icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
pectore
30. mar 2017

@peter952 jo , tak mi ukaz ako vypada taky relevanty zdroj, nech si trocha rozsirim obzory ale hlavne som zvedava co ukazes ked sa ohanas relevantnostou webov 😀 tych 100 000 neockovanych si mal predstym nez sa ockovat zacalo, skus si vyhladat data s tej doby ako to na svete vypadalo. Toto co tu ponukas je alibizmus pretoze je to nerealne a hlavne nemoralne vystavovat deti moznosti nakazy ked existuje prevencia. Tych studii na ten autizmus uz bolo pozehnane a ani jedna ho nepreukazala, jak je to za tu dobu vobec mozne? ze ani jedna dokonca ani ta ktoru financovali samotny odporcovia ockovania...co je teda celkom usmevne....

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
pectore
30. mar 2017

@peter952 v japonsku zakazali MMR ? od kedy do kedy? mas nejakej ten relevantny zdroj? Mne si tu vycital ze tu davam weby ktore ty urobis za noc? Takze japonci preukazali autizmus ked to spojili s MMR...alebo proste staci mi len ten zdroj ja uz si to prejdem radsej sama...

japonci treba nedokazou stravit laktozu, to si vedel? MOzno to ma suvis? 😀

ako mozes vediet ze neboli alergici, astmatici,diabetici a autisti? Inac toto su tak trochu civilizacne choroby a ich pricina moze byt velmi roznoroda, napr prehnana hygiena, spinave ovzdusie, nevhodne stravovanie atd....na zakalde coho to spajas vyhradne s ockovanim ako vies ze ockovanie nieje len kvapka v mori?

a rizikach oralnej vakciny proti obrne viem. a mimochodom sa v nasom state nepouziva
deti mam zaockovane to sa neboj.

senta_sofia
30. mar 2017

@pectore uz sa tesim, teraz pride ten velkolepy graf z Japonska, co porovnava neporovnatelne, mozno mi ho konecne vysvetli 😀

pectore
30. mar 2017

@senta_sofia vidim ze je tu asi veselo. Pekna tema. Rada si s ludmi pokecam o ockovani....😀 A napišem zamerne aj par nezmyslov, som zvedava kto ma opraví 😀 😀

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
30. mar 2017

@pectore Pectorka, autizmus civilizačná choroba?... Niečo nové vo vedeckom svete?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
pectore
30. mar 2017

@peter952 nikde netvrdim ze je MMR neskodna. ved neskodne nie su ani jahody , staci mat na ne alergiu a je o maler vystarane. ☹

mas pravdu jedna vec je ista, zaockovanost bude klesat a my si vyskúšame ako bude na svete krasne. Ako nebude autizmus, nebude diabetes, alergie a ked budeme dodrziavat hygienu a budeme sa zdravo stravovat a dostatocne hýbat tak vsetky nase deti budu mat dostatocnu imunitu aby sa pripadnym infekcnym chorobam ubranili a take choroby ako je tetanus budeme liecit vitaminom C

Mne to pride sice ako po dvoch flašach vína a cez ruzove okuliare ale budem rada ak si ujasníme že zatial nik nepotvrdil suvislost tejto predovšetkým vyvojovej choroby s vakcinou MMR!

Ci niekto to potvrdil a ušlo mi to?

pectore
30. mar 2017

@kvieta caves 🙂 kebyze zacnem moc filozofovat tak mozno by k civilizacnym chorobam patril aj ten autizmus ,ale neni pre to ziadna vedecka novinka 😀

pectore
30. mar 2017

@peter952 inač pekne to tu tapetujes. Ale nepresviečas ma tym , skor mi to pride take aktivisticke 😀

kvieta
30. mar 2017

@pectore Vitaj späť👏 Nefilozofuj, ostaneš nepochopená

sticker
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
30. mar 2017

@peter952 Ja som už tapety dávala zo steny dole... šlo to vééééľmi ťažko.-(

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
pectore
30. mar 2017

@peter952 Vies co ty robis pre nerozhodnych rodicov? Posduvas im polopravdy a klamstva. Mne to sice az tak nevadi, pretoze uz som si na ignoranstvo z radou odporcov ockovania zvykla ... Ak ludom na svojich detoch zalezi kazdy ten obrazok prelezu do pismenka ale nebudu to len hltat ale budu nad tym premyslat. Premyslat v suvislostiach. Je to pre mnohych naročna uloha a hlavne dlhodoba. 🙂 ale pokial sa chcu rozhodnut zodpovedne, čo by asi mali chciet ked ide o zivot ich deti, tak by sa mali aspon snazit premyslat. Popravde myslim si že by si bol zo zaverov mnohych neprijemne prekvapeny. Ale k tvojmu stastiu sa ludom nechce premyslat , maju radi senzacie, jednoduche priciny atd..takze zaruce mnohych presvedcis .

@kvieta ja sa radsej nevítam 🙂 nechcem sa tu pretlacat s veternými mlynmi, ma asi baby v skupine trochu rozkecali tak som sa chcela niekde vyčertit ale už ma to prechádza. Nemam vobec cas na takuto stratu casu,

kvieta
30. mar 2017

@pectore Ja tu už tiež nie som tak ako kedysi, času je menej a povedzme si úprimne: Už neplatia tak ako kedysi

sticker
pectore
30. mar 2017

@kvieta 😀 vieš kolky to teraz vezmu vážne 😀 😀 Casu veru neni, treba mi zahradu chystat, ploty pre ovce robit, a do toho kazdodenny blazinec, nemam ja uz kedy vysedavat pri očkovani 😀

kvieta
30. mar 2017

@pectore Neide o to koľkí, ale ktorí... No furt len tí istí. Tapetári🙂 Tak bude nakoniec baraninka? Sesterke v MT som už vravela, čo chystáš. Dáme potom IP, nech tu niekto nemá zaujímavé čítanie😉

peter952
Odpoveď bola odstránená
zltyslonik
Odpoveď bola odstránená