icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
3. mar 2018

@peter952 to podla mna nevieš ani ty sám, jednáš ako každy rodič, ked dieťa ochorie, bežíš za lekármi, aj ked ich nenávidíš a dookola očiernuješ. lebo nie si taký tupoš, žeby si svojmu dieťaťu dal cukor alebo nič miesto lieku, aj ked sa čudujem, že o tom presviedčaš iných ale možno ani nie, z cudzieho krv netečie, slovensko.

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
3. mar 2018

@adsumus prepošli mi, prosím, kde sa píše o odškodnení po vakcinácii na Slovensku. Aj mne to ušlo
@peter952 nepovažujem ťa za figúrku, aj vďaka tebe som sa začala zaujímať aj o tieto témy bližšie. Čo sa týka RTG, moja skúsenosť: Jeden čas v období puberty ma istú dobu začala veľmi pobolievať hlava v oblasti čela. Nevenovala sa tomu pozornosť, iné symptómy som nemala. Až ma mamka zaviedla k inému lekárovi, dali mi zrentgenovať hlavu a zistili, že mám celé dutiny zanesené. Až zo snímku.... Už sa nepamätám, čo mi nasadili. Čiže niekedy je dobré aj to RTG. V tvojom prípade, keď ste sa dohodli s lekárkou, tak je to ok. Vlastne si ušetril peniaze za výkon.

adsumus
3. mar 2018

@eva8 adsumus

Včera o 17:20
@peter952 ja ta upozonujem na veci, ktoré máš zle, tvoj graf nebol správny pretože nemal uvedený začiatok očkovania v roku 1932 ale v roku 1952, potom to už vyzerá ináč. čo sa týka odškodnovania po očkovaní, treba si voliť strany ktoré sa za tuto myšlienku na slovensku postavia a zrealizuju ju a najlepšie v plnej podobe ako navrhujem ja.

a čo sa lekárov týka, kto cche názory najde kto nie omiela ako verklík dokola ako ty

pediater Mário Móro

- Najčastejším vedľajším účinkom pri očkovaniach je teplota. Z času na čas sa môže objaviť aj niečo vážnejšie, ale medicína nie je bezriziková. Vždy je potrebné postaviť na misku váh riziko a prínos. Ak by bol takýto fond zriadený, mohlo by to byť pozitívne v prípadoch, keď by sa jednoznačne preukázalo, že dané ochorenie má na svedomí očkovanie. Na druhej strane sa treba zamyslieť, čo v takom prípade, ak ochorie človek, pretože sa zaočkovať nedal a s jeho liečbou budú spojené nemalé náklady. Na to by bolo potrebné rovnako zriadiť nejaký fond.

https://www.cas.sk/clanok/280503/ockovanie-moze...

adsumus
3. mar 2018

@eva8 jeho synovi može byť vela veci, ak lekárka odporučila rtg, nie je to bežná vec pri zápaloch uška, podozrenie može byť od rakoviny po zapchane uško nejakým predmetom, to že odmietol vyšetrenie može znamenať neriešnenie problému, ale tato bude spokojný,že načítal bludy na nete a ochránil dieťa pre rtg. a ked to nevyjde napíše nejaku hluposť, že lekári to alebo ono.

adsumus
3. mar 2018

@peter952 mna zaujíma prečo ty ako krajný odporca očkovania, lebo farmabiznis, necháš svoje dieťa liečiť atb, a to je tiež farmabiznis. wtf?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
3. mar 2018

@peter952 haluziš a klameš ja som bola velakrát kvoli ušku a nikto nás nedával na rtg, vo vašom prípade musí byť dovod. ak si to odmietol to je tvoja vec, ale urobil si zle rovnako ako ked nadávaš ludom čo očkuju. čo s tebou? nič. a opakujem nie som lekárka narozdiel od teba ty tvrdíš, že si zdravotník, neverím ani sekundu, ak by si videl, čo len jedno dieťa zomierať, toto by si nestváral.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
3. mar 2018

@peter952 krivo obvinuješ nevinného človeka, mna. osobne ta lutujem, ale nie až tak. viac lutujem, tých čo idu podla teba, najviac male deti.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
3. mar 2018

@adsumus Ďakujem. Presne ako som písala i ja na začiatku môjho prispievania - treba zvážiť plusy a mínusy očkovania, ty si teraz kopírocvala Mária Móra.
Teda tvoja odpoveď mohla znieť - nedala som link na odškodnenie, lebo neexistuje,lebo nie je škodlivosť dokázateľná. Hotovo.

Keby bola lekárka presvedčená o nevyhnutnosti snímku hlavičky, určite by ho po návrate bez snímku presviedčala.
Ďalšia moja skúsenosť. Zvyčajne pri úraze na traumatológii a chirurgii okamžite posielajú na RTG Dvakrát sa mi stalo - RTG nepomôže, nejdeme dieťa zbytočne vystavovať žiareniu..... Pritom všade kde sme prišli, prvé čo bolo, pýtali snímok. Starší, skúsení lekári vedia čo robia, mladísa držia "štandardu" - prvý snímok a potom sa uvidí

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
3. mar 2018

@peter952 ty už nevieš ako okydať ludí, čo s tebou nesuhlasia, ale ja nie som ambasadorka, nikto ma neplatí za moje príspevky, nikdy neplatil ani nebude,moj názor si nikto nikdy nekupi, mm mi nadáva, že som krepá krava ža sa bavím s tebou a antivaxom zadarmo, ale ja som už raz taka, aj takí ludia sa rodia, neviem prečo. a keby si sa snažil akokolek ma diskreditovať nepodarí sa ti, nemám nič s lekármi ani s farmafirmami.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
3. mar 2018

@peter952 už som poslala.

adsumus
3. mar 2018

@xxxxxnnnnn
@peter952 opakovane o mne šírí klamstvá, prosím o nápravu, dakujem.

adsumus
3. mar 2018

@eva8 tiež si myslím, že išlo o uraz a to, že otec odmietol rtg svedčí o niečom.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
3. mar 2018

@peter952 ja možem potvrdiť, že si na omyle a urážaš a ubližuješ nevinným ludom a klameš o mne že som ambasadorka, a že píšem za peniaze a tak dalej, božie mlyny dufam, melu aj ked v tomto prípade neskutočne pomaly ale čo už.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
3. mar 2018

@peter952 nepíš o mne klamstvá a problém nemám, dufam, že admini zareaguju na tvoje falošne a zákerné obvinenia voči mne. ty že si promoter mna nezaujíma. ked si platiš to asi vysvetluje že možeš urážať a očiernovať.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
3. mar 2018

@peter952 už som to posielala dvakrát nestačí? prečo? si zvyknutý napádať ludi takto? sila.

peter952
Odpoveď bola odstránená