icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
pectore
11. jún 2013

Klesanie chorobnosti začalo pred zavedením vakcín – a to vďaka zvýšenej hygiene, lepšej životnej úrovni či strave. Je tomu skutocne tak?

- Zlepšenie hygieny , starostlivosti či výživa malo nepochybne vplyv na ústup chorobnosti. Takisto vzrástol rozvoj antibiotík a liečebných metód ktoré spôsobili, že ochoreniam nepodľahlo toľko ľudí. Vďaka týmto vymoženostiam začalo číslo populácie rásť hoc sa paradoxne znížila pôrodnosť.... S toho logicky vyplýva : prežije viac ľudí..... v pomere sa menej ľudí narodí to znamená že ľudia choroby prežívajú v ďaleko väčšej miere a chorobnosť klesá...keďže je menej narodených deti a riziková skupina je menšia je lepsie zdravotnicke podmienky.
Pri tomto fakte si treba uvedomiť ,že napríklad výskyt chrípky neklesol hoc sa zvýšila hygiena a zlepšila sa životná úroveň....(neočkuje sa plošne...pretože sú to sezónne ochorenia a menia sa kazdorocne serotypy...... na každé obdobie treba vakcínu s iným typom chrípky...podľa výskytu a rozšírenia....) lenže spôsob nákazy je približne rovnaký ako u iných vysoko nákazlivých chorôb. A ak niekto chce porovnavat mor alebo týfus s osýpkami či obrnou... nech si najprv nieco o týchto chorobach zisti...napriklad sposob prenosu, infekcnost.... pretoze je tiez nemiestne porovnavat vysoko nakazlivu rubeolu a toxoplazmozu ...hoc su obe nebezpecne v tehotenstve a pri jednej sa staci nadychnut a pri druhej si clovek musi oblizovat ruky!!!!! .....Je pravda ze niektore choroby vymyzli pretoze sa zlepsila hygiena a zivotna uroven... na ine rovnaky meter neplati ..vid nakazlivú chrípku.... Tieto choroby proti ktorym sa ockuje boli vybrane z nejakeho dovodu... a to predovsetkym koli castym komplikaciam (u neockovanych), vysokej infekcnosti atd...

Uvedieme si aj pár príkladov :

Veľká Británia a Japonsko znížili používanie vakcíny proti čiernemu kašľu. Výsledok na seba nenechal dlho čakať.

Veľká Británia pokles nastal v 1974 ... V roku 1978 nasledovala epidémia pri ktorej bolo nakazených viac ako 100 000 obyvateľov s toho 36 umrelo.

Japonsko : pokles v zhruba v rovnakom čase ako to bolo u Británie. Zo 70% preočkovanosti (339 prípadov bez úmrtia) na 20%-40% preočkovanosť na 13 000 prípadov a 41 úmrtí v 1979.

jerryjanka
11. jún 2013

k čiernemu kašlu a očkovaniu - očkovanie chráni asi 5 rokov /ak vôbec/ preto sa uvažuje že sa budu očkovať povinne aj dospelí ľudia - a že sa skráti interval očkovania z 15 rokov na 10 alebo 5. super biznis nie?

jerryjanka
11. jún 2013

jej na začiatku jedna teta písala ako by sa malo zakázať vstupovať ludom čo moderujú blogy o vakcinácii lebo tu prišla hajanka a ajhla - kolko sem prišlo z druhej strany a teraz ani slovo o zákaze 😉

Admin: Odbocenie od temy + mierne provokacny ton

pectore
11. jún 2013

@greenline tak ten tvoj argument na cierny kasel: očkovanie nemôže a ani nechráni pred prenosom čierneho kašľa, imunita je veľmi krátkodobá a že v krajinách, kde sa proti čiernemu kašľu očkuje veľa veľa rokov, sa čierny kašeľ momentálne vracia a je ho VIAC v populácii detí do jedného roka, ako tomu bolo PRED zavedením očkovania.... ked uz to tak sledujes... tiez sa ta spytam na pre mna osobne dolezitu vec a to je umrtnost na cierny kasel... aka bola pred ockovanim a aka je po ockovani?... pretoze ak v tomto smere ockovanie prinieslo ochranu pre tych najmensich je to pre mna plus..aj ked je imunita pomerne kratka a pred nakazenim ockovanie nechrani... cierny kasel je specificky tym ...ze aj ked ho clovek prekona imunita nezvykne byt tak pevna aby ho ochranila pred opetovnym nakazenim...a clovek co ho prekonal sa castokrat nakazi znova....Ale ak ockovanie prinieslo to ze vdaka nemu sa na cierny kasel neumiera...tak ozaj si myslis ze bez ockovania sa situacia zlepsi????? ked sa vrati umrtnost?

ali_inzercia
11. jún 2013

Ahojte, ja by som sa rada spýtala, tie mamičky, ktoré dávajú svoje dieťa očkovať, preštudovali ste si nejaké fakty ohľadne očkovania a robíte tak aj po ich zohľadnení alebo je to o tom, že aj my sme boli očkovaní, tak v tom proste pokračujete? Naštudovala som si veľa materiálov ohľadne tejto problematiky a mám z toho všetkého strašne zmiešané pocity. A vôbec nie som rozhodnutá, či je lepšie očkovať alebo neočkovať. Preto by som rada vedela, čo Vás presvedčilo, že očkovanie je dobrá vec. Ono keď sa má človek rozhodnúť za seba, tak je to oveľa jednoduchšie, ale keď rozhoduje za malé bezbranné stvorenie, tak je to strašná dilema a zodpovednosť :( Dosť sa toho bojím... Vopred ďakujem za každý názor! 🙂

adsumus
11. jún 2013

@greenline Možno sa ti zdá, že ti neodpovedám úmyselne, ale ja fakt nemám toľko času. Prečítaj si prosím tuto studiu o čiernom kašli, ktorá poukazuje na zaujímavé súvislosti. Napr. že neočkované deti maju oveľa vyššiu šancu ochorieť ako očkované, ale ak sa očkované nachádza v prostrdí, kde je veľa nezaočkovaných aj jeho šance ochorieť stúpaju.
http://www.medpagetoday.com/Pediatrics/Vaccines...

Tých informácií je veľa nových a tvoje argumentácia bola založená na nespravných predpokladoch. Okrem toho existujú študie, ktoré dokazuju, že pri očkovaní su periody bez epidémií dlhšia ako s očkovaním. je toho veľmi veľa, čo treba brať do uvahy a nemyslím, že by to malo byť predmetom tejto diskusie.

tanapeta
11. jún 2013

@adsumus nemáš čas, ale furt si všade strčená ohľadne vakcín v každej téme. Aspoň neklam..odkazy svietia načerveno spolu s pectore, všakže. Náhodne ste prišli obe naraz

adsumus
11. jún 2013

@tanapeta Nejaká nová konšpiračka? Treba brať aj také veci do uvahy ako sú náhody.

barcelona94901
11. jún 2013

@adsumus miešať sem Ameriku mi príde pritiahnuté za vlasy ,v podstate napíšeš výcuc v jednej vete z tisícok viet ,ktoré obsahuju doležitejšie informácie a fakty,ktoré nikde nespomínaš ,takže to vyznieva ako taký podvod na baby

tanapeta
11. jún 2013

@barcelona94901 to vieš, potrebujú presvedčiť čo najviac ľudí o svojej pravde. Treba predať vakcíny nič viac nič menej. Čo tam po deťoch

jerryjanka
11. jún 2013

@ali_inzercia no ja som očkovala - na začiatku všetko povinne a zvažovala aj nepovinné - pre dceru rotavirus pre seba hpv, kontrolka mi začala blikať ked sme šli očkovať tbc a primar mi povedal vo vyťahu že nech si to premyslím lebo to je hrozné svinstvo - vtedy to bolo ešte povinné - že on by deti nikdy nedal očkovať.
to bol prvý taký výkričník, potom som si čosi študovala a stretla sa s ludmi čo majú poškodenie vdaka vakcínam,
nakoéniec sme mali aj my po vakcíne neurologické nežiaduce učinky a vidiš až to ma donutilo prestať.
Viem že si sa pýtala skôr mamičiek čo ich presvedčilo očkovať ale ja som fakt očkovala - a verila tomu tak som len chcela napisť niečo z druhej strany ako som prišla na opačný názor. Každopádne akokolvek sa rozhodneš želám ti aby to dopadlo dobre - nech nikdy nemusíš ľutovať svoje rozhodnutie - či už očkovať alebo aj neočkovať - všetko má totiž svoje riziká. Treba len zistiť čo je pre koho väčšie riziko.

irenkask
11. jún 2013

@barcelona94901 Aj to je podvod lebo ony si tu podporujú nenápadne výrobky farmaceutických firiem bez toho že by za to zaplatili. Na to dostali školenie ako to majú robiť .
Pretože keď čosi uverejníš niekde inde na predaj okamžite si admisistráciou stopnutá alebo názov firmy nebodaj tak je to už reklama.
Oni to robia za podpory adminov a pre neskúsených nenápadne.

greenline
11. jún 2013

ak môžem prispieť do diskusie, nakoľko som na MK dosť dlho (od r. 2009) ale do očkovacích neočkovacích tém som nikdy predtým nenahliadla, nakoľko nemám rada emocionálne vypäté diskusie. z toho čo som tu našla, som bola zhrozená. dovolila som si vyjadriť sa k niektorým faktickým veciam, nevyjadrila som svoj názor - či som za alebo proti očkovaniu a viete čo sa stalo? ľudia ktorí očkujú, videli v mojich príspevkoch protiočkovaciu aktivitu, ľudia ktorí neočkujú, ma označili za poskoka farmafiriem. a pritom som v jedinom príspevku nepovedala - očkujem, neočkujem. dovolila som si opraviť jednu neočkujúcu mamičku v tom, z akého poranenia môže dieťa dostať tetanus a reagovala som tiež na príbeh adsumus o čiernom kašli (ktorý dala teraz aj sem).
1. myslím si, že je veľmi naivné neočkovať a zároveň si nezistiť ako sa prenášajú infekčné ochorenia proti ktorým sa očkuje (ale aj proti tým ktorým sa neočkuje), kto je v ohrození (malé deti? dospievajúci? starí ľudia? deti s oslabenou imunitou?) a ako (a či vôbec) je možné nejako chorobu liečiť alebo jej priebeh zmierňovať.

2. je rovnako naivné očkovať a nezistiť si nič o ochoreniach proti ktorým sa očkuje (rozpísala som to už vyššie) v domnení, že moje dieťa je chránené. klasickým prípadom je čierny kašeľ.

3. doťahovanie sa, zastrašovanie a nadávanie si nikam nevedie. ja nemám zodpovednosť za cudzie deti, tak nebudem ich rodičom rozprávať či majú alebo nemajú očkovať. o moje deti sa v prípade poškodenia či už infekčným ochorením alebo vakcínou, budem starať iba a iba ja, preto by som mala mať právo zhodnotiť riziko a benefity jednotlivých rozhodnutí ja a môj muž.

4. vzhľadom k tomu, že naše deti a celú populáciu v čoraz väčšej miere ohrozujú civilizačné ochorenia, autoimúnne choroby, ktorých prejavy nie sú o nič menej nebezpečné a nepríjemné ako závažné nežiaduce reakcie na infekčné ochorenia, sa mi vidí absurdné donekonečna sa hádať výlučne o infekčných ochoreniach a zatvárať oči pred percentami detí trpiacich astmou, juvilejnou artritídou, cukrovkou, ekzémom, potravinovými alergiami atď atď. sú to momentálne omnoho vyššie čísla ako čísla detí poškodených infekčnými ochoreniami v období 50 -60 rokov, kedy sa proti týmto ochoreniam začalo očkovať. napríklad dedko môjho muža, narodený v dvadsiatich rokoch minulého storočia, pochádzal z 9 súrodencov a ani jeden jeho súrodenec nezomrel alebo neutrpel doživotné následky prekonaním detských infekčných chorôb. zato dnes, tu máme 10% detí s astmou (s ktorou sa budú pasovať do konca života a možno im ten život skráti), 15% detí s atopickým exémom, ktorý neraz postihuje celé ich malé telíčko a spôsobuje im ukrutné utrpenie, malé ale vzrastajúce percento detí s juvilejnou artritídou (zápalová choroba kĺbov ktorá ich pripúta na posteľ či na vozíček a začína sa prejavovať už u dvojročných detí), vzrastajúci výskyt cukrovky 1 typu, pričom táto progńoza výrazne znižuje vyhliadky dožiť sa vysokého veku alebo dožiť sa ho celkovo v zdraví atď atď.. ale my tu dokola riešime infekčné ochorenia, ktoré boli buď takmer vymyznuté alebo predstavovali minoritný problém - t.j ich následkami trpelo minimum ľudí v porovnaní s tým, koľko ľudí bude doživotne trpieť vyššie spomínanými autoimúnnymi ochoreniami. takže nechcem sa nikoho dotknúť, nikoho uraziť, nič zľahčovať, len úprimne nerozumiem tomu, že toto tu diskutujúcich netrápi viac.

vanessm
11. jún 2013

@adsumus Poznám 2 deti z rodiny, ktoré aj napriek očkovaniu mali čierny kašel, nebolo to med lízať, jeden sa z toho dostal skôr a druhý mal dlhší priebeh, ale čo je hlavné dostali ho a pritom boli zaočkovaní. Všetci by sme radi chránili naše deti, ale nie za cenu v NÚ a už vôbec nie, keď vidím na svojom okolí, že ich vakcinácia aj tak neochránila.

pectore
11. jún 2013

este doplnim jednu vec... ludia zastavajuci neockovanie casto v suvislosti s tvrdenim : Klesanie chorobnosti začalo pred zavedením vakcín – a to vďaka zvýšenej hygiene, lepšej životnej úrovni či strave...ponukaju castokrat grafi umrtnosti... ktore ukazuju ako chorobnost klesala.... uz pred zavadenim ockovania....JE TO ALE BEZPREDMETNA A ZAVADZAJUCA INFORMACIA!!! ...a to preto ze: ako som pisala 09:42 ... umrtnost klesala koli viacerým faktorom....ako je nizsia porodnost, zlepsenie zdravotnej starostlivosti, vyvoj ATB, zlepsienie stravy,hygieny....V tomto prípade by boli na mieste grafy ktore by ukazovali vyskyt jednotlivých infekcnych ochoreni....pred ockovanim a po ockovani s konkretnou umrtnostou ......nie grafy umrtnosti dojciat ci take podobne veci....!!! jeden taky ponukam .

Clanok z casopisu JAMA uznávaný v lekarskych kruhoch. Uvadza statisticke udaje vyskytu a umrtnosti na ochorenia z doby pred ockovanim a po zavedeni rutinneho cokovania v USA. Celkovy efekt ockovania je 92% pokles vyskytu ochoreni proti ktorym ockujeme a 99% pokles umrtnosti na nasledovne ochorenia:

Zaskrt - vyskyt/umrtnost pred ockovanim: 21053/1822 Po ockovani 0/0

Osypky vyskyt/umrtnost pred ockovanim 530217/440 Po ockovani 55/0

Priusnice vyskyt/umrtnost pred ockovanim 162334/39 Po ockovani 6584/0

Cierny kasel vyskyt/umrtnost pred ockovanim 200752/ 4034 Po ockovani 15632/27

Obrna vyskyt/umrtnost pred ockovanim 19792/1955 Po ockovani 0/0

Pralyticka forma vyskyt/umrtnost pred ockovanim 16316/1879 Po ockovani 0/0

Ruzienka vyskyt/umrtnost pred ockovanim 47745/17 Po ockovani 11/0

Prave kiahne vyskyt/umrtnost pred ockovanim 29005/337 Po ockovani 0/0

Tetanus vyskyt/umrtnost pred ockovanim 580/472 Po ockovani 41/4

ZDROJ : http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articl...

fuska
11. jún 2013

Stale opakujuce sa nicky, stale rovnake "argumenty". Vy nemate svoj zivot? To sa tu musite stale sekat? Ved si urobte po svojom a kaslite na to, co robia druhi.

greenline
11. jún 2013

@adsumus ale čiernym kašľom sú najviac ohrozené detičky do 4 mesiacov (tam je najvyššia miera úmrtnosti) a tie sú nechránené očkovaním. čiže otázka nestojí tak, či viac alebo menej detí očkovaných proti čiernemu kašľu dostane čierny kašeľ, ale či vakcína zabraňuje prenosu. v prípade čk je odpoveď nie nezabraňuje. zároveň však zničila po x rokoch používania systém, ktorý ako ochranu pre najzraniteľnejších vymyslela príroda - a síce ochrana cez protilátky v mlieku matky. toto vakcína nedokáže, to dokáže iba prekonanie ochorenia prirodzenou cestou. ak by si mala záujem, môžem vysvetliť prečo je tomu tak ale iba v prípade, že si nájdeš čas sa tým zaoberať, inak sa mi to vidí zbytočné.

tanapeta
11. jún 2013

@pectore bla bla bla
Prosím ťa, keď sa do toho vyznáš takto vysvetli mi, prečo majú vakcíny v príbalových letákoch ako nežiadúci účinok väčšinou napísanú danú chorobu proti ktorej sa vlastne očkuje? Žeby vakcína až tak nechránila, tak sa poistili?
Prečo keď nezaočkujem a zaplatím pokutu, prečo moje dieťa už nebude zaujímavé pre štát? Prečo nikomu zrazu nebude vadiť, že je nezaočkované?
Prečo sa nenahlasujú všetky nežiadúce účinky? Tu môžeš písať blábolky zo štúdii zo sveta,,daj niečo od nás z SK. Štatistiku nežiadúcich účinkov napadni, keď si už taká skúsená. Prečo sa do toho nebiješ, že tie štatistiky sú reálne alebo nie sú reálne? Bavme sa o Slovensku.
Prečo sa nenahlasujú všetky nežiadúce účinky, či teplota zvýšená a pod. Reálna štatistika sa prečo nespraví?
Zmen niečo keď si taká chytrá a nemôžeš spávať kvôli ľudom čo neočkujú, to necháš tak, že ľudia zaplatia pokuty a nemusia očkovať a nik im nič nepôže lebo im zalepili ústa prachmi? Toto ti nevadí????
Tie tvoje štúdie z USA posťahované bohvie odkiaľ s akou pravdou už sú otrepané

barcelona94901
11. jún 2013

@pectore A prečo nie su tabuľky ,grafy po očkovaní..napríklad autizmus ,kto a do akej tabuľky to zapíše?nikto,pretože na Slovensku to jednoducho NETREBA
Prečo je to iba "šuškaná" vie,ale nezapíše,lebo neni kam ,je to celé príliš okaté a nespravodlivé,je to podvod na všetkých rodičov čo maju bohužiaľ zlé skusenosti a ich deti na tu "šuškanu" doplatili a neni nikoho ,kto by za nimi stál a kto by mal zodpovednosť a povedal pravdu ,zabránil dalším zničeným životom,rodinám ,...ktoré chceli iba jedno,mať zdravé dieťa

pectore
11. jún 2013

@ali_inzercia mna presvecilo zotrvat v tabore ktorý zastava ockovanie to ze.... ludia co neockuju ponukaju vo velkej miere špekulacie.... clanky su sice plne emocii!! ..ale bez faktov, bez vyjadrenia lekarov...a ak su tam spomenute vyjadrenia lekarov su zahdzovane a znevazovane.... studie ktore ponukaju su plne slovnych pojeni ako: domnievame sa, predpokladame... vyvodzujeme s toho.....co je manipulacia s nazorom...... uz nejaky cas sa v tom hrabeme..a prichadzame na veci ktore s ich teoriami skratka nesedia.... Dalsou vecou je kategoria lekarov ktorý sa za neockovanie stavaju.... ludia ktory presadzuju ortomolecular medicine, homeopatii...germansku novu medicinu....alebo ked to zhrniem rozny doktory presadzujuci naturopatiu.... niektory sice maju vystudovanu klasicku medinu a pracuju ako normalny doktory ALE preferuju pri liecebnych postupoch napriklad homeopatiu ci potravinove doplnky.... niekto za tym hlada financne dovody ze lekari su uplacany pharmafirmami...lenze naturopati su zas uplacany tými co produkuju homeopaticke lieky ci produkuju rozne vyzivone doplnky.... obidve strany na nas zarabaju..... a vedu medzi sebou boj o zakaznika......jeto velmi zlozite... u mna osobne velku nedoveru k neockovaniu prinieslo prave taketo manipulovanie a zavadzanie....osobna komunikacia s druhou stranou..ktora bola plna netolerancie a hlavne to ze ockovaniu berú veskerý vyznam a oznacuju ho za podvod... no ked sa clovek pozrie na jednotlive ochorenia, na ich priebeh u neockovanych.... na ich vysoku infekcnost ci caste komplikacie (predovsetkym u neockovanych)... tak mu nejde len veci vytýkat ale aj veci uznat...

bleelka
11. jún 2013

Dnes o 11.00 v Supermame na Wau tema o ockovani. Tie, ktore nemate Wau, malo by sa to dat pozerat aj Live na stranke http://wau.joj.sk/ ja tiez nemam Wau a skusim to pozerat live, bude to aj v archive ak by ste to nestihli... som zvedava co nove sa tam dozviem... a som zvedava co vy na to....

greenline
11. jún 2013

@pectore ja toto vidím ale na oboch stranách.. v minulom čísle istého časopisu pre mamičky vyšiel prvý diel rozhovoru s MUDr. Krištúfkovou, ktorá v ňom hájila očkovanie klamstvami, zavádzaním a zastrašovaním. na FB bolo možné prečítať si čitateľskú reakciu, ktorá sa vyjadrovala k faktickým chybám, ktoré zazneli v tomto rozhovore, uvádzala presné zdroje a dezinformácií zo strany dr nebolo málo.
tak kde je potom pravda? čo si majú myslieť rodičia ktorí váhajú ale najvyššie autority na SK ohľadne očkovania sa nehanbia verejne používať manipuláciu a klamstvá v domnení, že ich pri tom nikto neprichytí? časy kedy sa jednotlivé tvrdenia nedali overiť sú totiž dávno preč.

pectore
11. jún 2013

@barcelona94901 pretože autizmus po ockovani nebol preukazany ani jedinou studiou... pretoze te studie boli donekonecna vdaka panovi PODVODNIKOVI Wakefieldovi robene znova a znova .....a suvislost za ktorú by bolo zodpovedne vyhradne len a len ockovanie nebola nikdy preukazana.... pretoze studie v ktorych sa o problematike špekuluje tych je vela... lenze spekulacia niesu fakt....takze to nemozu uvies do pribalovych letakov...rovnako ako tam nemozu uviest napriklad cukrovku atd.....

adsumus
11. jún 2013

@greenline Prosím ťa, už si si niekedy overovala, čo uvádzajú antivakcinisti? Citala si si orginály dokumentov, na ktoré sa odvolávajú? Ako p.Eleková sa ohána zdvojnásobením detskej umrtnosti po zavedení očkovania a ked si prečítaš na čo sa odvoláva, tak je to planý polach? Ja si len želám, aby si rovnako kriticky ako pristupuješ k informáciám, ktoré tu dávam, pristupovala aj k tomu, čo uvádzajú antivakcinisti. Tebe pripadá v poriadku, že ľudom odporúčaju, ab yčierny kašeľ liečili vitamínom?

pectore
11. jún 2013

@greenline ja som sa nepitala na casopis o ktoreho kvalite velmi pochybujem...o casopise ktorý dava predovsetkym priestor ludom ktorý neockovanie presadzuju.....mna nezaujma kde ktorý lekar klame či neklame a co si o tom ma kto mysliet....v tomto treba byt obozretny... pretoze u obydvoch stran sa klame az sa prasi..... ...ja som sa vsak pytala na umrtnost pred zavedenim a po zavedeni vakciny na cierny kasel...ked si myslis ze to prinieslo viac komplikacii...kedze je jeho vyskyt vysii.....MNA zaujma tvoj nazor ohladom umrtnosti.... ktora sa po zavedeni ockovania priblizila 0 hoc pred ockovanim sa pohybovala okolo 10% .....pretoze ak ockovanie sposobilo to ze je vysi vyskyt cierneho kasla v populacii... no zaroven sa nam neumiera....tak ozaj je to pre mna stale skor + než - ...a pre teba?

tanapeta
11. jún 2013

@pectore @pectore bla bla bla
Prosím ťa, keď sa do toho vyznáš takto vysvetli mi, prečo majú vakcíny v príbalových letákoch ako nežiadúci účinok väčšinou napísanú danú chorobu proti ktorej sa vlastne očkuje? Žeby vakcína až tak nechránila, tak sa poistili?
Prečo keď nezaočkujem a zaplatím pokutu, prečo moje dieťa už nebude zaujímavé pre štát? Prečo nikomu zrazu nebude vadiť, že je nezaočkované?
Prečo sa nenahlasujú všetky nežiadúce účinky? Tu môžeš písať blábolky zo štúdii zo sveta,,daj niečo od nás z SK. Štatistiku nežiadúcich účinkov napadni, keď si už taká skúsená. Prečo sa do toho nebiješ, že tie štatistiky sú reálne alebo nie sú reálne? Bavme sa o Slovensku.
Prečo sa nenahlasujú všetky nežiadúce účinky, či teplota zvýšená a pod. Reálna štatistika sa prečo nespraví?
Zmen niečo keď si taká chytrá a nemôžeš spávať kvôli ľudom čo neočkujú, to necháš tak, že ľudia zaplatia pokuty a nemusia očkovať a nik im nič nepôže lebo im zalepili ústa prachmi? Toto ti nevadí????
Tie tvoje štúdie z USA posťahované bohvie odkiaľ s akou pravdou už sú otrepané

tanapeta
11. jún 2013

@pectore štúdiou nie. v reálnom živote áno. A si predstav aj na Slovensku
a nebuď smiešna, keď ťa tak zaujíma USA a vieš všetko, tak iste vieš, že autizmus je daný v príbalovom letáku vakcíny ako nežiadúci účinok. Nerozprával ne polopravdy

greenline
11. jún 2013

@adsumus ja som ti tu (v diskusii s tebou) neuviedla jediný zdroj z AV stránok, tak prosím nezavádzaj. ani raz som sa noedovlala na dr Elekovú

irenkask
11. jún 2013

Mne sa najviac hnusí až do kostnej drene špinavé vydieranie členiek koncentrovaného tábora Povinné očkovanie a jeho zmysel.
Že takým rafinovane primitívnym spôsobom robia na mamičky nátlak a špinavo ich vydierajú tým, že ich obviňujú z toho že ak svoje deti nenaočkujú tak sú zodpovedné aj za životy ostatných detí.
A dokonca nútia mamičky ktoré majú deti poškodené očkovaním že aj tak musia očkovať lebo sú zločinci.
Vytvárajú sústavne atmosféru strachu a paniky čo je jedna z metód akými ich školia ich masírovatelia mozgu a zapájajú do toho aj svojich rodinných príslušníkov.
Nútia ich takým spôsobom že ich ustavične strašia tými istými skopírovanými dementizmami a stále dookola v každej téme.
Keby mala byť konštruktívna diskusia o očkovaní musela by byť niekde na neutrálnej pôde a nie na MK kde z reklám o očkovaní zamestanci žijú a robia na týchto stránkach a objektívni nemôžu byť aj keby chceli nakoľko majú medzi sebou aj lekárov.
JE TO HLAVNÝ ZDROJ ICH PRÍJMOV a teda v danej problematike sú či chcú alebo nechcú v konflikte záujmov. 😉 😉 😉 😉 😉

greenline
11. jún 2013

@pectore prosím uveď mi zdroj, v ktorom je uvedená úmrtnosť na čierny kašeľ 10%