(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@kreativna ja Ta chapem aj ja by som to tazko predychaval keby slo o moje vlastne dieta, ale ako som pisal musis ist dalej, to co by bolo keby nema zmysel riesit a nechcem sa opakovat vid moj prispevok vyssie
@kreativna aké info ti dal o rectodele,nechápem čo ti napísal ,je to kortikoid ,ktorý je veľmi dobrý ako prvá voľba napr.pri laringitíde,ak príde k duseniu..ak ste už laringitídu mali ,neviem či by som bola taká macherka ,aby som na základne niečoho ,ho vyhodila....ak nemáš doma ventolin,tak aspoň rectodele...toto nie je sranda a vit.C ti pri dusení nepomôže...takže by ma moc zaujímalo čo ti napísal ,lebo ohľadom meningitídy nemal ani šajnu o termínoch čo tam boli popísané a povedala by som hovoril ako laik....a diazepam sa podáva ako prevencia febrilných kŕčov ,ale u detičiek ,ktoré ich mali ,lebo je tam obrovská šanca,že sa to bude pri ďalšej teplote opakovať....
@tatko_bebe Pardon, som si myslela, že chceš posúvať očkovanie do vyššieho veku a ty len rozkladáš očkovanie. Tak je?
@aristka O vitamíne C nemáš šajnu, preukázala si to už viackrát, ale o to radšej sa k nemu vyjadruješ na rôznych fórach.
@adsumus K téme Maroška som sa vždy vyjadroval v kontexte diskusie. Nikto ma nežiadal o napísanie komplexnej správy, sme v diskusii nie v encyklopédii. Správy, ktoré som sem odkázal, boli rozsahom limitované, takže nemohli zachádzať do podrobností. Obviňuješ ma zo zamlčiavania faktov, tak to je asi v zmysle hesla "podľa seba súdim teba".
@tatko_bebe Trvalo pol roka, kým matka dostala pitevnú správu. Takže to budí podozrenie, že to asi až také jasné a priamočiare nebolo.
Pokiaľ ide o údajnú meningitídu u Maroška, ja netvrdím že nemohla byť. Vravím len, že nebol preukázaný meningokok a preto táto diagnóza ostane navždy v rovine domnienky.
A v prípade, že to naozaj bol meningokok, tak ten spôsobuje invazívne ochorenie len pri oslabení imunity. A sme opäť pri očkovaní (a to dokonca súbežne neživými a živou vakcínou, ktoré pôsobia na imunitný systém protichodným spôsobom).
@petot ja som napisal to iste co Ty, neviem podrobnosti, ale cakat pol roka na pitevnu spravu je divne, ale ja nie som rodic Maroska keby som bol robil by som vs preto aby som ju mal hned, resp. by som poveril advokata, siel na policiu cokolvek.
Meningitida nieje az taky masovy problem z casu na cas sa u niekoho objavi ale zdravy jedinec s normalnou imunitou ju v pohode zvladne, resp. nedostane
@petot Katrenka napisala 17.januara , teda par dni po (6.1.umrel) citujem " v správe z pitvy máme napísané iba akútna meningokokcémia a septický šok, potom sa pridružilo ešte kardialne zlyhanie a porucha vedomia. Podrobnu spravu budeme mat az za cca 3 tyzdne." ......takze by si mohol uvadzat vsetky fakty
@natas4 takze to nieje az take horuce, treba is dalej
http://www.mamuriel.de/Ch_Impfungen.htm....
keby mi niekto chcel opät nahovorit,ze nemci zvazuju zavedenie povinneho ockovania,prebehla studia so zaverom po ockovani su deti viac chore ako neockovane,tuto vec potvrdil aj Robert koch Institut,uznavany Institut v DE,su tam zdroje,vsetko,kto by chcel opät znevazovat cely clanok,nech sa nenamaha a uz vobec nech to nekomentuje clovek,ktory nemcine nerozumie,je to pre tych,ktori maju zaujem sa nieco dozvediet a nie hned vsetko odsudit,lebo ockovanie je take zdrave.....nikomu ziadny nazor nevnucujem a nemusi sa tymto clankom vobec zaoberat a nemam zaujem sa ani hadat,je to tema o ocko,tak vkladam clanok o ocko,dakujem za porozumenie... 😉
Analýza epidémie osýpok v Taliansku od oktobra 2010 do decembra 2011, 5,568 prípadov. Len 0,7% chorých ľudí bolo komplet zaočkovaných dvoma dávkami a okolo 20% chorých zaznamenalo aspon jednu komplikáciu. Z toho 7 encefalitíd ani jeden z nich nebol očkovaný, jeden Guillain–Barré syndrom.
http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.asp...
@saska.t Čo nahovoriť? Anketka prebehla, Nemci sa vyjadrili jasne. Nad 90% je za povinné očkovanie. Asi už majú dosť každoročne sa opakujúcich epidémií.
pri vsetkej ucte, ja nepokladam ten link vysie uvedeny za objektivnu informaciu. je to nejaky text bez oznacenia,datumu a napisala ho nejaka Angelika Köegel- Schauz. zo zaujmovej organizacie Eltern für ImpfaufklärumgFF1. ked kliknem na tu jej stranku co ma v texte uvedeny link,tak sa to neda otvorit. 😕 napisala podla toho textu aj knihu``Die Masern-Intrige.´ 😒
kto chce mat info o vedlajsich ucinkoch ,rizikach ockovania co sa tyka nemecka,najde si to vsetko na strankach paul Koch Institut.,Paul Ehrlich Institut..
.tam su aj uvedne linky na studie o vedlajsich ucinkoch vakcin,pravne predpisy , formulare na nahlasenie vedlajsich ucinkov vakcin a podobne.
@petot vyjadrujem sa len na tomto fóre a ty ak chceš liečiť vit.C a veľmi to odporúčaš mal by si si ozrejmiť medicínske termíny a hlavne choroby a ich príznaky a anatómiu a patofyziológiu človeka a príznaky meningitídy a sepsy,...to ako keby som ja chcela viesť účtovníctvo a veľké nič o tom viem ..to je asi tvoj prípad.....a čo sa týka spisu ,nebolo to tak ,že rodičia to dali na políciu a tým pádom sa zahájilo vyšetrovanie a spis mal vyšetrovateľ a tým pádom aj pitevnú správu a keďže vieme ako je nedostatok vyš.na slovensku ,asi to nemohlo byť rýchlejšie....a určite boli oboznámený o výsledku pitvy..či mýlim sa....
@petot a pokiaľ viem meningitída nevzniká len oslabení imunity ,ale môže aj z úplného zdravia,keď na teba niekto kýchne tohto bacila ,jeho agresivita je tak veľká,že zlynčuje aj najodolnejšiu imunitu a do 24hoď je po tebe a u detičiek duplovane je veľká úmrtnosť lebo ich imunita sa vyvíja a ich org.nie je taký silný,aby takýto infekt.zvládly...
@tatko_bebe zomrela nám zdravá ,bez akéhokoľvek infektu mladá dáma do 24hod. tak isto aj dáma 30 ročná....nikto v týchto prípadoch nevie povedať prečo..je to ako hra osudu....
meningokoky maju viacero serotypov a ockovacie latky nie su na vs tak babo rad 😉
@tatko_bebe užívajte si vit.C 😉
😀 😀 😀
@tatko_bebe ak by si chcel viac info o ockovani proti meningokokom precitaj si tuto diskusiu https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/nimenrix-vakcina-2/
upozornujem vsak, ze na vlastne riziko....mne sa po precitani diskusie prudko zvysil tlak, pretoze tolko hrubosti, neempatie a blbosti na jednej kope som uz dlho nevidela...
@aristka toto forum je o vyjadrení svojho názoru, pocitu, intucie alebo vedomostí ktoré sme získali a veríme im alebo sa nimi nejakým sposobom riadime.každy človek je vzácny a doležitý je súčasťou celku a vesmíru.všetci mame pravo mať svoj uhol pohladu.prepáč mi možno nie som od fachu a taky "odborník"ako ty,ale pripadá mi ako keby si odbavovala svoje komplexy a neustale vyvracaš príspevkydruhých momentálne petota znevažuješ a vysmievaš sa a za každu cenu si chceš presadiť svoju pravdu a absolútne nerešpektuješ iných čo majú iný názor, ved nemusíš suhlasiť ale toto je absolútne odmietanie názoru iných ked sa nestotožnuje s tvojim, ved nechaj druhých žiť maš pocit že len tvoj názor a tvoja pravda je absolútna, je to chore čo tu ty predvádzaš...z mojho pohladu a je mi jedno čo si o mne myslíš
písala som už pred hodinou príspevok ktorý sa tu vobec nezobrazil stránka často vypadava a neda sa tu dostať, niektorí odborníci si možu myslieť že som blázon a paranoidná ale ani toto forum nie je až tak košér...ale nevadí...tí čo vedia čítať medzi riadkami možno pochopia...
@kreativna nezvažujem nikoho ,ale vyjadrujem sa k tomu čomu rozumiem a absolútne dezinformácie čo sú tu podkladané a to ako príznaky chorôb a liečba ,ak mi niekto napíše ,že meningiálne príznaky sú ako pri každej inej sepse,čo je totálna hlúposť a môžem to povedať lebo s tým robím..to nie je vysmievanie ,ale netreba zavádzať ,ale hovoriť pravdu a fakta a to nie je len ,že si niečo naštudujem na nete ,ale aj roky praxe v obore... prečo je to o tomto človeku ..má veľký fanclub a to je nebezpečné a hovorím to ako keby som ja radila ohľadom účtovníctva ,ale vieš v čom je rozdiel v účtovníctve pokazíš čísla ,ale v radení ohľadom zdravia môžeš spôsobiť smrť ...a ak ste vy mali laringitídu ,ale bez laryngiálneho záchvatu dusenia ,buď šťastná a dúfaj ,že to nebude ...lebo ja sama som to niekoľkokrát zažila u svojho dieťaťa a nemala som po ruke kortikoidné čípky a len vďaka vedomosti čo robiť som to zvládla a malý to rozdýchal ,ale tie čípky som si zabezpečila lebo čo sa mi podarilo teraz nemusí byť nabudúce a kým príde rýchla dieťa mám mŕtve zadusením...takže som názoru ,že prv ak niečo spravím si to prediskutujem s odborníkom nato študovaným ako odborníkom z googlu....
@aristka vpohode akceptujem tvoj názor, mam na to svoj názor a nebudem ti oponovať a silou mocou ti dokazovať či máš pravdu alebo nie, o tom to je vypočuj si druheho rešpektuj to zariad sa podla seba povedz si svoje ale nevyvracaj druhých aj ked s nimi nesuhlasiš a ja rešpektujem aj tvoj názor.neviem či ma dokážeš pochopiť ako to ja myslím a cítim.
každý názor pocit je doležity a vzácny o tom je diskusia alebo komunikácia.pre nás pre všetkých by to mal byť prínos vypočuť si všetky názory.a nesnažiť sa niekoho stale bojkotovať len preto že s nim nesuhlasime.
@kreativna ja viem čo chceš povedať,ale príznaky chorôb nie je názor ,to je ten fakt a tu sa s tými faktami manipuluje a nehovorí sa pravdivý fakt a to ak ja čítam ,jednoducho musím reagovať..lebo je to klamanie a zavádzanie a pri vážnych diagnózach ...robím to len preto ,lebo to čítajú aj iné mamičky ,aby boli opatrné a vedeli pri spomenutých príznakoch reagovať a možno dokážeme týmito pravdivými faktami pomôcť alebo zachrániť dieťatko..je to určitá osveta to patrí tiež k nášmu povolaniu...
@aristka prepáč nepochopila som......prečo je to o tomto človeku....má velký fanclub....je to nebezpečné...možeš mi to objasniť sukromne či verejne, maš pocit že ťa tu niekto ohrozuje alebo nás alebo koho konkretne myslíš petota?uprimne ja naozaj z týchto ludi nikoho nepoznám a vychádzam len z toho čo tu čítam a podaktorí su mi svojimi názormi blízky podaktorí nie ale komunikujem ako viem ako to momentalne cítim.
@aristka maš pravdu priznaky chorob nie je názor, vieš čo sa týka dusenia aferbilných krčov ja neviem čo ešte pri ohrození života detí a intuície príznakov ochorení ohrozujúcich život, berme to tak že vela rodičou je laikou a možno podaktorí si aj naštuduju čo a ako ale ak si od fachu tak dobre vieš že v praxi laik niekedy zareaguje uplne ináč ako by sa očkavalo záleží aj od okolností ako zachová duchaprítomnosť či nie je v šoku a dokáže trebárs vytiahnuť dieťaťu zapadnutý jazyk a pod.alebo či sa mu opakovane niečo nezdá a znovu a znovu navštívy lekára alebo pohotovosť chápeš niekedy to nie je o urovni vzdelanosti ale aj o šťastí, pretože sama z praxe vieš že choroba može gradovať to čo sa javí ako bežná chrípka može prejsť do meningitídy a pod.to bol len príklad a sama dobre vieš že ani lekár nie je jasnovidec a určuje podla momentálnych klinických priznakov takže v počiatočnom štádiu nejakej závažnej choroby neurobí chybu ked neodhadne ako sa stav vyvinie dopredu.chápeš.a lekár nemože každeho pacienta s horúčkou brať ako závažne ochorenie ktoré može prejsť až do životaohrozujucej situácie.toto je uhol pohladu od laika a kedže si na urovni vzdelania vyššie ako tu my tak zrejme by si mala komunikovať so seberovnými trebárs na inom fore na odbornejšej urovni
@kreativna ja nepotrebujem komunikovať s rovnakými na inom fóre ,ale tak ako iný z môjho fachu, laikom aj tu povedať ,že toto nie je pravda ,alebo toto nie je dobré,práve preto ,aby ak rodič má doma choré dieťa a nezdalo sa mu a je čulé,ale aj napriek čulosti má vysokú horúčku,ktorú neviem zraziť nedám vit.c ,ale idem k dr.,pretože u malinkých detičiek pri vys.teplotách veľmi rýchlo dochádza k dehydratácii a k dr.prídu s dieťatkom z rozvráteným vnútorným prostredím a následne môžu prísť poruchy dýchanie a problémy s obličkami alebo pri tých teplotách nájdem zrazu petéchie a stuhnutosť šije,ak toto čítam aj laik vie ,že musí utekať k dr.lebo môže to byť meningitída a u toho dr.sa nedám odbiť alebo na základe ďalších príznakov idem opäť k dr......a čo sa týka napr,vírusovej meningitídy ,tej ľahšej,ak má dieťatko čo i len trochu oslabenú imunitu môže zomrieť ...a by si neverila aj z mojej skúsenosti ako rodiča ,ak som išla na pohotovosť s malými a lekár na pohotovosti ak si nebol istý,lebo väčšinou sú tam lekári pre dospelých nás poslali na pediatrický príjem a tam decký lekár moje dieťa preklepol bez ohľadu či bola alebo nebola potrebná hospitalizácia...a toto bola aj nedávna skúsenosť môjho brata ,kedy išiel na pohotovosť a poslala ich na pediatr.príjem a tam malý bo vyš. deckým lekárom ,preto opäť hovorím ,že detičky sú špecifikum a lekári k nim aj tak pristupujú....
@kreativna Je dobré, že aristka má ešte stále chuť a cíti to ako svoju povinnosť - čo ja napr. chápem, ako to myslela a nekomunikuje iba ..."so seberovnými trebárs na inom fore na odbornejšej urovni"... pretože práve jej príspevky možno v nejakej vážnej situácii pomôžu nejakému lajkovi správne zareagovať, alebo aspoň nepodceniť prvé príznaky choroby, teplotu a pod. Veľa mamičiek si utvára názory a správa sa podľa tu čítaných "faktov", ktoré často nie sú ničím podložené, sú iba čímisi dojmami a neúplnými skladačkami. Pokiaľ by sa o tom iba diskutovalo, čert to ber, no čo ak dnes večer niekto podľa týchto príspevkov nepodá svojmu dieťaťu rectodelt a dieťa sa mu udusí? Myslím, že práve o toto ide aristke a nech jej to vydrží ešte dlho, nech nestratí trpezlivosť 😉
Inak, aj ja ho mám v lekárničke od narodenia malej, pre istotu. Našťastie som ho doteraz nepotrebovala.

@adsumus nehnevaj sa ale nerozumiem o com pises miesas hrusky s jablckami ale asi som hlupi..