(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@peter952 jo , tak mi ukaz ako vypada taky relevanty zdroj, nech si trocha rozsirim obzory ale hlavne som zvedava co ukazes ked sa ohanas relevantnostou webov 😀 tych 100 000 neockovanych si mal predstym nez sa ockovat zacalo, skus si vyhladat data s tej doby ako to na svete vypadalo. Toto co tu ponukas je alibizmus pretoze je to nerealne a hlavne nemoralne vystavovat deti moznosti nakazy ked existuje prevencia. Tych studii na ten autizmus uz bolo pozehnane a ani jedna ho nepreukazala, jak je to za tu dobu vobec mozne? ze ani jedna dokonca ani ta ktoru financovali samotny odporcovia ockovania...co je teda celkom usmevne....
@peter952 v japonsku zakazali MMR ? od kedy do kedy? mas nejakej ten relevantny zdroj? Mne si tu vycital ze tu davam weby ktore ty urobis za noc? Takze japonci preukazali autizmus ked to spojili s MMR...alebo proste staci mi len ten zdroj ja uz si to prejdem radsej sama...
japonci treba nedokazou stravit laktozu, to si vedel? MOzno to ma suvis? 😀
ako mozes vediet ze neboli alergici, astmatici,diabetici a autisti? Inac toto su tak trochu civilizacne choroby a ich pricina moze byt velmi roznoroda, napr prehnana hygiena, spinave ovzdusie, nevhodne stravovanie atd....na zakalde coho to spajas vyhradne s ockovanim ako vies ze ockovanie nieje len kvapka v mori?
a rizikach oralnej vakciny proti obrne viem. a mimochodom sa v nasom state nepouziva
deti mam zaockovane to sa neboj.
@pectore uz sa tesim, teraz pride ten velkolepy graf z Japonska, co porovnava neporovnatelne, mozno mi ho konecne vysvetli 😀
@senta_sofia vidim ze je tu asi veselo. Pekna tema. Rada si s ludmi pokecam o ockovani....😀 A napišem zamerne aj par nezmyslov, som zvedava kto ma opraví 😀 😀
@peter952 nikde netvrdim ze je MMR neskodna. ved neskodne nie su ani jahody , staci mat na ne alergiu a je o maler vystarane. ☹
mas pravdu jedna vec je ista, zaockovanost bude klesat a my si vyskúšame ako bude na svete krasne. Ako nebude autizmus, nebude diabetes, alergie a ked budeme dodrziavat hygienu a budeme sa zdravo stravovat a dostatocne hýbat tak vsetky nase deti budu mat dostatocnu imunitu aby sa pripadnym infekcnym chorobam ubranili a take choroby ako je tetanus budeme liecit vitaminom C
Mne to pride sice ako po dvoch flašach vína a cez ruzove okuliare ale budem rada ak si ujasníme že zatial nik nepotvrdil suvislost tejto predovšetkým vyvojovej choroby s vakcinou MMR!
Ci niekto to potvrdil a ušlo mi to?
@peter952 Vies co ty robis pre nerozhodnych rodicov? Posduvas im polopravdy a klamstva. Mne to sice az tak nevadi, pretoze uz som si na ignoranstvo z radou odporcov ockovania zvykla ... Ak ludom na svojich detoch zalezi kazdy ten obrazok prelezu do pismenka ale nebudu to len hltat ale budu nad tym premyslat. Premyslat v suvislostiach. Je to pre mnohych naročna uloha a hlavne dlhodoba. 🙂 ale pokial sa chcu rozhodnut zodpovedne, čo by asi mali chciet ked ide o zivot ich deti, tak by sa mali aspon snazit premyslat. Popravde myslim si že by si bol zo zaverov mnohych neprijemne prekvapeny. Ale k tvojmu stastiu sa ludom nechce premyslat , maju radi senzacie, jednoduche priciny atd..takze zaruce mnohych presvedcis .
@kvieta ja sa radsej nevítam 🙂 nechcem sa tu pretlacat s veternými mlynmi, ma asi baby v skupine trochu rozkecali tak som sa chcela niekde vyčertit ale už ma to prechádza. Nemam vobec cas na takuto stratu casu,