icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
eva8
1. feb 2018

@kvieta 20.január, citujem:
"je vidiet ,ze o imunite a anitigenoch je velmi male povedomie na tychto strankach ....ak poskodia MRTVOLY a oslabene antigeny ,ktore sa nemozu pomnozovat ,co potom denno denne ,co dychane bordel ,vsakuje sa nam cez pokozku ,jeme ,pijeme ....co tak si pozriet bol raz jeden zivot a poucit sa nieco o imunite ,antigenoch ,vlastnych bunkach,aspon par by vas to mohlo spravit ,kedze Vasi šefovia av skupiny to doteraz zjavne neurobili ."

Pritom reč bola o inom a dotyčná písala o mŕtvolách

eva8
1. feb 2018

@kvieta položila som tú otázku ohľadom zmien tých reakcií (nesprávne som pomenovala, že povahy) kvôli tomu, že fyzické zmeny sú viditeľné, psychické nie. U nás prešli tie vidtené zmeny po troch týždňoch. Tak som bola zvedavá. Prejavilo sa krívanie v dôsledku očkovania, aj akoby "ochrnutie" ruky. Prešlo to.
Zaujímalo ma, či môžu nastať aj nejaké iné zmeny, ktoré nie sú na pohľad viditeľné. Preto tá otázka. Totiž mi ešte dnes do cesty vsúpil asp. syndróm, niekde som videla, že sa môže objaviť aj po očkovaní, tak som dala do gúglu a napísala som, čo mi ukázalo. Tak som položila otázku, či sa niekto stretol so zmena,mi toho správania, reagovania.

kvieta
1. feb 2018

@evittam A kto preberá zodpovednosť za aplikáciu atb a ich prípadných NÚ?

kvieta
1. feb 2018

@eva8 Podľa štýlu písania tipujem, že to bola aristka a svojským štýlom Ti vysvetľovala to, že tie "Tvoje" bacily vo vakcínach sú neživé a oslabené a ak tie spôsobia nejaký problém, čo "bacily", ktoré udrú v plej sile formou choroby. Tak to hej, mŕtvolky sú v tomto prípade metafora.
Tak je @aristka, dobre to chápem, čo si tým myslela?

@eva8 Ale nemôžeš predsa vytrhávať z kontextu. Vyznie to úplne absurdne. Toto si treba uvedomiť.

eva8
1. feb 2018

@kvieta pozri si o čom bola reč a s čím tam ona vlietla. Prekopírovala som celý jej príspevok, nič som nevytrhla z kontextu
Strana 699, jej reakcia 700

eva8
1. feb 2018

oprava: jej reakcia je na 699, diskutovalo sa na predchádzajúpcich stranách

kvieta
1. feb 2018

@eva8 Tu si vytrhla z kontextu a na tento Tvoj príspevok som reagovala ja:

eva8

29. jan 2018
@kvieta bacily boli zámerne v uvodzovkách, viem, že vo vakcínach nie sú žiadne bacile 🙂 Použijem teda jazyk modrého koníka - sú tam aj mŕtvoly okrem iného.... A organizmus bábätka sa musí vyrovnať aj s tým
0
Odpovedz

kvieta
1. feb 2018

@eva8 Mne je v podstate jasné, čo aristka chcela povedať Tebe svojim príspevkom. No nie je mi jasné, čo si mi Ty chcela povedať svojim príspevkom.

eva8
1. feb 2018

@kvieta chcela som ti povedať, že bacily nie sú vo vakcínach, preto som ich zámerne dala do uvodzoviek. Písala som o malých bábätkách a aspoň v mojom okolí sa pri deťoch zvykol kedysi na všetko používať pojem "bacil" (zakry si pusu pri kašľaní, aby si nešíril bacily), tak som to pretransformovala do toho jazyka, aby som nemusela vypisovať jednotlivé zložky vakcíny

eva8
1. feb 2018

@kvieta
a je ti aj jasné, na ktorý môj príspevok aristka reagovala?
tiež som pochopila obsah príspevku

kvieta
1. feb 2018

@eva8

eva8

29. jan 2018
@kvieta Dieťatku sa len vyvíja imunitný systém, postupne si tvorí protilátky. A naraz kopec nových "bacilov" proti ktorým sa má obrániť? Je to šok. Nie postupne, ale napr. v hexavakcíne 6x. Tak som to myslela - to je šok podľa mňa
0
Odpovedz

Tento Tvoj príspevok pokladám za hlúposť, či už si mala na mysli bacily, mŕtvolky, zvieratká, vírusy, ... neviem čo ešte by Ťa mohlo napadnúť.

Šok a teda riadny by tomu bábu spôsobila choroba v plnej sile a ktorákoľvek iba jedna, proti ktorej sa očkuje.

A k debate "Ty a aristka" sa fakt nechcem vracať.

eva8
1. feb 2018

@kvieta to nevbola debata aristka a ja 🙂 A absolútne nereagovala na moje "bacily". U nej metafora platí, u mňa nie? Ale vykašlime sa na to.

Učíš sa šermovať. Naraz ťa napadnú šiesti šermiari. Nie je to šok? Podľa mňa je.

Podľa teba blbosť. V poriadku.

evittam
2. feb 2018

@kvieta No ved tiez si zodpovedna sama za seba. Ja som "narážala" len na neustále tvrdenia,ze za to,ze rodicia neockuju a nasledne ochorenie ci nebodaj smrť dietata moze niekto iny ako rodicia. To je vsetko.
A btw.ATB ta nikto nenuti brat pod hrozbou pokuty a iných hrozieb.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
2. feb 2018

@eva8 U Teba je to o tom, že nevieš trafiť výstižnú metaforu, hoci sa o to snažíš a je to z toho dôvodu, že tomu nerozumieš. Nerozumieš podstate očkovania, preto vždy triafaš vedľa a zle si vysvetľuješ súvislosti.
Preto Tvoje metafory nie sú OK.

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
2. feb 2018

@peter952 Nie je hliník ako hliník, ortuť ako ortuť, kyselina sírová ako kyselina sírová atď...

Na to posledné uvediem príklad:

Tu je príbalový leták KVAPIEK DO OKA Tobradex:

Čo Tobradex obsahuje

- Liečivá sú tobramycín 3 mg/ml a dexametazón 1 mg/ml.
- Ďalšie zložky sú: roztok benzalkóniumchloridu 50 %, edetan disodný, chlorid sodný, síran sodný (E514), tyloxapol, hyetelóza, kyselina sírová a/alebo hydroxid sodný, čistená voda.

https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/tobrad...

Vidíš tam tú kyselinu sírovú? Podľa Tvojej logiky a nevedomostí by po nakvapkaní tých kvapiek do oka mala ostať v hlave jedna veľká diera. A ver mi, nie je to tak.

kvieta
2. feb 2018

@peter952
Konšpiračné teórie nie sú môj koníček, nezaoberám sa nimi.

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
2. feb 2018

@peter952 Kvapkám si ich do oka, Ty Truhlík!

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
2. feb 2018

@peter952 Tancuj, tancuj, vykrúcaj...💃

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
2. feb 2018

@peter952 Hlavne, že Ty máš z danej problematiky doktorát🙂 Mám Ti pripomenúť, ako si tápal s účinnými látkami v paralene a nurofene? A teraz tu narábaš s rekombinovanou DNA... Vskutku rýchly postup za rok... Neviem, prečo štúdium na LF trvá 5 rokov, keď Ty tieto vedomosti nasúkaš do seba rýchlosťou vetra.

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
2. feb 2018

@peter952 Bez naštudovaní detailov ale platí iba jedna vec: Nikdy nepochopíš, že: "..Hliník se odstěhoval do Humpolce...".

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
2. feb 2018

@kvieta ďakujem za vysvetlenie, preto som sa neskôr opravila a vyjadrila metaforou použitou v modrom koníku (aj mŕtvoly miesto "bacily")