icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
tin007
3. okt 2017

http://www.dailymail.co.uk/health/article-49091...

Dievcina (19 r.) z Rakuska zomrela 3 tyzdne po podani druhej davky vakciny proti HPV v spanku. Patolog uviedol, ze vakcina mohla byt pricinou jej smrti. V clanku je uvedene, ze ked zverejnil tento zaver, dostal mnoho telefonatov od lekarov a profesorov, ktori ho presviedcali, ze ma prestat o tom hovorit. Dalej sa tam spomina pripad mladej Britky, ktora ostala po HPV vaccine paralyzovana plus ine pripady napr. z Danska, Spanielska, Francuzska, US, ktore su uz pred sudom, viac ako 250 pripadov, alebo boli - v US a Fr uz vyhrali niektori kvoli trvalym nasledkom.
Predstavitel MHRA (nieco ako SUKL) uviedol, ze medzi 2010 a 2013 dostali 3972 hlaseni o neziaducich ucinkoch, z toho 940 klasifikovanych ako vazne. Napriek tomu, ze dostali viac hlaseni o NU pri vaccine proti HPV ako pri inych vakcinach ich to netrapi nijako zvlast ('The fact that we have received more reports for HPV vaccine than other vaccines does not in itself raise any particular concerns.)

peter952
Odpoveď bola odstránená
vedvieskto
3. okt 2017

@toskanka ale nechapem aky argument mam dat na ten link...ano je tam autoimunita ako neziaduci ucinok ale vysvetlili sme si co znamena neziaduci ucinok

vedvieskto
3. okt 2017

@peter952 ked nevies ze zaskrt a tetanus su za 1.bakterie a za 2. Tetanus sa ockuje anatoxinom a nevies, co je toxin a podobne veci je pekne nezodpovedne sirit bludy ked sa ani nerozumies zakladom epidemiologie/mikrobiologie a virologie

Tbc sa nemoze eradikovat lebo nie je jediny nositel clovek ale aj zvierata. Haemophilus je vyhradne decke ochorenie a dospeli jedinci aj v minulosti byvali imunni

Polio ma 3 serotypy, PV2 sa neobjavil 2 roky a PV3 5 rokov, PV1 stale pretrvava, keby sa podarilo rotary spolu s gatesom eradikovat polio, ako chceli do roku 2010, tak by bolo otazka casu kedy sa prestane, vojny v pakistane, afganistane a nigerii toto usilie prekazili

toskanka
3. okt 2017

@vedvieskto Ano a vysvetlili sme si aj pojem zdovodnitelna moznost. Preto je autoimunita v tabulke moznych neziaducich ucinkov v casovej suvislosti s ockovanim. Velmi dlho sa to zatlkalo, ale konecne sa tato moznost definitivne pripustila.

nelinka2009
3. okt 2017

@toskanka ach to Slovensko oveckovske

adsumus
3. okt 2017

@peter952 obrna ked sa eredikuje celosvetovo potom sa zruší očkovanie, dovtedy stále hrozí zavlečenie ochorenia, mal by si vedieť ako velký odborník, čo sa týka tbc očkovať sa neprestalo, stále sa očkuju deti v ohniskách nákazy, treba sa zamyslieť ak tvoje dieťa sedí celý den v škole s deťmi z rizikového prostredia nad zbytočnosťou tohto očkovania. na východe republiky sa už ludia začínaju obávať tejto nákazy, strašiak z minulosti sa vracia, dobrákom v bratislave sa odmieta super dobre, čo sa časom ale može zmeniť.

@toskanka tam nie je uvedené, že autoimunita je sposobená očkovaním ako ty tu uvádzaš a desíš ludí, zavádzaš.

adsumus
3. okt 2017

Výstraha pre všetkých odporcov očkovania detí? Mamička ho podcenila a doplatila na to vlastným životom!

Ako sa to mohlo stať? Tehotná matka, ktorá prišla do nemocnice s ušnou infekciou, zomrela po urgentnom cisárskom reze. Smrteľné ochorenie zrejme mohla dostať od svojho staršieho potomka.

Krvné testy potvrdili, že 35-ročná Imogen Petrak, ktorá porodila dcérku Eleanor štyri týždne pred svojou smrťou, zomrela na pnemokokovú meningitídu.

Austrálska matka zrejme podcenila očkovanie svojho 17-mesačného synčeka JB, čo mohlo viesť k jej nešťastnému úmrtiu.

Lekárske vyšetrenia potvrdili, že v jej tele sa nachádzal pneumokok typu 19F, ktorého prevenciou je očkovanie malých detí.

Práve to by malo prebehnúť v druhom, štvrtom a šiestom mesiaci po narodení. Táto nebezpečná baktéria sa medzi ľuďmi šíri prostredníctvo infikovaných kvapiek vo vzduchu alebo dotykom infikovanej osoby.

"Veľmi mi chýba moja žena. Každý jeden plán, ktorý sme mali, je úplne zmazaný," uviedol nešťastný otec dvoch malých detí. Zdrvený vdovec si vzal svoje novorodené dievčatko domov.

Pre miestne noviny v Gold Coast vyhlásil: "Najväčší sen Imogen bolo vidieť našu dcérku. K tomu sa však nedostala," uviedol.

Taliani zaviedli povinné očkovanie

V súvislosti s vakcináciou detí zaviedlo Taliansko povinné očkovanie pre školákov, ktoré zahŕňa 12 vakcín proti rôznym nebezpečným chorobám. Táto krajina už dlhodobo bojuje s epidémiou osýpok.

Ministerka zdravotníctva Beatrice Lorenzinová uviedla, že žiadne nezaočkované dieťa najnovšie neprijmú do škôlky či predškolského zariadenia a rodičom za neuposlúchnutie hrozia vysoké pokuty.

https://www1.pluska.sk/Zaujimavosti/Vystraha-pr...

toskanka
3. okt 2017

@adsumus Az ked dáš dokaz, ze si kontaktovala spravcu tejto stranky - ŠUKL a daju ti vysvetlenie, ako to mysleli, mozes pisat nezmysly, ze autoimunita sa nespaja s ockovanim. Inak na mna uz s tymto nereaguj. Dakujem.

adsumus
3. okt 2017

@toskanka to nenapísal sukl, v prvom rade a čo hovoríš na maminku, neočkovala drobca a zomrela na to sama?

toskanka
3. okt 2017

@adsumus Dokaz mi pricinnu suvislost, ze to sposobilo neockovanie. Mas ho? Nemas. Takýchto linkov, co ockovanie sposobilo, vratane smrti, tu tu mozem rovno nafliaskat niekolko.

A v linku sa JASNE uvadza, ze tabulku vypracoval ŠUKL.

adsumus
3. okt 2017

@toskanka tabulku ano ale poznámka o autoimunite je mimo neho, kuk. co sa príčinnej suvislosti týka, bakterie a vírusy sposobuju choroby, maminka zomrela na pneumokok proti ktorému si nedala očkovať dieťa.

nelinka2009
3. okt 2017

@adsumus 😁😂

vedvieskto
3. okt 2017

@toskanka cista antivax logika...uz ti @adsumus ma dokazovat kauzalny nexus a vec kde nie je kauzalny nexus ty vidis ako jasnu a to je ockovanie-autoimunita

adsumus
3. okt 2017

@nelinka2009 a nie je sama ktorá dopláca na svoje rozhodnutie neočkovať, dufam, že nezareaguješ zasa vysmechom, akurát riešime ako riešiť vysmech medzi prvákmi.

http://www.solen.sk/pdf/ba4d71dd66c1479d7ca877e...

vedvieskto
3. okt 2017

@adsumus ved nebudes riskovat autoimunita...apalicky stav je istota, ze je to z neockovania🙂

toskanka
3. okt 2017

@vedvieskto tak ako vas proockovaci fanatizmus, ze vsetko je z neockovania a ockovanie nema ziadne NU. Ked ma vy nebudete presviedcat o svojej pravde, nebudem ani ja o "mojej".

nelinka2009
3. okt 2017

@toskanka to nedas ver mi to nedas ale drzim palce

aristka
3. okt 2017

@toskanka vies o tom ,ze ked ta pichne komar ,mozes dostat autoimun.ochor .,stres ,nespavost ,co dobre poznas ....kazda prekonana choroba ....pad,uder,dychanie vyparov...skor si pilozme otazku ,co nesposobuje autoimun.chorobu ....spadas az do filozofie a nepriznas si jedno...ze sama nevies ,co sposobilo u teba autoimunitu a pre nas neznamu chorobu ,kedze velmi dobre vieme ,co vsetko pred gradaciou choroby ,predchadzalo.....apropo,moje autoimun.ochor.sposobili viacpocetne tehu...aspon prax endokrinologicky to ukazuje a nie jednej a samozrejme genetika ....takze cob,nebudu zeny tehu....

toskanka
3. okt 2017

@aristka Ty absolútne nevieš, čo mojej chorobe predchádzalo a neber si ma láskavo do huby. Keby mali všetci zo stresu autoimunitné ochorenie, mali by ho všetci.

Moje autoimunitné ochorenie zostalo NEDIAGNOSTIKOVANE a mam liečbu, aká je pri lupuse, kortikoidmi a antimalarikami. Všetko je už v riešení Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, mne MUSIA určiť diagnózu a zdôvodniť, prečo mám takúto liečbu, ktorá je len pri systémovom autoimunitnom ochorení.

nelinka2009
3. okt 2017

@toskanka nevysvetlis... Ale drzim palce z coho kolvek to bude len nie z toho

toskanka
3. okt 2017

@nelinka2009 Ja viem, že nevysvetlím ... proočkovacím fanatikom to nie je možné.

aristka
3. okt 2017

@toskanka no ja som citala tvoju zamknutu temu ...a na urad moze dat podanie hocikto za hocico ...aj ze pri neodchadzajucich prdoch ti neidikovali rectalnu rurku ...co mozu vyvodit ako zanedbanie starostlivosti ,ale preco ti neodchadzali prdy ...tak na to ti dohlad neodpovie....

toskanka
3. okt 2017

@aristka To absolutne nie je tvoja starost, ako sa Urad k môjmu podnetu vyjadri a este raz ti vravim, neber si ma do huby.

vedvieskto
3. okt 2017

@toskanka tak prepac infekcna nemoc, ktora sa ockuje a dieta na to umrie, lebo je neockovane, je z tej nemoci, to neni fanatizmus ale racio

toskanka
3. okt 2017

@vedvieskto Ak si pozorne citala moje prispevky, ja nie som totalny odporca ockovania, len zastavam nazor, ze k ockovaniu by sa malo pristupovat s rozumom, zodpovedne, s prihliadnutim sa imunitny stav jedinca.

A tak ako na infekcne ochorenie moze niekto umriet, lebo nebol ockovany, tak moze mat aj po ockovani velmi vazne neziaduce trvale následky.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
vedvieskto
3. okt 2017

@toskanka ako chces hodnotit imunitu cloveka? Obzvlast deti, ktorym koluju materske protilatky este v krvi
Neexistuje test co ti posudi toto je zdrave toto nie....mas vela procesov v imunite na vela urovniach a to sa neda zhodnotit a keby sa to dalo, tak az potom sa nabalia farmafirmy na testoch a plakali by bud rodicia alebo zdrav.poistovne. Si clovek co ma problem, co mi je luto, ale robis zasadnu chybu a to je ze nerozmyslas komplexne a len sa kukas na seba....nase telo nie je sustava rovnic kde A->B B->C tak A->C a obzvlast u autoimunity, to su komplexne nemoci kde vznik je na viacerych faktoroch (ofc su tam predispozicie). Prestav si autoimunitu ako krajanie eidamu, mas tam 100 platkov a raz ti moze nastat moment ked sa vsetky diery budu prekryvat a vznikne ti tunel a to je aj s autoimunitou, tak.prosim ta nestras tu a nesir nicim nepodlozene pravdy

vedvieskto
3. okt 2017

@peter952 stale to iste dookola ako kolovratok, nie je tu vobec diskusia s vami, nieco si povieme a vratite sa do vychodzieho bodu a zas to iste. Aku alergiu? Ako nemyslim si ze existuje v populaci 1 jedinec co by si ho vystavil vsetkym latkam a nemal by z toho alergicku reakciu a za druhe, clovek sa alergizuje dospievanim, takze vela ludi si najde svoju alergiu a aj za toto moze ockovanie....ty si predstavujes medicinu velmi jednoducho a pocit ze svet ovladaju farmafirmy, ze neexistuje lekar co sa tym seriozne zaujima okrem elekovej su take bulšity, vsetci chcu skodit detom, aby zarabali farmafirmy....este povec ze si za putina a volis kotlebu a profil vyfarbeny, jaaaaaj citat zem a vlek