(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@peter952 to že ty nečítaš, čo píšu vedci a lekári, neznamená, že oni mlčia, naopak opakovane sa vyjadruju k otázkam odškodnovania ale reálnych nežiaducich učinkov, nie toho, čo vakcíny nemožu sposobiť. ja som zato abysa odškodnovalo, ale všetko, prečo len vakcíny a navyše aj tí, čo predávaju homeo, zlomiš si ruku po užití homeo odškodniť, dieťa bude autisticke po užití homeo, odškodniť, super vec.
@peter952 ja ta upozonujem na veci, ktoré máš zle, tvoj graf nebol správny pretože nemal uvedený začiatok očkovania v roku 1932 ale v roku 1952, potom to už vyzerá ináč. čo sa týka odškodnovania po očkovaní, treba si voliť strany ktoré sa za tuto myšlienku na slovensku postavia a zrealizuju ju a najlepšie v plnej podobe ako navrhujem ja.
a čo sa lekárov týka, kto cche názory najde kto nie omiela ako verklík dokola ako ty
pediater Mário Móro
- Najčastejším vedľajším účinkom pri očkovaniach je teplota. Z času na čas sa môže objaviť aj niečo vážnejšie, ale medicína nie je bezriziková. Vždy je potrebné postaviť na misku váh riziko a prínos. Ak by bol takýto fond zriadený, mohlo by to byť pozitívne v prípadoch, keď by sa jednoznačne preukázalo, že dané ochorenie má na svedomí očkovanie. Na druhej strane sa treba zamyslieť, čo v takom prípade, ak ochorie človek, pretože sa zaočkovať nedal a s jeho liečbou budú spojené nemalé náklady. Na to by bolo potrebné rovnako zriadiť nejaký fond.
tých ludí, čo ochoreju a neboli zaočkovaní odškodnia antivaxeri nie počkaj oni zodpovednosť za škody sposobene ich radami nepreberajú, iba finančnú podporu. 👎
@peter952 a kde pracujes v zdravotnictve ako pozicia?
Už len z pohladu studenta mediciny tie sracky co sa tuna pisu su fakt na zasmiatie ;D dakujem za sprijemneny vecer plny bludmi, toto ma fest rozosmialo a posilnilo sa ist dalej ucit :D :D haha
@blairgossip na Tvojom mieste pani buduca dr (ak sa podari, arogantna si na to dost) by som vazila slova, aby Ta prax a skusenosti potom trosku neprefackali 😉
@peter925 existuju studie presne take ake chces, cize randomizovane, dvojito zaslepene, na placebo kontrolovane pokusy. To o com si pisal ze treba rozdelit ludi na dve skupiny, jednym dat vakcinu, inym - no nemoze byt cista voda ako ty pises ale povedzme fyziologicky roztok - a nesmu vediet kto dostal co. Take studie robili v niektorych krajinach tretieho sveta na tehotnych zenach alebo v plodnom veku, aby sa predislo novorodeneckemu tetanu. Ucinnost bola 70 - 100%. Pozri v mojom linku pasaz s nazvom "10) Proof of vaccine effectiveness" . Tam su odkazy na original reporty o tych studiach. Link: https://medium.com/@visualvaccines/how-the-teta...
velmi pekný článok 150 000 na liečbu tetanu to je riadna pálka z našich daní.
@peter925 , uz som vyssie pisala, preco origonal tetanovy toxin nevyvola imunitu ale jeho pozmenena forma, ktora sa vola toxoid a je vo vakcine ju vyvola. Skusim este raz. Aby sa imunitna odpoved vyvolala, treba v organizme nejaku minimalnu koncentraciu toho toxinu. Lenze ta koncentracia je viac ako smrtelna davka. Mnozstvo, ktore staci na zabitie nestaci na vyvolanie imunitnej odpovede. Ako dostat do tela viac toxinu a pritom zabezpecit aby nezabijal ? Nepatrne toxin pozmenis. Pozmenena forma je ten toxoid. Je bezpecny, ale stale sa dost podoba tvarom molekuly atd na povodny toxin, aby protilatky na toxoid potom neskor rozoznali aj povodny toxin.
@blairgossip ano, aj ja z pohladu biochemika / molekularneho biologa zalamujem rukami nad niektorymi vecami co sa tu pise, najma peter925. Poznam to ale aj z druhej strany, ze obcas nesuhlasim s lekarmi. A napriek neznalosti terminologie alebo podrobnejsej anatomie si myslim ze ked povedzme pokusy ukazuju neucinnost nejakeho lieku, nechcem ho brat, aj ked neviem ako daleko su vajecniky od medzistavcovej platnicky L5/S1.
@adsumus to si chcela napisat @blairgossip , nie ?
@blairgossip co keby si nieco vysvetlila nevedomym? Vsak uloha lekarov je zachranovat a nie bavit sa na srackach.
@soldi jj arogantni lekari aj ked ta budu zachranovat pocas operacie co? Lol vtedy ta mozno zachrani tento peter z modreho konika co robi mozno v obchode s pecivom a ide riesit ockovania
Ano ludia nedavajte sa ockovat je to blbost, ani proti tuberkuloze ktoru maju stovky romov rocne :S
@blairgossip Ty si presna ukazka toho, preco ma nase zdravotnictvo problem. este si nedostudovala a uz si myslis o sebe, ze si najmudrejsia na celom svete. chodis si vylievat svoju aroganciu na anonymne forum.
preco studujes medicinu? pre peniaze? alebo mas pocit, ze to je Tvoje poslanie? ci Ta donutili rodicia?
to je len recnicka otazka, aby si sa trosku nad sebou zamyslela a nad tym ako tu samu seba prezentujes.
@blairgossip a predstav si, ze moje dieta je ockovane na TBC, len tak mimochodom. a niekolko mesiacov sa mu to hojilo. a zvacsene uzliny mu ostali dodnes. a to vsetko kvoli tomu, ze par romov stovky km od nas ma TBC? dakujem, nabuduce uz radsej nie.
Nie nemyslim si o sebe neviem co, by ste sa az cudovali aki ludia chodia na medicinu, ja som este z tych normalnych. Len mi pride velmi zvlastne, ze dospeli ludia uveria neakemu pouzivatelovi na anonymnom fore o tom ake je ockovanie nebezpecne , a normalne tie matky si pozru vseliake grafiky a zrazu wow ake je to nebezpecne.. Nerozumiem preco by niekto necjcal radsej aby jeho decko prezivalo chorobu a bolo v bolestiach nedajboze zomrelo, len koli tomu ze ockovanie je skodlive
Najlepsie bolo ked niekto napisal ze dostanu downa po ockovani ;D hej jasne pichnes si downa nevadi vobec ze to je geneticka vada
Nadavate na zdravotnictvo ale ked bude zle iba oni vam pomozu a nie modrykonik a rady petra
@blairgossip mila potencionalna buduca pani Dr. drviva vacsina ludi neockuje z dovodu ze ich dieta, alebo dieta blizkych malo vazne NU. nie preto, ze to niekto niekde napisal. peter je tu taka ikonicka postavicka, nieco ako homer simpson, je zabavny, ale nikto ho neberie prilis vazne 😉
su ludia, ktori veria, ze zem je plocha, su ludia, ktori veria, ze pad dvojiciek bola jedna velka konspiracia, su ludia, ktori veria, ze medzi nami ziju mimozemstania, atd...
na zaklade tychto individuii predsa nemozes odsudit celu skupinu.
a co sa tyka Tvojej poslednej poznamky, nie, nemas pravdu. kolko krat viac a lepsie poradi clovek so skusenostami, nez dr s nabiflovanymi vedomostami. a kolko krat sa stalo, ze dr viac uskodil nez pomohol. prave preto, ze je nase zdravotnictvo ake je, prave preto, ze su vsade nekonecne cakacie doby, lekari vytazeni, vyhoreni, skorumpovani, sa coraz viac ludi utieka k roznym alternativam.
samozrejme, su aj vyborni dr, oddani svojej veci, ale je ich ako safranu.
vsak pozri na seba, Tvoje sarkasticke poznamky a Tvoje vyvysovanie sa, a to si este ani nedostudovala, myslis, ze toto je obraz doktora, profesionala, vazeneho pre svoju profesionalitu?
doktor by mal vzdy brat do uvahy aj nazor pacienta, nielen to, co si precital v knihe.
co sa tyka Tvojich vyjadreni na margo "deciek" o tom sa ani nebavme, kym nebudes mat svoje vlastne,potom trosku prehodnotis svoje vyjadrenia.
@blairgossip vies vobec, ze proti tbc uz nie je povinne ockovanie? A stale ockuju prevazne romov, prave kvoli vysokemu vyskytu tbc mefzi nimi?
bohužial peter nie je žiadna zabavna postavička, peter nám tu neustále podsuva klamstva o očkovaní a čo sa rodičov týka tak mizivé percento neočkuje lebo dieťa malo zlu reakciu po očkovani či už naozaj alebo mu to nanutili antivaxeri, drvivá väčšina neočkuje lebo verí klamstvám, napríklad, že očkovanie sposobuje autizmus a tak dalej ako totu propaguje hlava nehlava peter.