icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
16. feb 2018

@cicka22312 prečo sa obuvaš do aristky, očkovanie je dokázane že choroby deťom nesposobuje ale naopak ich pred nimi chráni. prečo píšeš klamstvá aristka nijako tvoje dieťa neurazila, trochu sa kontroluj, myslieť si možeš čo len chceš aj písať, ale urážať iných je cez, neočkuj, píš, že máš dieťa poškodene očkovaním, ale nenapádaj tých, čo si to nemyslíme. ved prečo by si mala?

cicka22312
Autor odpoveď zmazal
adsumus
16. feb 2018

@cicka22312 mne to vadí ak rodič proti očkovaniu napáda rodiča za očkovanie, prečo to máš zapotreby? ved si neočkuj, ale nečakaj, že ti to všetci odkyvkaju, ved to je hluposť.

adsumus
16. feb 2018

jaj ale nám tu miznu urážky napádania zo strany neočkujucich, super funkcia, zmazať si príspevok.

evittam
16. feb 2018

@adsumus A to ze ockujuci fanatik napada slušných ludi je v poriadku?! Preco to ma za potrebu? A nech necaka,ze mu všetci "odkyvkaju" jeho nazory a nedajú vsetky podrobne a osobné informácie ako pozaduje.

eva8
16. feb 2018

@libawet reaujem až teraz
stále vravím, že pred očkovaním by sa mal dôkladne vyšetriť zdravotný srav dieťaťa. Ale aké metódy na všetko použiť? Magnetická rezobnancia už pre bábäztko?! Poprípade nejaké kontrastné látky? Však to sa nedá. Ale určite aspoň odbery krvi a aj nepatrnú odchýlku vziať do úvahy. U nás pred operáciou pediatrička zistila odchýlky z krvi, poslala nás na hematológiu a tam, že nič sa nedeje. Po operácii nastali problémy práve v súvislosti s tou odchýlkou....
Preto vravím, rodičia nie sú odborníci, veria lekárom. Apreto by každý lekár mal brať všetko do úvahy. To by muselo byť menej pacientov na jedného lekára a hlavne administratívne veci by mal robiť niekto úplne iný, aby sa lekár mohol venovať pacientovi
Ale aspoň niektoré prehľady existujú - slovenské, aj euópske. Aspoň čo sa týka osýpok, žltačky B, tbc a pod. - aspoň niektoré choroby, ktoré sa hromadne očkujú. Napr. očkovanie proti rakovine krčka maternice je dobrovošné.

adsumus
16. feb 2018

@evittam ako napada očkovaci fanatik a kto je očkovací fanatik, kto neveri antivaxerom a očkuje sa? konkretne prípady, poprosím, provax ludia nemažú svoje urážky ako antivax.

adsumus
16. feb 2018

@eva8 ako by si brala nepatrne odchýlky v hodnotách krvi do uvahy, či očkovať a prečo.

evittam
16. feb 2018

@adsumus Ty si mna konkrétne napadla xykrat. Bezdôvodne. A dokazy?! Nie som ty-neodkladam staré printscreen a spol. A mazes len taky "fukot". Klames a stale dookola.

adsumus
16. feb 2018

@evittam ak nevieš ako napada očkovací fanatik, tak prečo píšeš, že napadá, podla seba sudim teba? ja dokazy o tvojom neetickom správaní mám.

adsumus
16. feb 2018

@evittam a nemažem, nikdy som si nevymazala ani jeden príspevok, si klamárka, velká.

eva8
16. feb 2018

@adsumus hraničné hodnoty môžu poukazovať na momentálnu indispozíciu alebo môžu na niečo upozorňovať. Súvis napr. z očkovaním? Počkať a dlhodobejšie pred očkovaním sledovať a nie zaočkovať len preto, že je čas a otvorená vakcína

eva8
16. feb 2018

@adsumus niekto si ukladá diskusie ako dôkazy?🙂

adsumus
16. feb 2018

@eva8 konkretne ktoré hranične hodnoty poukazuju načo a prečo netreba očkovať v tom prípade na základe čoho vieš rozhodovať o tomto. dakujem

eva8
16. feb 2018

@adsumus nerozhodujem o ničom. Prosim.

evittam
16. feb 2018

@adsumus Ja veľmi dobre viem ako napada ockovaci fanatik-vid tvoje reakcie na mna. Isteže, obyčajná matka ma dôkazy o tom ako som ju ja napadla po tom co ona napadla mna. Tvoje schyzofrenicke teorie a dôkazy si strc vies kam a teraz ma nezabudni nahlasit...Teraz si dokazala tvoju "obycajnost". Isteze-obycajna matka,ktorej leží na srdci zdravie celého ludstva si odkladá printscreeny staré aj par rokov napr.prispevkov,ktore boli zmazane a pouziva ich ako dôkazy a nakoniec je to dokaz proti nej samej-ak si nespominas co myslim, rada ti to pripomeniem.😁😉

evittam
16. feb 2018

@eva8 Isteže, pani ma odlozene staré diskusie a dokonca vymazane príspevky-myslis,ze je to normalne-teda ak je to obyčajná matka-ako tvrdí?

adsumus
16. feb 2018

@eva8 už si napísala, že sa deti maju očkovať na základe nejakých vysledkov krvných testov tak sa pýtam prečo a akých, nevieš doložiť konkretne? netvrdím, že rozohoduješ, len ma zaujíma ako sa podla teba maju lekári rozhodovať na základe tých testov?

adsumus
16. feb 2018

@evittam administrácia si ukladá všetky naše príspevky, ktokolvek, tak sa sťažuj tam, že su asi nenormálni, asi sme všetci nenormálni, len antivax aktivisti su normálni.

eva8
16. feb 2018

@adsumus si administrácia?

adsumus
16. feb 2018

@evittam a ano som obyčajna mamka, ktorej leze antivax hore krkom, lebo zomieraju zbytočne kvoli nim deti.

adsumus
16. feb 2018

@eva8 nie nie som a nikdy by som sa k tejto administrácii nepridala.

eva8
16. feb 2018

@adsumus aby si prišla na to, o čom hovorím, odpovedz si na otázku, či sa očkujú všetky deti zaradom bez rozmyslu

evittam
16. feb 2018

@adsumus Ja sa nesťažujem na administrátorov. Poukazujem na to,ze nie je normálne aby si obyčajný clovek odkladal staré príspevky-napr.aj tie ktoré boli vymazané. Ja som obyčajny clovek a matka a nerobim to.....Ty to robíš cielene a to môžeš popierat kolko len chces.

evittam
16. feb 2018

@adsumus A to čo tebe lezie krkom je mi jedno. Len tu nenapadaj slušných ludi.

adsumus
16. feb 2018

@evittam ak by ti niekto stále nadával ako mne antivax, že som hus, psychopatka, lezba, svina, že ma treba zabiť aj moje dieťa alebo že sa mám sama zabiť, stále dookola, tiež by si si ukladala tieto veci. pre prípad, že to urobia. nech polícia može riešiť a zabrániť aby sa toto dialo ešte niekomu inemu. je škoda, že administrácia nereaguje a nerieši, dáva ruky preč. vela krát som sa na nich obrátila bez odpovede.

adsumus
16. feb 2018

@evittam nikoho nenapádam, prestan klamať omne.

evittam
16. feb 2018

@adsumus Neklamem. Mna si napádala a klamala si o mne. A ano v tom s tebou súhlasím, že administracia neriesi tieto veci. A nie nič také by som si neukladala a ak pises o tvojom dokaze ako ti niekto pisal,ze sa mas zabiť a ja som to nebodaj "laikla" tak to si sama svojho casu stiahla, lebo to bola pekna kravina. Ci ti to mám pripomenúť?! Viac nemám s tebou o com bavit.

adsumus
16. feb 2018

@evittam klameš, nikdy som ťa nenapádala, ani o tebe neklamala, nezaujímaš ma, ani som ťa nikdy neriešila.

evittam
16. feb 2018

@adsumus Neklamem,klames ty,ze si ma nikdy nenapadla-napadla si ma minimálne v tvojej predstave,ze ti niekto prial smrť a ja som to laikla-co bolo a je klamstvo,ktore si sama dokázala a hneď zmazala.😁😁😁 A nikdy si ma neriesila?!😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂