(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Ako čítam, tak čítam, stále mi to vychádza tak, že treba pár detí a ich zdravie a, samozrejme, rodiny obetovať, aby väčšina bola v pohode. Najnovšie už aj podľa kresťanstva... Ešte šťastie, že nie som veriaca, lebo to by som sa fakt musela za takéto argumenty hanbiť...
ach jaj, umysel zakladatela temy a minul ucinkom, vsetci sa tu len hadaju..., uz mi to nepripada ako diskusia..ale skor hadky medzi mnou a sestrou v detstve a v pubertalnych casoch, ked sme si kazda tvrdila svoju pravdu a ani jedna nechcela pripustit, ze aj na tej druhej strane je kusok pravdy. ukoncovala som tpo tym, ze naco sa hadame, ked ma kazda aj tak svoju pravdu a ja nepresvedcim ju, ona zas mna.. dobre sa tu na tom kvoli tomu bavim..na inak tak serioznej teme,..
ja napriek riziku ockovat dam, muz je za a neviem, citala som v casaku o tom, ake nasledky mozu sposobit tie niektorymi podcenovane choroby... vzdy je riziko, vsade, aj pri obycajnych atb..
mame znamu, doteraz uznavanu detsku doktorku. jej nazor - kto neockuje, nevie, co je to epidemia osypok. mam kamosku, ma rovnako male deti ako ja, je farmaceutka, ma titul PharmDr. - dava ockovat, hoci ma moznost si precitat i pribalove letaky.. mame znamych doktorov manzelov, maju tiez male deti, vsetky zaockovane...
my sme nedali kliestovu encefalitidu, maly mal kliesta, dufam, ze ak doteraz nic, tak ten hajzlik nebol nakazeny...
ano, aj moj maly mal zahnisanu ranu po tbc, 2x cistene, mala tbc ockovanie uz nema a ja dufam, ze tbc nedostane, kedze pribuda kopec podivnych bezdakov, ktori mozu vselicim trpiet...
ale zas..urcite by fond na odskodnenie obeti ockovania mal byt, s tym suhlasim..
teraz je moderne vsetko zvalit na ockovanie.. lenze uz mame tak zniceny svet, ze az, vsade plno chemie, atb v mase, pesticidy v zelenine, tazke kovy.. sam eyiarenie zo spotrebicov..tam tiez treba hladat spustace chorob..plus nas pohodlny sposob zivota.
@nikimax máš uplnu pravdu, a ja sa stale viac a viac divím peťovi že dokáže byť taký slušný a pragmatický. lebo to čo sa tu už deje to je fakt . no škoda reči.
@nikimax ja si z toho nemám čo zobrať,viem čo je to choroba ,viem čo je to bojovať o život človeka,viem čo je smrť a viem ako dokáže človek aj dieťa trpieť a viem čo prežívajú aj tu mamičky chorých detičiek,aj tie čo mali akože následky po očku,viem čo je to psych.bolesť a preto sa nezahrávam zo životom kohokoľvek a nehovorím o zabijakoch v bielom plášti a iných veciach čo tu na týchto témach boli spomenuté,nie nemienim sa tu obhajovať,ale pokora je aj to ak človek znáša následky ak radí druhému bez toho aby ho čo i len videl a ak ide o dieťa ....a budem obhajovať aj tých v bielom plášti ,aj keď sa medzi nimi nájdu aj tí čo poškodili ,ale viem čo robia pre ľudí a nikto z nich si nezaslúži ,aby sa tu o nich dehonestujúco vyjadrovalo....
Aristka, super, aj ja poznam super lekarov, kebyze nie tych, tak by som tu nepisala ( narodila som sa s vrodenou srdcovou chybou a v najlepsom pripade by som skoncila na voziku a nie bola matkou dvoch skvelych deticiek), a bohvie, akoby skoncilo moje prve tehu, kebyze nie doktora, ktory naordinoval sekciu( maly bol velky, nevytlacila by som ho).
Nic nie je cierne, ani biele.. Kazdy ma svoj nazor, tak nech si nesie i dosledky, ale nie urazat, malo ist o slusne vyjadrenie postoja, uvah, tu je to skor pichanie do osieho hniezda z oboch stran.
och toto ma teda zdvihlo zo stoličky ked akože doktor povie matke autistického chlapca po mmr že su to AKOŽE následky. Ale zasa čo čakať od takého pseudoodborníka ktorý aj mne napísal že za NU po očkovaní si môžem ako matka sama. je mi tu z niektorých fakt na grcanie. prepač martin ale toto by si mal fakt zamknúť lebo to nikam nevedie. je mi jasné že vždy budú dva tábory ale to čo tu už niektorí ľudia dokážu napísať to je fakt veľa aj na mňa.
@aristka práve naopak, nevieš, čo je to psychická bolesť,bezmocnosť, nevieš absolútne čo prežíva rodič, ktorému vakcíny sprznia milované dieťa, nevieš to, len si to myslíš, možno matne tušíš a to je nič! Nemáš ani len tú pokoru, empatiu....Slušne som vyjadrila názor, svoje pocity a ked to niekto nevie pochopiť a nerozumie tomu, nech tu nevypisuje urážky "čo mamičky žrali pred tehu", ked im zdravo-narodeným deťom poškodia vakcíny!! Bez toho, aby dieťa čo i len videl- spomeniem prípad Maroška, ktorý po očkovaní zomrel a lekárska komora sa vyjadrila, že určite nie z vakcín, bez toho, aby dieťa čo i len videli.....Dehonestujete sa sami, vážení lekári, týmto štýlom a spôsobom.....môj odkaz......
@jerryjanka je až okato jasné, čie príspevky sú ocenené a "páčia sa".(petot -18, je vysoko pred lekárkou) Niet čo dodať.....To hovorí za všetko........ 😖
@nikimax no vieme o tom svoje. ja som len každy den vdačná že sa nám stalo "len" tolko čo sa stalo. hrozne mi je luto maminky maroška a inych mamičiek ktoré o dieťatko prišli, a hrozne držím palce maminam ako si ty. ktoré si svoj kríž nesu aj za svoje detičky.
V prvom rade chcem upozorniť, že ja si myslím, že je dobré, že sa o očkovaní hovorí..že je treba sa tým zaoberať, aby si nemysleli, že nás môžu všetkých pichať ako ovce..jedného za druhým..
To, že očkovanie vzniklo z nejakého dôvodu a to očkovanie pomáhalo ľuďom aby nezomierali, je fakt.
Ale tiež je fakt, že dnes tie očkovacie látky už nie sú to, čo bolo, nie sú tak potrebné, ako boli..Preto v tom treba urobiť poriadok..
Ale také tie "s prepáčením" fanatické skupiny, mi prídu ako nejaká sekta..Tie urážky, ponižovanie..Ja som svoje deti dala zaočkovať. Všetko som si preštudovala..Išla som do toho rizika..Mala som veľké pochybnosti..Istý čas som aj odkladala. Ale najviac ma odradil od neočkovania ten fanatizmus a urážky a ponižovanie..Ja viem, že za všetkým je farmaceutický priemysel..Ale uznajme si, niekedy sa za vinu vakcínam dávajú aj blbosti..Niekto má často choré dieťa, ale nespraví mu doma diétu, či nemá intoleranciu nejakej potraviny, ktorá spôsobuje časté prechladnutia..to mám tiež preštudované..Nedajú si zistiť, či dieťa nemá reflux....lebo aj to je niekedy príčina častých zápalov pľúc a priedušiek a uší.....Ale všetku vinu prikladajú vakcínam..
Áno, poznám bohužiaľ prípady, kedy očkovanie ozaj spôsobilo vážne zdravotné problémy a nepáči sa mi, že sa to zhrnie zo stola..
Ale myslím, že za to môže práve ten fanatizmus a prisudzovanie aj bežných ochorení vakcín..Preto sa nečudujme, že lekári nad všetkým kývu rukou..
Treba sa nad tým všetkým zamyslieť a logicky si pospájať..čo, kedy a ako..A nie uveriť všetkému..
Toto bol môj názor..viac na túto tému nebudem diskutovať, pretože rešpektujem vaše názory, prosím rešpektujte aj ten môj.. 🙂
Pani Johnsonová bojuje proti AV a chce, aby si všetci rodičia dali zaočkovať svoje deti.
Jej dcérka Laine Bradley zomrela na osýpky, ktorými sa nakazila ako 10 mesačná pred tým ako mohla byť zaočkovaná. Chcela sa stať veterinárkou, ale ako 7 ročná prestala vykonávať jednoduché úkony a začala sa sťažovať, že nepočuje. Nakoniec jej diagnostikovali subacute sclerosing panencephalitis, zriedkavú, ale smtreľnu chorobu, ktorá sa môže rozvinúť asi 10 rokov po prekonaní ochorenia.Za dva týždne oslepla, prestala chodiť a rozprávať. Jej mama sa musela vzdať zamestnania a starať sa o dcérku až do konca. Teraz prosí rodičov, aby podpísali petíciu v Austrálií, ktorá obmedzí neočkovaným deťom kontak s očkovanými.
@adsumus dokazy, chceme dokazy, ze jej tu chorobu rozvinuli prave osypky.....mas jej lekarske spravy? nejake dokazy? ak nie, tak nic (budem reagovat vasim stylom;)) inak nevidim logiku v tom zabranit neockavnym s ockovanymi???(jaaj, ved ty si niekde psiala, ze logiku nemas, takze ty mi toa si neobjasnis...tak nic...)
@nikimax to ,že sa niekto vyjadruje rečou odbornou,ktorej málokto rozumie z vás ,ešte neznamená ,že je odborník,aj profesori aj docenti ,primári aj iný zdr.personál ,ak komunikuje s laikom komunikuje rečou ,ktorej ten laik rozumie a hlavne konkrétnu chorú osobu vidí a ani tí docenti a múdre hlavy sa nehrajú na najmúdrejších a ak je problém ,rieši sa to konzíliami,kde sa vyjadrujú aj odborníci z iných odvetví medicíny a robí sa konsenzus ako pomôcť,to je správny postup....a to ,že niekto prikyvuje a rozpráva odborne nič neznamená a využíva psych.rozpoloženie rodičov nato ,aby sa robil múdry a radil bez toho ,aby dotyčného chorého videl(či má ambulanciu,ak ano, opravte ma) aj homeopat potrebuje chorého vidieť ....inak aj rôzny psychopati a vrahovia a ľudia čo vedú určité skupiny sú ľudia s vysokým inteligenčným kvocientom a práve takýmto spôsobom im ľudia neleteli alebo im veria,ale k tomu by viac povedal psychológ....
aj tak si myslim, ze rady neockujucich sa rozsiruju 🙂
aby ste mali predstavu,ako by to asi mohlo na sk v niektorych regionoch dopadnut,ak by bola volba v ockovani. je cerstya pripad z nemecka. prave su napriklad uzatvorene dve skoly blizko kolina.tie skoly su navstevovane prevazne detmi z pristahovaleckymi korenmi. vypukla tam epidemia osypok. a to zdovodu,ze hoci je bezne ze nemecka populacia skolopovinnych deti prveho stupna v de v zaockovanosti 90%,v tejto skole len jedna stvrtina zo 400 ziakov mala ockovanie.medzitym sa nakazilo dalsich 18 deti z NRW .
takze niektori na sk si ani neviete predstavit,co by znamenalo vypuknutie takejto nakazy v rizikovych oblastiach na sk. taka na kaza sa siri velmi rychlo.a mava nedozierne nasledky.
@bralilienka tvoj prispevok je uplne od veci.pis len o tom,co poznas. 😉 v de su prazdniny v roznych krajoch v roznych casoch.tie skoly zatvorili,pretoze vypukla masova epidemia osypok.bodka.
@alice107 a v nemecku sú kedy prázdniny? bodku nemusíš hláskovať, stačí použiť znamienko.
@bralilienka ty si nerozumela co som napisala? nemecko je clenene na rozne spolkove krajiny.a tie maju aj rozne terminy nastupu prazdnin.to nie je ako na malom slovensku,jednotny termin.este mas podobne otazky co nesuvisia s temou?skor by ta mala zaujimat ta informacia,ze pri neockovani nastane situacia ako ta v NRW a vypukne masivnne lozisko nakazy.
@alice107 a kedy začínajú prázdniny v okolí Kolína? nezaujímajú ma vaše informácie o epidémii bežnej detskej choroby, zaujímajú ma informácie, kedy sa farmafirmy priznajú k zmrzačovaniu detí. a ako sa stavajú k podobným deťom, ako naša Alicka, ktorú o život oberá chémia z povinného očkovania a následná chemoterapia. tých detí je neskutočne veľa. tie deti sa možno pre ťažké zdravotné problémy z očkovania ani nástupu do školy, ktorú na týždeň zatvoria pre bežnú detskú chorobu, nedožijú. a to nie je bububu, ale realita.

@slavaf A vyriešime chrípku, ak k nej pribudnú hepatitída, obrna, osýpky a iné choroby, ktorým sa dá očkovaním zabrániť?