(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Ahoj @vld . Dávnejšie som ti písal správu ohľadom tvojho nevhodného vyjadrovania vo fóre a urážania diskutujúcich. Vidím, že sa to ani po upozornení nezmenilo a diskutujúcich aj naďalej urážaš. Verím, že to trojmesačný zákaz prispievať do fóra vyrieši a s podobnými urážkami nebudeš pokračovať. Ak zákaz porušíš, bude ti bez upozornenia zablokovaný prístup na stránku. Daj mi vedieť 27.11., keď zákaz prispievania uplynie. Pekný deň prajem.
@mariosmykal ja sa chcem spytat ci sa toto vztahuje aj na inych ludi na ktorych viacere z nas upozornovali kedze islo aj o priame pouzivanie hrubych slov..spravodlivost by mala byt..
@veriiii Áno, vzťahuje. Pokiaľ niekto pravidelne uráža a robí tak aj po našom upozornení, stačí nám dať vedieť a pozrieme sa na to.
@mariosmykal dakujem za odpoved, - uz vcera sme apelovali na admkna v teme:
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/zodpovednost-za-odporucania-v-zdravotnej-oblasti/ a aj sgtrana 342
No, niekomu musi @vld velmi lezat v zaludku ... alebo je dnes uz aj pravda povazovana za urazku? 😕
@lucus83
@veriiii ale, ruku na srdce, fakt sa vam nezdalo, ze vld skakal furt a stale? vy sa snazite svoje povedat bez toho, aby mal clovek pocit, ze este ani nedopisal, uz niekto si riesi svoje emocie na nom. mne napriklad chyba aj adsumus, aj pectore. tie mne nikdy nevadili, vzdy tie vyhrotene komentare uz boli na oboch stranach. ale vld podla mna skakal do kazdeho a je to skoda, lebo napriklad ja by som si aj precitala, co daval linky, ale kvoli sposobu podania som mala na haku. viete, ze ja mam na cele ockovanie jednozancny nazor, ale ja si rada precitam j z druhej rieky veci.
ps: nenahlasila som nikoho. ja by som mu to hned povedala, ze som to bola ja, hehehhe, keby ano. zase sloboda slova musi byt. ale aj hranice urcitej stranky sa musia dodrziavat a to uz necham na admina. mna za to neplatia 😀
@norwayka vld písal sarkasticky a ironicky. Mál trefne poznámky a skákal, ja by som tak síce nepísala, ale posúvalo to diskusiu ďalej. Chápem, že sa niekto mohol cítiť urazený, keď ho nachytal na hruškách. No nikomu nenadával- a už vôbec nie hanlivo. Jeho provokovanie bolo na hrane, no nebolo to na 3- mesačné vylúčenie. Výrazy typu vakcinacisti, p...a (každý si vie domyslieť, čo sa bodkami myslí ) a pod nikto neriešil. Priame nadávanie adsumus nikto neriešil aj keď to nahlasovala. Tak nechápem prečo zákaz na 3 mes pre vld. Nemalo by byť najskôr len pokarhanie?
@veriiii no ked uz pises o mne,tak ma aspon oznac a ked uz pises o spravodlivosti,tak si pozri prispevky,ktore si na mna smerovala,sama urazka,zosmiesovanie,takze ak spravodlivost tak pre kazdeho a idem sa tym riadit tiez a prvy krat v zivote budem oznacovat prispevky,kedze som to nkdy nerobila-zacnem a kedze ma ohovaras aj v temach,kde sme spolu nekomunikovali,hlasim tiez,ja som hlupanou nikoho nenazvala,len som napisala ze nema zo seba robit hlupanu,nikdy som ta prva neoznacila v ziadnom prispevku a nezacala konverzaciu,vsade si zacala ty,takze v ramci objektivnosti a spravodlivosti to budem riesit a neustale ohovaranie mojej osoby aj v inych temach dvomi dalsimi prispievatelkami tiez....
ahojte, rada by som vam pripomenula, o com tato tema je, takze kopcim:
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Prosim, vratme sa k tomu.
normalne sa k temam ocko- neocko nevyjadrujem, len citam, ale tato tema sa tak zvrhla, ze uz sa to fakt neda. namiesto slobodnej diskusie, kde sa kazdy moze zamysliet a hladat, je vas tu par jednotlivcov (medzi inymi i vld, ked uz ho tak rozoberate), ktori nemaju zaujem hladat a nekonfliktne diskutovat..vy ste uz asi vsetku mudrost zjedli a len sa tu hadate, ked niekto nezdiela vas nazor..o nejakej konstruktivnej kritike tu tiez nemoze byt rec, ta je napisana inou formou.. na toto forum som prisla ako mamicka, ktora hlada informacie, osobne skusenosti, nejaku konstruktivnu kritiku, podnetnu diskusiu a miesto toho sa tu osocujete, meliete o konspiracii, kto o kom kde co povedal atd. a zmysel tejto temy sa davno stratil.
ako napisal autor temy: Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor
@saska..t ano o tebe hovorime ,naco ta oznacovat,ked to vies,vsak uz ta tu kopiroval niekto.. a nebudem sa opakovat-tvoje prispevky su utocne,plne urazok.ty si zacala, a ked sa clovek ozve,uz si zrazu ty urazana, kludne napis,ktore prispevky ta urazili..niekolko krat som ta vyzivala k podlozeniu veci,co si pisala k teme, veci,co si tu prehlasovala zrazu si zostala ticho, po obsahovej stranke k teme ...
.sa cudujem,ze este stale nemas stopku..
ja si nebudem pozerat moje prispevky, ty pekne moze ich skopirovat a rozobrat, ako som ja urobila, nazvala si t citove vylevy, couz s tebpu..ale ver mi,ze ja som len reflektovala tvoje spravanie sa.. ja som nezacala s nicim...cize, ty tu mozes utocit na ludi, mozes ich zosmiesnovat, a clovek s amusi len usmievat😀...?ja som mala zaujem si veci normale vysvetlit, normalne som odpovedala na tvoje otazky, vid moje citove vylevy..
@veriiii ja nebudem sediet na internete kazdy a cely den,len aby som prispievala,su dolezitejsie veci a aj tak som na svoje otazky odpoved nedostala a uz ani nechcem dostat,ty si nic nezacala? no asi by som si predsa len pozrela zaciatky nasich debat,kto koho prvy oslovil a momentalne aj ohovara kade-tade... je paradoxne,ze ten kto sa snazi pretlacat svoj nazor,zosmiesnuje a ohovara sa bude bit do prs aky je slusny a neporusuje pravidla,kludne to rob aj nadalej,uz ma nebavi sa neustale natahovat a ani sa nebudem a ak ma budes nadalej ohovarat, budem to riesit podla pravidiel...
@vld je môj človek 🙂 a chcela by mať dar jeho reči . Pretože tak ako sa jemu darí trefne formulovať myšlienky, tvoriť súvetia, využívať metafory a prirovnania, tak na toho sa len tak niekto nechytá . Takže ak niekoho nemôžem precikať či inak slovne zvládnuť , tak musím na neho napríklad inak .... najlepšie sa hneď uraziť , byť vzťahovačný a vyhlasovať že antivakčnú štábnu kultúru to uráža ( ako jedno nemenované náboženstvo ktoré snáď už uráža všetko a všetci .... ).
Takže namiesto toho aby som rástol spolu s protivníkom, naučil sa mu " vzdorovať " tak sa zvolí takáto zbabelá cesta.....odpratať z cesty.
@saska.t prepac, odomna si nedostala odpovede?
Ja som mala zaujem urobit bodku za tymito handrkovackami davnejsie, napisala som ti citujem teba v y l e v ,kde som odpovedala , naopak ty si opakovane neodpovedala na moju otazku-kde som ta urazila...este p r e d tvojou tiradou urazok..cize pred stranou 263..
Prosim, listuj este pred stranu 263,ja som si presla 11 stran a okrem strany 261,kde raz n o r m a l n e reagujem na tvoj prispevok som nic nenasla..
a strana 263 zacina tvoje urazky na mna, aristku ..zacina vyrokom:
saska.t Uff a zrazu vsetky Vase deti mali neutisitelny plac a ziadne nema neurologicke nasledky,kto sa este prida???
Tento prispevok nesplna pravidlo prispievania do for :Neprovokuj
o dalsich prispevkoch,ktore nesplnaju pravidlo:neurazaj nech su urobi mienku admjn..
Prepac, asi som miesto zbytocnych dotahovaciek mala hned hlasit nekorektne prispevky,kedze kydat si na hlavu nikdo neda..
zosmiesnujem?
.......tvoj Syndrom aristka-odbornicka ma nezaujima a SCHVALNE ma nezaujima a ani nebude,takze tu svoju odbornost dokazuj niekomu inemu a kludne mu nadalej tvrd,ze ak jedno-dve ocko jeho dieta zle znasa tretie bude urcite vyborne znasat a nasledny plac je isto z Koliky a ma ju vzdy len po ockovani-tolko k tvojej odbornosti..
...........ano ironia je vyborna,naucili ma to v tomto fore a budem sa jej drzat,kedze so slusnostou sa tu skoro nikto nebavi a citat to nemusis,ja som sa ta o to neprosila a ano narazala som na posledne 2 vyroky a nikde som sa tym netajila ako ty popisujes...takze ma vlastne osocujes presne z toho,co sama robis,takze v com si lepsia? od odbornicky by som cakala,ze mamu usmerni a odporuci jej,ze ma hlasit NU co si ty neurobila,takze tvoj prispevok na mamicku nemal s odbornostou nic spolocne...
..............saska.t @veriiii uz si sa vyrozpravala? myslim,ze ten kto sa tu citi urazeny si ty,takyto vylev tomu zodpoveda,som Rada,ze sa ti ulavilo emoticon ja viem ze Vase deti su s malym v,ale kedze mam nemecku klavesnicu,sama zvyraznuje urcite vyrazy a ja to nemienim stale opravovat,ale to uz sa nebolo coho chytit,tak aspon velkeho V sa treba,no som Rada,ze ti je lepsie emoticon sama si sa chytila prispevku,kde ani nebolo oznacene tvoje meno,tak sa ukludni a zu neobtazuj takymi prkotinami
saska.t@veriiii vcera som nemala cas sa dostatocne vyjadrit k tvojmu vylevu,takze to naposledy urobim teraz a viac sa k tomu nemienim vracat.
Co ta vlastne urazilo? to ze som si dovolila povedat,ze zrazu vsetky Vase deti mali neutisitelny plac a ziadne neurologicke dosledky,alebo ze som si dovolila povedat,ze petot zareagoval spravne,alebo,ze som sa dotkla tvojej odbornosti? /hypoteticke otazky/
Davas mi tu prednasky o slusnom spravani,sama ma urazas v kazdom prispevku,nebudem dalej rozpravat o infantilnych prispevkoch typu-sasenka to,sasenka hento,poucujes ma o gramatike a sama mas hned v texte predtym chybu emoticonnehovorit o vyjadreniach typu,nauc sa citat atd.=urazky Poucujem? mylis si pojmy s dojmami,ja som nenapisala co mas robit,ale co by som OCAKAVALA od odborneho odporucenia a to nie je poucovanie,to je vyjadrenie nazoru,neustale poukazujes,ze to nie je k teme a podstata diskusie unika a na 2 stranach mas urazajuce prispevky cez pol strany na moju osobu a zahlcujes temu svojimi subjektivnymi pocitmi,takze kto tu je mimo? Ja som zacala? Kde stoji tvoje meno s urazajucim prispevkom na tvoju osobu?
Takze jediny,kto tu uraza a sprava sa neslusne k mojej osobe si ty a ty ma poucujes o slusnom spravani?,kopirovat cele texty s tvojimi urazkami na celych stranach nebudem, ludia vedia citat a aj si vedia urobit nazor a vobec sa k tomu nemienim znizit. Poprosim ta uz ma nezatazuj tvojimi vylevmi,nie je to podstata diskusie
Tak neviem,asi mame iny nazor na slovo a pojem osocovat,urazat 😨
a momentalne ta kde "kade tade ohovaram"?
mile mamičky mam 3 deti , sice už dospele , ale nefda mi nereagovat na tuto temu ...moje deti boli očkovane ešte v dobe komunizmu , kde nebpol pristup k informaciam a nič sme nevedeli o vakcinach a učinkoch ...dve z nich mali velmi tažke reakcie na vakcinu a dakujem bohu , že prežili bez poškodenia mozgu ..ale vtedy ešte deti nedostavali tak obrovske množstvo vakcin ako tersaz ...v dnešnej dobe ked je pristup k možnym informaciam a vedeckym študiam v zahraniči nikdy by som svoje dieta nepodrobila očkovaniu alebo ako to možem nazvat - pokusu na človeku , pretože po ziskanych info , kde je vedecky dokazane a študiami potvrdene že vakciny maju nizky , alebo u niekoho velmi kratky učinok , narušaju prirodzenu imunitu dietata a tym vlastne ho poškodzuju, neboli robili žiadne kvalitne a viacročne testy na ich učinnost - testy boli robene tak , že sa deti pozorovali 5 DNI...ved to je trestuhodne a dokonca niektore boli dane do obehu bez testovania a až po hlaseni učinkov sa to dodatočne zaznamenavalo
Podla zakona každy farmaceuticky liek musi prejt určitymi stupnami testovania a to nie par dnoveho ale par rokov a až tak može byt danz do puživania ...a pytam sa vakciny nie su lieky, že na nich neplatia tie iste zakony ?...povedala by som že su horšie ako lieky , pretože keby ste dostali liek s takym zloženim ako je vo vakcine muselo by tam stat červenym pismom - životu nebezpečne ....tak prečo to je možne s vakcinami , ktore su určene pre nononarodene detičky ktore si začinaju budovat svoj vlastny imun. sysdtem a v čase toho dostanu megadavky hlinika, ortute , cudzej dna , virusov a rozneho znečistenia , ktore ako sami vedci hpovoria . neda sa tomu vyhnut pri vyrobe .Nerobili sa žiadne testy na to , aky vplyv na ludsky organizmus ma vsreknuztie cudzej dna a proteinov do ludskeho tela ...vyskum začina teraz ked je pomaly 1 z 10 deti poškodene vakcinami - nemzusi to byt autizmuzs .- to je už to najtažšie - ale ovela lahšie formy ako - hyperaktivita deti , poruchy spravania , poruchy učenia a podktore sa prejavia až po dlhšom čase od podania vakcin a preto sa ich ti farma priemyslom vzdelavani nechcu to pripustit a jk ked je to nad slnko jasne ...ak si najdete na nete graf vzostupu autizmu v jednotlivych štatoch od začatia podavania MMR s ortutou a dalšich vakcin ktore pred r 1990 neboli je to obrovsky narast ..deti sa rodia zdrave a po podani vakcin kde len hlinik je niekolko nasobne vyšši ako je dana norma pre dospeleho človeka , deti zomieraju , stavaju sa s nich postihnuti na cely život ....nikto sa nad tym nezamyšla z rodičov že to može byt nasledok očkovania?
a aby toho nebolo dost začinaju na svetlo sveta vychadzat škandaly okolo vyroby vakcin a svinstva ktore je v nich ...všetko to najdete na zahraničnych web strankach
tu len zopar pripadov
Teraz prebieha v USA škandal s hlavnym vyskumnikom firmy Merc , ktory 14 rokov zamlčoval vysledky testov s vakcinov MMR , kde pri ich testovani a pri zaočkovani deti v Afrike pred 14 rokmi stupol vyskyt autizmu o 340% - on to jednoducho zamlčal a deti na celom svete boli touto vakcinov očkovane - to znamena , že vedeli o tom že vakcina MMR poškodzuje mozogb , vyvolava autizmus a mnohokrat aj smrt a nič s tym neurobili ..teraz ked sa ten škandal prevalil zverejnenim vysledkov vyskumu tak vlada to začala riešit a najma vytvorila fond pre obete očkovania - tzn , vskutočnosti potvrdila , že vakcina MMR poškodzuje deti a zabija .
dalšim zistenim škodlivoszti vakcin je - použitie dna s plodu interupcie , ktory sa použiva vo vakcinach - vyna
http://therefusers.com/refusers-newsroom/new-st...
) Nová štúdia publikovaná vo vestníku verejného zdravia a epidemiológie septembra 2014 ukazuje významnú suvislost medzi autistickou poruchou (AD) a MMR, Varicella (ovčie kiahne) a vakcíny proti hepatitíde-A.
Pomocou štatistickej analýzy a dát z vlády USA, Veľkej Británii, Dánsku a západnej Austrálie, vedci Sound Choice Pharmaceutical Institute (SCPI) zistili, že zvýšenie autizmu jasne suvisi so zavedenim vakcín s použitím ľudských fetálnych bunkových línií a retrovírusových nečisto
Ešte viac som bola zhrozena pri čitani tohbo članku ked som čitala že .vedici vedec a zakladatel SCPIdr. T.Deisher poznamenala - NIELEN ZE SU LUDSKE FETALNE KONTAMINOVANE VAKCINY _ rozumej vakciny obsahuju ludsku DNA- SPOJENE S PORUCHOU AUTIZMU PO CELOM SVETE ALE AJ S EPIDEMIOU DETSKEJ LEUKEMIE A LYMFOMOV.
tak to sa da už nazvat umyselne poškodzovanie zdravia a zabitiepretože vedeli o tom a niť nepodnikli jednoducho nechali tie vakciny desatrocie v obehu - kolko deti na to doplatilo zdravim a životom?
Ich štúdie tvrdia aj o tom , že CDC zámerne tajilo dokazy dôkazy o významnom náraste autizmu u afroamerických chlapcov, ktorí boli očkovaní pred 36 mesiaca veku
Existuje velke množstvo publikacii o ludskych endogennych retrovirusoch a jeho vztahu s chorobou velmi važnou - detsky lymfom a ak si preštudujete poriadne zloženie vakcin počnuc . MMR, ovčie kiahne a nakoniec všetky vakciny ktore boli vyrobene pomocou fetalnej linie WI-38 proteinu a ludskej DNA obsahuju alebo su kontaminovane tymto retrovirusom
Štúdie Dr Deisher je k dispozícii na internetových stránkach vedeckých časopisoch na: http://www.ms.academicjournals.org/article/arti... alebo na svojich internetových stránkach v www.soundchoice.org/scpiJournalPubHealthEpidem0...
dalej stranky
http://www.examiner.com/article/whistleblower-o...).
. (Www.fda.gov/ohrms/dockets/ac/05/slides/5-4188S1_4draft.ppt
Štúdie Dr Deisher je k dispozícii na internetových stránkach vedeckých časopisoch na: http://www.ms.academicjournals.org/article/arti... alebo na svojich internetových stránkach v www.soundchoice.org/scpiJournalPubHealthEpidem0...
a tu je dalši podvod s vyrobou a učinostou vakcin - ak si date na tu stranku su tam aj orginal vedecke študie
- to le
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/3309-dalsi-v... -
a to je len zlomok toho všetkeho , nehovorim už o učinnosti jednotlivych vakcin ...len pre zaujimavost - je lekarmi a ved. kapacitmi dokazane že učinnost vakciny proti čiernemu kašlu je v priemere okolo 5 rokov - u niekoho ani tolko - takže nie ako pri porirodzenom prekonani choroby - cely život ale len par rokov ...klamu vas ak vam tvrdia niečo ine - su na to taktiež ved, študie - a nakoniec vidite aj samy - tak vysoke množstvo ludi je zaočkovanych a napriek tomu chorobu dostanu len može byt , že priznaky choroby su skreslene a človek je dlhodobo chory pokašliava ma nadchu a vlastne sA čUDUJE čO MU JE ...AKLE NAKOLKO JE OčKOVANY TAK PREDSA TO NEMOžE BYT čIERNY KAšEL NO NIE?...vakcinami si ničime vlastnu imunitu a pokial to dovolime robit našim detom , poškodzovat a zabijat ich nezmyselne pre niečo čo nema taky učinok aky ma mat tak sme vobec ešte ludia?...ved obyčajne zviera si svpoje mlada brani vlastnym životom a my nechame z našimi detmi robit pokusy - bud prežije tie vakciny alebo nie ---a ak nahodou zostane poškodene - štat ani farma koncern nenesu žiadnu zodpovednost takže ak nas štat zakonom nuti podstupovat očkovanie vela krat proti našmu svedomiu kto potom ostava vinikom ked sa dietatu niečo stane?....položte si tu otazku
http://www.novinky.cz/ekonomika/348204-vyrobce-... neposkvrneny vyrobca vakcin-aj slovenskych...
Ahojte. O týždeň máme ísť na očkovanie MMR :-/ ale chcem ho odmietnuť. Ako to funguje? Treba ešte predtým zavolať dr., že nebudeme očkovať? Aké to bude mať následky a ako argumentovať? Nakoľko je toto očkovanie potrebné? Počula som, že väčší význam má hl. očkovanie proti osýpkam. Ďakujem za odpovede 😉
@mahulenka87 Ahoj. Tiez by som to chcela vediet, nás to caká asi len v januári, ale ked sa rozhodnem ze neockujeme tak predtym to poviem aj lekárke.
Nás to tiež čaká a začínam mať obavy, neviem ale či sa dá odmietnuť keďže je to zo zákona, alebo aspoň keď už nie odmietnuť tak by stačilo až keď bude mala staršia.,.

@bluerose asi uz isiel do dochodku 😀