(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@peter952 Mas svoju logiku, ano. Ak nevieme, ci A implikuje B, a doteraz sa nepodarilo dokazat, ze by implikovalo, tak implikuje! Implikuje, lebo matka trpi. Implikuje, lebo Robert de Niro povedal. Implikuje, lebo ak 1 studia o 33 autistickych detoch hovori, ze asi ano, a 10 inych studii o vacsich vzorkach hovori, ze nie, tak ta 1 plati a tych 10 neplati. Ktore platia vieme podla toho, ze vieme co chceme implikovat. Advanced course logic...
a negatívna skusenosť s očkovaním je, že dieťa dostalo ekzém, ktorý už maju predchádzajuce tri generácia, či homosexulaitu alebo čokolvek akakolvek choroba, všetko je z očkovania.
@peter952 rage against vaccines, zurivo proti očkovaniu, nevieš ten tvoj zdroj je napojený na tetu s pazurmi? k tým tvojim bludom ohladne dna vo vakcínach a opičích bunkách, strašne bludy, peter, hiv virus je neškodný, aj vírus chrípky je podla teba neškodný a netreba mať v tele protilátky?
moja hypnóza funguje.... Udala som link o halucináciách a istá osoba naďalej vidí všade len tetu s pazúrmi.... 😀
p.s. To len pre spestrenie, keď sa prešlo na diskusiu v takomto tóne....
ty si ta osoba?
@peter952 Ok, pre teba je tema uzavreta. To vysvetluje, preco sa branis diskusii na diskusnom fore. Ja sa ta predsa nesnazim presvedcit, len reagujem na tvoju presviedcaciu kampan.
A k tej matke. Ty v zasade hovoris, ze ak vysvetlenie zalozene na dokazoch neposkytuje matke psychologicku utechu, tak tie dokazy musia byt zle. Nie vsetky matky to tak vidia. Niektore daju pred rukolapnou psychologickou utechou, ktoru poskytuju zjednodusene popularne nazory, prednost snahe zistit vecne, co dietatu ublizilo. O decko ide, nie o matku.
@peter952 Ano, mame odlisne kriteria na to, co predstavuje dokaz. Asi som prilis tie prirodne vedy studovala... Ved mne je uplne jasne, ze ked je presvedcena, ze to vakciny zmrzacili, tak sa vykasle. Ona nepotrebuje pocut, ze sa myli, ona potrebuje pocut, ze ma pravdu, a ze ti a ti su vinni.
@peter952 rodičom nieje poskytnuté ani zloženie vakcín, ani podrobnejšie vysvetlenie vedľajších účinkov. Len poskytnutie dátumu - vtedy a vtedy sa prídete preočkovať, môže bolieť miesto vpichu, prípadne teplota, ale nič mu nebude, neobávajte sa.... A hotovo, dieťa zaočkované.... Lekár má plnú ambulanciu, nemá čas sa rozprávať dookola.... Bežné mamy zväčša ani nenapadne sa pýtať, vyzvedať. Proste očkovanie, a hotovo.

@eva8 ja nechápem, čo riešiš, chlapec zomrel na zaškrt, bol neočkovaný, ako sa nakazil nevieme, nevieme ani nič viac, padla klec, aký ma význam fantazírovať alebo teta s pazurmi, je to teta ktorá sa dá do telky, že zariekam ťa chrípka, paprče preč od mojich veriacich, komu to stačí jeho vec, treba spísať závet a trada po mhdečkaách, teta ale pozor sedí v milionovej vile a vozí sa na jetoch.