(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@slniecko77 je to OUT of thema takze to pokojne ignoruj.
@slniecko77 pozor u nás sa tiež zospodu nevyšetruje pokiaľ fakt nejd do tuhého...a je pravda,že musíš mať odrodené tu zo vše šudim ,aby si mohla hovoriť,pretože ani v tom zahraničí to nie ja až také dokonalé a ružové....a ak si tu 4 až 5 mes.neviem či len chodíš po nemockách ,aby si mohla hodnotiť...inak keďže sme na témé očku ,príde ti normálne,že tehulku v a anlg.chceli zaočkovať proti čiernemu kašľu,lebo je tam veľa pakist.prisťahovalcov..podotýkam tehulku....
@tatko_bebe Aj títo lekári tvrdia to isté a určite nie je problém si informácie, ktoré zverejnili overiť. http://najmama.aktuality.sk/clanok/226766/ockov...
Narozdiel od tvojej informácie, že kmene, ktoré spôsobujú najväčšie problémy v našej populácií vo vakcíne nie sú. A oni tvrdia, že sú. Tak komu mám teraz veriť? Tebe, anonymnému užívateľovi alebo lekárom, ktorí si za svojimi tvrdeniami určite stoja. Navyše potom, čo si mi vynadal do zadubencov a ďalšie invektívy budú určite ešte nasledovať.
nebudu pretoze ja uz nemam potrebu argumentovat na Tvoje posty. Tu som anonymny ale neznamena to ze nie som lekar alebo nemam realne skusenosti, fakty 🙂 takze uz na mna nereaguj
@aristka ja netvrdim, ze v UK je to ruzove 😉 ak ano, prosim ta kde a kedy som take nieco napisala.
Nie som povinna ti vysvetlovat co robim tie mesiace na Slovensku a to vyjadrenie ber "len" ako moje tvrdenie, ktoremu mozes verit, ale aj nemusis 😉 ako vsetkemu co tu kto napise, ja si vsak stojim za svojim.
Co sa tyka ockovania tehotnych, ked som bola tehu ponukalo sa ockovanie proti prasacej chripke, z pochopitelnych dovodov som odmietla, ockovali aj zdravotnikov...samozrejme dobrovolne. Teraz "fici" ockovanie proti ciernemu kaslu (jeej konecne k teme 😀 ) kedze nastala vo Walese mensia epidemia, ponukaju to lebo je to moznost, nikto nikoho do nicoho nenuti, je to stale len moznost..a popravde, niekde sa tie studie na tehotnych zenach musia robit 😅 ale ja sucastou tej studie odmietam byt 😉
@tatko_bebe ignorujem 😉
osobne mi nevadi ockovanie proti TBC napr. ale kurnik preco dnesne vakciny na TBCko su take kvalitne ze mame tolko hlasenych potvrdenych reakcii? preco vakcina v 80tich rokoch taketo vlastnosti nevykazovala?
Ide aj o kvalitu a Bohuzial v dnesnej dobe o velky biznis.
Dovolim si tvrdit ze keby si Slovensko produkovalo vakciny samo dajme tomu v Sarisskych Michalanoch tak by ta kvalita niektorych vakcin bola na najvyssej urovni a take hlasenia na SUKLi kt. sa rychlo zamietli ale mozte si ich najst, ze vakcina je kontaminovana, urgencia 1.stupna vs stiahnut z obehu by nenastala. Lenze zijeme vo svete korporacii, taketo spravy sa hned stopnu a preto ja osobne Vam odporucam len si davajte pozor co Vasemu decku chcu pichnut. Je to na Vasom rozume a Vasej zodpovednosti
@slniecko77 ja viem tiez porovnat zdrav.system tu a v UK a teda radsej sa necham vysetrit na Slovensku...a ver mi, ze v UK som nemala jazykovu barieru
@tatko_bebe a dal si svojmu dietatu pichnut MMR?
@natas4 ano dal riskol som to 🙂 a nastastie sa nic nestalo ale dilemu som mal, dufal som ze ked ma maly moj genofond tak to musi zvladnut 😠
@slniecko77 inak ja som zo Slovenska vystrcil nos uz vela krat a dovolim si tvrdit ze mam aky taky prehlad o svete, rodinu v Kanade, USA aj Australii
@tatko_bebe moja ju este nema pichnutu, teraz bola chora, tak cakam kym bude uplne fit a potom ju dam zaockovat...chcela by som to stihnut pred nastupom do skolky
nas Petko chodi do jasiel uz takmer od 8mich mesiacov a jemu neskutocne zrychlili psychomotoricky vyvoj vdaka starsim detom, jemu sa tam vyslovene paci a nechce ani ist domov 😠
@tatko_bebe Poslala som ti do IP tú moju pôrodnú storry.
Pre tých ktorí by si to chceli prečítať https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/porodnice-a-porodne-plany-2/
@aristka Práve v menšej nemocnici som sa stretla s ľudskejším prístupom, preto som nakoniec volila PN nie fakultnú v TN. Podľa vlastných skúseností, čím väčšia nemocnica, tým arogantnejší a neprístupnejší personál.
Mnohé veci nie sú o peniazoch. Sme už 23 rokov po komančoch ale lekárom stále nedochádza, že aj poskytovanie zdr. starostlivosti je obchodný vzťah klient - poskytovateľ a pacienta dokonca radová sestra stavia do pozoru jak soplavé decko. Každý človek či je na geriatrii alebo novorodenec na pôrodnici si zaslúži úctu a zaobchádzanie ako s ľudskou bytosťou. Toto moja nie je o peniazoch, ale o obyčajnej slušnosti, ktorá mnohým z vás chýba.
@bubulka722 aq pritom si zober,že špitál v PN ,pred 10 rokmi nemal absolútne dobré renomé a mali aj dosť prúserov,dokonca aj vážne stavy ,najmä ťažké polytraumy po haváriach vozili do TT,ale ako sa zmenili na akciovku pracujú sami na seba a bolo to pre nich plus....
@aristka Je to malá nemocnica, takže sa nedá porovnávať s fakultnými napr. v TT. Ja som chcela upozorniť, že veľa vecí nie je o vybavení ale o prístupe, takže mám pocit, že točíme každá o inom...
@bubulka722 ale oni nemali prúsery vo vybavení,ale prúsery profesionálne zlyhania....,aj pôrodnica kedysi tam nebola na takej úrovni a stále im tam chýba decká jis,čo je u mňa podstatné,lebo keby niečo dieťatko musia prevážať do TT a ,keď sa očakávalo ,že bude rizikový pôrod alebo je riziková tehu jednoducho je odpoklonkovali do tt a to je tam doteraz,takže zas je niečo za a proti....,ale aj v tt je prístup veľmi dobrý aj v nr aj v ga...a takto by sme mohli ísť ďalej... 🙂
Keby chcel opät niekto vykladat o diskutovani povinnosti ockovania v Nemecku,ktore je dlhodobo dobrovolne a nikdy tu ludi neprinutia robit nieco povinne..
Kedze je to v nemcine staci to dat do prekladaca,aj postoj lekarov a linky su uvedene pod textom,jedna sa opät o stale spominane OSYPKY.
len tak mimochodom je to cerstve z 11.7 2013 takze nech ma prosim nikto nepresviedca,ze pozna situaciu v nemecku,lepsie ako ja,ktora tu skoro 10 rokov zijem.... Inak vsetci sa tu ohanaju WHO,ale to su najväcsi manipulatori v ramci ockovania,je to moj osobny nazor a obhajovanie WHO ma nezaujima...
@aristka Diskutovať je zbytočné. Stále pletieš hrušky s jablkami a v jedinom príspevku si priamo protirečíš. Vedela som na akej úrovni je vybavenie v PN, išlo čisto o prístup. Okrem toho mám x ďalších zlých skúseností s prístupom lekára k pacientovi a nie je to len o nemocnici ale aj pri bežných vyšetreniach. Akonáhle si dovolím otvoriť hubu a niečo odmietam, majú tendenciu so mnou vyraziť dvere. Spýtam sa rovno. Aký máš ty prístup k pacientovi a zaujímalo by ma ak by si zhrnula aj prístup svojich kolegov. Akosi začínam mať pocit, že žiješ na inom Slovensku ako ja.
@bubulka722 neviem v čom si protirečím,sama som človek mám aj ako pac.skúsenosti a ak má niekto problém,inak väčšinou ako pac.mám problém ja a nie som spokojná idem hľadať ďalej či nemocku alebo lekára..a s tými nemockami je to pravda...to ,že si mala problém v tn to neznamená ,že by si ho mala aj inde a len som ťa upozornila aj napriek krásnemu prístupu v pn..čo by hrozilo ak by sa niečo zviezlo a ten krásny prístup by si mala aj tt a v nr,kde sú ara na špičkovej úrovni a decké jis na špičkovej úrovni,a to je u mňa podstatné,lebo viem čo všeličo sa môže stať...takže my vysvetli v čom si protirečím....inak v ga decká jis nie je... 😝 ,....vieš čo nechajme to tak ,ak chceš založ tému a budeme diskutovať inde...lebo táto téma je o inom..
Vyzerá to, že aj vo Veľkej Británií sa začínajú zaoberať otázkou zavedenia povinného očkovania.
@aristka Takže mi chceš povedať, že som nevenovala dosť pozornosti výberu nemocnice. Rodila som v roku 2010 a tá vysoká úroveň vtedy neexistovala ani v TT ani v NR. Inak každá nemocnica má toho dosť na rováši, nebolo toho tak málo v tel. novinách o TT pôrodnici. Pletieš sem stále nejaké vybavenie, na ktorom mi nezáležalo. Nebola som riziková, ale v nemocnici a to v každej sa k rodiacej žene chovajú ako k pacientovi. Lekári sú študovaní na patologické stavy nie na prirodzené vedienie pôrodu, to znamená nezasahovanie pokým nie je naozaj treba. V jedom sa zhodneme, sme mimo tému a na ďalšie diskusie ani nemám chuť. Na záver ťa len poprosím aby si aspoň ty bola iná v prístupe k pacientom a ver mi, že dobro sa vždy dobrom opláca a naopak.
@bubulka722 moje dieťa ,druhé má 7rokov a už vtedy v tt mali fitlopty ,celú pôrodnicu vynovenú zapalovali čajové sviečky a vychádzali v ústrety rodičkám...a preto som ti písala o urgentnom vybavení nemocnice ,lebo viem ako sú minúty ,dokonca sekundy drahocenné pri záchrane ľudského života a gyn.sme boli často návštevníci,tie detičky ak sa ten fyziologický pôrod zväzie ,čo sa stáva často,potrebujú adekvátne vybavenie a nie prevoz do inej nemocky a ak si myslíš,že to tak nie je ,si na omyle..mamičky čo to zažili aj s tejto nemocky by ti vedeli povedať...a veci sa dejú aj v iných nemockách ,len sa to nemedializuje ....
@aristka Zase o inom. Mne vôbec nezáleží či je nemocnica vybavená ako 5 * hotel. Mne stačí jedna izba, súkromie a pokoj. Čo sa týka priebehu pôrodov a jeho zvratov sa radšej ani baviť nebudeme. V mnohých krajinách sa rodí úplne bezpečne v domácich podmienkach a tieto pôrody vôbec nevykazujú pre novorodenca vyššie riziko ako v nemocniciach, práve naopak. Moje tehotenstvo bolo bezproblémové, čo je najväčší predpoklad bezrizikového pôrodu. Okrem toho na dieťa a samotný pôrod má veľký vplyv psychické rozpoloženie matky. Asi ako zdravotník veľmi dobre vieš, že adrenalín znemožňuje organizmu produkciu najdôležitejšieho hormónu počas pôrodu oxytocínu. Mnohým ženám sa nástupom do pôrodnice pozastavila pôrodná činnosť...
@bubulka722 tak nabudúce roď doma a nemusíš nič riešiť...ak doma umrieš na nikoho sa tvoji príbuzný nemusia sťažovať...čo ti mám nato povedať.....ženy kedysi rodili doma a zomierali a je to aj teraz,len sa to nemedializuje....a ak by si videla komplikáciu pri pôrode ako ruptúra maternice ,kde máme ženy za pár minút bez tlaku z nitkovitým pulzom,jednoducho mrtvoli na stole alebo dieťatko vytiahnuté zvonom ,ktoré potrebuje urgentné riešenie tak by si takto nepísala ..inak aj v afrike ženy rodia fyziologicky a umierajú lebo buď bábo nevytlačia,umrie im v brušku alebo matka vykrváca po pôrode...o tomto by ti vedel povedať viac naši čo chodia do afriky..,ale ak to berieš na ľahkú váhu prosím..ja len upozorňujem kde sú plusy a mínusy lebo to čítajú aj iné mamičky ,nielen ty...tak ako je to aj pri očku choroba verzus prevencia....
@aristka Ako zvyčajne, zmohla si sa len na jednostranné zastrašovanie. Akurát tentokrát to nie je bu bu bu vitamín C, ale bu bu bu domáci pôrod.
V USA na túto tému prebehli veľké porovnávacie štúdie a domáci pôrod nevyšiel štatisticky o nič nebezpečnejší než pôrod v nemocnici. Možno to súvisí s tým, že pri domácom pôrode sú nežiaduce zásahy lekárov minimalizované, tak ako aj nemocničné superbacilové infekcie, a žena sa cíti lepšie v domácom prostredí. Samozrejme je tu aj riziko, že ak sa pôrod nevyvíja dobre, možnosti urgentného zásahu sú obmedzené. Takže sú tu plusy aj mínusy, no vo výsledku je to úplne rovnocenné.

@tatko_bebe system socialny a zdravotny nemaju nic spolocne, pokial neratam prirodzene vazby 😉 uf, som cakala kto to tu otvori 😉 a aha nasiel sa dobrovolnik 😉 😀