(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@aristka radi ta privitame v skupinke učesy a líčenie a poradíme ti ako z mužatky urobiť ženu 😉
Na začiatok začni použivať aspon deodorant aby si nedpudzovala ludí na okolo 😉 Aj tie fuziky odepiluj aby ten vas milenec Filo Milo ci ako sa vola nebol zhrozeny velmi 😅
@kvieta knihy sa volaju velmi jednoducho napr. "kniha o očkovaní", "očkovanie" , ak je to zložitý názov na zamapatanie napiš na papierik a pani v knihkupectve ti poradí 😕
@adsumus tretia riša ? už viem, to bude nejaka rozpravka ktorú čitaš detom pred spaním ked chudiatka bojuju s vysokou teplotou po očkovaní 😉
@mb269 dakujem za prispevok 😀 dobr sme sa s manzelom pobavili... Pravdu si napisala... Nechapem preco sa tu stale niekto niekoho snazi presviedcat na ockovanie... Vsak ked chce nch da svoje dieta zaockovat proti vsetkym moznym chorobam... Aj moja kolegyna dala svoje dieta ockovat vraj si aj priplatila a dala ockovat aj navyse proti nejakym chorobam... Potom po niekolkych rokoch sa bude divit z coho ma astmu, alergie, z coho je jej dieta tak casto chore... Manzelova kolegyna ma dcerku o tri mesiace mladsiu od nasej a tusim na druhy den po ockovani dostala zapal mocoveho mechura...
@zuzu1122 napodobne poznam vsetkych čo ockuju, dieta ma 2 roky a kazde dva mesiace je choré, este nepovedalo ani slovo, maju podozrenie na autizmus , idu to riesit. ma ekzemy po tvaricke, rukach, nohach.
Inak zaráža ma nazov POVINNE OCKOVANIE. To mi chce niekto prikazovat ? Kto ma na to právo ? Nejaky diktator ? Smrdí to fašistickým zdravotníctvom, ked uz sa tolko obhanaju tym fasizmom v poslednej dobe ale toto je vsetko v poriadku s demokraciou . Alibisti pokryteckí
@mb269 bohuzial,samotni lekari-pediatri ziju v nevedomosti... Na prednaskach im nehovoria o tom ako ucinkuje vakcina ale ako maju presviedcat rodicov aby dali deti ockovat... Na duhej strane obcas mi pride az smesne ze lekari nemaju vlastny rozum... Nasa pediatricka povedala ze vsak vakcina nejde do krvi a ked sme sa s muzom opytali co vyteka po vytiahnuti ihly zo svalu tak zostala ticho... Myslim ze by to malo byt volitelne... Chces,daj si dieta ockovat ale na druhej strane to by bolo neefektivne pre ziskuchtivych pracovnikov farma spolocnosti...
@zuzu1122 samozrejme. lekari maju tieto seminare kde len sedkaju a pocuvaju kolko maju toho predat a co povedat ako dany "liek" funguje. Lekari nie su vedci, oni nerobia v laboratoriach, oni su len prostredníci ziskov. Jediné osoby ktore vedia co je v liekoch a vakcinach su biochemici v labakoch. ( teda aj moj muž 😎 ) Jedine vynimky su lieky ktore sa pozivaju po operaciach -chirurgia, kardio .., vsetko co je na receptoch je PODVOD.
ale som rada ze veľa rozumnych ludí to už začína chápať a chránia svoje deturence. Zvyšnym rozum lievikom nenalejeme do hlavy :D
Inak z tých "prebudených" lekárov ani jeden neočkuje svoje decka 😀 takí tí pediatri starších ročníkov , bohužial....
to už vážne idete zvaľovať aj zápal močového mechúra na očkovanie? už ste si vygooglili z čoho je zápal? akože, ja mám už pocit, že ktorýmsi ľuďom absolútne hrabe. Aj to že si dieťa prdne zvalíte na očkovanie?
Weby sú plné konšpirátorov a vy sa k nim pridávate. Cukrovka? veď bunky pankreasu musia byť geneticky predisponované a zničené, aby cukrovka vypukla. Čiže decko čo dostalo cukrovku "po očko" ju proste malo v génoch. A ukázala by sa tak či tak. Veď uvažujte trochu, keď čítate tie konšpirácie!
Autizmus? Dnes sú autisti tí, ktorí boli kedysi považovaní za retardovaných. Smutné, ale je to tak. Na všetko hľadáme diagnózu a možnosť na niečo to zvaliť, lebo si odmietame priznať základné fakty na ktoré upozorňuje veľa veľa lekárov:
- medicína je v takom štádiu, že dokážeme zachrániť deti narodené v 6. mesiaci, ktoré by pred 25 rokmi zomreli lebo by neboli schopné prežiť. Myslíte si, že toto sa neukáže neskôr?
- každé desiate decko je zo skúmavky! Pri oplodňovaní stačí jemná ranka pipetou a zabrdnutie do bunky o nanometer vedľa a vy viete posúdiť aký to bude mať následok? Že deľba buniek nemusí prebehnúť úplne kóšer a zrovna z takého decka môže byť autista? Geneticky choré dieťa? Cukrovka? Polovici tých rodičov čo zvaľujú "autizmus" na očko by som nariadila genetické testy. Tam by oči pučili, že možno je v tom očko úplne nevinne a na vine sú oni s ich génmi.
Keď ste takí múdri a neváhate znevažovať lekárov, mali ste tú medicínu vyštudovať vy. Ale to nedokážete, viete iba pľuť spoza monitora. A znevažovať, na aké dovolenky chodia tí hnusní lekári.
Ale keď vám decko ochorie, na čokoľvek, vtedy letíte po antibiotiká a idete sa dolámať, aby vám ten istý lekár pomohol.
Fuj.
Samozrejme, že aj očko je liečivo a môže mať xy nežiaducich účinkov, ale slepo zvaľovať všetko na to, lebo je to v móde, to je silná káva. Starí ľudia dodnes spomínajú, ako maličké bábätká zomierali na záškrt a čierny kašeľ. A že ďakujú bohu, že sa zaviedlo očkovanie, po ktorom prestali hynúť ľudia. Lenže ľudia toto nikdy nezažili a myslia si, že sa to nemôže vrátiť. Jasné, vy sa vyliečite sprostým vitamínom C, vy mudrlanti. Aj tetanus ním vyliečite a vlastne všetko. Jáj, nie, tetanus môžeš dostať iba na lúke a tam kde je dobytok. 😀 vy nemáte ani páru, kde všade tetanické spóry sú. Aj v Bratislave na hrdzavom klinci v strede ulice. Ale jasné, váš vitamín C vám pomôže, ked vám tetanus chytí CNS a decko vám odíde pred očami, lebo ani protitetanovka nezaberie, lebo nemá čo vyboostrovať.
Mne je jedno, kto si svoje deti očkuje a kto nie. Ale vaše blbé drísty a znevažovanie najhrubšieho zrna sa nedá čítať. Absentuje tu slušná diskusia a to sa na 21 storočie už ani nehodí.
🙄 🙄 otrasné.
@mb269 s indivíduom typu ty sa baviť nemienim ani o milimeter viac ako jedným komentárom. Neuviedla si ani jeden relevantný fakt v celom tvojom vystupovaní v tejto diskusii. Vyhľadaj si ma na MK a zistíš, že ma nemusí nik platiť, lebo sa neradím ani k jednej skupine. A je mi úplne jedno, kto očkuje a kto nie. Dokážem sa baviť na úrovni s oboma stranami a vysvetľovať právne veci neočkujúcim rodičom rovnako ako očkujúcim. Iba sa snažím uvažovať rozumom a nie emóciami ako ty.
Vedľa si ty, neovládaš ani základy slušnej komunikácie.
@alexandramaria manžel pracuje (okrem ineho) v laboratoriu molekulárno genetickej diagnostiky + biochemicko genetickej diagnostiky . Takze emocie ci fakty ? Slusne sa da komunikovat s inteligentymi ludmi, ale s ovečkami nie 😉 U nas nenajdes ani paralen nieto ATB 😉
Takže zdraviu zdar a vela ihiel nech máte vzdy k dispozicii 😅
@alexandramaria a ty si lekarka ze to vies jednoznacne posudit? A ziadam aby si ma neurazala... Ja som napisala ze na druhy den po ockovani dostalo dieta zapal mocoveho mechura a ty by si sa mala vratit do skoly a naucit citat lebo ja som nikde nenapisala ze to ma z ockovania ale zo to dostala na druhy den... Si pri vyrobe vakcin ked vies ze urcite neskodia? Ked nevies respektovat nazor druhych tak si myslim ze si bud zaplatena alebo si v tom namocena... Mas svoj nazor? Tak si ho maj ale prestan tu niekoho stale presviedcat o svojej pravde!!!
JA SOM SI MYSLELA ZE TOTO JE DISKUZNE FORUM KDE SA MAMICKY DELIA O SKUSENOSTI, POZNATKY A RADIA A POMAHAJU SI VO VECIACH A ROZHODNUTIACH ALE TAK SA MI ZDA ZE TOTO TU VYZERA AKO TRHOVISKO KDE SA SLIEPKY VADIA A PREKRIKUJU A URAZAJU JEDNA DRUHU... KED MA CLOVEK INY NAZOR TAK HNED JE OVCA ALEBO NEVZDELANEC... ESTE STASTIE ZE CASY CARODEJNIC UZ POMINULI LEBO UZ BY SOM BOLA NA HRANICI... TO SM TO DOBOJOVALI... TO JE DEMOKRACIA TEDA!!! MYSLIM SI ZE TEMA OCKOVANIA-NEOCKOVANIA JE VELMI TAZKA A NIKTO, KTO S TYM NEPRACUJE,NEVIE O TOM NAOZAJ VSETKO NMOZE V ZIADNOM PRIPADE TVRDIT NIC S ISTOTOU!!!
@zuzu1122
čítať sa nauč ty.
Ja vakcíny určite neobhajujem, píšem že ako každé iné liečivo majú xy nežiaducich účinkov. Nikde nepíšem, že neškodia.
Nikoho o "svojej pravde" nepresviedčam, to si si mohla všimnúť. Pozastavujem sa nad úrovňou diskusie a tým, že už sa zvaľuje na očkovanie všetko. Aj suchý prd dieťaťa.
Po tretie, nie som pri výrobe vakcín, ani ma toto odvetvie neláka.
Po štvrté, apelujem na zdravý rozum a je mi jedno, kto má aký názor na očkovanie, ja som prispela tým svojím. A zápal močového mechúra si medzi riadkami úplne jednoznačne spojila s očkovaním, a áno doktorka som. Nie však medicíny. Ale tomuto odvetviu sa venujem profesionálne.
Ak si si nevšimla, ja nie som zapojená v žiadnych hádkach tohoto typu. Môžem vám na ne kašľať. Zaráža ma iba fakt, ako sú tu manipulované základné fakty.
@alexandramaria darmo ti budem nieco hovorit ked ty mas svoju pravdu... Ja nebudem mat problem s ockovanim ak mi niekto potvrdi ze ockovanie nieje pre moje dieta nebezpecne a nebude mat trvale nasledky... Ja som otvorena nazoru druheho ale ak je ockovanie tak vseobecne prospesne ako to tu niektori bohorovne tvrdia tak preco mi lekar odmieta podpisat plnu zodpovednost? Samozrejme vyhrazat sa rodicovi pokutami a trestnymi oznameniami ked zaockovat neda to ano ale ked sa nieco stane tak lekari davaju ruky prec od toho a zvaluju vinu na geneticku predispoziciu...Tak preco teda kruci deti netestuju pred ockovanim? Ked dieta dostane nejaku zavaznu reakciu po ockovani tak lekar navrhne ze dalsie dalsie ockovanie uz nemusi byt... A to odrazu nevadi? Ano dieta moze mat geneticku predispoziciu na nejaku chorobu ale ta sa nemusi za cely zivot prejavit, avsak moze byt vyprovokovana napriklad ockovanim... Ved to ci ma nabeh na nejaku chorobu, napriklad na cukrovku predsa nezisti pocuvanim a pozeranim do hrdielka... Viem ze doktorka zaockovala dieta ktore bolo prechladnute, napriek tomu ze to je zakazane, a to dieta dostalo obrnu... Do konca zivota sa budu rodicia trapit nad stavom svojho dietata zanedbanim lekarky...som tu pisala ze by stacilo brat krv na testy ale to stoji hodne penazi a kto by to platil,vsak? Stat predsa nebude investovat do zdravia deti... A z vlastnej skusenosti viem ze drviva vacsina takzvanych lekarov predpisuju len tie lieky z ktorych maju najvacsi profit-za ktore dostanu najviac zaplatene.... Pani doktorka....
@alexandramaria Myslim, ze tu stracas cas. Lebo na argumenty, "manzel pracuje tam a tam -> takze co ja pisem su fakty" a ci si lekarka (zaujimalo by ma aky postoj teda ma lekarka dotycnej...?). Inak ak by bol moj manzel instalater, chcete aby som vam potrubie opravila ja? 😉
@mb269 nechaj tak ale my sme ovce lebo kdesi sa cosi suchne o tom aby sme nedavali ockovat a my slepo posluchneme... Lebo my sme nezodpovedni rodicia ktori nemaju radi svoje deti a dobrovolne ich vystavujeme riziku.... Vies keby aspon tie zeny pripustili ze dobre MOZE to byt sposobene ockovanim... Nehovorim ze urcite je-niesom na to skolena-ale urcite to je na zamyslenie... Toto ma hneva asi najviac... Ziadna normalna diskusia, ale poznamky typu-moj nazor je ten jediny a spravny a vy ostatni ste obycajni nevzdelanci lebo mate iny pohlad na vec... Neviem kto tu je ovca... Treba slepo verit farma spolocnostiam lebo ich vyhlasenia ju jedine spravne....
@zuzu1122 ja budem prvá ktorá by podporila komplexné vyšetrenie dieťaťa pred každým očkovaním, spojené s dôkladným preverením prípadných alergií, genetiky a podobne. Je to nonsens, ale sama by som bola najradšej keby to tak funguje. Ale keďže máme A, musí byť aj B a v takomto prípade, pokiaľ by dieťatu vyšli výsledky v poriadku a rodič by aj tak odmietal dať ho zaočkovať, musel by všetky vyšeteenia hradiť sám, pokutu by som zdvihla desaťnásobne a prekvalifikovala by som priestupok.
Právna vymožiteľnosť byť musí.

@mb269 A Ty si z ktorej knižnice práve vyliezla?...