icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
25. júl 2017

@peter952 Nemáš pravdu.

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a Všeobecná zdravotná poisťovňa, a. s. , Vám prinášajú v elektronickej forme Očkovací kalendár na rok 2017, v ktorom nájdete základné informácie o povinnom a odporúčanom očkovaní detí a dospelých v Slovenskej republike.
Dosiahnutý vek 30 rokov a viac

Záškrt, Tetanus

Preočkovanie dospelých proti záškrtu a tetanu je povinné v rámci pravidelného povinného očkovania. Prvé preočkovanie dospelých proti tetanu a záškrtu sa odporúča vo veku 30 rokov a ďalej každých 15 rokov. Pri presiahnutí odporučeného intervalu sa preočkovanie proti záškrtu a tetanu vykoná vždy len jednou dávkou, pokiaľ je v zdravotnej dokumentácii pacienta dokumentované základné očkovanie tromi dávkami očkovacej látky proti tetanu. Základné očkovanie dospelých proti tetanu a záškrtu tromi dávkami sa vykoná len v prípade, že nie je dôveryhodná dokumentácia základného očkovania z minulosti.

http://www.uvzsr.sk/kalendar2017/

Očkovanie proti ČK je dobrovoľné a je na trhu trojzložková vakcína, za ktorú sa dopláca.

Ale nebola by som proti, keby sa ČK zahrnul do povinného očka aj v tomto prípade.

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
25. júl 2017

@peter952 Super, hlavne nech je to zadara😀

adsumus
Odpoveď bola odstránená
evittam
29. júl 2017

Čo to má spoločné s očkovaním...🤔

adsumus
29. júl 2017

nebezpečná nakaza sa može prenášať práve neočkovanými ludkami, ktorí veria na net a chemtrails.

evittam
29. júl 2017

Jasné tu už iste osoby vedia,že to dieťa dostalo nejakú chorobu,proti ktorej existuje spoľahlivá vakcína a určite to dieťa nebolo očkované.😂😂😂😂 Presne toto som čakala kedy to tu niekto spomenie.

moonlight1210
29. júl 2017

Citala som to rano a som zvedava, ci z zoho daco bude. Ale Zase zdravotnictvo nie je podla mna povinne informovat o kazdom pripade celu republiku. Takze kludne dialsie info uz bude len pre rodinu a blizke okolie.
Co by bolo fajn.

Navyse ak nahodou je to tak, ze to dieta bolo neockovane a je to ockovatelna choroba, tak len media by odstartovali hon na carodejnice voci tej rodine. A ti teraz potrebuju skor klud. Ako dat robit zo seba medialneho fackovacieho panaka.
Uz teraz si na nich idu ludia zgustnut pre tu letecku prepravu. (Akoby si u nas zadky niektori tam hore nevyvazali pre uplne sukromne sprostosti. Toto malo aspon naozajstny zmysel.)

Som za, ak to nie prudko nakazlive, aby sa o tom dalej nepisalo. Nech maju klud.
A to aj za cenu keby to bola voda na mlyn tunajsim trom CQ antivaxerom.

adsumus
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
29. júl 2017

@adsumus ak by to bolo vazne a museli by brat do nemocnice na pozorovanie kazdeho, s kym prisla do styku, tak ano.

Ale ak je to len o tom chudati (a to je uz v izolacii hned od priletu), tak nie.

Max by to mohlo zaujimat vsetkych v tom turist stredisku, kde ochorelo. Ti su tam ohrozenejsi viac ako my tu teraz.

Ale trochu poucne to je - nevlacit malinke deti na taketo dovolenky. Pockat par rokov, alebo ak sa da, nechat deti doma a ist sami. Deti ten tyzden preziju, citovo ich to netraumatizuje. rodicia si oddychnu a cestovanie nikomu z rodiny neutecie. O par rokov pojdu spolu.
My sme to tiez tak ruesili. Nebudem predsa rocne dieta vliect na cestu do ameriky, alebo po europe. Aj tak by to nakoniec bolo o hladani vhodnej detskej stravy a prebalovacich kutikov.

adsumus
Odpoveď bola odstránená
evittam
29. júl 2017

Ja by som sa obavala skôr inych klonov na tejto stranke.

adsumus
29. júl 2017

napríklad ja by som sa bála sektárkych prisluhovačiek.

katkaajurko
29. júl 2017

@peter952 to je pekna veta, na teba plati uplne na 100% 😀

inac by ma zaujmalo Petko, povedz - kolko dostavaju dnes trollovia 🙂

vroni
29. júl 2017

@moonlight1210, nemam vysoku mienku o Egyptanoch vseobecne a o urovni ich lekarov si tiez nerobim iluzie. Ale ze by nedokazali identifikovat chorobu, proti ktorej sa ockuje, sa mi tiez nechce verit. A do Egypta momentalne dusevne zdravy jedinec cestovat nebude v nijakom veku. Ale vysvetluj to ludom, ktori maju pred ocami metrovymi pismenami napisane LACNE!!!! Esteze prezident ma viac rozumu nez poistovna.

katkaajurko
29. júl 2017

@peter952 tvoj 5 rocny syn 😀 z chuti som sa zasmiala...v 60tke ?? daj este nejake vymysli , ty si ich tu uz nasukal tolko,ze jednu detektivku stavnatu by som z toho napisala....

moonlight1210
29. júl 2017

@vroni tazko povedat. Nevediet diagnostikovat a nebyt vybaveny na diagnostikovanie su dve veci. Zalezi, ktory portal to podal spravnejsie. To my nezistime.
Lekar moze poznat chorobu, ale ak ju nevie overit (a je to choroba co si ziada overenie), nemoze nasadit liecbu. Lebo sa moze pomylit. A potlacit tak pociatocne priznaky, ktore by upozornili na inu chorobu, kedze choroba ma zvycajne nejaky nastup a vyvoj. A obcas sa priznaky spociatku podobaju. Napr chripka a meningitida. Az dalsi vyvoj ukaze, co to naozaj je. Ako vravia lekari: jeden priznak patri viacerym chorobam a rovnaka choroba moze mat viacero odlisnych priznakov u roznych pacientov. Niekedy dokonca nestandardnych. Takze pravda moze byt aj tam. Nemusi to byt nestandardna choroba. Ale vsak uvidime, ak este nieco doplnia. A nemusi to byt nutne ockovatelna choroba. Moze to byt cokolvek.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
evulienkaslx
1. aug 2017

@peter952 tak nech sa paci, antivax moze spravit konecne nieco zmysluplne, dajte sa do toho a urobte taku studiu
👍

moonlight1210
1. aug 2017

@evulienkaslx vykasli sa na to. on toto verklikuje vzdy , ked mu dojdu argumenty.
ak si das tu namahu a precitas si ho (co je inak strata casu), tak ma len niekolko typov argumentov a random ich strieda. a ma len niekolko obrazkov a tiez ich tu obcas random prihadzuje.

a na tento jeho najoblubenejsi z najoblubenejsich: "daj mi studiu, daj mi studiu", mu uz X ludi napisalo, aby ju teda inicioval sam.
myslis, ze to urobi? ale figu.
cokolvek, pri com by musel pohnut prstom, je pod jeho uroven.

najjednoduchsie je ho ignorovat a obcas si z neho robit srandu. na toto je najvhodnejsi. vzdy zareaguje (len musis hodit novy nick, aby mal pocit, ze bude ohurovat kohosi, kto ho este nepozna. vtedy dufa v uspech svojho predvadzania sa.).
ale co nadiskutujes s clovekom, co veri v odpocuvanie pomocou televizora, na chemicke stopy za lietadlom, nasilne ockovanie poprasovanim, neexistenciu AIDS a pod.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
2. aug 2017

@peter952 Keby bolo "k" na klavesnici vedla "g", poviem, ze si sa iba nahodne pomylil. Ake ocividne nie. Len nevies, ako sa to naozaj pise...
A takto je to vo vsetkom s tebou. Neuplne vedomosti cerpane z pochybnych zdrojov prezentovane ako odborna podpora neockujucim. Smutne.

katkaajurko
2. aug 2017

@moonlight1210 beries mi slova z ust... VS google, v skole sa pozor nedavalo, skola zivota a pseudoinformacie pretrieskane hlava nehlava su najviac. " Comu "nerozumiem to ma strasi (odborne clanky a ich jazyk) a to je fuj fuj, musia mi to polopatisticky napisat ako pre decko,pozmenit ,vymysliet-hlavne ze to vyzera -ze akoze fakty zapadaju ako lego-skladacka" .. ach jo...

jedine co je na tom dobre,ze mna to uci byt tolerantna voci takejto pestrofarebnosti ludskeho rozumu - lebo inak by som mala pocit,ze 80% ludi okolo mna su poloblazni a take ovecky informacneho sumu a hoaxov.

peter952
Odpoveď bola odstránená
tin007
3. aug 2017

Priebezne unikajuci virus chripky do kanalizacie nie je jediny, mozno si pamatate na vypustenie virusu obrny do rieky v Belgicku par rokov dozadu: http://outbreaknewstoday.com/belgium-live-polio...

alexandramaria
Odpoveď bola odstránená