(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
tak čo mám sa zabiť lebo antivax guru rozhodol?
Daj rok a dátum ako dlho to mas odlozene..... Bože, žena fakt sa faj liecit. Prepáč. Btw.kde je ten laik?!
@adsumus V živote som nič podobne nelaikla. Hotovo. Som moderatorka skupiny to neznamena,ze niekto je moj "guru' ako pises,som svojpravna osoba, našťastie. Nie ako ty a tebe podobni chudaci co sa vyhovaraju na inych ked im ich rozhodnutia pridu nevhod. Viac ma nezaujíma. Tvoja osoba je mi ukradnuta.
@adsumus Co popieram? Som spolumoderatorka skupiny "nesúhlas s povinnym očkovaním a rizika očkovania". Prevenara nepoznam-ano len jeho nick. Nie som antivax ani provax ako som uz xykrat napisala. Nic nepopieram. Nemam co. Este raz-tvoje schyzofrenicke predstavy si kompenzuj doma. Ďakujem. Ale ak ti ro pomôže-nech sa páči...😎😉
@cicka22312
moje dieťa pricupitalo domov a od večera nemohlo chodiť, dlhšie krívalo. Po poslednom očkovaní sa mu tri týždne ťažko písalo.
Inak ako dvojročné bolo samostatné - to ktým nelichotivým poznámkam na tvoju adresu od iných, že čo všetko požadujeme od detí....
@eva8
@tin007
Samozrejme, ako indicie. Oni tam aj spekulovali, cim by to mohlo byt, ze mozno ten kmen chripky, u ktoreho sa to potvrdilo (nepamatam si ktory) vyvolava zapaly dychacich ciest, aj ked je len vo vakcine. Aj ine veci niektore tam podivne vysli, myslim zaujimavo podivne.
Inac, uz ma to tiez teraz skosilo, uplne skapata som. Neockovala som sa, ale to by asi aj tak bolo jedno v tomto pripade.
@peter952 Nejde len o to, kde tych ludi pozhanat. Ako som spominala, potrebujes kohorty - najde sa podla teba na Slovensku 10 000 nikdy nezaockovanych deti z rocnikov napr. 2010-2013? Potom ich musis sledovat prospektivne, cakat, co sa vyvinie a co nie. Okrem toho, 10 000 stale nie je dost na odchytenie slabych tendencii, napr. 10% rozdielu. Taka studia by bola nerentabilna - ano, prisli sme nevyhnutne k tomu - pretoze by v prvom rade museli byt naznaky, ze na tom nieco bude, coz nie su, a pretoze tych ludi, ktori ju pozaduju, by aj tak nepresvedcila. Podla mnohych ludi by to zbytocne odcerpalo financie zo slubnejsich smerov vyskumu. Vy by ste potrebovali dvojito zaslepenu placebom kontrolovanu o milione deti, a taku proste nie je mozne spravit.
Suhlasim s tebou, ze nezaockovanych deti nezadrzatelne pribuda. Mozno casom taku studiu predsa spravia. Moj tip 98 ku 2: studia neukaze nic, budeme mat o par epidemii naviac, a antivax povie, ze studia je zla, a ze epidemie su dokazom, ze vakciny nefunguju.
dočítala som. Zaujímavé, že o napádaní píšu najviac tí, ktorí napádajú..... ☹
@agnes7993 nie bol uplne zdravy 🙂 problemy sme zacali mat po ockovaniach tak ako dcera ekzemy sa jej spustili po preockovani v piatich rokoch,skoncila v nemocnici lebo doma to neodpuchalo a potom sa nam spustil nekonecny kolotoc aj ekzemov dovtedy nemala ziadny problem ani alergicke reakcie..

@evittam