(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Vtip na dnesne rano - vedec ktory propaguje Strunecku - dobre som sa pobavila, poviem to tym mojim v rodine nech sa aj oni zabavia do popuku.
@senta_sofia hej chystam sa jej spytat,len sa o tom uz pisalo,ze aj v Rumusku zvolavaju 9m deti na preockovanie,len ze to nie je pre nich uplne ideal,lebo je silna v 9m ..proste idealny vek je tych 15m ..... ale hodim s nou rec kazdopadne.
@peter952 keby boli ockovane deti siritelmi virusov,uz davno by tu ta epidemia osypok bola... nieco ti poviem, kedze mas doma zdravotne zaznamy clenov svojej rodiny,zisti,ci manzelka bola ockovana proti rubeole, ak bola, najdi v karte od gynekologa vysetrenie protilatok v tehotenstve, rubeola je tam na 100%, ak ma protilatky aktivne, vies, co to znamena?
@senta_sofia on je "vedec" ako jeden "docent" tu!!!
nič proti vedcom a docentom.
@lalinko2010 jedine, v com vykazuje znaky vedca je,ze je zacykleny... Docent je ktory?
@peter952 ty máš rakovinu???? alebo niekto z tvojej rodiny musel bojovať s rakovinou? bral chemoterapiu, ožiare?
poďme tvoje poznatky ma zaujímajú, vlastné poznatky nie prečítané, vygooglené a podobne. tvoje vlastné!
@senta_sofia nevieš kto je "docent" - prevenar.
zážitky z IP, by si neverila ale nie k kveci ale od veci...
@peter952 skleróza multiprex.
pýtam sa na RAKOVINU, chemoterapiu, ožiare.
nepýtam sa na SM. PO akej vakcíne? proti chrípke?
@peter952
V minulosti bolo očkovanie povinné pre 11ročných žiakov, teraz sa začína dieťa očkovať pár týždňov po narodení a vďaka tomu je chránené už od malička. Očkovanie dojčaťa sa vykonáva 3 dávkami očkovacej látky v 3. mesiaci, 5. mesiaci a 10.mesiaci života dieťaťa. Mnoho ľudí sa veľakrát pýta, či je potrebné preočkovanie, pokiaľ boli očkovaní ako deti a v pokročilom veku cestujú do krajiny, kde hrozí výskyt tohto ochorenia. Kedysi dávno sa odporúčalo opakované zaočkovanie, no v súčasnosti sa lekári zhodujú, že pokiaľ už bolo raz vykonané zaočkovanie, nie je potrebná obnova.
Kedy ho očkovali???
@peter952 pýtam sa na tvoju skúsenosť s rakovinou, nie koho si poznal?
rectálny karcinóm - konečná - dávam im cca 5 rokov
leukémia - forma - akútna - chronická?
Juingov sarkom - už len to že je to sarkom - konečná - dávam im cca max 2 roky
pozmám dievča ako 1,5 ročné leukémia, na umretie, má 21 rokov, je ZDRAVÁ!
@peter952 keď tak čítaš, slávny ľudia - rakovina - chemo, nie celá, alternatíva - zhoršie stavu, vrátenie k chemo - zomrel. ak by dobral chemo, a potom šiel na alternatívu verím že ten človek by tu bol ešte. nepíšem že 40rokov, ale isto tých cca 10-15 rokov.
@peter952 na nete je fakt všetko!!! doslova všetko. treba veriť tomu a nie tomu čo sme zažili na vlastnej koži, lebo google je dokonalý!
Príčiny vzniku
Skleróza multiplex je autoimunitné neurologické ochorenie. Nervový systém človeka je napadnutý vlastným imunitným systémom. Doteraz sa napriek rozsiahlym výskumom nepodarilo zistiť, prečo sa imunitný systém začne takto správať a považuje vlastné bunky za cudzie, podobné napríklad vírusovým časticiam.
Vznik choroby pravdepodobne zapríčiňuje kombinácia viacerých faktorov – od vírusového ochorenia (niekedy aj banálneho) a genetických dispozícií, cez vek, rasu a pohlavie, až po podnebie, zemepisnú šírku, stravovacie návyky a sociálno-ekonomické podmienky. Príčina vzniku ochorenia nie je dodnes presne známa a s tým súvisí aj to, že dostupnou liečbou zatiaľ nie je možné ochorenie úplne vyliečiť. Predpokladá sa, že postihnutá osoba má určitú genetickú náchylnosť, predispozíciu na rozvoj choroby v období puberty a skorej dospelosti.
Na vzniku SM participujú dedičné aj environmentálne faktory (životné prostredie, stresy, strava, infekcie, fajčenie, hladina vitamínu D v tele). Ochorenie sa nededí priamo z rodiča na potomkov, ale deti rodiča so sklerózou multiplex majú o niečo vyššie riziko ochorieť na SM ako deti, ktorých rodič ochorenie nemá. Dedičnosť sa týka hlavne génov kódujúcich zložky imunitného systému. Genetická výbava je faktorom „vnímavosti voči SM“, na vznik ochorenia je vždy potrebný aj vplyv ďalších vonkajších faktorov, ako napríklad vírusové infekcie, nedostatok vitamínu D, alebo fajčenie. O čase vzniku rozhoduje určitý spúšťací faktor, napríklad infekcia dýchacích ciest, ktorá môže za určitých podmienok porušiť normálne procesy imunity.
Štúdie hovoria, že choroba je spôsobovaná nielen endogénnymi faktormi, vlastnými jednotlivcovi (ako genetika), ale rovnako aj exogénnymi faktormi, ktoré závisia od prostredia, v ktorom osoba žije. Práve preto sa hovorí, že SM má multifaktoriálny pôvod.
@peter952 aaaaaaaach jaj," farmamafia,media" , ty si chudatko uz taky popleteny z toho vsetkeho, ja neviem,pri tebe ani nema vyznam pokracovat. Evidentne mas nacitane vsetky konspiracne teorie,stratil si sa v zaplave internetoveho odpadu. Trpis stihomamom-ze vsetko a vsetci sa spikli proti tebe.
Ale s tou pokutou si to vystihol, zaplatis 300 a si z obliga a aj svedomie mas ciste-hoci nakazit bezbrannych - a toto je presne CHARAKTER dospeleho cloveka co ma vlastne deti, ktory parazituje na tom,ze dane choroby sme tu roky nemali v epidemiach, oci do piesku,nevidim,nepocujem,nevnimam svet okolo seba.

@katkaajurko jasne, chapem, ja som potom pozerala este tu vakcinu,mi to nedalo, lebo sa mi zdalo,ze tam bol este nejaky vek a je tam od 9. mesiacov, pozri bod 4.1 a hod rec pripadne s pediatrom
https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/priori...