icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
10. feb 2018

@eva8 chápem, ste nejaká cirkev, chodíte na misie neočkovaní, kto ste? alebo sa hanbíte za svoju totožnosť?

eva8
10. feb 2018

inak to tvrdenie o bohatých podporuje Petrovo tvrdenie, že choroby so zvyšujúcou sa životnou úrovňou miznú

eva8
10. feb 2018

@adsumus som nejaká cirkev? Hanbím sa za svoju totožnosť??? Fakt mám asi pekelnú trpezlivosť.....

agnes7993
10. feb 2018

@peter952 Toho je strasne vela, comu nerozumiem, napriklad detailne preco IgG protilatky dokazu neutralizovat tetanovy toxin a IgM nie, hoci obe maju afinitu. Mozno ty odborne vysvetlis. Pripadne napis strucne comu z problematiky rozumies. Uved tiez dovod, preco v urcitych bodoch opustas diskusiu a prechadzas do viac ci menej zjavnych ad hominem.
Na oplatku by som ti tiez mohla povedat: plagatiky si nechaj na nastenku; je to bezcenny gish gallop.

adsumus
10. feb 2018

@eva8 a ty za koho píšeš týmto za seba jedinu?

mnohí chodia v busoch. A nie všetci cirkevní hodnostári pred odchodom na misiu sú zaočkovaní a nepomrú. Pritom sa pohybujú medzi obyčajnými ľuďmi, nie sú izolovaní. A bohatí neochorejú???!!! Sú chránení pred chorobami????
Viem, čo chceš napísať, ale aj chudobní, ktorí sa pohybujú v mhd nemusia ochorieť. A bohatí, izolovaní, môžu. Všetko je relatívne. Mne si napísala, že som prekonala mumps a rubeolu, lebo som nebola očkovaná. Ale prečo som sa nenakazila žltačkou typu B po príchode do kontaktu s chorou osobou, si mi nezdôvodnila - tiež som nebola očkovaná. A obe detské ochorenia som prekonala v pohode, dokonca si pamätám len priebeh týchto ochorení 🙂

Našťastie teraz som chrípku nedostala, ani keď sa pohybujem bežne v mhd a dochádzam aj s hodne deťmi do styku. A očkovoná som nebola, pritom mám oslabenú imunitu. Myslím si, že mám jednoducho šťastie a som za to vďačná.
..... A zas mám aj pekelnú trpezlivosť a dobrú vôľu 🙂
Teda tvoja hypotéza, prečo som nepomrela na mňa našťastie nefunguje 🙂 No viem, čo si chcela povedať, sčasti súhlasím, ale nemôžeš to zovšeobecniť 🙂

eva8
10. feb 2018

@adsumus dám ti príklad na vysvetlenie. Niekto musí urgentne odcestovať do oblasti, kde sa vyskytuje malária. Na očkovanie nemá čas, lebo musí byť určitá doba od očkovania, aby zaúčinkovalo. Teda sa nezaočkuje. Nenakazí sa. Píšem za seba. A ty za koho?

adsumus
10. feb 2018

@eva8 ja sa ta pýtam za akých hodnostárov píšeš? v tvojej hlave? alebo dáš konkretne lebo cirkvi je požehnane. dotážem sa, či si hovorca.

eva8
10. feb 2018

@adsumus napr. toho, ktorého osobne poznám (vysoko postaveného) a jemu podobných. Nie som hovorca

agnes7993
10. feb 2018

@adsumus Myslim ze to zacina byt o obchode, ved uverejnuje (hoci 12-pixelove) promo na rozmanite poucne knizky. Ale iste bezplatne, viera mu pomaha.

adsumus
10. feb 2018

@eva8 no kludne menuj, v koho mene sa tu vyslovuješ, za akých naboženských hodnostárov, inak sa zabávam.

eva8
10. feb 2018

@adsumus v nikoho mene sa tu nevyslovujem 🙂 A zabávaj sa,modrý koník je na skrátenie chvíle pre niektorých ľudí 🙂

adsumus
10. feb 2018

@agnes7993 pre mna to je celé cirkus, kde sa hrabe "možno príde aj kuzelník". kuzelníkov tu je po milujarmilu.

adsumus
10. feb 2018

@eva8 v tvojom prípade je to na zaplakanie, čo tu píšeš.

eva8
10. feb 2018

@adsumus
na zaplakanie je to, že si myslíš, že ľudia žijú len z internetu a nikoho nepoznajú a o okolie sa nezaujímajú...

inak, aj ja by som bola naozaj rada, keby si vyvrátila to, čo som napísala na citáciu z anglickej štúdie, ktorú si udala.

adsumus
10. feb 2018

@eva8 čo ccheš vyvrátiť? ty hlavne vyvráť, že nie ste sekta, ktorá chce aby,ludia mreli.

adsumus
10. feb 2018

Mladý kulturista umiera na chrípku.

http://people.com/human-interest/swine-flu-deat...

eva8
10. feb 2018

@adsumus prečo žijem? Lebo som v sekte? Keď nájdeš nejaký článok, nemusíš tam radiť ľudí naokolo

adsumus
10. feb 2018

@eva8 ešte raz za akých cirkevných hodnostárov sa u vyjadruješ??? katoliíkov? koho? ked nikpho, potrebujem vedieť.

mnohí chodia v busoch. A nie všetci cirkevní hodnostári pred odchodom na misiu sú zaočkovaní a nepomrú. Pritom sa pohybujú medzi obyčajnými ľuďmi, nie sú izolovaní. A bohatí neochorejú???!!! Sú chránení pred chorobami????
Viem, čo chceš napísať, ale aj chudobní, ktorí sa pohybujú v mhd nemusia ochorieť. A bohatí, izolovaní, môžu. Všetko je relatívne. Mne si napísala, že som prekonala mumps a rubeolu, lebo som nebola očkovaná. Ale prečo som sa nenakazila žltačkou typu B po príchode do kontaktu s chorou osobou, si mi nezdôvodnila - tiež som nebola očkovaná. A obe detské ochorenia som prekonala v pohode, dokonca si pamätám len priebeh týchto ochorení 🙂

Našťastie teraz som chrípku nedostala, ani keď sa pohybujem bežne v mhd a dochádzam aj s hodne deťmi do styku. A očkovoná som nebola, pritom mám oslabenú imunitu. Myslím si, že mám jednoducho šťastie a som za to vďačná.
..... A zas mám aj pekelnú trpezlivosť a dobrú vôľu 🙂
Teda tvoja hypotéza, prečo som nepomrela na mňa našťastie nefunguje 🙂 No viem, čo si chcela povedať, sčasti súhlasím, ale nemôžeš to zovšeobecni

eva8
10. feb 2018

@adsumus ešte raz: za žiadnych cirkevných hodnostárov sa tu nevyjadrujem 🙂
O malárii si prečítaj aj tu -http://zaujimavosti.net/cestovanie/slovensko/af...

eva8
10. feb 2018

@ adsumus
vyjadri sa k tomu, prosím 🙂
"The short-term increase in risk suggests that vaccines may accelerate the transition from subclinical "to overt autoimmunity in patients with existing disease. Our findings support clinical anecdotes of CNS ADS symptom onset shortly after vaccination but do not suggest a need for a change in vaccine policy."
To znamená, že bez očkovania by sa nemusela SM viditeľne prejaviť. T.j., driemala by v tele, ale človek by fungoval bez problémov, alebo čo si o tom myslíš ty?

adsumus
10. feb 2018

@eva8 tak o akých hodnostároch si písala, že chodia neočkovaní?

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
10. feb 2018

@adsumus o tých, ktorí musia bezodkladne odcestovať a nemajú napr. 3 týždne času vyčkávať

adsumus
10. feb 2018

@eva8 ale za aku cirkvev alebo čo, za akých ludí máš právo vypovedať o ich očko statuse? lebo katolícka cirkve to nie je alebo ano? treba dať na rovinu ludom aka ste sekta a vybavené, či sa hanbíte?

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
10. feb 2018

@peter952 nikto petko som za očkovanie lebo antivax je stoka a nemám za to ani halier, narozdiel asi od teba, sektu vysvetli, kto ste, prečo chcte aby sme zomierali?

eva8
10. feb 2018

@adsumus ????
ešteže sa máš čoho chytiť. Čo s tebou dokáže urobiť jeden link nájdený na internete.....?! Na misie chodí viacej ľudí, medzi nimi aj cirkevní hodnostári 🙂 Katolíci sa mimochodom rozdeľujú tiež. Ešte ti pomôžem - vo Vatikáne každý zodpovedá za určitý distrikt (nemusí ísť len o katolíkov všeobecne) 🙂 To len pre úplnosť, že neexistuje len jedna katolícka cirkev

eva8
10. feb 2018

@adsumus prečo ešte žijem? pretože som sekta, ktorá si žije v bavlnke? Teda podľa teba choroby miznú so zvyšujúäcou sa životnou úrovňou

adsumus
10. feb 2018

@eva8 takže za akých hondostárov vypovedaš ty? prečo žiješ ja neviem. ano ked si sedíš v zamočku a lietaš lietadlom, chrípke nečelíš, to može odporučať iným len hovado, aby pomreli v atobusoch, lebo ono sa vezie v jete.

eva8
10. feb 2018

@adsumus za žiadnych
takže - čo k tomu môžeš dodať?:
@ adsumus
vyjadri sa k tomu, prosím 🙂
"The short-term increase in risk suggests that vaccines may accelerate the transition from subclinical "to overt autoimmunity in patients with existing disease. Our findings support clinical anecdotes of CNS ADS symptom onset shortly after vaccination but do not suggest a need for a change in vaccine policy."
To znamená, že bez očkovania by sa nemusela SM viditeľne prejaviť. T.j., driemala by v tele, ale človek by fungoval bez problémov, alebo čo si o tom myslíš ty?