icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
saska.t
18. júl 2013

@adsumus apropo este ,kde je napisane,ze ocko proti rubeole funguje,kedze ja mam vlastnu skusenost s dietatom 1,5 roka po ockovani dostalo 3x za sebou rubeolu??? Dala si zly link dieta s rubeolovym syndromom,alebo ocko nefunguje ani 1,5 r. a treba deti vakcinou MMR ockovat kazdy rok? 😕 (pre istotu)

tatko_bebe
18. júl 2013

typujem ze mala 19tku kt vo vakcine je napriek ju deti dostavaju aj ked su zaockovane 😉

adsumus
18. júl 2013

@saska.t Ja sa len preto pýtam ,lebo tuná som našla, že ujo Yurko,ktorého syn má byť podľa teba obeťou očkovania, je stále vo väzení za zabitie svojho syna, že ide o kriminálnika, ktorý má toho na svedomí viac, aspoň teda podľa vyšetrovaní polície.
http://rationalwiki.org/wiki/Alan_Yurko

adsumus
18. júl 2013

Ale behá mi mráz po chrbte, že AV bránia vrahov svojich detí ako obete očkovania. 😢 😢 😢

natas4
18. júl 2013

@tatko_bebe no, ale mna by zaujimalo odkial vedela o aky kmen islo...nam ho v nemocnici nepovedali..len, ze islo o zapal pluc sposobeny pneumokokom...

natas4
18. júl 2013

@saska.t rubeolu moze tvoje dieta dostat opakovane aj keby nebolo zaockovane....tu neplati dozivotna imunita

saska.t
Odpoveď bola odstránená
ataz
18. júl 2013

@natas4 áno môže, ale u zaočkovaných má miernejší priebeh ( hlavne v tehotenstve!!!!) 🙂

natas4
18. júl 2013

@saska.t opakovane dostalo 3x po sebe rubeolu? To som este nepocula...v akom casovom rozmedzi?

saska.t
18. júl 2013

@natas4 ano 3x potvrdenu rubeolu testami, po prvom prekonani 2,5 mes. po 2 prekonani 4 mes.,

@adsumus tu mas opät nieco,som zvedava co na tomto opät najdes a kde to opät nebude pravda, tak ako vzdy,ked nieco precitas co sa ti nehodi...
http://www.iansvoice.org/

usiko
18. júl 2013

oki, takze tema o ne/ockovani, alebo o ockovani.....my mame dceru skoro nezaockovanu /ma iba tbc, vdaka ktorej ju museli ako 4 a pol mesacnu operovat v narkoze, brala mesiace antibiotila a antituberkulotika/ a syna neplanujeme ockovat vobec.......proste zla skusenost a bojime sa dalsich NU, na ktore su nase deti zial nachylne,.....dcera ma alergiu na BKM a syncek nabeh na HIT, takze nie su uplne zdrave a ockovat sa maju len zdrave deti......moj nazor na ockovanie/neockovanie? v podstate je niekde medzi...nie som ani stupencom extremistickych skupin hlasajucich neockovat, lebo vsetky infekcne choroby su banalne, ...ani skupin ktore hlasaju ockovat....a preco? lebo nevieme kde pravda je......urcite je pravda aj to, ze vakciny mozu nejako ochranovat, ale urcite nie tak, ako hlasaju lekari, a ze prispeli istym sposobom ku kontrole nad niektorymi chorobami...ale na druhej strane su zodpovedne za mnozstvo inych stavov a chorob, casto dozivotnych aj za smr deti .....cize nejak tak by som to zhrnula, ze som za ockovanie, ale bezpecnymi vakcinami..ktore, zial neexistuju..takze akoby som bola za neockovanie.....takze sme si vybrali moznost mensieho zla: neockovat nase deti, vsadit na posilnovanie imunity a nechat to tak....takisto som za to, ze neockovat by nemalobyt pokutovane,lebo co z toho stat ma? aj ked zaplatim, aj tak nezaockujem, takze zbytocne vlacenie po uradoch....no, neja tak....

adsumus
18. júl 2013

@saska.t Treba informovať aj z druhého brehu, nech sa každý rozhodne čoho sa bojí viac. Tento chlapček napr. doplatil na pneumokoky. http://zivot.azet.sk/clanok/1086/vymodlene-diet...
A takýchto príbehov je na internete plno, len bohužiaľ na stránkach modréhokoníka sa neobjavujú. Sama som dlho zvažovala a porovnávala všetky informácie a nakoniec som si dala malú zaočkovať. Hlavne preto, že AV neposkytujú riešenie, že čo potom ak mi dieťa ochorie. Pneumokoka, obrnu, tetanus vitamínmi nevyliečiš.

saska.t
18. júl 2013

@adsumus ano informovat treba z kazdej strany,ale musi to mat zdravu mieru a uroven a myslim,tymto ty uz neovplyvas podla tvojich vyjadreni,ale to uz musia posudit vsetci zucastneni a spravit si vlastny nazor... pribehov je vsade Vela aj pre aj pro,ale v dnesnej dobe sa uz ockuje proti takym stupiditam,ktore so smrtelnymi chorobami a nebezpecenstvom nemaju nic spolocne a statu ide len o biznis ci sa ti to paci,alebo nie,ja som bola ockujuci rodic a tak ako ty som si vyhladala,nastudovala co to obnasa a to mi otvorilo oci a stala sa so mna neockujuca matka,ktora nedovoli,aby jej zmrzacili dieta a dalsie,ktore je na ceste urcite ihlu v najblizsom zivote neuvidi,pretoze som zodpovedna matka,ktora neprikyvne kazdemu Dr.a radsej si veci overi,nastuduje a vyvodi dosledky,pretoze je zodpovedna za svoje deti.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
adsumus
19. júl 2013

@tanapeta Nie, nič nemusím, očkovať som sa rozhodla dobrovoľne, po zvážení všetkých za a proti, prečítala som si príbehy z jednej a z druhej stany, štatistiky, obzrela som sa okolo ako je to s epidémiami, počítala som si z antivakcinistických stránok, našla kvantum poloprávd a zavádzaní a teraz o tom, z vlastnej vôle informujem a nie som sama, v Austrálií je takých ľudí ako ja momentálne 9387, opozícia sa dvíha aj na slovenskom facebooku a sú to lovci šarlatánov a neverím mýtom o škodlivosti očkovania. Tvrdiť, že všetci sme zaplatení je krajne scestné a nesvedčí o zdravom hodnotiacom úsudku. Tak ako antivakcinisti aj provakcinisti majú právo prezentovať svoj názor a dokonca je to extrémne potrebné, pretože ide o životy našich detí a akékoľvek zavádzanie, či už z jednej alebo druhej strany by malo byť prísne odsúdené.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
kveta
19. júl 2013

@natas4 Robili mu vyter a odtial.

mano5
19. júl 2013

@tanapeta Pretoze podla adsumus nemas na to dokazy. Nikto ti nepotvrdi, ze to malu suvislost s ockovanim. Ak aj ano a uz to mas potvrdene, ze to sposobila vakcina - takych uz zacina byt viacej, ktory to maju potvrdene aj na SK, a aj doktori uz zacinaju mat otvorene oci - tak adsumus tvoje prispevky proste odignoruje, najde v nejakom zahranicnom "platku" nejaky dalsi clanok o poskodeni zdravia "strasnou" chorobou a ideme veselo dalej 🙂 .

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
adsumus
19. júl 2013

Prečo sa začalo očkovať proti hepatitídeB. Zaujímalo ma či naozaj sa nemá ako malé dieťa nakaziť touto chorobou, ktorá môže viesť až k rakovine pečene ako to tvrdí p. Eleková. Ked sa nemá ako nakaziť, nemali by byť deti s hepatitídou a predstavte si SU:

Citujem z článku ":V naší populaci, kdy výsledky sérologických přehledů potvrdily v r. 1996 prevalenci anti-Hbs protilátek u dětí ve věku pět až devět let, by to bylo ve 3,6 procentech. To znamená, že v naší populaci (čítající dnes cca 90 000 dětí v ročníku) by šlo o cca 3 240 dětí ročně. Pokud by z nich u 2,1 procenta došlo později v dospělém věku k úmrtí na uvedené diagnózy, v číselném vyjádření by to v absolutních číslech znamenalo 68 osob ročně, u kterých by bylo možno tímto očkováním v raném dětském věku později zabránit úmrtí na cirhózu jater nebo na primární karcinom jater. Tento argument zřejmě nepotřebuje další komentář a byl důvodem pro návrh do očkovacího kalendáře pravidelných očkování zavést i očkování proti VHB u dětí do jednoho roku věku. "

http://zdravi.e15.cz/clanek/priloha-lekarske-li...

@mano5 Ale aj takú situáciu treba brať do úvahy, že nezaočkuješ, aby si chránil pred NU a potom ochorie a dopadne to oveľa horšie.

@tanapeta Nič nezmetám, treba všetko prešetriť.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
mano5
19. júl 2013

@adsumus To je len hypoteza! "došlo později" !!!!
Mam v komore zaseknutu v strope sekeru - nemozem ist do komory lebo ta sekera na mna moze padnut. 🙂

Zostanem hladny a zivy alebo to "risknem" a najem sa a budem zivy aj najedeny. Ktorou variantou viac ziskam?
Tak isto riesim vakciny:
Nedam zaockovat svoje deti - mozno sa v buducnosti nakazia nejakou chorobou (ktora sa aj tak da liecit - s velmi velmi velmi malou pravdepodobnostou, ze zostane poskodenie) a budu mat neposkodenu imunitu bez moznych neziaducich ucinkov vakciny alebo ich dam zaockovat a urcite bude mat nejaku reakciu (urcite bude, lebo to je princip ockovania - vyvolat reakciu imunitneho organizmu). Lepsie mi v tomto pripade pride volba NEOCKOVAT.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
sirinka
19. júl 2013

@adsumus a aky je plan? Ako casto sa bude kontrolovat vyska protilatok?

adsumus
19. júl 2013

@sirinka No kebyže mám neočkované dieťa, tak kontrolujem veľmi pravidelne, lebo toto ochorenie sa môže šíriť aj obyčajným uhryznutím v škôlke alebo pichnutím aj takou ihlou ako sme si mali možnosť prečítať v našom fotoblogu, že Rómske dieťa pichalo v škole deti ihlou, ktorou sa predtým tetovalo pol osady.

nikimax
19. júl 2013

@tanapeta ja tiež nechápem, čo treba prešetrovať..? Vyšetrenie odborného lekára?Jeho nález? Záver? Posudok od posudkového Mudr.? Jediné, čo tu treba prešetriť sú v a k c í n y......a stiahnuť ich, ked nie sú pre deti na 100 % bezpečné.....O účinnosti pomlčím.... 😒 Možno by stálo zato, aby poškodeným deťom robili aj povinne testy na protilátky, či im z očkovania nezostali len tie holé poškodenia.... 😝

natas4
19. júl 2013

@kveta pochopitelne, ze z vyteru, odkial inak,ze? Ale pytala som sa, o aky kmen islo...aj mojej dcere robili vyter v nemocnici, ale nepovedali o aky konkretny kmen pneumokoka islo

adsumus
19. júl 2013

Keď je očkovanie také nebezpečné, prečo v západnej Europe sa zvyšuje percento zaočkovanosti od čias Wakefielda niekde až o 10% im to stúplo. Ako sa ľudia očkujú v Belgicku. Všetko nad 98%, okrem MMR, tam majú 96%. Dlhodobo, rok za rokom. Myslím si, že nepodliehajú panike, ktorú šíria antivakcinisti. V Irsku vzostup MMR očkovania zo 73% v roku 2001 na 92% v roku 2012.Norsko MMR 94%, Švajčiarsko z 82% na 92%, Švédsko 97%, Veľká Británia z 85% v roku 2001 na 93% v roku 2012. Myslíte, že oni nevedia o nežiadúcich účinkoch alebo ako si to vysvetľujete?

http://apps.who.int/immunization_monitoring/glo...

mano5
19. júl 2013

@adsumus Naco vysvetlovat? Ved to je v poriadku - NIKTO ICH NENUTI. Je to ich rozhodnutie. Ked chcu dat zaockovat nech daju. MNA NUTIA a NECHCEM, a chcem s tym nieco urobit. A takych je viac, co s tym chcu nieco urobit - SLOBODNA VOLBA.