icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
eva8
29. jan 2018

@peter952 nemyslím si. Ale môže to byť časť
napr. o sm sa vraví, že môže byť aj dedičná

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
29. jan 2018

@peter952
stretla som neočkovanú matku chorú na SM, ktorej dieťa bolo tiež choré na SM. To nie je výhovorka. Hľadajú, uvažujú, zisťujú. To je úloha vedcov. Poznám ženu, kt. pracovala v usa tiež na SM, mali aj výsledky. Problém je získať grant, aby mali z čoho ten výskum robiť. No uprednostňuje sa dávanie grantov na výskum rakoviny (pritom v tom až také výsledky nemali) Tak je to. Nenazývam vedcov alchymistov. Pritom zas ide o morálku - niekomu ide naozaj o dobro ľudstva, iným o svoju kariéru (ale poctivú) a niektorí si možno dovolia upraviť výsledky - dúfam, že nie. Verím v seriózny výskum.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
bmuller
29. jan 2018

@peter952 jednym zo zaujimavych vypovednych dokazov o nejakom schvalnom napchavani ludi toxikantmi by bolo zistit, ci su rodinni prislusnici/deti napr. majitelov ci predstavenstva farmafiriem ockovani 😲

peter952
Odpoveď bola odstránená
libawet
29. jan 2018

@peter952 Ty sám si HOAX!

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
29. jan 2018

Dr. Toni Bark is a typical quack. She makes YouTube videos and has an online store selling beauty products. You'll sooner find her playing in the NFL than taking care of a sick person. It's nice to see her being called out.
https://www.clickondetroit.com/news/michigan-ju...

eva8
29. jan 2018

@peter952 ja si tiež myslím, že očkovanie môže spôsobovať alergie, aj poškodenie mozgu - však maličké bábätko, všetko sa vyvíja a naraz taký nárazový šok....

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
29. jan 2018

@peter952 taka studia by bola cista statistika, k objektivnym cislam sa nedostanes, pretoze aj keby zoberies horizont len 30 rokov, diametralne sa zmenili podmienky, nemas ani len vzorku s rovnakymi ockovacimi latkami, nedokazes zohladnit vonkajsie faktory, geneticku zataz, sposob pocatia, v ktorom tyzdni sa dieta narodilo, narazam najma na tie predcasne narodene atd. A myslim, ze kazdy sam za seba si moze spravit vo svojom najblizsom okoli reprezentacnu vzorku a mozno sa mu potvrdi, ze aj neockovane dieta rodica atopika ma ekzem alebo alergiu a podobne.

libawet
29. jan 2018

@senta_sofia to je zbytočné pre tohto pána, ten si ide svoje už 4 roky, čo tu táto téma vznikla.

kvieta
29. jan 2018

@eva8 Očkovanie je šok pre malé bábätko?😲 Silné tvrdenie od laika, ktorý sa v problematike iba zorientováva na fóre plnom matiek. Toto sa mi iba zdá.

peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
29. jan 2018

@peter952 ty mas problem citat s porozumenim, ze? Ani len rodica a dieta neporovnas, pretoze boli ockovani inymi ockovacimi latkami, nerozumies?

peter952
Odpoveď bola odstránená
libawet
29. jan 2018

@senta_sofia ...inak teraz si sa mu chytila na háčik, čo on chcel....čakaj riadnu prestrelku.

eva8
29. jan 2018

@kvieta Dieťatku sa len vyvíja imunitný systém, postupne si tvorí protilátky. A naraz kopec nových "bacilov" proti ktorým sa má obrániť? Je to šok. Nie postupne, ale napr. v hexavakcíne 6x. Tak som to myslela - to je šok podľa mňa

kvieta
29. jan 2018

@eva8 Ja viem čo si myslela. Vo vakcíne nie sú žiadne bacile. Daj si to vysvetliť, ako som písala, a potom pochopíš, čo za blbosť si napísala.

libawet
29. jan 2018

@kvieta v očkovacej vakcíne sú oslabené vírusy tej ktorej choroby, proti ktorej tá vakcína je určená, tak funguje totiž očkovanie, aby si telo vytvorilo voči týmto oslabeným vírusom obranu a ak by v budúcnosti malo byť telo napadnuté touto chorobou, pamäť. protilátky, kt. sa medzitým v tele vybudovali, chorobu/vírus rozoznajú a choroba neprepukne. Očkovanie je proti vírusovým ochoreniam, nie proti bakteriálnym.

kvieta
29. jan 2018

@libawet Ale tie oslabené vírusy nie sú schopné vyvolať chorobu, takže hovoriť o nich ako o baciloch, ktoré spôsobia novorodencovi šok a poškodia mu mozog je scestné.

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
29. jan 2018

@peter952 Ty žeby si nezakuvikal... Očkuje sa ešte u nás polio orál vakcínou?

senta_sofia
29. jan 2018

@peter952 mna by studia porovnavajuca deti jedneho rocnika neuspokojila, vzhladom na to, co som uviedla vyssie, aj medzi surodencami mas casto rozdiely, ci uz su ockovani/neockovani