icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
31. mar 2017

a prečo aj kiahne nevymizli?

lauritka
31. mar 2017

O zúfalej situácií pred zavedením očkovania vypovedajú stránky z príjmovej knihy pacientov na detskom infekčnom oddelení nemocnice v Košiciach pred zavedením očkovania v rokoch 1957–1958. Väčšina detí bola prijatá s infekčnými ochoreniami, proti ktorým sa v súčasnosti očkuje. Hospitalizované boli pritom len ťažké stavy, tie ľahšie formy prekonali deti doma

Infektológ MUDr. Ján Virgala, priekopník očkovania na východnom Slovensku, v rozhovore pre denník SME spomína na počiatky očkovania: „Skoro v každej dedine žila aspoň jedna rodina, ktorá prišla o dieťa. (...) Trpel som s nimi. A s ich rodičmi. Na jednej strane ma ubíjala bezmocnosť, na druhej som v sebe utvrdzoval svoj názor, že mohli žiť. Pravda, keby ich včas zaočkovali.“

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
31. mar 2017
sticker
kvieta
31. mar 2017

@lauritka Hrach na stenu, čo?

sticker
peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
31. mar 2017

@peter952 ty si vytrvalý ako moj kocur ked pýta jesť 🐱 btw. je očkovaný každý rok

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
31. mar 2017

@peter952 for sure 🙉🙊

prevenar
1. apr 2017

nasiel som super prispevok 😀

" Peter • pred 5 dňami

A prečo majú obavy aj tí, ktorí očkujú? Veď očkovanie je predsa bezpečné a deťom nemôže ublížiť, veď im predsa iba prospieva. Alebo im až tak neprospieva a môže ublížiť? No ale to mi potom nie je celkom jasné. Buď nemám obavy a očkujem, alebo mám obavy a neočkujem. Čosi medzitým je schiozofrénia. Keď vidím prichádzať auto, tak mám obavu že ma zrazí a do cesty nevstúpim. Keď auto nevidím, obavy nemám a cez cestu prejdem. Ale keď auto nevidím a napriek tomu mám obavu prejsť cestu, to je normálne? Takže ako, nevidím prichádzať auto = očkovanie nemôže ublížiť, napriek tomu mám obavy z očkovania = bojím sa prejsť cez cestu, resp. prejdem cez cestu, ale aj tak sa bojím? A čoho, veď všetci nás oficiálne masírujú, aké je očkovanie bezpečné a prospešné. Až tak, že tých čo neočkujú treba trestať a žiadne následky po očkovaní neexistujú, preto nie je potrebné nikoho po následkoch očkovania odškodniť. Čo tam po zopár tisíckach autoimunitných ochorení (očkovanie je hrubý zásah do imunitného systému), nervových porúch rôzneho druhu (neurotoxický hliník vo vakcínach), intolerancií, rakovín,... nič z toho predsa dokázateľne nesúvisí z očkovaním. Všetko je to trest boží, za ktorý nik a nič nemôže. Alebo že by predsa len bolo niečo spochybniteľné na tom očkovaní? "

http://spuntik.zoznam.sk/cl/1000724/1618681/OCK...

adsumus
1. apr 2017

pretože strach ktorý tu šíri antivax na základe osobných vymyslov, paranoji a konšpirácii a kvoli predaju alternatívnej liečby, je velmi silný, jeden z najsilnejších, pretože sa týka našich potomkov a aj ked rozum povie, že sa treba očkovať prekonať tento strach nie je jednoduché, ale stojí to zato. 😉

adsumus
2. apr 2017

Deti zomieraju kvoli narcistickým aktivistom, ktorí šíria dezinformácie a svoju agendu povyšuju nad vedecký vyskum, to musí prestať. Lekári musia informovať nové matky o tomto nebezpečnom trende, ešte počas tehotenstva.

http://www.adelaidenow.com.au/rendezview/babies...

lauritka
2. apr 2017

@adsumus nejde to prečitat , len pred predplatitelov. neviš copy and past here?

adsumus
2. apr 2017

@lauritka tak nič ale daj do googlu

Babies are dying because of narcissistic activists. It must stop

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
3. apr 2017

Maminka opisuje umrtie svojho dievčatka na chrípku, zdrave a aktívne dieťa zomrelo, virus chrípky jej zničil vnutorne organy, mamina upozornuje, aby sme sa očkovali a nepodcenovali choroby. 😢

http://edition.cnn.com/2017/04/02/health/unseen...

teegreen
Odpoveď bola odstránená
evittam
3. apr 2017

@teegreen Ale prosim ta. To urcite nie je pravda. Lebo to nemoze byt pravda. 😉

adsumus
3. apr 2017

@teegreen zdravy chlap skončil po očkovaní a nerozchodil to, v poriadku, neviem kto neviem kedy, neviem, či neskončil kvoli niečomu inemu, v tomto prípade konkretne dieťa zomrelo na chrípku, maminka pod plným menom uvažuje, či by predsa len protilátky nemohli napomocť telu brániť sa skor ako vírus zničil vnutorne orgány dieťaťa, prečítaj si to. maju aj sukromnu skupinku na podporu, flu mums, maminky detí, ktoré zomreli na chrípku.

tin007
3. apr 2017

https://nasnovohrad.sme.sk/c/20498132/dievcatko...
Ochorelo napriek tomu, že bolo riadne očkované.

evittam
3. apr 2017

@tin007 Tuna je to uplne zbytočné, nakolko ak niekto napise cele meno (napr. ze je Zuzka Mrkvickova z Hornej Dolnej) a ze jej dieta zomrelo lebo nebolo ockovane tak je to pravda a presne vedia kto to bol a musi to byt pravda.
Ak niekto napise,ze mu zomrelo dieta po podani vakciny tak musi udat meno, adresu, zdrav.dokumentaciu a aj tak bude oznaceny za klamara a antivaxera.
Zase to olutujem ale musela som.

peter952
Odpoveď bola odstránená
evittam
3. apr 2017

@peter952 Mna by len zaujimalo akoby sa lekari zacali stavat k celej veci ak by boli za pripadne nasledky zodpovedni....Ale to by asi tiez nepomohlo,nakolko za nic nemozu vakciny a "ruka ruku myje".....