(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
dobrý den, som tu prvý krát na tejto stránke, mam 3,5 ročnú dcerku prenádherné dieťa a diagnostikovali jej autizmus.všetko bolo v najlepšom poriadku až do 2 rokov a potom nastal obrovský zlom,dcerka sa zastavila a akoby šla späť, prestala jesť, prestala komunikovať, prestala sa pýtať,vypije aj 5 l tekutín denne rozprávať.je iná, rok ju diagnostikovali.až po alternatívnej liečbe prípravkami na odstránenie toxicity po vakcinácii začína rozprávať a robí krôčik po krôčiku pokroky.v setembri ešte musíme absolvovať dodiagnostikovanie stupna postihnutia a spektrum.a to v trnave.robilijej všetky možné tesy metabolické, genetické,endokrinologcké všetko má poriadku.našťastie je ináč zdravá a ani nebýva chorá.mali by sme nastúpiť od septebra do špecialnej škôlky.som 100percentne presvedčená,že moje dieťa bolo poškodené očkovaním a nikto mi to nevyvráti.v sučastnosti jej neurolgička predísala sirup Encephabol, ak mate niekto s týmto skusenosť dajte vedieť, pretože moja dcerka nikdy žiadne lieky nejedla a mam obavy kedže nevieme čo sa v jej mozočku deje či jej ho dávať alebo nie.a na záver ked sa pozriem okolo seba , počuvam zaujmam sa na moj vkus tu mame akosi vela poškodených detí akože bez zjavnej príčiny a nielen autistov pribúda ale aj diabetes a ine vážnejšie veci...je to na zamyslenie...
@kreativna na SK nema registraciu tak netusim ako Ti ho chce predpisat..
ako to myslíš, že nemá registráciu, normálne mi ho predpísala na recept a povedala že ho dostanem len v jednej lekárni že je to uskoprofilový sirup a že mi ho dáva protekčne.opýtam sa ťa priamo ty by si ho dal svojmu dieťaťu...
zabudla som dodať že sirup mam doma
@kreativna ano nemoze mu uskodit, nechapem ako sa k nam legalne dostavaju taketo lieky kt. nemaju ani platnu registraciu... da sa kupit v ČR ale lekaren na SK ho nesmie predavat, je to obchadzanie platnej legislativy ale to Tebe moze byt jedno.
Podla ATC je to v skupine spolu s nootropilom nebal by som sa toho.
@kreativna nám pedopsychiater predpísal Tiapridal a Fevarin.....obidva sme kvôli než. účinkom vyhodili a nikdy nepodávali.... ani by sme nevedeli, ako napreduje, či sa v skutočnosti lepší, alebo ho oblbujú lieky...... 😒 Náš autista je tiež maximálne citlivý na lieky a všeobecne chemikálie, preto sme aj volili šetrnú alternatívu....... 😵
@nikimax zaujimava kombinacia o autizme viem prd, tak ma zaujima ci existuju nejake specializovane pracoviska kde sa komplexne o takychto pacientov staraju?? ale toto je asi otazka do inej temy
chcela by som ešte spomenúť endokrinolgička mi navrhla hospitalizovať dieťa a sledovať príjem tekutín a množstvo vylúčeného moču, s tým že sa jej bude doberať krv každé dve hodiny a robiť nejaké testy z moču a neda sa dieťaťu piť 6 hodín a ak sa bude dožadovať pitia napť sa jej dá len po krvných testoch je to nejaý test ktorým by sa malo zistiť či je poškodený mozog alebo obličky odmietla som to moja dcéra ma vynikajúcu pamäť a v poslednej dobe jej často brali krv a chodili sme po vyšetreniach všetko si pamätá a je traumatizovaná už len ked vidí budovu polikliniky,nedá mi srdce takto ju trápiť ale ak ste niekto tento test podstúpili budem rada ak mi o tom poviete.dakujem
@tatko_bebe tiez si myslim, ze statistiky nie su cistou zalezitostou.. @tanapeta inak my sme sa s manzelom s chuti zasmiali, ked sme sa rozhodovali ci ockovat alebo nie, pediatricka nas presviedcala a nato nam dala, ze sprievodca ockovanim, taku brozurku, manzel ju len zobral a hned zistil, ze ju vydal tusim pfiser, teraz som si nie uplne ista, ale bola to proste farma firma, tak brozurka letela do kosa a pediatricka konstatovala, ze viete, to nie je lobby ani nic podobne, tak teraz neviem z koho si robila srandu?!
@tanapeta napadlo ma k tej detoxikacii.Nasa pediatricka sa venuje aj detoxikacii a homeopatii a presne mi spominala, ze tu mala dievcatko,ktoremu rodicia nechali napichat aj vsetky dobrovolne vakciny a absolutne prestalo rozpravat,vracalo sa vo vyvoji spat a po detoxe zacinalo pomaly rozpravat a davat sa dokopy 😉
zaujima ma ako prebieha ta detoxikacia? na SK sme mali ministra zdravotnictva z Pfizeru tak co sa cudujete 😀 absolutne to nikomu nevadilo
tatkobebe dakujem za odpoved, ak sa možem spýtať ty máš dieťa s nejakým zdravotným problémom alebo postihnutím a čo sa týka zariadení neviem o tom že by na slvensku bolo takéto špecialne pre autistov, udajne do roku 1989 neboli ani školky a školy pre autistické deti až od r1995 to zobrali do ruk neziskove organizácie a viem o jednej v žiline je to školka aj škola pre autistu ale o ustave a celodennej starostlivosti neviem ale myslím, že ich hadžu do jedného vreca a davaju ich do psychiatrických ústavov a tam ich tlmia liekmi....medicína a vobec čo sa týka psychologov so špecializáciou na autizmus je tu velmi slabá myslím že v zahraničí su v tomto obore na vyššej urovni ale tí terapeuti čo sú tu dostupný sa velmi snžia
@tanapeta mam blbu otazku je autizmus zvratny alebo je to trvala zmena spravania?
@kreativna nastastie nie preco?
o autizme bolo napísaných velmi vela štúdii 100 lekárov 100 názorov udajne ruská neurologička vyliečila svojho syna z autizmu špecalnou dietou a nejakými enzymovými kokteilami, medicína v tejto oblasti tápa autizmus považuju za nezvratný ale...zo života je vela príkladov ked lekári tvrdili že je to nezvratné a stal sa kvázi zázrak, mysím si že možné je všetko aj sa vyliečiť z neviliečitelneho a ja som presvedčená že moje dieťa bude vporiadku a nehovoríme o nej ako o autistovi ale berieme ju ako výnmočnú pretože výnimočná naozaj je.už mam dosť rokov a nikdy som sa s autzmom nestretla ani tym nezaoberala som v tom nováčik prvé dve deti su uplne vporiadku a aj široko daleko v celej rodine nie je nikti so žiadnym postihnutím až pri mojej tretej dcerke som sa začala zaujmať o všetko čo s tým súvisí a stale ma napada myšlienka aka by moa dcerka bolakeby som ju nedal zaočkovať no odpoved sa už nikdy nedozviem...
@adsumus Yurko je uväznený za nejaký prečin, ktorým poručil podmienečné prepustenie. Takže zase manipuluješ.
Zase osvedčená taktika - nie sú argumenty, tak vytiahneme nejakú starinu. Takže znovu sem dávaš to trápne "počítadlo úmrtí", kde azda väčšinu tvoria "odhady" CDC o úmrtiach na chrípku - pričom tam sa počíta každá mŕtvola, ktorá zomrela s chrípkovým vírusom v tele, a je jedno, že skutočnou príčinou smrti bol pneumokokový zápal pľúc. Nehovoriac o tom, že účinnosť chrípkovej vakcíny je ako láska medzi ľuďmi - veľa sa o nej hovorí, no už zriedkavejšie ju kto videl. Už som to raz komentoval a tak už viac nebudem.
A mimochodom, v rozpore s tvojím tvrdením, obrnu, tetanus aj pneumokoky už úspešne liečili intravenóznym vitamínom C.
@adsumus Stále sem ťaháš Ukrajinu, tak skús pohľadať koľkožekrát to bola celá populácia preočkovaná vďaka masovým očkovacím programom WHO. Skús tiež niečo pohľadať o katastrofálnom fiasku takéhoto masového programu v roku 2009, kde po úmrtiach a hospitalizáciách ľudia konečne zistili, že úrady im protizákonne nanucovali podozrivé vakcíny.
zaujimalo by ma kolko je detí alebo ludí postihnutých autizmom napriek tomu že neboli zaočkovaní a ked odhliadneme od očkovania a budeme to brať že očkovanie nie je príčina alebo nie vždy, čo by mohlo byť príčinou autizmu primár genetiky mi osobne povedal že zatial medicína nenašla gen ktorý by to sposoboval takže podla všetkého to nebude genetického povodu, tolko otázok my dennodenne behá hlavou čo mohlo byť spúšťač, prečo začo, ako ano nemala by som sa zaoberať prečo, lebo to aj tak nezistím ale pokoj mi to nedá.neviete či niekde existuju záznamy o očkovaných autistov aj neočkovaných ktorých je viac, akos me na tom s autizmom na slovensku oproti iný krajinám,kde čerpať informácie o tomto všetkom, viem že každe dieta je iné a potrebuje individualny prístup a ja svoju dcerku milujem ale momentalne si zisťujem čo najviac informácii i ked neurologička mi doporučila nič neštudovať lebo ma to len a len zaťaží.dakujem
@tanapeta uplne sa s tebou stotožnujem napisala si to mojimi slovami, dcerka nas taksto vela naučila aj s tými hodnotami maš pravdu a takej lásky a nehy a empatie čo sa mi od nej dostáva som nikdy nezažila a preto hovorím že je jedinečná je čistá bytosť bez pretvárky bez faloše a nezáleží jej na názore drhých ani čo ma oblečené a aké hračky ma materialne veci su pre nu absolutne nepodstatné miluje západ slnka mesiac hviezdy kvety kamienky kikríkanie kohúta zvierata ako keby bola spojená s prírodou vesmírom a ja sa teším na život s nou a beriem ju ako dar , želam všetko dobré
@tatko_bebe Medzi podozrivé z diabetu patria aj dva známe vírusy - mumps (ten môže spôsobiť zápal pankreasu, ale súvislosť s diabetom je v súčasnosti vecou názoru a hodnotí sa ako hypotetická), ale najmä rubeola - až 20% postihnutých CRS má diabetes, a vírus môže poškodiť pankreas.
Vzhľadom k onomu údaju s CRS, zdá sa, že nebezpečná je najmä chronická infekcia vírusom rubeoly. Čo mňa osobne vedie k jednej (môžeš to nazvať pesimistickej) úvahe - očkovaním dostanú deti do tela obidva podozrivé vírusy, plus ešte vírus osýpok, ktorý tak ako vírus rubeoly potláča imunitu. Ide o oslabené vírusy, práve preto, aby nevyvolávali typickú akútnu zápalovú reakciu čiže typické akútne ochorenie. Takže trojka vírusov, dva z nich potláčajú imunitu, všetky 3 sú menej virulentné. Popri tom niektoré vedci tvrdia, že malé dieťa dokáže primerane reagovať len na jeden vírus naraz. Každopádne, nehrozí práve za tejto situácie, že niektorý z vírusov nebude zvládnutý a prejde do chronickej infekcie? Napríklad vírus rubeoly?
A čo je ešte zaujímavejšie, po očkovaní vraj protilátky tvoria s vírusom rubeoly komplexy, ktoré poškodzujú pankreas. U ľudí po prekonaní divokej rubeoly sa takéto komplexy nezistili. Takže je tu ešte ďalší faktor, ktorý by teoreticky mohol zvyšovať riziko.
No a keď sa pozrieme na štatistiky detského diabetu, tak ako na potvoru, po zavedení očkovania proti rubeole, ako aj po zavedení MMR, detská cukrovka rástla. Samo osebe to nie je dôkaz, ale spolu s vyššieuvedeným to začína byť už podozrivé, nie?

Nas druhy syn po 1 davke hexy prestal " komunikovat" ,pretacat sa,zostal lezat ako handrova babika.Ockovanie sme posuvali ako sa len dalo,preto prvu davku dostal ked sa vedel pretacat 😉 .Pri predstave,ze mu maju pichat naraz do dvoch nôh ma oblial pot a kedze mam pediatricku s otvorenou myslou,pochopila ma a nikdy nezabudnem na jej vetu : ockovanie proti pneumokokom je cisty farma biznis,odlozime to ked bude mat maly dva roky 😉 .Pochopitelne po tom co sme zazili,uz ziadnu inu vakcinu on ani starsi syn nikdy nedostal a ani nedostane.Nenahanali nas ani urady a v pohode mladsi syn nastupil do statnej skôlky.Teraz je z neho krasne zdrave dieta a budem robit vsetko pre to, aby to tak zostalo 😵 .Samozrejme kto chce ockovat, nech tak robi,nikomu svoj nazor nevnucujem,ani nikoho neodhovaram a pod., respektujem kazdeho s jeho rozhodnutiami 😉 .