icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
bluerose
28. jún 2015

@adsumus tak vyzera byt primerane ziveny:D no ale ja osobne by som z toho ich varenia/nevarenia jedalnicek dlhodobo robit nevedela...

babika_se
28. jún 2015

@veriiii nas maly mal silny infekt,ktory sa neliecil,lebo nemal priznaky a odrazu sa mu z toho zapal osrdcovnik a urobil vypotok pri srdiecku...nahle zvysenie crp az na 130, fw na 85,horucky 40,nemocnica,infuzie,nevedeli sme co sa deje...takto dopada neliecena infekcia... ☹ neviem si predstavit,ze maly doatane infekt a ja recept na atb roztrham,ved pri neliecenom infekte bol na zomretie 😢 a malo to nasledky...

pectore
29. jún 2015

Chlapec zo španielska svoj boj zo zašktrom prehral... ani serum dovezene z ruska ho už nedokazalo zachraniť. Rodicia chlapca priznali že boli ovplyvneny hnutim odporcov očkovania ktoré ich presvedcilo ze ockovanie je neucinne ci dokonca nebezpecne. Neočkovane dieta sa nakazilo zaškrtom ktorý v krajine 30 rokov nebol. Dalši nakazeny su zaočkovany a priebeh choroby je u nich bez problémov. Za smrt tohodo dietata sa možme podakovat odporcom ockovania ktorých teorie v realite jednoducho nefunguju. https://www.thespainreport.com/16953/six-year-o...

petot
29. jún 2015

@veriiii "miesto ocernovania a urazania @lucus83 sa jej podakuj,ze ta uviedla na pravu mieru..a ty si mohol toto reflektovat v tvojej knihe"

Mala by si rozlišovať medzi svojimi víziami a realitou.

petot
29. jún 2015

@lucus83 V žiadnej verzii z novembra 2014 sa tá veta nenachádzala. Budeš tipovať ďalej, alebo priznáš, že si mi (znovu) podsunula slová ktoré som nenapísal?

petot
29. jún 2015

@zita19 Od teba som iné ako urážky ani nečakal, diskusia je zjavne mimo tvojich schopností. A zjavne si sa stále nezbavila svojho osobného problému voči mne, pretože nestrannosť už nevieš ani len predstierať 🙂

petot
29. jún 2015

@adsumus Vo všetkých štúdiách sa sledovala AJ bezpečnosť, pretože cieľom bolo zistiť liečebný potenciál. A ten by sa akosi nedostavil keby došlo k "rozvratu vnútorného prostredia". Preto sledovali krvný obraz detí. Všetky sledované parametre boli v poriadku. Aj keď v zmysle klinických cieľov štúdie sa pri týchto dávkach nedosiahol významný efekt vitamínu C, v niektorých vedľajších ukazovateľoch (napr. nároky na podporu dýchania) boli "vitamínové" deti na tom lepšie.

Takže povedz mi, v ktorej biológii je možný takýto výsledok pri "rozvrate vnútorného prostredia"? Pre istotu zopakujem: všetky merané ukazovatele v poriadku, zlepšenie dýchania.

petot
29. jún 2015

@adsumus V tej štúdii zomreli deti v každej skupine, a treba porovnávať relatívnu úmrtnosť vzhľadom k veľkosti skupiny, nie absolútny počet úmrtí. S tým si mala problém aj keď si sa divila nad rozdielom medzi mojím grafom, ktorý reprezentuje úmrtnosť na 100000 obyvateľov, a iným grafom, ktorý reprezentoval počet úmrtí.

zita19
29. jún 2015

@petot kde konkretne som ta v tomto prispevku urazala?

@petot to, ze sa tieto vety v aktualnej verzii nenachadzaju neznamena, ze tam neboli vlani, predvlani... Nezavadzaj a priznaj na rovinu, ze si to "prepracoval".
Jeden by netusil, ze si ma pre istotu odkladat PrtScr. Ale asi to bude najlepsia metoda, lebo nielen z tvojej publikacie zahadne miznu kontroverzne prispevky bez stopy.

Ako citam, tak citam, tak nic urazlive tam nenachadzam. Musis mi presne oznacit, co je na tom urazlive a akym sposobom.
A za to, ze ty mas pocit, ze mam problem prave s tebou ja nemozem. Bolo by to so mnou asi dost na povazenie, keby akurat ty by si bol moj problem. Ja s tebou ziadny problem nemam. Naozaj nemam.

veriiii
29. jún 2015

@petot 😀 no dobre,tak si to nereflektoval v tvoje knihe,ale niekde inde..

veriiii
29. jún 2015

@bluerose snad bude zdrave po ceelyy celucicky zivot🙂 a pekne rast a prospievat:-=) rodicia maju tak trosku fobiu ,nie?😉

adsumus
30. jún 2015

@petot Prosím ťa petot aspon nepíš, čo vobec ale vobec nie je pravda, ja som sa divila ako možete písať že choroby ustupovali ked preukázatelne podla tvojich vlastných grafov neustupovali a ustupili ako bičom ked pleskne po začatí očkovania, tomu som sa divila a nie tým tvojm prepočtom na 100,000 obyvatelov, nerob tu zo mna debila a nepoučuj toho, komu su veci celkom jasné, najmä ked sa ťa pýta na niečo celkom iné.

Takže tá jedna studia so cca 100 detmi, kde im 6 zomrelo, a liečba nemala žiadny efekt, má byť dokazom bezpečnosti infuznej podomáckej liečby vitamínom C, napríklad takého záškrtu? To je nesmierne odvážne tvrdenie, vzhladom nato, že tým detom môže isť o život.

@veriiii @bluerose tam ked daju dieťa rodičia na rozne diety je riziko, že mu budu chybať nejaké potrebné látky, sa može aj neskor prejaviť následok.

evittam
30. jún 2015

@pectore Prepáč, ale väčšiu kravinu ako "Za smrt tohodo dietata sa možme podakovat odporcom ockovania " som dávno nečítala. Ako som už písala - tí rodičia boli nesvojprávni alebo málo inteligentní alebo.....?! Každý sa rozhodujeme sami za seba a za svoje deti....Teda aspoň ja určite.

pectore
30. jún 2015

@evittam ked ta niekto podvedie..tak si podvedena... a nieje to len tvoja vina ze si "naivna" ale to aj vina podvodnika ze ta oklamal....

evittam
30. jún 2015

@pectore Dristy,dristy,dristy,.......Mohli si vybrat dobrovolne a svojpravne a nie sa vyhovarat na druhych. Ano je to strasne,ze zomrel a je mi to moc luto.Ale rozhodli sa sami.

pectore
30. jún 2015

@evittam rodicia jasne povedali ze sa rozhodli na zaklade informacii ktore im poskytli odporcovia ockovania. odporcovia ockovania svojimi informaciami ktore ponukaju ovplyvnili ich usudok co viedlo k nestastnemu rozhodnutiu. Ze to velmi lutuju.... Takze ziadne dristy... niekto ich podviedol , oklamal zaviedol zlym infom... a teraz alibisticky zalozi ruky.."vsak to bola vasa slobodna volba"...parada

evittam
30. jún 2015

@pectore Tato debata nikam nevedie. Ale jasne je jednoduchsie hodit vinu na ineho.

pectore
30. jún 2015

@evittam nie na ineho..ale presne na toho kto za nu moze predovsetkym svojim dezinformovanim...

denduska
30. jún 2015

@pectore Tak isto ako si môžeš nájsť antivax argumenty, môžeš si nájsť aj provax, každý si môže zvážiť jedno aj druhé. Nikto nikomu nôž pod krkom nedrží a nedržal ani rodičom zosnulého chlapčeka aby sa striktne držali neočkovania. Ľudia sa bijú za slobodu, práva a demokraciu a nie sú schopní vziať zodpovednosť za seba. Nech sa páči, choď a pomôž rodičom detí, ktorí v dobrej viere dali očkovať a ostali im oči pre plač. To ty za to môžeš lebo verejne a plne podporuješ provax. Uverili tvojim článkom a tomu ako sa tu prezentuješ. Je to všetko tvoja vina. Dobre sa to číta? My sme mali následky po očkovaní. Ale neviním z toho našu vtedajšiu pediatričku ani nikoho iného okrem seba. Mala som sa poradiť inde skôr a rozhodnúť sa na základe ďalších informácií.
A druhá dôležitá vec. Chlapec bol neočkovaný. Keby bol neočkovaný kvôli zdravotnému stavu a ochorel by a umrel. V Španielsku jevraj vyše 95% zaočkovanosť. Kde bola tá kolektívna imunita, aby ho ochránila (resp.aby sa na nej zviezol?pomenuj si to ako chceš)

evittam
30. jún 2015

@pectore A ešte k tomu "podvedeniu" - pardón, že mimo tému - ale ak ťa niekto podvedie napríklad, tým že podpíšeš niekomu zmluvu o poistení alebo podobne, tak prepáč, ale áno ty si tá naivná sprostá k...a, ktorá to podpísala a nikto iný ti za to nemôže a nemáš sa na koho vyhovárať. A ten podvodník si len mädlí ruky aký je šikovný a ako zarobil.
A k téme - a naposledy - nie vinný sú len a len rodičia za to ako sa rozhodli. Ja taktiež nehádžem vinu na iných za svoje rozhodnutia, ku ktorým som dospela na základe poznatkov,informácii a vlastných skúseností.
@denduska Pekne napísané. 😉

pectore
30. jún 2015

@denduska ziadne moje tvrdenia neexistuju... svoje tvrdenia podkladam zdrojom s ktoreho cerpam... niesu to vyselektovane informacie ako tunak od pana tuharskeho..ktorý si ich sam zostavil na zaklade nejakym vlastnorucne pozbieranych informacii.... v tom je tem velky rozdiel...v kvalite ponuknutej informacie na zaklade ktorej sa moze clovek rozhodnut... ked mu je ponuknuta polovicna informacia, neuplna, prekrutena..ako sa moze zodpovedne rozhodnut.....ja si pravdu nedopasuvavam ako sa mi hodi..nekrutim ju tak aby mi sedela ako šerbel na riť.. dalej je zaujimave ako radi pouzivame slovo kolektivna imunita akurat u chorob u ktorých jej funkcia nieje smerodajna. napr u tetanu je bezpredmetna, u cierneho kasla nefunguje tak dobre koli specifikam choroby a tu u zaskrtu je situacia podobna..nakolko chrani len pred toxinom nie pred bakteriou.... takze ockovanie proti zaskrtnu nebrani sireniu zaskrtu ale v prvom rade chrani ockovaneho jedinca pred toxinom.

pectore
30. jún 2015

@evittam to je podla mna chybne nahliadanie na vec...a ten kto podvadza nesie vinu aspon z polovice..ak teda nie este viac,,...nakolko je to on kto v prvom rade klame

evittam
30. jún 2015

@pectore 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ešte, že ty sa na tú vec dívaš správne.´Moje nervy, fakt to nikam nevedie......Takže teraz za všetky moje rozhodnutia môže len a len niekto iný - hmmmm - som si vydýchla.

pectore
30. jún 2015

@evittam podla mna naozaj nieje spravne ked ta niekto oklame .. zalomit rukami a povedat si ...ja som hlupak...a podvodnika nechat odist bez povsimnutia...

evittam
30. jún 2015

@pectore Ja netvrdím, že je to správne.

denduska
30. jún 2015

@pectore nekrúť sa ako had, rozumieš veľmi dobre 😉 Akože nie sú selektované? 😀 To je snáď zlý vtip alebo si už úplne zaslepená, že nevidíš ani vpravo ani vľavo.
A čo sa týka záškrtu, dokonca aj kritik Hirte píše, že aj keď očkovanie proti záškrtu je "len" proti toxínu, beztak sa u očkovaných osôb nepopisuje ani nosičstvo Corynebacterium dipht. a ako jedno z mála odporúča práve toto očkovanie. Ajhľa ale už sa nosičstvo popisuje, takže niekde je buď chyba alebo sa niečo v priebehu rokov zmenilo a môžeme len čakať čo bude ďalej. Toto by ťa malo znepokojiť viac, nielen ukazovať prstom.

pectore
30. jún 2015

@denduska no neviem ako to inac vysvetlit pretoze vsetky oficialne a certifikovane informacie od odbornikov ktorý s temou aj realne pracuju su pre vas tie vyselektovane.....a take ako su napr od pana hirteho su pre vas smerodajne...to je potom naozaj tazka debata...na jeho mieste by som toto ockovanie odporucala ja ..lebo je velmi znepokojive ze odporcovia ockovania sice radia neockovat..ale zrovna u zaskrtu je to velmi nebezpecna volba a nemaju na dolezite otazky ziadne odpovede......kedze liek skoro nieje, ak je nemusi byt ucinny, neockovany nema formu ochrany a umrtnost je skoro kazdy 10... ak chces mat celkom dobre info odporucam tento web : http://vakciny.net/ ...je tam aj kritika k tomu hitremu : http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2010_05.htm

denduska
30. jún 2015

@pectore neviem koho nazývaš "vy" ale prosím, odvykni si od toho aspoň vo vzťahu ku mne, ďakujem. Pre mňa Hirte nie je smerodajný, čítala som ho v rámci všeobecného rozhľadu, nedelím ľudí na my, vy, oni, konieckoncov o mňa nezavadí nikto z nich. Vakciny.net mám prečítané dávno, a stále ich sledujem, no už pred rokmi mi veľmi poradil Dr.Petráš v súkromnej konverzácii, ale asi by sa ti nepáčila 😉

tin007
30. jún 2015

@denduska V Spanielsku je takmer 97% preockovanost a napriek tomu sa im tam zaskrt vyskytol. http://www.euroweeklynews.com/3.0.15/news/on-eu...

adsumus
30. jún 2015

😀