icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
16. feb 2018
adsumus
16. feb 2018

tak čo mám sa zabiť lebo antivax guru rozhodol?

evittam
16. feb 2018

@adsumus 😂😂😂😂

evittam
16. feb 2018

Daj rok a dátum ako dlho to mas odlozene..... Bože, žena fakt sa faj liecit. Prepáč. Btw.kde je ten laik?!

adsumus
16. feb 2018

@evittam si spolumoderátorka skupiny s prevenarom,suhlasiš, že sa mám zabiť, tak ako? alebo mu napíšeš verjne, že je to čo je?

adsumus
16. feb 2018

@evittam ty sa smeješ natom, že antivax navádza človeka na smrť?

eva8
16. feb 2018

@adsumus poďme k téme. Načo sa vyšetruje krv? Odoberá sa aj novorodencom?

evittam
16. feb 2018

@adsumus V živote som nič podobne nelaikla. Hotovo. Som moderatorka skupiny to neznamena,ze niekto je moj "guru' ako pises,som svojpravna osoba, našťastie. Nie ako ty a tebe podobni chudaci co sa vyhovaraju na inych ked im ich rozhodnutia pridu nevhod. Viac ma nezaujíma. Tvoja osoba je mi ukradnuta.

adsumus
16. feb 2018

@eva8 podme k teme, čo maju podla teba vyšetrovať, ty si navrhla vyšetrovanie ake a prečo? možno navrhneš, že nas maju rovno vešat ak sa očkujeme

evittam
16. feb 2018

@adsumus Nie, mne je ukradnuty celý tvoj antivax ci provax.

adsumus
16. feb 2018

@evittam asi až tak nie, ked si moderatorka skupiny antivax, že? a nič nevieš o spolumoderátorovi.

eva8
16. feb 2018

@adsumus načo dodatok o mojom návrhu na vešanie?, 😀
Tak k téme: Očkujú všetky deti zaradom? Ak nie, ako zistia a overia prvé príznaky choroby? Sama píšeš, že neočkované deti s oslabenou imunitou chránia tí očkovaní. Ako sa zistí, že majú oslabenú imunitu?

evittam
16. feb 2018

@adsumus Ja nie som spolumoderatorka skupiny antivax. A nie bohuzial neviem a nepoznam osobu menom prevenar.

adsumus
16. feb 2018

@evittam ty poprieš aj nos medzi očami, čo s tebou?

evittam
16. feb 2018

@adsumus Inak fakt sa musim ospravedlnit za odbočenie od diskusie ale ty si fakt clovek co ma vie neskutočne zabaviť....Dakujem ti.

evittam
16. feb 2018

@adsumus Co popieram? Som spolumoderatorka skupiny "nesúhlas s povinnym očkovaním a rizika očkovania". Prevenara nepoznam-ano len jeho nick. Nie som antivax ani provax ako som uz xykrat napisala. Nic nepopieram. Nemam co. Este raz-tvoje schyzofrenicke predstavy si kompenzuj doma. Ďakujem. Ale ak ti ro pomôže-nech sa páči...😎😉

adsumus
16. feb 2018

@eva8 ty napíš kto podla teba a testov nemá byť očkovaný a prečo, s tým si tu došla, tak páči sa ozrejmiť, dakuje celé ludstvo.

adsumus
16. feb 2018

@evittam že si alebo bola moderátorkou skupiny, ktroá odradzala rodičov od očkovania, ked zomrie prve dieťa popriete všetci antivaxeri, že ste proti očkovaniu, že?

eva8
16. feb 2018

@agnes7993
@tin007
aj "prvé lastovičky" treba brať tiež do úvahy. Buď sa potvrdia, alebo vyvrátia

evittam
16. feb 2018

@adsumus Nie som antivaxer. Nikoho od ničoho neodradzam. A ty ze vraj o mne neklames-toto su klamstva.Nech si kazdy robí ako uzná za vhodné. Aj ty aj sused "Fero". Len nech potom sused "Fero" neobvinuje inych za svoje rozhodnutia.

eva8
16. feb 2018

@adsumus už somnapísala hneď v príspevku nie pre teba, na ktorý si zareagovala. Teda sme na začiatku, kruh sa uzavrel 🙂

evittam
16. feb 2018

@adsumus A posledné-ako som ti už xykrat napisala-nie som proti ockovaniu.

eva8
16. feb 2018

@adsumus a teraz mi môžeš odpovedať na moje otázky? Prečo sa nezaočkúvavajú všetky deti a ako sa potvrdí, že sú choré? Z krvi sa im nič nezistí? Teda krvné testy sa nemusia robiť? Pretože odchýlky v krvných testoch sú na nič?

eva8
16. feb 2018

@cicka22312
moje dieťa pricupitalo domov a od večera nemohlo chodiť, dlhšie krívalo. Po poslednom očkovaní sa mu tri týždne ťažko písalo.
Inak ako dvojročné bolo samostatné - to ktým nelichotivým poznámkam na tvoju adresu od iných, že čo všetko požadujeme od detí....

agnes7993
16. feb 2018

@eva8
@tin007
Samozrejme, ako indicie. Oni tam aj spekulovali, cim by to mohlo byt, ze mozno ten kmen chripky, u ktoreho sa to potvrdilo (nepamatam si ktory) vyvolava zapaly dychacich ciest, aj ked je len vo vakcine. Aj ine veci niektore tam podivne vysli, myslim zaujimavo podivne.
Inac, uz ma to tiez teraz skosilo, uplne skapata som. Neockovala som sa, ale to by asi aj tak bolo jedno v tomto pripade.

eva8
16. feb 2018

@agnes7993 skoré vyliečenie prajem. 🍏 My sa zatiaľ držíme, dúfam, že aj vydržíme....

agnes7993
16. feb 2018

@peter952 Nejde len o to, kde tych ludi pozhanat. Ako som spominala, potrebujes kohorty - najde sa podla teba na Slovensku 10 000 nikdy nezaockovanych deti z rocnikov napr. 2010-2013? Potom ich musis sledovat prospektivne, cakat, co sa vyvinie a co nie. Okrem toho, 10 000 stale nie je dost na odchytenie slabych tendencii, napr. 10% rozdielu. Taka studia by bola nerentabilna - ano, prisli sme nevyhnutne k tomu - pretoze by v prvom rade museli byt naznaky, ze na tom nieco bude, coz nie su, a pretoze tych ludi, ktori ju pozaduju, by aj tak nepresvedcila. Podla mnohych ludi by to zbytocne odcerpalo financie zo slubnejsich smerov vyskumu. Vy by ste potrebovali dvojito zaslepenu placebom kontrolovanu o milione deti, a taku proste nie je mozne spravit.
Suhlasim s tebou, ze nezaockovanych deti nezadrzatelne pribuda. Mozno casom taku studiu predsa spravia. Moj tip 98 ku 2: studia neukaze nic, budeme mat o par epidemii naviac, a antivax povie, ze studia je zla, a ze epidemie su dokazom, ze vakciny nefunguju.

eva8
16. feb 2018

@aristka čo sú homeovakcíny? To sa normálne niečo pichá?
@agnes7993 pod placebom myslíš vpichnutie niečoho do tela bez účinnej látky? Naozaj neviem čo sa pod týmto myslí pri očkovaní

eva8
16. feb 2018

dočítala som. Zaujímavé, že o napádaní píšu najviac tí, ktorí napádajú..... ☹

lucka127
16. feb 2018

@agnes7993 nie bol uplne zdravy 🙂 problemy sme zacali mat po ockovaniach tak ako dcera ekzemy sa jej spustili po preockovani v piatich rokoch,skoncila v nemocnici lebo doma to neodpuchalo a potom sa nam spustil nekonecny kolotoc aj ekzemov dovtedy nemala ziadny problem ani alergicke reakcie..