(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@peter952 a nemoholo to byt abnormalnym nedostatkom vitaminu D ? vies o tom-ze krajiny ako slovensko maju vyssi vyskyt tejto choroby ako krajiny ako Spanielsko,Taliansko s vyssim vyskytom slnecnych dni v roku a skandinavske krajiny maju naopak este vyssiu pocetnost sklerozy multiplex ako my ? Vies preco? pre vitamin D,ktoreho maju nedostatok ako jeden z faktorov.... 1 z faktorov - ale asi dost podstatny...
"Medicína je jaksi virtuální. Cílem je uzdravit se, a co k tomu vedlo, je pro spoustu lidí neviditelné. Když jste najednou zdraví, nejde vidět, co vám pomohlo. Oproti tomu když se objevíte v místě B, víte, že jste právě vystoupili z auta poté, co jste vyjeli z místa A. Možná je tedy medicína přirozeným cílem šarlatánů a jim podobných právě proto. Můžou tvrdit, že vás vyléčilo cokoliv. A dokažte jim, že to tak není."
@peter952 ano mas vysoku hodnotu svedomia za 300 eur. Aj to pride a bude ta pokuta vyssia,dufam,coskoro.
@katkaajurko ona bohuzial ani nie je tolko a este sa tym chvalia, dokonca ani RUVZ v tom nie su jednotne a davaju len bloky na pokuty, ani priestupky neprejednavaju...
https://www.modrykonik.sk/blog/prevenar/article/vysky-pokut-za-odmietnutie-ockovania-v-r-fqa6rp/
@senta_sofia ono to chce asi vlnu odporu..stale nas je 94% ...treba asi peticiu atd...donutit vladu,pretoze oni neradi robia nepopularne opatrenia - a zvysenie pokuty take je ..strata preferencii. Pocka sa,kym pomrie par novorodencov ☹ a ospypky su len zaciatok - pridu aj dalsie choroby ...
@peter952 začni sa vyjadrovať služne, dobre. nezmysly a kraviny tak taký slovník používaj doma alebo medzi seberovnými vedcami.....
a stránky - youtube si môžeš vieš čo......
@lalinko2010 neexistuje,ze je vedec, pretoze konspiracne teorie pouzivaju polopatisticky,vnucujuci jazyk - co je pre inteligentnych ludi na prvy ohlad do oci bijuce a odborne temy sa nikdy takym slovnikom nepisu-takze vedca by to ani nazaujalo a necital by to.
@katkaajurko pokuta nie je riesenie, ak stat trva na plneni tejto povinnosti z dovodu ochrany zdravia, musi zakrocit inak. Bohuzial,zatial to tak vzdy bolo,ze sa hasilo az ked horelo,neocakavam iny priebeh ani teraz.
@katkaajurko šak jasné, preto som dala vedca do úvodzoviek.
a ak by bol vedec, tak nesedí na koníkovskom fóre ale je v laboratóriu a nie tu aby písal bludy, na to vedec nemá čas a ak je taký vedec, nech dá svoje vlastné výskumné vedecké poznatky.
ja rešpektujem každý názor, ale podaný normálne, nie vnucovanie a na silu že bude to tak ako ja poviem.
a mená tých ľudí čo dáva články..... to sú kto? ale to on vie že kto sú..
@senta_sofia ano ja viem, pokuta je nafigu...motivacia by bola mozno lepsia , ale faktom zostava,ze hasi sa az ked je neskoro,ako vzdy. Aj teraz - ved tieto boje boli uz ked som mala prveho syna v plnom prude ,preslo 5 rokov a je to rovnake-s rozdielom,ze osypky su uz v cechach. Musi prejst dalsich 5, zaockovanost klesne este viac, pridu epidemie - roznesu to ti-co teraz neockuju a odnesu si to deti - co budu najmensie o tych 5 rokov - a preco ? lebo ludstvo je nepoucitelne a niektori jedinci si myslia,ze citanim par dni na nete vedia viac ako odbornici ,ktory v problematike pracuju desatrocia.
@katkaajurko ja som skor narazala na trestnopravny postih ako formu sankcie, priestor na to je, vlnu odporu by to zdvihlo sice z opacnej strany,ale veci by sa mozno pohli 🙂
@katkaajurko A preco by to mali rozniest len ti co neockuju? Akoze ti co su ockovani osypky dostat nemozu? Co ak tvoje ockovane dieta nakazi ine ockovane ci neockovane?
@evittam ockovany,pokial je seropozitivny, nie je vnimavym jedincom pre ochorenie, logicky ho teda nemoze ani prenasat, ako sorry, uz zavadzas.
Odporucim aj teba na moj priklad s rubeolou, deti mas,tehotna si bola,dohladaj v karte u gynekologa,ak si bola proti nej ockovana vysetrenie protilatok... preco ju od teba nedostali tvoje neockovane deti alebo dieta?
@senta_sofia Dakujem za odporucanie. A nepytala som sa teba. Ja nezavadzam. Len nepoznam vakcinu,ktora mi zaruci,ze chorobu nedostanem -bohuzial. Deti ockovane proti mumpsu,osypkam,....tieto choroby dostali a nielen deti.
@evittam je to diskusia,mozem reagovat rovnako ako ty a je slusne odpovedat na polozenu otazku... a opatovne zdoraznujem, nepletme si zaockovanost so seropozitivitou,ktoru nikto neskuma
@senta_sofia V poriadku. Tak dakujem za odpoved. A ja nic nepletiem a velmi dobre ti rozumiem.😉
94% zaokovanost nie je realita 🙂 Je to ovela menej 🙂
Preco sa nasi rodicia a stari rodicia neboja "Epidemie osypok" ?
@evittam keby si mi rozumela,tak by si mi na tu otazku odpovedala 😉 sle ja ti rozumiem tiez,tak nemusis 😀
@veronikax slnko moje zlate, 1000x opakovana loz sa stava pravdou,ze? Bez akehokolvek rypania,uz ked si nacala tuto temu, ozrejmi prosim nam, menej matematicko nadanym, ako sa pocita zaockovanost.
@senta_sofia som rada ze som pre vas ako slniecko 🙂
Len zaujimave ze na tu cast o strachu nasich rodicov a starych rodicov uz nereagujete 🙂
Ok dajme tomu ze ockovanie podstupilo "94"% deti .... To neznamena ze protilatky maju vsetky deti ;) nehovoriac o dospelych 🙂
Jasne mam to rozlisovat pardon. Zaockovanost a protilatky 🙂
@evittam ved teda odpovedz na tu rubeolu, mna skutocne zaujima tvoje vysvetlenie,kedze sa prezentujes,ze nie si ani za ani proti,tak snad nejaky nazor mas 😉
@senta_sofia Preco by ju mali odo mna dostat? Nebola som v kontakte s infekcnym clovekom,dietatom a ani moje deti. A v detstve som ruzienku mala.
@veronikax nie,vazne,tvrdis,ze je nizsia, tak sa pytam ako sa pocita zaockovanost, lebo s clankom "ukludnite vasne" uz tu boli asi piati a sam najvyssi a od nikoho sme sa odpovede nedockali. Mne pride uplne normalne,ak nieco pouzijem ako argument,ze ho viem aj zdovodnit, nie ze ho pouzijem len z toho titulu, ze som si to niekde precitala
@evittam ty si napisala, ze preco by ockovane dieta nemohlo preniest chorobu, tak som rubeolu pouzila ako priklad, kedze sa zistuju protilatky v tehotenstve, ockovana si vsak nebola.
@veronikax naozaj neviem, co sa snazis tymto posmeskovanim dokazat, postla si sem nejaku vetu, zrejme je to tvoj nazor, co ti pride na tom divne, ked sa ta niekto v ramci diskusie opyta, ako to myslis alebo aby si to vysvetlila? Namiesto toho sa tu vyskieras s druhym diskutujucim podobneho nazoroveho presvedcenia, ze to nema vyznam.
@senta_sofia ja som odpovedala....
veronikax
@senta_sofia som rada ze som pre vas ako slniecko 🙂
Len zaujimave ze na tu cast o strachu nasich rodicov a starych rodicov uz nereagujete 🙂
Ok dajme tomu ze ockovanie podstupilo "94"% deti .... To neznamena ze protilatky maju vsetky deti ;) nehovoriac o dospelych 🙂
Jasne mam to rozlisovat pardon. Zaockovanost a protilatky 🙂
Napisala som...ze dajme tomu ze je zaockovanost 94% . To neznamena ze vdaka tomu sa k nam choroby nedostanu,kedze je ovela viac ludi bez protilatok. Kedze ockovanie nezarucuje 100% odolnost voci chorobe a uz vobec nie ak to " vyprchalo" z tela.

@peter952 ja ti píšem len to čo je na nete! nič iné, ja nie som lekár, ani vedec.
a ak si vedec prečo si tu? prečo ako vedec nebádaš, neriešiš?