icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
kat3ka0
2. mar 2016

Zdravím žienky, našli by ste si čas a vyplnili by mi dotazník
o očkovaní?
Ďakujem 🙂
http://www.survio.com/survey/d/O1F8G8E6K7B1G8R1A

adsumus
8. mar 2016

V Austrálii neočkujuci rodičia nedostávaju štatne benefity na dieťa, ludia jednoducho nie su ochotní prispievať na liečbu deti, ktorých rodičia odmietaju prevenciu. Tento zákon má za následok zvyšenie zaočkovanosti.
http://www.heraldsun.com.au/news/no-jab-no-pay-...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
adsumus
8. mar 2016

@fidka79 deti nie su poškodene očkovaním, ale neočkovaním, nato sa poskladáte vy, neočkujuci?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
adsumus
8. mar 2016

@fidka79 píšeš o tom verejne, že neočkuješ,takže nechápem o čom tu píšeš teraz.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
adsumus
8. mar 2016

@fidka79 ked to píšeš verjen, že neočkuješ tak nemáme o čom debatovať? či? očkuješ? kludne nás uved na správnu mieru.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
adsumus
9. mar 2016

@fidka79 a prečo nie, ak sa dokáže že vakcíny sposobuju poškodenia, mali by ich nie že odškodnovať, ale zrušiť, len problém je ten, že vakcíny poškodenia nesposobuju, ale poškodenia sposobuju choroby, pre niekoho je to nesmierne ťažke pochopiť a priznať si to. aj za cenu zdravia vlastneho dieťaťa a iných detí.

arwen88
9. mar 2016

@adsumus tak preco maju v zahranici fondy na odskodnovanie nasledkov po ockovani?

adsumus
9. mar 2016

@arwen88 bože ludia, tam predsa odškodnuju reálne nežiaduce učinky očkovania, dokázane, anafylaxie, krče, teploty, nie autizmus, cukrovku, rakovinu a všetky choroby, ktoré trápia malé deti. a ktoré očkovanie nesposobuje.

arwen88
9. mar 2016

@adsumus no ved to by mohli odskodnovat aj tu,nie?..ale u nas sa tvrdi,ze ockovanie je neskodne a ak aj ma niekto problemy.po ockovani,nikto.sa s nim vazne nebavi a hned ho onalepkuju ako antivaxera..pri to dotycny len chce pomoc alebo spravodlivost..ale nikto sa ani nesnazi to presetrit

adsumus
10. mar 2016

@arwen88 ak sa raz vedecky dokázalo, že očkovanie danu chorobu nesposobuje, tak ako ti to bude niekto odškodnovať, neviem. čo sa prešetrovania týka, tak viem o prípadoch ked sa prešetrovalo a zistilo sa, že vakcína nie je príčinou, ale neočkujucimi a antivaxermi to ani nehlo, tvrdili si dalej svoje, skorumpovaní lekári, klamu aby mohli očkovať, bla, bla. Ale sami s dokazmi o škodlivosti očkovania ešte neprišli, len konšpirácie a obvinovanie kadekoho z kadečoho. No ale tak žijeme v dobe, ked stačí vypustiť fámu, aby ludia robili, čo si zaželáš, aj poskákali z okien a nechali deti nechránené pred smrtelnými chorobami.

adsumus
10. mar 2016

Títo antivaxeri budu sudení, rpetože im dieťatko zomrelo na meningitídu a oni ho nevzali k lekárovi a liečili ho doma. Dávali mu olivový olej, javorový sirup, chren, cesnak, cibulu, stiplave papričky, ocot jablkový, nič nepomohlo, naopak množstvo cukrov krmilo vírusy. Takže máme tu hádam prvý prípad, ked neočkujuci rodič bude niesť trstnoprávnu zodpovednosť za umrtie vlstného dieťaťa.
https://news.vice.com/article/these-anti-vaccin...

adsumus
Odpoveď bola odstránená
arwen88
10. mar 2016

@adsumus nepoznas vsetky pripady,kedy malo dietatko tazkosti po ockovani a nevies kolkych doktri odbili a nemieili sa s nimi ani bavit...jasne,ze niekedy danu chorobu nesposobilo ocko..ale kedze u nas je strasne vela.zaslepencov a neochotnych doktorov,tak.ani nemozme zistit.realne cislo ozajstnych poskoeni po.ocko,lebo na svk.neexistuje o tom.diskusia..len nalepkovanie...aj ked.rodicia prosia.o pomoc,nedockaju sa jej...doktori.su tiez.len.ludia a mylia sa...nie su.to bohovia.so sto percentnou pravdou...

arwen88
10. mar 2016

@adsumus a odskodnovat by mai vsetku NU po.ocko...pre mamicky na.materskej.je.podla mna narocne kupovat lieky na.zvladnutie napr. teplot,naplasti a masticiek na obklady miesta vpichu...staci jeden takyto nakup v.lekarni a hned stvrtina rodicaku v kely..a to som spomenula.len tie najmiernejsie NU,v pribalovych.letakoch je ich az.az...a vsetky treba nejak.zvladat a za.lieky sa plati a nie malo...ak by ma.byt nas stat spravodlivy,odskodnoval.by aj toto...

adsumus
10. mar 2016

@arwen88 lenže neočkuje sa len na sk a vedci a lekári po celkom svete studuju a aj studovali, či sa zvyšuje riziko nejakých ochorení po okčovani a ked sa nezvyšuje, tak nemáš dovod myslieť si, že za tým je očkovanie ak teda nie si zaslepenec. odškodnovať by sa teda malo podla teba všetko a po všetkom, aj ked budem užívať vitamín c a dostanem potom nejaku chorobu, napríklad autoimunitnu alebo rakovinu, tak požiadam prpagatorov vitamínu aby ma odškodnili.

arwen88
10. mar 2016

@adsumus a preco nie?nech sa.odskodni vsetko,co sa odskodnit ma...a nemozes tvrdit,ze lekari na celom svete studuju a nic.nezistili,kedze zistili ASIA syndrom a v.zahranici sa.to.riesi vo.velkom,ako to.po.ocko eliminovat..len tu sa svk sa tvaria,zesanic nedeje

tin007
10. mar 2016

Ak ma niekto chut a cas, moze si precitat clanok o odskodneniach po ockovani v Nemecku za roky 1990-99 http://www.pei.de/SharedDocs/Downloads/bundesge...

adsumus
10. mar 2016

@arwen88 vobec nič take nezistili, jeden antivaxer narobilo okolo toho bububu, ale k žakdnym dokazom o sovjich tvrdeniach sa nedopracoval a už dva roky sa zaoberá niečím iným, radšej asi. aneviem kto sa akože tvári, že sa nič nedeje aj naši lekári su v obraze, len si treba pohladať a informovať sa aj u nich nie len u ujka prevenara.

http://www.sprievodcaockovanim.sk/ockovanie-vse...

arwen88
10. mar 2016

@adsumus ak by asia syndrom nic neznamenal, tak by sa asi nerobili konferencie kvoli tomu, ze?...a ja sa neinformujem u uja prevenara, ale u vedcov....neviem, preco sa takto ku mne vyjadrujes, ja som s tebou husy nepasla....tak si laskavo nedomyslaj kraviny...nevies, kto som, cim som si presla a odkial mam informacie...a u lekarov s uz informovat nebudem, kedze mi klamali do oci, a vdaka lekarom a ich ,,informovanosi" som prisla o otca..a ten link co si sem dala, to je len nazor jedneho z lekarov...desat lekarov ti moze napisat k tomu iny nazor podla svojich skusenosti...takze ma pre mna nulovu hodnotu

adsumus
10. mar 2016

@arwen88 to nebola kvoli tomu konferencia, len to ten vedec, ktorý je proti očkovaniu prezentoval na konferencii o autoimunite. ak sa nechceš informovať u lekárov, je to tvoja vec, ale nepíš klamstva, že sa tvária, že sa nič nedeje, netvária, maju informácie. narozdiiel od antivaxerov, tí maju dezinformácie.

arwen88
10. mar 2016

@adsumus ak pisem klamstva, tak potom ich pises aj ty...aj ty sa tvaris ze sa nic nedeje a pchas hlavu do piesku, tak isto ako lekari...proste nechcete vidiet, ze ockovanie mnohym ublizilo a miesto toho, aby bola tymto ludom poskytnuta adekvatna pomoc, tak ich este za to lincuju...sama si pisala, ze v zahranici odskodnuju, takze ockovanie nie je neskodne..pchat vsetkych to jedneho vreca..to je velmi jednoduche, to dokaze kazdy..ale zamysliet sa nad tym a pomoct, to uz kazdy nevie, alebo nechce vediet

adsumus
10. mar 2016

@arwen88 tak to si na omyle, že ja niečo ignorujem. ja sa zaujímam o očkovanie, lebo chcem vedieť, či mam alebo nemám svoje dieťa očkovať a ak by som zachytila info, že očkovanie poškodzuje zdravie detí, budem prvá, kto sa proti nemu postaví, ale už to sledujem roky a stále o tom istom, antivax tvrdí, že deťom očkovanie ubližuje, ale su to informácie nesprávne, nedokázane, nevedia to dokázať a pritom je to uplne jednoduche dokázať, ale všetky vyskumy vychádzaju za okčovanie, aj ked ich sponzoruje antivax. a písala som, že odškodnuju ale za reálne nežiaduce učinky, nie tie kvoli ktorým tu rodičia neočkuju, aby nemali autistov, ekzematikov, homosexuálov a neviem čo ešte všetko a ukazuje sa že naozaj neočkovane deti trpia na všetky choroby rovnako okrem tých, proti ktorým sa očkuje, na tie trpia viac.

adsumus
10. mar 2016

ale tým nechcem povedať že homosexualita je choroba, samozrejme.

arwen88
10. mar 2016

@adsumus ignorujes to,ze ockovanie sposobuje.problemy..a neverim tomu,ze by s.prva prestala ockovat,lebo dokazov je dost a aj tak pchas hlavu do.piesku....a kazdy argument proti ocko onalepkujes.antivaxom,lebo to.si proste ty...a ako som uz raz pisala,nepoznas vsetky pripady poskodenia deti na.svk..su aj vazne,ako aj v zahranici,ale nikto sa o nich nestara...lebo nikto s lekarov.si nedovoli take.nieco uznat,lebo ho hned oznacia za.antivaxera...a neviem,co sem.pleties.homosexualitu...ak viem,nikto sa este nestazoval,ze jeho dieta alebo on sam sa stal homosexualom po ockovani...

arwen88
10. mar 2016

@adsumus a to,ze neocko trpia na.choroby rovnako alebo viac usudzujes.na zaklade coho?mas.v merku kazde jedno dieta na svk?