icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aristka
18. aug 2013

@saska.t a čo sa týka študovaných lekárov ,ja veľmi dobre viem na základe príspevkov tu kto má nejaké povedomie zdravotné a kto nie ...to jest kto robí v obore...

tatko_bebe
18. aug 2013

@aristka myslis to dobre ale kasli na to, nema to zmysel PEACE, mamicky tu su dost fundovane aspon dufam... 🙂 😉

aristka
18. aug 2013
adsumus
19. aug 2013

@saska.t Ja som napr. na základe toho popisu nevedela, že sa nemôže malým bábätkám liať do nosa morská soľ zmiešaná s vodou, lebo to tam nie je ani uvedené a som rada, že ma nato niekto upozornil a vôbec sa preto necítim ako dement. Tak nepíš, že tu niekto z niekoho robí dementa, normálne sa nechám poučiť a ide sa ďalej. Trochu sa aj ty zamysli, či náhodou "nehrotíš do krajnosti".

saska.t
19. aug 2013

@adsumus je divne,ze ako matka nevies,ze deti do 1 roka nesmu mat sprej,ale iba kvapky a mimochodom uz v lekarni ti povedia,ze pre deti do 1 roka sa nosne spreje ani nepredavaju /nevyrabaju/,tak ako tu spominany libenar,ktory nie je v spreji a najcastejsie sa robia spreje od 2-6 rokov,v kazdom pribalovom letaku je napisane,od kolko rokov je vhodny,takze by si mala citat pribalove letaky, solne SPREJE (volne predajne/su vhodne az od 3 rokov a daju sa nahradit aj Doma pripravenym roztokom a dieta v tomto veku ma vyvynute vsetky reflexi v plnom ponimani... tak neviem kto tu hroti situacie,este raz , my nie sme dementi,ziadna neuvedomela matka na taketo Forum nezavita a uz vobec nie do temy o ockovani,pretoze takej staci,ze jej odporuci Dr.ockovat vsetko podla ocko. kalendara a ona sa tym viac zaoberat nebude.

adsumus
19. aug 2013

@saska.t Aký sprej, prepánajána? Ten link, čo si dala nie je uvedené, že sa nemá preplachovať nos doma vyrobeným roztokom deťom pod jeden rok. To je fšetko. Teraz si to pekne dovysvetlila, už s tým skončime.

saska.t
19. aug 2013

@adsumus ja som ziadny link nedala a ano na tuto temu koncime...

aristka
19. aug 2013

@saska.t tak k tým matkám si dosť na omyle ,čítajú to aj matky ,ktoré si pýtajú vysvetlenie a to ,že to nie je všetko od nich písané tu to nezanemá ,že nepíšu a nie všetky fakt vedia ,to nie je ,že sú hlúpe ,ale človek nemôže vedieť všetko a inak sú aj spreje do roka neviem ako u vás v nemecku ,ale na slovensku sú dokonca od jedného mesiaca,ale ja som ich nepoužila,ale mala doma z dôvodu ,ktoré som už hore písalal a tie spreje mi kúpila rodina a dávam ich až po dcérinom jednom roku....

tatko_bebe
19. aug 2013

Sorry co to ma s ockovanim...

saska.t
19. aug 2013

@aristka poprosim tak o link kde je vyrobok do nosa ako SPREJ do 1 roka,nie kvapky,lebo cez SK Google mi vyhodilo len spreje od 1 roka.

@tatko_bebe sorry uz sa drzime temy,len mi to nedalo,ked uz zacali v teme o ockovani rozoberat utopenie nosnymi sprejmi ako beznu sucast zivota

adsumus
19. aug 2013
kreativna
19. aug 2013

adsumus a aristka prosím vas už s tým prestante a ak chcete založte si vlastné forum o /ne/utopení/detičiek a roztokov do nosa aj ja mam ten pocit že sa tu hráte na všadebola a všetkovie a my ostatní sme......čudujem sa že ešte niekto na vas reaguje ja už nebudem.je zaujmavé aka je povodna tema a kam sme až došli...nechcem nikoho znevažovať lebo aj vaše príspevky môžu byť prínosné pre toto forum ale toto čo tu predvádzate je uplne o niečom inom

sorciera24
Odpoveď bola odstránená
jarhal
Odpoveď bola odstránená
saska.t
19. aug 2013

@adsumus az jeden nazvany sprejom s jemnym tlakom,tuto temu ste zacali rozoberat s aristkou vy,tak toho nechaj...teraz ho pojdu vsetky matky kupovat z toho mnozstva co je v ponuke...

siska53
Odpoveď bola odstránená
adsumus
19. aug 2013

@saska.t Chcela si sprej? Máš sprej. A ešte stále sa ti čosi nepáči. 😒 To je potom ťažko s takou osobou, čo všetko odudre. 😕

alice107
19. aug 2013

dnes som znovu pozrela na toto forum.aj ked sa debata uz ozaj velmi vzdialila povodnemu nazvu,bola poucna.mam na mysli odborne rady od
@aristka aj co sa tyka toho cistenia nosa kojencov ci batoliat.len je to stale to iste.niekto sa snazi stale oponovat odbornikov ia pritom sam nema pravdu.
neda mi preto neregovat na vasu debatu.

@saska.t v nemecku ako na sk su pripravky pre batolata ci dojcata vo forme sprejov na cistenie a uvolnenie nosa.v nemecku je to napriklad Baby luuf Mare Nasenspay.mam ho doma.je prave pre dojcata,batolata a deti do 6 rokov.v tvojom prispevku z 09.35 pises,ze su pre batolata ci dojcata len kvapky.to kde si vzala taku informaciu.?vsade v lekarni v de dostanes rozne pripravky sprejov pre baby a to bez receptu.
preco svoje domnienky a nielen v tomto konkretnom bode vydavas za overenu skutocnost?

@sorciera24 a musim napisat,ze ma zaraza tvoj slovnik v tvojom prispevku.je nevhodny,urazajuci inych prispievatelov.

sorciera24
19. aug 2013

@alice107 jaaj sorry, alice, zabudla som na tretie a 😉 (esteze si zagagala)...keby som ja mala hodnotit vsetky tvoje arogantne prispevky...tak neviem kde by si skoncila.....nemusis ma citat, ako ja uz necitam tvoje pripsevky a je to vybavene;) (p.s.: v dnesnom svete falosnosti je aj uprimost brana ako urazka).....a moja lexika je pouzita zamerne....na to boli expresivne slova vymyslene, lebo neutralne nevystihnu podstatu....(ako vravim, necitaj ma, nebudes mat traumu;))

saska.t
19. aug 2013

@alice107 v nemecku pre deti do 6 mes. ziadny sprej nedostanes IBA kvapky a jeden vyrobok so solou mas od 6 mes a viac sa opakovat nebudem,pretoze ty by si nepriznala ani keby sa svet zrutil,ze ma pravdu aj niekto iny ako ty,tak ta poprosim uz mi neadresuj prispevky,pretoze mna tvoj nazor nezaujima a ak ta nezaujima moj nazor a skutocnosti,necitaj moje prispevky s mojim nickom,velmi jednoduche, snad to obe nase osoby dostatocnee pochopili,uz sa nejaku dobu k tvojim prispevkom nevyjadrujem a ani nebudem,tak ta prosim o to iste...

alice107
19. aug 2013

ja nehodlam s niekym,kto nedokaze realne priznat neznalost nebudem samozrejme polemizovat. ani to nebolo mojim umyslom poukazala som na nepravdive tvrdenie jednej pisatelky.to je vsetko.moje tvdenie ,ktore som uviedla v svojom predchadzajucom prispevku je platne .nemam ho preco menit.
v prispevku saska .t z dnesneho dna 09.35 sa uvadza nepravda.a doteraz ju autorka ani ziadnym dokazom nevyvratila.
kazdy si moze preverit v realnom zivote mnou uvadzany dokaz. je mi smiesne,ze ma niekto bude presviedcat o opaku,hoci vlastnim dokaz mojho tvrdenia. hoci sama ziaden dokaz o svojom tvrdeni nepodala.😀 a prave o tom ta cela polemika aj na fore je . a sice o vahe dokazov.nech je to debata ci o ockovani,ci inej teme.

saska.t
19. aug 2013

@alice107 tvoja inteligencia sa preukazala v plnom svetle,gratulujem pani pravnicka,urobili ste dojem,mam aspon tolko inteligencie,ze ked chcem niekomu nieco napisat,adresujem to jemu a nebudem to adresovat do plena,ked to patri mojej osobe, nezabudni mi pripomenut,ze porusujem pravidla fora,pani pravnicka 😀 😀 😀

ostanym sa ospravedlnujem a budem prispievat uz iba v ramci temy,slubujem 😀

alice107
19. aug 2013

@saska.t nezelala si si ,aby som oslovila tvoj nick.tak som to respektovala. vyjadrit sa v teme je ale mojim pravom a to som aj vyuzila.to si musis ujasnit,co vlastne chces.prepac mi,ale debatovat s tebou uz nie je o com,pokial nemas padny dokaz a nezacnes debatovat bez invektiv.svoje stanovisko som jasne napisala.a tak pokladam vec za uzavretu.zelam pekny den.

janulkama
19. aug 2013

@saska.t do jedného roka by sa spreje do nosa používať nemali,ako si napísala,len kvapky 😉

Toto nemám z mojej hlavy,keby náhodou niekto oponoval 😉 😉

alice107
19. aug 2013

@janulkama ja mam od lekara iny nazor .ale tu islo o inu vec.o to,ze mnou oznaceny prispevok tvrdil,ze sa davaju len kvapky.treba rozlisovat presne pojmy .je ine,ked autorka prispevku tvrdi,ze taky sprey neexistuje,co je loz .a ine,ze niekto ma doporucene kvapky. 😉ako to tvrdis ty.

janulkama
19. aug 2013

@alice107 jasne 🙂 sice mimo temu,ale napr.ja som nevedela tiez,ze je taky sprej. Ani si neviem predstavit,ako by som to striekla tak mesacnemu babu. 😕

Inak,chcem sa informovat,starsi syn je stale chory a chcu ho zaockovat. Ak nie,mam podpisat papier. Ta sestricka uz po mme zazera,lebo mladsieho som nedala. Ten papier som pri mensom podpisala,to sa akoze kazdf dieta a ockovanie nahlasuje zvlast? Ja som mu len povedala,ze mne je jedno,ci ma nahlasi.

alice107
19. aug 2013

@janulkama aky papier presne ti presne dala podpisat?ak ti smiem poradit,pred kazdym podpisom akehokolvek dokumentu si presne precitaj jeho znenie.aj poucenie,ak tam je.ak nerozumies,povedz,ze textu si neporozumela.
co sa tyka nahlasenia,lekari maju zo zakona povinnost hlasit nedostavenie sa na ockovanie ,cize kazde nedodtavenie sa k ockovaniu bez zavazneho dovodu musia poznacit do vykazu.a ten sa kontroluje.
preto ak mas pochybnost ockovat,radim ti podebatovat predtym s lekarkou na danu temu.ved si si lekara vybrala sam.takze predpokladam,ze mas k nemu doveru.ak su zavazne dovody pre neockovanie,sam lekar by to mal zistit z anamnezy dietata.
ak su zavazne dovody na neockovanie,tak lekar urcite v zaujme dietata nebud ockovat.a vie to zdovodnit a uviest t v zdravotnom zazname.
ale musis si uvedomit,ze za zakona ti vyplyva povinnost dat dieta ako zakonny zastupca zaockovat.a si si urcite vedoma,ze porusenim tejto povinnosti ak je to bez zavazneho dovodu sa dopustas priestupku.takze musis pocitat s prejednanim priestupku a pripadne sankciou.ale nemusis to nechat dojist tak daleko.dobrou komunikaciou sa da pre dobro dietata vybrat najlepsia alternativa.to mi ver.

petot
19. aug 2013

@tatko_bebe O skúsenostiach s vysokými dávkami Cčka už boli napísané knihy (a nemyslím tým tú moju), a už aj mnoho ľudí na MK si odskúšalo na vlastnej koži, čo dokáže a čo nie.

Našťastie však máš v tomto plne slobodnú vôľu a nikto Ťa do užívania vitamínov nenúti (a dokonca si myslím, že nikto ani nemá takú ambíciu). Čo sa žiaľ o očkovaní povedať nedá.

marusik
19. aug 2013

mám otázku - čo s očkovaním proti tetanu ak dojčím? je vôbec potrebné? myslím teda očkovenie mamičky🙂

petot
Odpoveď bola odstránená