icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
lalinko2010
10. apr 2017

@peter952 ja ti píšem len to čo je na nete! nič iné, ja nie som lekár, ani vedec.

a ak si vedec prečo si tu? prečo ako vedec nebádaš, neriešiš?

lauritka
10. apr 2017

Světové prodeje vakcín tvoří 2% prodeje všech léčiv.

katkaajurko
10. apr 2017

@peter952 a nemoholo to byt abnormalnym nedostatkom vitaminu D ? vies o tom-ze krajiny ako slovensko maju vyssi vyskyt tejto choroby ako krajiny ako Spanielsko,Taliansko s vyssim vyskytom slnecnych dni v roku a skandinavske krajiny maju naopak este vyssiu pocetnost sklerozy multiplex ako my ? Vies preco? pre vitamin D,ktoreho maju nedostatok ako jeden z faktorov.... 1 z faktorov - ale asi dost podstatny...

lauritka
10. apr 2017

"Medicína je jaksi virtuální. Cílem je uzdravit se, a co k tomu vedlo, je pro spoustu lidí neviditelné. Když jste najednou zdraví, nejde vidět, co vám pomohlo. Oproti tomu když se objevíte v místě B, víte, že jste právě vystoupili z auta poté, co jste vyjeli z místa A. Možná je tedy medicína přirozeným cílem šarlatánů a jim podobných právě proto. Můžou tvrdit, že vás vyléčilo cokoliv. A dokažte jim, že to tak není."

katkaajurko
10. apr 2017

@peter952 ano mas vysoku hodnotu svedomia za 300 eur. Aj to pride a bude ta pokuta vyssia,dufam,coskoro.

senta_sofia
10. apr 2017

@katkaajurko ona bohuzial ani nie je tolko a este sa tym chvalia, dokonca ani RUVZ v tom nie su jednotne a davaju len bloky na pokuty, ani priestupky neprejednavaju...
https://www.modrykonik.sk/blog/prevenar/article/vysky-pokut-za-odmietnutie-ockovania-v-r-fqa6rp/

katkaajurko
10. apr 2017

@senta_sofia ono to chce asi vlnu odporu..stale nas je 94% ...treba asi peticiu atd...donutit vladu,pretoze oni neradi robia nepopularne opatrenia - a zvysenie pokuty take je ..strata preferencii. Pocka sa,kym pomrie par novorodencov ☹ a ospypky su len zaciatok - pridu aj dalsie choroby ...

lalinko2010
10. apr 2017

@peter952 začni sa vyjadrovať služne, dobre. nezmysly a kraviny tak taký slovník používaj doma alebo medzi seberovnými vedcami.....

a stránky - youtube si môžeš vieš čo......

katkaajurko
10. apr 2017

@lalinko2010 neexistuje,ze je vedec, pretoze konspiracne teorie pouzivaju polopatisticky,vnucujuci jazyk - co je pre inteligentnych ludi na prvy ohlad do oci bijuce a odborne temy sa nikdy takym slovnikom nepisu-takze vedca by to ani nazaujalo a necital by to.

senta_sofia
10. apr 2017

@katkaajurko pokuta nie je riesenie, ak stat trva na plneni tejto povinnosti z dovodu ochrany zdravia, musi zakrocit inak. Bohuzial,zatial to tak vzdy bolo,ze sa hasilo az ked horelo,neocakavam iny priebeh ani teraz.

lalinko2010
10. apr 2017

@katkaajurko šak jasné, preto som dala vedca do úvodzoviek.
a ak by bol vedec, tak nesedí na koníkovskom fóre ale je v laboratóriu a nie tu aby písal bludy, na to vedec nemá čas a ak je taký vedec, nech dá svoje vlastné výskumné vedecké poznatky.
ja rešpektujem každý názor, ale podaný normálne, nie vnucovanie a na silu že bude to tak ako ja poviem.
a mená tých ľudí čo dáva články..... to sú kto? ale to on vie že kto sú..

katkaajurko
10. apr 2017

@senta_sofia ano ja viem, pokuta je nafigu...motivacia by bola mozno lepsia , ale faktom zostava,ze hasi sa az ked je neskoro,ako vzdy. Aj teraz - ved tieto boje boli uz ked som mala prveho syna v plnom prude ,preslo 5 rokov a je to rovnake-s rozdielom,ze osypky su uz v cechach. Musi prejst dalsich 5, zaockovanost klesne este viac, pridu epidemie - roznesu to ti-co teraz neockuju a odnesu si to deti - co budu najmensie o tych 5 rokov - a preco ? lebo ludstvo je nepoucitelne a niektori jedinci si myslia,ze citanim par dni na nete vedia viac ako odbornici ,ktory v problematike pracuju desatrocia.

senta_sofia
10. apr 2017

@katkaajurko ja som skor narazala na trestnopravny postih ako formu sankcie, priestor na to je, vlnu odporu by to zdvihlo sice z opacnej strany,ale veci by sa mozno pohli 🙂

evittam
10. apr 2017

@katkaajurko A preco by to mali rozniest len ti co neockuju? Akoze ti co su ockovani osypky dostat nemozu? Co ak tvoje ockovane dieta nakazi ine ockovane ci neockovane?

senta_sofia
10. apr 2017

@evittam ockovany,pokial je seropozitivny, nie je vnimavym jedincom pre ochorenie, logicky ho teda nemoze ani prenasat, ako sorry, uz zavadzas.
Odporucim aj teba na moj priklad s rubeolou, deti mas,tehotna si bola,dohladaj v karte u gynekologa,ak si bola proti nej ockovana vysetrenie protilatok... preco ju od teba nedostali tvoje neockovane deti alebo dieta?

evittam
10. apr 2017

@senta_sofia Dakujem za odporucanie. A nepytala som sa teba. Ja nezavadzam. Len nepoznam vakcinu,ktora mi zaruci,ze chorobu nedostanem -bohuzial. Deti ockovane proti mumpsu,osypkam,....tieto choroby dostali a nielen deti.

senta_sofia
10. apr 2017

@evittam je to diskusia,mozem reagovat rovnako ako ty a je slusne odpovedat na polozenu otazku... a opatovne zdoraznujem, nepletme si zaockovanost so seropozitivitou,ktoru nikto neskuma

evittam
10. apr 2017

@senta_sofia V poriadku. Tak dakujem za odpoved. A ja nic nepletiem a velmi dobre ti rozumiem.😉

veronikax
10. apr 2017

94% zaokovanost nie je realita 🙂 Je to ovela menej 🙂
Preco sa nasi rodicia a stari rodicia neboja "Epidemie osypok" ?

senta_sofia
10. apr 2017

@evittam keby si mi rozumela,tak by si mi na tu otazku odpovedala 😉 sle ja ti rozumiem tiez,tak nemusis 😀

senta_sofia
10. apr 2017

@veronikax slnko moje zlate, 1000x opakovana loz sa stava pravdou,ze? Bez akehokolvek rypania,uz ked si nacala tuto temu, ozrejmi prosim nam, menej matematicko nadanym, ako sa pocita zaockovanost.

evittam
10. apr 2017

@senta_sofia Ako inak.😀

veronikax
10. apr 2017

@senta_sofia som rada ze som pre vas ako slniecko 🙂
Len zaujimave ze na tu cast o strachu nasich rodicov a starych rodicov uz nereagujete 🙂
Ok dajme tomu ze ockovanie podstupilo "94"% deti .... To neznamena ze protilatky maju vsetky deti ;) nehovoriac o dospelych 🙂
Jasne mam to rozlisovat pardon. Zaockovanost a protilatky 🙂

evittam
10. apr 2017

@veronikax My jej nerozumieme. 😉 😀

senta_sofia
10. apr 2017

@evittam ved teda odpovedz na tu rubeolu, mna skutocne zaujima tvoje vysvetlenie,kedze sa prezentujes,ze nie si ani za ani proti,tak snad nejaky nazor mas 😉

evittam
10. apr 2017

@senta_sofia Preco by ju mali odo mna dostat? Nebola som v kontakte s infekcnym clovekom,dietatom a ani moje deti. A v detstve som ruzienku mala.

senta_sofia
10. apr 2017

@veronikax nie,vazne,tvrdis,ze je nizsia, tak sa pytam ako sa pocita zaockovanost, lebo s clankom "ukludnite vasne" uz tu boli asi piati a sam najvyssi a od nikoho sme sa odpovede nedockali. Mne pride uplne normalne,ak nieco pouzijem ako argument,ze ho viem aj zdovodnit, nie ze ho pouzijem len z toho titulu, ze som si to niekde precitala

veronikax
10. apr 2017

@evittam to nema vyznam 🙂

senta_sofia
10. apr 2017

@evittam ty si napisala, ze preco by ockovane dieta nemohlo preniest chorobu, tak som rubeolu pouzila ako priklad, kedze sa zistuju protilatky v tehotenstve, ockovana si vsak nebola.

@veronikax naozaj neviem, co sa snazis tymto posmeskovanim dokazat, postla si sem nejaku vetu, zrejme je to tvoj nazor, co ti pride na tom divne, ked sa ta niekto v ramci diskusie opyta, ako to myslis alebo aby si to vysvetlila? Namiesto toho sa tu vyskieras s druhym diskutujucim podobneho nazoroveho presvedcenia, ze to nema vyznam.

veronikax
10. apr 2017

@senta_sofia ja som odpovedala....

veronikax
@senta_sofia som rada ze som pre vas ako slniecko 🙂
Len zaujimave ze na tu cast o strachu nasich rodicov a starych rodicov uz nereagujete 🙂
Ok dajme tomu ze ockovanie podstupilo "94"% deti .... To neznamena ze protilatky maju vsetky deti ;) nehovoriac o dospelych 🙂
Jasne mam to rozlisovat pardon. Zaockovanost a protilatky 🙂

Napisala som...ze dajme tomu ze je zaockovanost 94% . To neznamena ze vdaka tomu sa k nam choroby nedostanu,kedze je ovela viac ludi bez protilatok. Kedze ockovanie nezarucuje 100% odolnost voci chorobe a uz vobec nie ak to " vyprchalo" z tela.