icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aristka
18. aug 2013

@petot my ten výsyp sme nevideli a keďže je leto a teplo mohlo sa jednať aj o potničky ,alergiu na slnko a mamička bola upozornená aj na výsyp a preto som jej odporučila návštevu lekára ,aby sme tu my nepolemizovali a doktorka dokáže zistiť o čo ide ....takže žiadne závery nerob...

kreativna
18. aug 2013

@aristka ty sa stále potrebuješ navážať do niekoho, myslím že v bežnom živote trpíš pocitom nedocenenosti, alebo ti niekto neustále podrýva tvoje sebavedomie a takýmto sposobom si to tu kompenzuješ nie som "odborník" ako ty to je len moj názor pocit

aristka
18. aug 2013

@kreativna absolútne nechápem o čom hovoríš ,ty niečo s petotom máš....či ,moja píšem fakta ako sa veci majú a to nie je navážanie a nepovažujem za navážanie ak tu opakujem ,že som odporučila návštevu dr....a myslým si ,že táto téma nie je o rozoberaní môjho profilu....či...

kreativna
18. aug 2013

@aristka bez komentára/v tvojom prípade to nema význam/píšem tu svoje pocity a názory to snád možem, no na teba fakt nemám ty máš asi jasnovidecku gulu, všetko vieš a dokážeš diagnostikovať aj na dialku aj 20 rokov dozadu si fakt trieda,klbúk dole...ešte že ťa tu máme ináč by mamičky chuderky ani nevedeli ako sa starať o svoje detičky...pekný den

aristka
18. aug 2013

@kreativna asi si si zmýlila adresu ,ak by som vedala diagnostikovať na diaľku ,neposielala by som k dr....na rozdiel od konkrétneho pána nerobím závery a to môže dr.ktorý dieťa vidí....a svoje pocity si nechaj pre seba toto nie je téma o pocitoch ,ale o faktách a očkovaní.....takže ideme k téme nie.... 😉

saska.t
18. aug 2013

no nahodou som opät narazila na jeden z clankov o pouzivani vit C pri lieceni rakoviny a keby ho chcel niekto spochybnit su tam mena a nemocnice v ktorych dani ludia pracuju,takze si to nie je Problem overit,kedze je tu neustale spochybnovany jeho ucinok a vysmievanie sa jeho ucinkom

http://diva.aktuality.sk/clanok/38001/koncentro...

a ospravedlnujem sa,ze je to mimo temu,ale kedze to pravidlo porusuju vsetci,tak je to vlastne v poriadku

slniecko77
18. aug 2013

@saska.t myslim, ze ked pises mimo temu uz tym neporusujes pravidla 🙂
Inak zaujimavy clanok..

leishmania
18. aug 2013

@aristka mne ovela vtipnejsiespojenie ako lahsia meningitida pride utopenie si dietata kvapkami do nosa🙂

aristka
18. aug 2013

@leishmania no moja tak to vtipné nie je ,ak niekto robí laváž nošteka načo vlastne tie spreje sú a ak tam dám vodu z točky zo soľou...ako lacnejšiu alternatívu ..lebo mamina si povie voda a voda slaná a slaná tak ak ti dieťa aspiruje alebo ho zaleješ ,laicky povedané hrozí utopenie....a to nie je vtip.....preto som na to upozornila ....

leishmania
18. aug 2013

@aristka akaspirujesa utopi? aleboho zalejes ...bez komentara.... a o vode z vodovodu tu nikto okrem teba nepisal...

aristka
18. aug 2013

@leishmania ale píšem to ja ...a ak si čítala predtým ,mala by si pochopiť prečo...a nie si tu len ty, sú tu aj iné mamičky ,ktoré môžu drahé spreje takto ponať a mohli by to takto riešiť...

aristka
18. aug 2013

@leishmanimáš aspoň nejaké zdravotné ponímanie...lebo toto je úplne reálna záležitosť ....dieťa ti dokáže aspirovať aj pri pití mliečka a ak je malinké ti aspiruje a hrozí utopenie ,čo je na tom smiešne...a ak sa už tak vysmievaš ,dúfam ,že ovládaš aspoň prvú pomoc čo v takej situácii robiť....

tatko_bebe
18. aug 2013

s tym aspirovanim ma aristka pravdu akurat, ze rodicia by museli byt uplni trotlovia aby si utopili tymto sposobom vl. dieta. Meningitida vobec nieje nejake lahke alebo tazke ochorenie, ma fatalny priebeh, vit.C je super volba ale nieje to nic nove ci svetoborne. Ccko na liecbu rakoviny ma pozitivny vplyv ale nie zasadny a hlavne to nieje Ccko o kt, sa tyu pise teda p.o. ale specialne infuzne roztoky-vtedy to ma zasadnejsi vyznam.
Nesuhlasim s pojedanim kilogramov syntetickeho Ccka zo zdravotnych dovodov, je to uplne sibnute. Ked uz chcete Ccko tak momentalne je na trhu x pripravkov s postupnym vstrebavanim. Ale ked si date hlt kyslej kapusty tak spravite najlepsie

saska.t
18. aug 2013

@adsumus nepochopila som co si tym vlozenym clankom chcela povedat...

@aristka neviem aka si doktorka/sestricka,alebo aku mas vlastne profesiu,ale ORL lekari samy tvrdia,ze vsetky tieto spreje su len dobry odrb s prepacenim a dokonca na kramaroch mi ORL odporucila,aby som malej vyplachovala nos,rozriedenym roztokom 1l morskej soli a 1L vody a je to presne to iste,ako aj ma vysmiali tu v DE ked som chcela malej cistit usi tym sprejom,co ma sam rozpustat maz,ze mam lepsie investovat peniaze,takze ja som tvoje prispevky asi nepochopila a mimochodom tu na MK Bola velmi uznavana ORL Dr. ktora to ma aj v blogu,ze sa to da takto nahradit.takze ty musis byt vzdelana asi vo vsetkych oboroch zdravotnictva,pozri ORL tu na MK nick strapco13,upozornujem- je to vystudovana DR priamo orl,ale ony asi nie su dost dobri,ked to tvrdia....

leishmania
18. aug 2013

@aristka o tom ze aspiracia moze nastat viem, utopit ale dieta kvapkami to je aka sanca prosimta alebo tysastym v okolistretavas? .... a njake to zdravotneponimanie ako to nazyvas mam...

adsumus
18. aug 2013

@saska.t Tým vloženým článkom som ti chcela ponúknuť iný pohľad na blahodárny vplyv nadužívania vitamínu C ako sa tu do zbláznenia prezentuje na tomto fóre, len tak na zamyslenie. Zjednodušene povedané: nie všetci sú ochotní práškovať svoje malinké dieťa vitamínom C, namiesto klasickej liečby napr. aj takej meningitídy. Nikto, ale netvrdí, že nemá vôbec žiadny význam.
@leishmania Napr. ja by som určite nedávala svojmu párdnovému dieťaťu do nosa nesterilnú vodu zmiešanú s morskou soľou. Ani keby mi to poradil sám Budha.

leishmania
18. aug 2013

@adsumus ja somani nikde nehovorila ze by som to robila ani som to neodporucala....mne islo len o pravdepodobnost utopenia kvapkami donosa...

adsumus
18. aug 2013

@leishmania Tak, ale dieťa ti to môže vdýchnúť, podľa mna morská soľ s vodou má redšiu konzistenciu a ked nechtiac vleješ viac, mohlo by sa to stať. Tu nešlo doslova, že ho utopí, podľa mna, ale že by to mohlo vdýchnúť a to nie je žiadna sranda.

leishmania
18. aug 2013

@adsumus po prve novorodencovi to asi nikto neskusa, ked to niekto robistarsiemu dietatu aspon tu vodu podla mna prevari, ked to uz niekto robi asidodrzuje hustotu fyziologickeho roztoku, a z par kvapiek sa podla mna ziadne dieta neutopi, prispievatelka dost zdoraznovala toutopenie nie len aspiraciu... no mna jednoducho otopeniavaznych nasledkoch kvapiekdo nosa nikto nepresvedci 😀

saska.t
18. aug 2013

@adsumus Problem je ,ze tu sa hrotia situacie az nezmyselne,nikto tu netvrdi,ze treba dieta dopovat horibilnymi davkami syntetic. vit C,alebo,ze sa choroby lecia LEN vit. C,mimochodom pri rakovine sa davaju vysoke davky vit C a urcite je synteticky a KRATKODOBE vysoke davky tiez neuskodia su na uzitok,to len par prispievajucich,hned vytiahne ake je to nebezpecne pri vsetkom,opakujem nikde nikto a nikdy netvrdil,ze je to jedina dobra liecba a da sa nou vyliecit vsetko na svete,to snad vieme vsetci,ze Len vit C nezachrani svet,len nech nikto stale neodporuje teorii,ze ma aj velke zasluhy v zdravotnictve...

aristka
18. aug 2013

@tatko_bebe ja som to napísala na margo toho ,že by som sa nečudovala keby to rodičia v rámci šetrenia dokázali...podľa toho s čím som tu mala dočinenia...

aristka
18. aug 2013

@leishmania práveže som si pozrela tvoj status a videla som crohnovu chorobu ,ta by si mal vedieť aký je rozdieľ medzi fyzákom a vodou a ako je to u detičiek možné vďaka ich anatómii a obranným reflexom..hovoríme tu novorodencoch a detičkách do jedného roka .....a nehovorím o nosných kvapkách ,ale o slaných nosných sprejoch...a to čo rodičia môžu dokázať vymyslieť....ja som obozretná a radšej upozorním...

aristka
18. aug 2013

@saska.t nato aby si mohla robiť tieto preplachy musí vedieť dieťatko dýchať cez ústa ,práve preto aby nedošlo k aspirácii,preplach slanou vodou sa takto normálne robí ,ale tú podmienku som povedala,ak to sparvíš dieťatku čo nevie dýchať cez pusu to jest do roka určite samozrejme musí vedieť aj spolupracovať ..tak ti takto malinké dieTatko aspiruje a je problém....a menším detičkám ,kde nie je kašľací reflex je problém ešte väčší ...

leishmania
18. aug 2013

@aristka no ked citis realnuhrozbu topenia deti slanymi roztokmi tak upozornuj dalej

aristka
18. aug 2013

@leishmania ako vidíš ,nie je to nereálne podľa predchádzajúceho príspevku od sasky a to preplachy nosa a odporúčania,kedy treba dopovedať ,kedy sa čo môže a nemôže...

saska.t
18. aug 2013

@aristka opät rozoberas nieco,co sme nepreberali,hovorili sme vseobecne o solnom roztoku a nie o veku dietata,myslis si,ze matky su naozaj take padnute na hlavu,aby toto robili novorodencom a batolatam do 1 roku? Kolko ich je takych 1 z 1000??? Naozaj to musis vsetko hrotit do krajnosti a robit z kazdeho uplneho blba,je pekne,ze chces pomahat,ale toto uz vyzera a hranici s tym,ze sme vsetci padnuti na hlavu a ty si ta najlepsia,ktora vsetko vie a uplne degradujes aj nazory vystudovanych lekarov, uz len ked sa matka pride pozriet na toto Forum znamena,ze hlada informacie a ma zaujem,taka co si utopi dieta nosnym sprejom ani nevie co je Internet a vobec nema zaujem zhanat nejake info,tak s nami prosim komunikuj na urovni,nemusi byt medicinska,ale nerob z nas (vseobecne) uplnych dementov.

aristka
18. aug 2013

@adsumus fyziologický roztok ak ho dáš viac človek pekne predýcha ,ak veleješ do dieťatka alebo dospelého sladkú vodu ,u detičiek napr.tým preplachom nos.dut .a nevie dýchať cez pusu dieťatko ti aspiruje a začne sa dusiť a nehovoriac hrozí z toho aj zápal plúc , voda z točky sa v našom teľe dokáže cez pľúcne mechúriky dokáže prejsť do krv.obehu ,ale je to záťaž pre obeh a je tam hrozba pneumónie..čo sa týka slanej vody morskej dieťa aspiruje ,ale voda ostáva v ˇplúcach ,neprejde alveolami do obehu a dieťa sa dusí a môže prísť aj k bronchospazmom....

aristka
18. aug 2013

@saska.t nie každému to je vysvetlené ako tebe ,ty si múdra lebo tebe to povedal a poučil ťa doktor,ale ak tu napíšeš ,že slaný roztok v sprey sú vyhodené peniaze a robím preplach ,treba spomenúť aj to okolo toho ...tieto témy nie sú len pre nás ,ale aj mamičky laičky ...a ak je to aj 1 dieťako z 1000 je úspech ,aby to maminka nespravila...na základe tvojho príspevku....

aristka
18. aug 2013

@aristka inak ak chceš napíšem tu aj presný postup ako sa to detičkám robí a nielen ako starým....