(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@zuzu1122 ja som tieto veci študovala a možno ťa prekvapím, ale zárobky z vakcín sú pre farmafirmy naozaj málo zaujímavé, nakoľko masakrálne zisky im prinášajú psychofarmaká a onkofarmaká. Nejaké vakcíny ich fakt z biedy nevytŕhajú.
Ale áno, máš pravdu, ako dúfam budúca mama musím súhlasiť aj s tým čo hovoríš a prídavné látky by som samozrejme odtiaľ odstránila, či nahradila niečím, čo na zdravie nijako škodlivo nevplýva. To ja jasné.
@alexandramaria a to sa nedalo hned napisat na zaciatku? Myslim ze koli tomu nemusia byt ziadne zvady a urazky... Vsetky sme tu dospele zeny a niektore aj maminky... Ja milujem svoje dieta a za ziadnych okolnosti by som ho nevystavila co len najmensiemu riziku, to je si myslim normalne... Ale myslim ze si natolko rozumna ze si sama vies uvazit ze keby si bola majitelkou firmy tak urcite neponukas, nevyrabas vec, ktora by ti nevynasala zisky...
@zuzu1122 ale ja som nikoho neurazila, iba som sa pozastavila napríklad nad absurdnosťou toho oslavovaného vitamínu C a podobne. Alebo toho, že ľudia už neberú genetické faktury do úvahy a za každú chorobu môže očkovanie.
Jasné že by som vyrábala iba to čo má zisk, ale farmafirmy nie sú iba vakcíny. Za to že pekárovi lepšie vynáša dnes moderný bio chlieb, ešte neprestane piecť klasické dobré biele lepkové rožky 😅
@bluka2 rozmyslas ked nieco pises alebo to len tak spliechaš ? ci by som tam pracovala ja je uplne jedno kedze ja aj moj muz sme pre teba cudzie osoby ktorým nemas dovod verit lebo ty mas pravdu od lekara za siedmymi horami a dolami ktorý tvrdí ze ockovanie je prospešné. takze keby mas ty muža napr.lekára a povie ze ockovat treba tak ockovat budes lebo tvoj muž sa tomu rozumie nie ? tvoje vzdelanie by do toho ako zapadalo ?
nezamotavaj sa . mne je šum a fuk či pichnes svojmu dietatu, ja ti len hovorím, že my tie hnusy davat nebudeme lebo vieme ake nasledky z toho plynú.
Das ist alles 😉
ale ked ta to zaujima mam vystudovany personalny manazment a "nervacim" sa s 300 zamestnancami 🙂
@mb269 pokial sa vo svojom zamestnaní trápiš, pravdepodobne si nezvolila správne, odporúčam nejaký poriadny rekvalifikačný kurz, prípadne doplniť si vzdelanie v oblasti medicíny, podla toho, kde cítiš, že by si sa trápila menej, zatial to vyzerá, že si na MK vybíjaš na ludoch s iným názorom ako máš ty, frustráciu zo svojho nesprávne zvoleneho profesionálneho posobenia, držím palce.
V Banskej Bystrici som žila dlhú dobu, ale nejaká ultra extra firma s 300 zamestnancami, čo by mala cveng...asi ani nepoznám. A zahraničnú už vôbec nie, keďže pani píše "ach slovač slovač" usudzujem, že je cudzinka, lebo vyjadrovanie tohoto typu je znak niečoho. A to by konkrétne dobrý personalny manažér po mojom stále iba obyčajný personalista - mzdár, mal vedieť, keďže by mal ovládať psychológiu na veľmi dobrej úrovni. Mal by.
Dľa môjho skromného názoru je pasovanie sa do roly "nad vecou" "ja viem viac ako vy, ale veď myslite si" a podobne iba silným dôkazom, že ktosi má úbohý a zakomplexovaný život.
Vyrovnaného človeka sa dá aj na nete rýchlo vyňuchať. Väčšinou je to ten, ktorého príspevky sú pokojné a vecné. 😉 😉
čím viac ktosi píše, aký je múdry v danej téme a má tendenciu uchyľovať sa k vetám typu : môj manžel pracuje tam a tam, len aby dodal svojim slovám punc vierohodnosti, niečo nie je okej. Ktosi potrebuje barličku aj na takú trápnu vec, ako je komunikácia na webe.
@alexandramaria Snazila som sa jej vysvetlit, ze aj ked jej manzel robi v nejakom labaku, nepridava to jej slovam vahu, lebo ona so svojim vzdelanim tomu - pardon - nema sancu chapat. To viem celkom urcite, lebo ako biochemicka (vystudovana, robim nieco ine) som sa raz pustila do studovania tejto problematiky a dost skoro som si povedala, ze je skoda venovat tomu vela casu, lebo je to velmi komplexna tema a ze si radsej necham poradit odbornikmi v tej oblasti ako su napriklad dobri doktori. Ale v tom chvilkovom zapale ma celkom znechutili anti-ockovanie stranky, lebo tam mali take nedostatky, co si spominam:
- nepochopenie rozdielu medzi "risk" a "hazard" (ang.). Vsetko je jed, aj napr. voda, zalezi len od mnozstva na dany organizmus
- Nechapanie faktu, ze prvok v jednom oxidacnom stupni moze byt toxicky a v inom nie, alebo ako sucast inej molekuli ano/nie (prikladov je milion, najjednoduchsi ortut)
- Ich citovanie vedeckej literatury bolo zhruba taketo "je vedecky dokazane, ze epidermalne ockovanie funguje (odkaz na clanok)". V danom clanku sa pise, uz v nazve "epidermalne ockovanie MAY BE ..... " Neviem, asi sa spoliehaju na to, ze si na to ludia nekliknu, alebo skor, ze nevedia po anglicky.
Bolo toho viac, ale toto mi utkvelo v pamati.
@adsumus
@alexandramaria nervacenie bolo v uvodzovkach, dámy, všimajte si lepšie 😉 Adsumus teba vo viacerych temach označilo vela ludi za narušenú tak by som moc nevyskakovala , si tu len na smiech😝
@mb269 akurát tak narušene osoby, čo tu prispievaju z piatich nickov, fičia na falošných profilovkách (tvoju som ja nenahlásila, nezaujímaš ma, aby si si nemyslela) maju zrušene učty a zakladaju nove a nove, aby mohli utočiť na ludí, čo su za očkovanie, rovnoprávnosť, proti diskriminácii menšín. a ty ako vysokoškolsky vzdelaná osoba by si mala vidieť rozdiel medzi tým, ked niekoho označia za narušeneho, mužatku a podobne a tým, ked niekto je narušený, mužataka a podobne. a navyše ako personalistka. a navyše ked tu jajkáš nad slovačou 🙄 ináč pekný den prajem.
Ak si niekto mysli, ze ockovanie je o.k, nech to svojim detom da. Ja som na vlastne oci videla deti, ktore boli zdrave, zacali pekne chodit, tesili sa, hrali sa a po ockovani zostali leziaci, ktori nevnimali svet. Iba to.
...som nakukla, ze co nove v ne/ockovani. A tu zatial slepicaren hrubeho zrna 😀 ...
Zatímco v roce 2013 nebyl v České republice zjištěn ani jeden případ multirezistentní TBC, rok na to sedm a v roce 2015 jedenáct. Nejčastěji se toto onemocnění objevilo u cizinců ze zemí bývalého Sovětského svazu. Z běžné podoby se tato extrémní forma vyvine zpravidla nedostatečnou nebo špatně nastavenou léčbou. Vzácnější jsou případy, kdy se tuberkulózou s vysokým stupněm rezistence nakazí jeden člověk od druhého.
3 x Ľudmila Podjavorinská
Mala viacero pseudonymov ako Božena, Damascena, Milko Ružodolský, Nechtík, Nevädza či Sojka.
Prišla o oko, keď dostala osýpky, a nahradili jej ho sklenenou buľvou.
V starobe sa venovala prekladu ruských a juhoslovanských básnikov.
http://kultura.pravda.sk/kniha/clanok/386437-lu...
HA! neškodne detske choroby 🙄

@alexandramaria s tvojim navrhom suhlasim v pripade ze by vo vakcinach neboli take svinstva ako su teraz...niekolkonasobne prekrocene davky (hlinik, ortut,benzen a pod...) a ak by bol naozaj dokaz ze ockovanie pomaha....