icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
3. feb 2018

Názor, že zodpovednosť za prípadne umrtie dieťaťa, ktorého rodiča oklamu antivaxeri, že netreba očkovať, su zodpovední, ti ktorí zavádzaju a klamu verejnosť, nie je vobec ojedinelý a objavuje sa bežne v tlači. Ale tak ludia hádam časom budu žiadať od antivaxu viac ako len obrázky a bububu, ničím nepodložene, zamerane na vymyvanie mozgu.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5256555...

adsumus
3. feb 2018

Aj v grecku zomieraju neočkovanci ked nastane epidemia.

http://outbreaknewstoday.com/greece-measles-out...

sims123k
Autor odpoveď zmazal
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
3. feb 2018

@peter952 veda suvislosť autizmu a očkovania vyvrátila, antivax nedokázal, ja nemám najmenší dovod veriť tejto hypoteze, ty máš nejake dokazy, že sa pýtam vobec?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
3. feb 2018

Lékařka zvítězila nad britskou Všeobecnou lékařskou radou důkazem, že očkování není potřebné k dosažení zdraví
!!! Použili pouze informace z uznávaných lékařských zdrojů. !!!

http://www.consciousrebels.com/lekarka-zvitezil...

P.S.
.... když nějaký rodič řekne: „Mám obavy z nebezpečnosti očkování.“, řekne se mu: „Vy tomu nerozumíte, protože nejste lékař.“
Nicméně pokud lékař řekne: „Mám obavy z nebezpečnosti očkování.“, je mu řečeno: „Obviňujeme vás, z vážného profesního přečinu…"

evittam
3. feb 2018

@eva8 Uz tu mame zase "tu istu pesnicku" dookola. Ako nejaké bludy na nete a iní ľudia su zodpovedni za to,ze neockovane dieťa ochorie a chudák rodic za to nemoze. Ale ked ochorie a bolo očkované uz za to nemoze nikto ini len ten rodic.😁😉

eva8
3. feb 2018

@evittam zákaz premýšľania :( .... len opakovanie známeho..... Plošné očkovanie bo boom, v dobrom slova zmysle. pred začatím očkovania ale nemohli byť vykonané žiadne reálne štúdie a naozajstnom dopade na zdravie (skutočné vedľajšie účinky) A teraz akoby sa to zámerne chcelo ignorovať.... Ja som podobne uvažovala ako tá lekárka v linku

adsumus
3. feb 2018

@eva8 ale omielaš tu ty, ked si si nevšimla. asi bude lepšie podla teba, že deti choreju?

eva8
3. feb 2018

@adsumus zaočkovala si svoje dieťa proti chrípke? Ak áno, prečo? Ak nie, prečo? Pýtam sa opakovanie, lebo niekde si uviedla link, ako sa deti očkujú, aby ochránili zdravie starých rodičov.

adsumus
3. feb 2018

@eva8 už som ti písala, ja narozdiel od teba svoje dieťa v diskusiách ako argument nepoužívam, ty sa navyše sťažuješ, že niekto zareaguje na info, ktoré dávaš o svojich drobcoch, očko status mojho dieťata ťa nemá prečo zaujímať, ja som proti chrípke očko a na vyjadrenie mojho drobca si počkaj, ked bude svojprávna, to si počkám aj ja.

sticker
eva8
3. feb 2018

@adsumus len kvôli zavádzaniu:
ja nemám drobce 🙂 V každej inej diskusii, kde sme sa stretli a nikto nepoznal moje pozadie, si vytiahla skomolené informácie o mojich deťoch ty, ktoré si si letmo pamätala z iných diskusií 🙂 a používala ako argument a vypisovala fakt imaginárne nezmysly 🙂 Po otázke či naozaj si sa rozčúlila len ty a sťažovala na kyberšikanu 🙂 V súkromnej diskusii som nemala potrebu nič vyvracať, lebo nikomu si tým neškodila 🙂
Nevadí ti, že ako argument používaš iné deti? To je zbabelé. Zaujímavé, že keď sa ti to hodí, použiješ nezmyselne aj svoje dieťa - reakci na očkovanie pätnásťmesačného dieťaťa. Inak aj u takých malých niektorých deťoch sa prejavili zmeny, na ktoré som sa pýtala. Ale načo ťa rozčuľovať? Najdôveryhodnejší je osobný príklad. Tak netlač na ostatných, keď sama tak nekonáš

eva8
3. feb 2018

@adsumus Opýtam sa inak:
Si za zaočkovanie "nesvojprávnych" detí proti chrípke? Ak áno, prečo?
Ak nie, prečo? Poprípade od akého veku by očkovanie podľa teba pripadalo v úvahu. Ďakujem."

adsumus
3. feb 2018

@eva8 prosím ťa nevyzvedaj osobne informácie mojho dieťaťa, je to tuším aj protizákonne, pedofilne, staraj sa o svoje deti a čo o nich popíšeš.

evittam
3. feb 2018

@eva8 Pozor. Ona je ze vraj obyčajná matka co si 'letmo pamata". Ale dokaze ti tu dat "dokaz" printscreenu stary aj 3roky z nejakej diskusie,ktory už bol pred tymi rokmi vymazany a nakoniec to ani žiadny dôkaz nie je-teda pardon je ale nie toho co tvrdi. Dokonca ti poskytne aj kópie určitých pekne starých príspevkov, ktoré su tiez vymazane. No, úplne obycajna matka,ktorej lezi na srdci zaockovanost ludstva.😉

evittam
3. feb 2018

@eva8 Btw.a ty si uz pedofilna. 😂😂😂 Ona so svojou kamoskou kľudne moze žiadať dôkazy typu-ockovaci status,mena lekárov, kópie zdravotných zaznamov-to je v poriadku a zákonne.😉

adsumus
3. feb 2018

@evittam ty si aka si, nezaočkuješ sa žiadnymi vakcínami, ale jednu vec repšektuješ a to je sukromie deti, klobuk dole, ale prečo sa zastávaš ludí, ktorí ho nerešpektuju, je otázka. nebude zodpovedana, tipujem.

evittam
3. feb 2018

@adsumus Ja sa nikoho nezastavam. Ty tu zrazu vypisuješ o nejakom rešpekte voci sukromiu ale žiadať od rodicov co majú deti následky po vakcíne o dokazy typu mena lekarov co potvrdili danu komplikáciu, kopie zdrav.zaznamov a ine súkromné informacie to uz je v poriadku...🤔

adsumus
3. feb 2018

@evittam a nikoho sa nezastávaš a nikoho sa nezastávaš a pomažeš ak sa zastávaš,tak čo máš za morálku?

evittam
3. feb 2018

@adsumus Nic som nezmazala.

adsumus
3. feb 2018

@evittam ano žiadam, pretože ak niekto argumentuje svojim drobcom, že sa nemáme očkovať, tak ma zaujíma prečo.

evittam
3. feb 2018

@adsumus A ty si ta posledna co sa tu moze oháňať nejakou morálkou a este poslednejsia,ktorej by som sa ja mala spovedať.😂

evittam
3. feb 2018

@adsumus Su to súkromné informacie, ktoré treba rešpektovať-tvoje slova. Ci ich treba rešpektovať iba pri tvojom ockovanom dieťati a tí ostatní na rešpekt súkromia nemaju nárok?! 😂😂😂

evittam
3. feb 2018

Inak zase jedna zo zbytocnych debát-ktoru koncim, nakoľko nevedie nikam. Zase a znovu o tom istom-"2 metre na jednu vec".

adsumus
3. feb 2018

@evittam poprosím ťa aby si sa nevyjadrovala k mojmu dieťaťu, budeš znášať následky.

evittam
3. feb 2018

@adsumus Ja sa budem vyjadrovať k comu len chcem. Nic zle som nenapisala. Takze ty bud taka dobra a nevyhrážaj sa mi.

bmuller
3. feb 2018

@peter952 ak je teda taka jasna suvislost medzi ockovanim a autizmom - aky je mechanizmus vzniku autizmu po ockovani? 😨 sice uvadzas nieco o neurotoxicite hlinika a pod. - ale potom teda by sa malo jednat o postihnutie nejakych specifickych drah v mozgu... lebo jednemu sa nestane nic, dalsi zacne trpiet autizmom, dalsi epilepsiou a dalsi SIDS?