ignorovat hole fakty a stale znasilnovat realitu tak, aby som tu blbu kocku do toho okruhleho otvoru narval.
Problem tvojho prispevku ukazuje presne to...napriek jasnym cislam, ty si vymyslis vlasne, vid 50:50% (v tom sa urcite nezhodneme, ved ani neviem ako si k takemuto z-prsta-vycuc odhadu pravdepodobnosti prisla)...potom to prepleties uvahami o nie 100% bezpecnosti vakcin (tj zivot mimo realitu, lebo nic take neexistuje, tomu sa hovori demagogia, klast nerealne poziadavky a potom ich pouzit ako argument proti niecomu) alebo o tom, ze aj na chripku sa dnes zomiera (ano, ale porovnavas jablka s muflonmi, tiez demagogia) a dospejes, uplne nelogicky, proti akejkolvek evidencii, k zaveru, ze radsej podstupis (dokonca nie ty, ale tvoje deti) omnoho vyssie riziko vaznych komplikacii zo samotnej choroby ako riziko nu po ockovani. A toto je to, na co budem poukazovat vzdy...kopec slov, do toho primiesame trochu demagogie, vlastnych vymyslenych cisiel, odignorujeme fakty, a mame na svete skalopevny nazor. Ze stoji na hlinenych nohach, to nevadi...ved aj mnohi ini si to myslia, aj na nete to pisu, tak to predsa nemoze byt blbost.
@saska.t Nerad robim doplnenia cez dodatocne prispevky, ale toto este povazujem za dolezite doplnit. Tiez ti nemozem zobrat tvoj nazor, to je v pripade tak silne presvedcenych ludi takmer nemozne, presvedcit ich, aby svoj nazor zmenili. Len som chcel poukazat na to, na akych vratkych argumentoch si ho vystavala.
@saska.t odkial si prosim cerpala info,ze to bude 50:50?
Je dokazane, ze aj ked dieta chyti ochorenie na ktore bolo ockovane, tak ochorenie prebieha v miernejsej forme, rychlejsie a zriedkavejsie(v porovnani s prirodzenou infekciou komplikovane..studie sa skor naklanaju k tomu,ze je tu ista predikcia nekomplikovanosti)..)=myslim si,ze tento kusok informacie ti chyba,preto sa priklanas k ludovych 50:50?? neviem.......imunitny system vdaka tomu,ze uz ma v pamati ako bojovat s konkretnym ochorenim vie reagovat pruznejsie...
samozrejme zavisi aj od stupna este kolujucich protilatok..
Pri prirodzenej infekcii nie je takato predikcia komplikacii-napr pri osypkach nevies,ci ti virus neprenikol do mozgu a po niekolkych rokoch nevyvola smrtelnu SSPE-subakutnu sklerotizujucu panencefalitidu...
alebo nevies, ci tovje telo nezareaguje autoimunnym ochorenim ako cukrovka, reuma.Alebo ci tvoje telo nezareaguje napr Crohnovou chorobou-s touto verziou pracoval aj Dr A.Wakefield..
ano, autoimunne ochorenia najcastejsie vznikaju po infekcnych ochoreniach, su pripady,kedy dieta dostalo cukrovku(samozrejme bolo zatazene geneticky) po nadche,alebo chripke..
ale i stres moze u zatazeneho pacienta spusti AO..
Takisto, nik ti nezaruci,ze ked ochories na ovcie kiahne, ako dieta, ze ich znovu nechytis-nehovoriac,ze sa zvyknu reaktivovat ako pasovy opar...
Ockovanie ma mnoho podstat, okrem hlavnej-vyhubit alebo aspon zabranit epidemiam alebo pandemiam ide o ochranu najzranitelnejsej skupiny-najmensie deti-dobry priklad je cierny kasel -je pre novorodenca vo vacsine pripadov smrtelny-to je fakt..avsak,pre starsie dieta a dospeleho ochorenie prebieha menej dramaticky.ale to neznamena,ze rekonvalescencia nie je zdlhava po prekonani prirodzenej infekcie-niekedy byva aj rok ...kdezto po ockovani je tato doba vyrazne skratena-tyzdne max niekolko mesiacov.., na to su aj studie..ono to je rozdiel,ked mas zachvaty kasla este rok po ,alebo len tyzden, mesiac..
Najmensie deti maju prudke kompliacie odpovedajuce veku-napriklad.. nevedia este ucinne vykasliavat mnozstvo hlienov,to je len jeden z apektov CK.. ale hlavne ich dychacie cesty si neviedia poradit s typickymi kaslovitymi zachvatmi ako su u CK, a dochadza ku komplikaciam..
Ockovanie cierneho kasla vsak dostalo nalepku"nucinne"-co sa vsak nie je uplna pravda--kvoli tomu,ze ak vzplanie lokalna epidemia, napr na skolach, ochorie okrem neockovanych aj urcita vekova skupina ockovanych-samozrejme iba urcite percento v porovnani s celkovou zaockovanou populaciou v danej lokalite.casto v miernej forme, myslim,ze stredoskolaci su najcastejsim cislom v statistike, okrem ludi, co uz potrebovali preokcovanie..avsak, stale to nemoze popriet fakt, ze ockovani namensi su chraneni..
najcastejsim odvolavajucim s argumentom o tejto neucinosti su samozrejme spravy v novinach...tie ale uvadzaju cislo nakazenych(ocko,neocko) ale nie celkove cislo,kolko ziakov alebo ludi bolo v epicentre nakazy zaokcovanych a chranenych..takto vznika nejake cislo, ktoreho sa AV drzia pouziju ho na svoju propagandu..keby sa vsak porovnali tieto dve cisla, urcite by hovorili v prospech ckovania..toto su tie male detaily,ktore ale AV nezohladnuje..ani nespomenie...
a ked sme pri tych osypkach-tu su fakty aj s cislami o komplikaciach:
http://www.ockovanieinfo.sk/clanok-sk-1-73-Osyp...
mne sa tie cisla zdaju vysoke....a samozrejme, pisu sa len hole fakty o komplikaciach, kazde z tychto komplikacii moze mat dalsie komlikacie-dostanes zapal stredneho ucha
, tento zapal moze ist hlbsie,do vnutroneho ucha, do krvi, az vyvolat meningitidu, plus nehovorim,ake je to bolestive, plus ostatne procedury ,ktore sa musia robit pri komplikaciach zapalu stredousia)
zapal stredneho ucha-1 z 10 dost vysoka pravdepodobnost, kazde desiate dieta,plus nik ti nezaruci, ze ten zapal bude nekomplikovany..
zapal pluc detto 1 z 20
zapal mozgu detto, 1 z 1000
smrt- 1 z 1000..
dalsi bod ani nekomentujem☹
@vld realita je aj kazdym rokom zvysujuce sa cisla odskodnovania ludi postih. NU po vakcinacii (nebudem sa namahat davat link,kedze väcsinou je pre ostatnych uplne irelevantny) a samozrejme sa to netyka ani SK (kedze ziadne zavazne NU neexistuju a tym padom ani odskodnovanie),tiez si hladas len to co sa ti hodi a je 100% pravda 😉
No kludne to nechajme tak,vakcinacia nie je pan boh a nikto v skutocnosti nevie,co s nami robi,tak ako aj Vela inych veci (modifikovana strava,wifi atd.) takze kazdy mame svoj nazor a toho sa budeme obaja drzat 😉
@saska.t
dobre,ja si tu namahu dam....to k tym linkom o tom ako su mnoho deti odskodnenych-a mozno trosku realistickejsieho pohladu pomoze....
ano,ale ako prebiehaju tie sudy?napr v USA je na to zvlast vycleneny sud, kde rodicia mozu davat vlastne argumenty, nemusia mat lekara "za chrbtom"...aj preto ten uspech..
poodbne sudy v Europe maju tiez zvlastne pozadie..
najznamensi pripad:
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp0802904
mimochodm, toto dievca sa zistilo ,ze trpelo na tzv mitochodnrialnu dysfunckiu,to sa zistilo az ked ochorela po ockovani-ale tato porucha vznika mutaciou specif.genov uz pocas pocatie a priznaky ako zvysena chorlavost u nej definitovne boli este pre ockovanim-vlastne pre zvysenu chorlavost mala odklad ocko az do 19.mesiaca.. a nasledok encefalopatia s autizmom bola spustena"vdaka" tejto poruche..spustila ju horucka po ockovani...akakolvek horucka to mohla neskor spustit..
tiez ten znamy priad z Talianska mal cudne pozadie..
deti co maju tazke neurologicke komplikacie po ockovani v drvivej pripade neboli zdrave nikdy,alebo boli zatazene geneticky.. aj takyto pripad sa mohol stat-dovtedy nik netusil,ze mala mitochondrialnu dysfunkciu-vpodstate nebola spravne diagnostikovana-nikdy neskumali,preco je stale chorlava..keby je to zistuli pred ocko, mohlo to dopadnut inak..
@saska.t to ze neexistuju NU by som nespajala s tym,ze si to nemoze vydobit u sudu-su to 2 rozne veci-jedeneje fakt,ktory sa stale prekruca AV ,ale jednym dychom tyto ludia doplnia,ze to maju potvrdene od lekara,ze to bolo po ockovani-tak ako-nepriznava sa ci priznava?druha vec je ,ze na Skovensku nie je zakon o takomto odskodnovani este-nielen ,musi to byt specificky zakon.. nestaci zakon,legislativa, a nestaci to,musia sa vybudovat system novych sudov co sa budu zaoberat tymto..nie je to ale o zatajovani NU..
ale ,nie som ziaden odbornik na SK legislativu, predpokladam,ze ani ty..
@veriiii no takze si dospela k tomu,ze vlastne to su blbosti a spojitost s vakcinaciou neexistuje,hm... a to si nasla kolko takych z pripadov? vsetky? no uz nafukujes trosku... pozri sa na nemecku legislativu ake tazke je dokazovanie NU a kolko je odskodnenych....
kazdy vyspely stat minimalne v EU si dal tu namahu,aby mal fond a legislativu na odskodnovanie,SK nie a ani o Tom neuvazuju...
este nechapem,ze vsetko co je proti vakc. su vymysli,malo to divne pozadie,bolo sfalsovane nedokazane a co je v prospech je koser 😀 zavana to jednostrannostou....
pozri mna presviedcat nemusis,ja tvoj nazor a rozhodnutie respektujem,fazu rozhodovania mam davno za sebou... 😉 toto su uz tahanice,ktore aj tak nic neprinesu... 😉
a este jedna zarazajuca vec, aj tu aj v inych podobnych temach citam od mnnohych mamiciek, ze "po zvazeni rizika trvalych a vaznych NU po ockovani a po prekonani prirodzenej infekcie sme sa rozhodli neockovat"..
Trosku ma zarazilo, ci taketo statistiky ak teda su ? su medicinsky dolozene korektnou studiou \a druhy fakt ma zaraza ,ze sice mamicka nechce riskovat citujem-trvale a zavazne NU po ockovani???ale nevadia jej trvale a zavazne komplikacie po prekonani choroby,a umrtie pravdepodobnejsie nez po ockovani.. pripadne aj tie bezne komplikacie,ako som pisala napr u osypok..zapal stredneho ucha 1:10, pluc 1:20 atd..vychadza mi z toho bud -mamicky vobec nevedia ake komlikacie su pri tychto ochoreniach,alebo dufaju,ze ich dieta to zvladne,alebo nepripustaju,ze by ich dieta mohlo ochoriet na osypky, cize sa podvedome pripusta "neexistujuca" kolektivna imunita.len skoda,ae na vacsinu ochoreni musi byt tzv preockovanost poplulacie minim 95%....myslsim,ze MMRko uz kleslo pod toto cislo v urcitych krajoch, ako tak sa zubami nechtami kolektivna imunita drzi,len otazka je ,ak sa nieco privlecie.
@saska.t nie, ja hovorim,ze ako prebiehaju tieto sudy v krajine ,odkial pochadza najvacsie mnozstvo odskodneni...trosku usmevny system a doslova..
Neviem ako to prebieha v DE, ty vies detaily?podel sa aj s typickym prikladom(nie len nejaky link z novin, ze to a to), plus percentom uspechu.dakujem.
a tomuto nechapem:"este nechapem,ze vsetko co je proti vakc. su vymysli,malo to divne pozadie,bolo sfalsovane nedokazane a co je v prospech je koser emoticon zavana to jednostrannostou...." to som povedala kde?alebo z coho sudis?
@saska.t Saši nenamáhaj sa, proste každý je presvedčený o svojej pravde. A ešte k tej podstate očkovania - zabudla na to, že skoro hlavná je tá aby najviac zarobili farmaceutické koncerny a lekári (česť výnimkám) ich podporili a mali z toho tiež pekné peniaze. A tie čísla a fakty?! Veď každý inteligentný človek v tejto krajine vie ako prebiehajú štatistiky. Ale to len tak - nedalo mi nereagovať. Proste každý nech si robí ako uzná za vhodné. Môj osobný názor je, že tým vakcínam neverím. 😉
@evittam No vidis, znova plieskas o niecom, o com si si precitala akurat tak na pochybnych strankach. Vies prd makovy o tom kolko prispievaju k tvorbe zisku farma firiem vakciny.
A jo, este nieco. Ostentativne krakorat o tom, ze sukromne spolocnosti si dovolia generovat zisk zo svojho podnikania, to je take symptomaticke pre bongo-bongo land. No co si to len dovoluju.
@saska.t No ved ja viem, ze ty svoj nazor nezmenis. Dovod, preco reagujem opat je ten, ze si do svojej reakcie nezabudla ani tentokrat primiesat trochu (vlastne pomerne dost) tej demagogie.
To, ze v niektorych krajinach existuju take fondy na odskodnenie este neznamena, ze to potvrdzuje nebezpecenstvo vakcin. Myslim si, ze ty to vies, preto pouzitie tohto argumentu povazujem za demagogiu.
No a tiez nechapem naco je dobre zase pouzivat tie prehnane hlasky typu "vakcinacia nie je pan boh"...skus mi ukazat jediny moj prispevok kde nieco take tvrdim (okrem toho, osobne v koncept dokonaleho boha neverim...vlastne neverim v ziadny koncept absolutnej dokonalosti)...to, ze som presvedceny, ze je to jeden z najlepsich vydobytkov modernej mediciny, je nieco uplne ine...Ani nikto z vedcov v oblasti imunologie netvrdi, ze je to vsemohuci vseliek, ako to s oblubou ironicky zvyknes oplieskavat ludom o hlavu...vyrabas si zbytocne strawmana, aby si sa z neho mohla posmievat...
Tiez neviem ako mozes tvrdit, ze nikto nevie co vakciny v nasom tele robia. Ale toto je obr konina. Ano, vacsina z nas to nevie a nerozumie tomu. Tak ako drviva vacsina ludstva nerozumie napr teorii relativity. Urobime z toho zaver, ze je to vymysel uzkej skupiny ludi z dlhej chvile, pricom nikto jej v skutocnosti nerozumie?
@saska.t to, že nepoznáme presný mechanizmus vakcín, ani to, na čo všetko sa liečivá metabolizujú, neznamená, že preto sú neúčinné al. automaticky nebezpečné. Tým som len chcela povedať, že organizmus je príliš zložitý aby sme ho niekedy spoznali dokonale. Stačí však, že sa poznajú hlavné cesty metabolizmu, a ich rizika . Ak nejaký metabolit vzniká v množstve 0.001% jeho účinok je zanedbateľný.
Saška myslím, že Ty si za každú cenu chceš sama sebe dokázať, že Tvoje rozhodnutie bolo správne. Neberiem Ti to, máš na to právo. Len sa mi zdá, že sa sama seba oberáš o obrovské množstvo času, čo tu tráviš. Zapájaš sa do debát, kde Ťa vlastne vôbec nezaujíma, čo, kto napíše, ale len to ako to napíše.
Tvoja matematika má značné nedostatky, na jednej strane sa panicky bojíš vakcín, na druhej strane dokážeš tvrdiť, že Tvoje dieťa prekoná akúkoľvek chorobu proti ktorej sa očkuje bez problémov.
Ja sa napríklad bojím tubery- aj tej pľúcnej formy, od ktorej ma neochráni ani vakcína. Ukrajina nie je tak ďaleko a vojenský konflikt vyháňa utečencov. Ukrajina má rezistentnú tuberu- to znamená, že nie je liečiteľná. Čitala si o suchotách, o lepresariach? Lepresária spomínam preto, že lepra je sestrou tubery. V podobne uzavretých miestach môžu skončiť aj prenášači takejto formy tubery.
Nechcela by som byť ani niekým, ktorého dieťa nakazí tehotnú ženu rubeolou. To sa môže ľahko o pár rokov stať. Možno aj Tvojej dcére, alebo neveste(neviem či máš dcéru alebo syna). Neočkované dieťa ju prekoná bez problémom. Nechcela by som, žiť s tým, že som sa rozhodla neočkovať- a niekto má Ťažko mentálne a fyzicky postihnuté dieťa kvôli mne.
Nepoznám presne ako fungujú americké súdy, ale ak je to tak ako vo filmoch, že o vine - nevine rozhoduje porota zozbieraná náhodne, z ľudí rôznym vzdelaním, nevzdelaním, potom mám pochybnosti. Nemyslím, že takýto ľudia sú schopní rozhodnúť, za čo zodpovedné sú vakcíny
a to ze stupa pocet odskodneni nie je smerodatnym udajom o tom,ze stupa pocet NU,skor to suvisi s tym,ze ide o medializaciu pripadov,ludia sa ozyvaju vdaka tymto medializaciam-, hladaju cez rozne odskodnovacie nadacie pravnikov.. to bol aj pripad okolo MMR vakciny, este v 90 rokoch, do coho bol zapleteny aj Wakefield..ti rodicia co zalovali za poskodenie ich deti boli navigovane istou nadaciou..a navigovali ich aj za Dr Wakefieldom, pretoze v Britanii nemozes len tak zavolat konzultantovi,ze chces aby vysetril tvoje dieta, system je iny..tam ani nevies komu budes prideleny,cize si ani nemozes vybrat dr, takto..cakacia doba na vysetrenie je aj 4 mesiace, odo dna,ked dostane tvoj obvodak list z nemocnice,ze akceptuju pacienta na vysetrenie..a na tento list mohol tvoj obvodak cakat mesiace..
O mnohych vysudenych pripadoch je zname,ze za normalnych okolnosti by neuspeli-bez podkladov od medicinskych expertov..ale nehovorim,ze vsetky, hovorim m n o h e..a takisto viac a viac pravnikov ziskava prax a sa SPECIALIZUJE na tuto problematiku..toto sa uz stava biznis, rovnako ako zarabaju farmafirmy..rovnako sa aj toto stava biznis..
"sastka.t prosim ta ,mohla by so ma zasvetit do problematiky odskodnovania, domnievam sa ,ze ide o NU ktore nie su na letaku?ako sa toto dokazuje,ze je to z ockovania?
ak totiz podstupim proceduru, liecbu atd dobrovolne, oboznamia ma s komplikaciami, NU a podpisem papiere, takto to funguje aj v Britanii,ked som malu davala ockovat,pred ockovanim mi dali slusnu brozurku s popisom aj NU, a potom pri ockovani dali podpisat papier,ze suhlasim...domnievam sa ,zde to malo do cinenia aj s touto problematikouy, neviem, ja sa na to pozeram ako laik ..
@evittam no, ludia maju rozne nazory preco neockovat, niekto sa viac boji NU vakcin-,ci su sposobene vakcinou alebo nie,a radsej by riskovali u svojho dietata zapal stredneho ucha alebo pluc pri osypkach( kazdy 10 pacient zapal stredousia, kazdy 20 zapal pluc,kazdyb 1000 menigitida, encefalitida, alebo smrt.. a nik ti nezaruci ci zapal pluc, alebo stredneho ucha nebude komplikovany ..
niekto zasa z principu,ze neda zarobit farmafirmam..len mi povexz, kolidne striebro, MSM kvapky, megacecko,homeopatika, cajiky,bylinky, a ostatne vecicky sa rozdavaju zdarma?
este dodam k tym NU, ano su na letaku, ni nemoze popriet ze nie su..a su aj zname percenta incidencii..toto neberiem..ale vsetko pripisovat vakcinam...maly priklad..
napr sa mamicka stazuje,ze je dieta zareagovalo horuckou, ze neda si hybat nozkami, do ktorych dostalo intramuskularnu inkekciu a uz ju strasia s neurologickymi nasledkami...a po par dnoch mamicka povie,ze po obkladoch sa ulavilo..ako si myslis,ze by dieta malo zareagovat na vakcinu pichnutu do svalu?bez zvysenej teploty niet tvorby protilatok, ci po vakcine alebo pri prirodzenej infekcii, a hej, aj vtedy byvaju horucky..inj pichnuta do svalu boli a dietatko nechce mat mamipulovane s nozkami a sotva bude predstierat gymnasticke prvky ala batola. pri bolavych svaloch a teplote..nebodaj by si sa ozvala, ci nema bolave nozky z injekci a ci sa neciti zle pri horucke, co sa kazdy citi nafigu,ze ano, a uz ta obvinia,ze nadlahcujes, ze si ignorantka atd..
aj take veci sa tu docitas..
@evittam Ale ved z toho co si napisala, je evidentne, ze o tom nevies nic. Pises iba popularne hesla nacitane ktovie kde. Vies napr. ze vakciny tvoria na trzbach farma priemyslu celkovo cca 2%? Napises blbost, a ked na to niekto upozorni, tak treba reagovat ako male decko?
A len pre poriadok...na moje predchadzajuce otazky si neodpovedala.
@evittam cisla a fakty ,to myslis co som ja kopirovala o osypkach?ak hej, ja som si ich nevymyslela, a nie su to nejake trpane statistiky,ved osypky su uz zname xy rokov a uz je odsledovana incidencia komplikacii..ja viem-su to sokujuce cisla, kazdy inteligentny clovek prizna ze je to dost velka pravdepodobnost..
a co sa tyka zisku farmafiriem z vakcin, hmm, kolko bud umat zisku ,ked sa bud liecit komplikacie u CK, osypok,rubeole , sepsach, meningitidach atd..prepac,ale tvoje zmyslanie je dost simplifikovane..
@evittam Skus napr. toto, su tam aj odkazy na zdroje...
http://bezpecneockovanie.wordpress.com/2014/04/...
No a ten zvysok nestoji za komentar. Ani ta neodsudzujem (toto slovo neznasam), ani neurazam a uz vobec som netvrdil, ze nevies naratat do troch. Tuto pikosku si na seba prezradila ty sama 😎
http://www.slobodavockovani.sk
http://www.slobodavockovani.sk/news/ockovat-ci-...
http://www.slobodavockovani.sk/news/je-povinne-...
http://crepiny.noviny.sk/zdravie/18-05-2013/adr...
http://iuro.awardspace.com/dok/ockovaci_kalenda...
A k tej "konšpirácii":
http://www.zvedavec.org/pocitace/2013/06/5514-v...
🙂 😎
@evittam 24 hodin po ockovani sa nesputi cukrovka,je to dlhsi mechanizmus.. este by som chapala 2 tyzdne po..a detska cukrovka je genetickeho povodu, aktivovat ju moze hociaka infekcia-aj banalna..24 hodin je prilis kratka doba..a nezabudaj-, cukrovka je tichy zabijak, casot clovek nevie mesiace co sa snim deje, je unaveny, malatny...a matka nepise nic,aka bola dcerka pred ockovanim, ci prekonala nejake hoci i sopliky,kasel, alebo nebola malatna ..ako papala, pila atd..
@evittam a este=prepac, sloboda v ockovani ma nepresvedci, nie su fundovani,ked davaju senzacne linky,ze vo vakcine sa naslo 25000x ortute ako vo vode, pritom tam nie je priamo ortut ale tiomersal,a len vo viac davkovej, krtora sa u deti nepouziva,ani u tehotnych..a tiomersal ktory sa meni na etylortut a na tu je aky limit vo vode??tento udaj by bol smerodatny...nie udaj o ortuti..a hlavne ortut a etylortut maju ine vlastnosti na organizmus...jedn aje neurotoxicka,druha nie je..
treba porovnat celkovu zaockovanu populaciu s populaciiou s vaznymi komlikaciami ,ale takymi ,ktore su dosledkom ockovania...a zistis, zde toto percento je mizive u najtazsich komlikacii a spatnym vysetrovanim sa uz neraz zsitilo,ze deti nejako zatazene..
a iniciativ a za uvdemienie s ...preco cerpa zo zahranicnych linkov, ta tabulka je co??ved heptravakciny sa na slovensku nepouzivaju.naco nam to ?no,ked nemaju vlastne zdroje, aj cudzie su dobre/...ved nech zaockovanost klesne tak,ze sa nieco chyti,pootm sa uvidi..aka je to malina pre npvprodenca, akos a vie vysporiadat s ciernym kaslom-no vacsiona zomiera☹
a este nieco, k tej tabulke-ze NU sa mozu dostavit po niekolkychn rokoch-vies to je taka poistka pre tuto demagogiu a umocnuje strach z vakcin-v skutocnosti, ked si zaockovany v 11 .rku a dostanes s odstupom rokov, myslis si,ze za to nebude ani nahodou moct tvoja geneticka vyybava,zivotny styl, strava, pohyb, stres, alebo prekonane infekcne ochorenia?vies,ze najvacsim spustacom cukrovky u dospelychn po nespravnom zivotnom style je stres a infekcne ochorenia?
@evittam tak ty si uz fakt strateny pripad, ked nedokazes odlisit sprostosti od doveryhodnych zdrojov. Alebo si tomu, co si citala, nerozumela, alebo mas velmi infantilne nutkanie sa vzdy handrkovat namiesto toho, aby si sa nad tym co citas aj zamyslela. Stavim sa, ze ten link, vratane zdrojov, si si neprestudovala. Tak potom neviem. Napr. take vyrocne spravy a kompletne uctovne zavierky velkych korporacii su normalne zverejnovane na ich strankach. Staci si zobrat niekolko velkych pharmas a pozriet si ich cisla. Ano, vyzaduje to trochu viac usilia s schopnosti ako otvorit si slobodi a zozrat to seno co tam podhodia. Ak vies citat financne vykazy a poznamky k nim, nech sa paci, udaje v tom clanku si vies overit. A to su uz tvrde cisla, fakty, a nie populisticke a demagogicke hesla naspliechane po strankach ako sloboda v ockovani, zvedavec, badatel a podobne ********
Dakujem, prave si o svojej schopnosti prijimat a informacie a hodnotit ich kvalitu povedala viac nez dost.
Si v podstate odsudena verit bludom a zit podla nich. Prajem skvely a vzrusujuci "alternativny" zivot.

@lucus83 @veriiii @vld ani vakcina na osypky vam nezaruci,ze Vase dieta tuto chorobu nechyti,nebude mat tazke NU po prekonani osypok,alebo neumrie, stale je to 50:50% myslim,ze v Tom sme za jedno tak ako aj vakc. proti CK atd,kedze v dnesnej dobe sa da umriet na chripku co sa aj deje (aj ked je vakcina napriek tomu,ze kmene stale mutuju), takze ano radsej podstupim,ze mozno bude moje dieta nakazene chorobou a pri slusnej imunite to zvladneme bez problemov, nebudeme ani prvi ani posledni.... Bola som vakc. naposledy v r. 1988 a zijem... Pozrite ja vam vas nazor neberiem kludne dalej chrante svoje deti najlepsie ako viete a ja to budem robit tiez..