icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
3. mar 2018

@peter952 Včera o 17:20
@peter952 ja ta upozonujem na veci, ktoré máš zle, tvoj graf nebol správny pretože nemal uvedený začiatok očkovania v roku 1932 ale v roku 1952, potom to už vyzerá ináč. čo sa týka odškodnovania po očkovaní, treba si voliť strany ktoré sa za tuto myšlienku na slovensku postavia a zrealizuju ju a najlepšie v plnej podobe ako navrhujem ja.

a čo sa lekárov týka, kto cche názory najde kto nie omiela ako verklík dokola ako ty

pediater Mário Móro

- Najčastejším vedľajším účinkom pri očkovaniach je teplota. Z času na čas sa môže objaviť aj niečo vážnejšie, ale medicína nie je bezriziková. Vždy je potrebné postaviť na misku váh riziko a prínos. Ak by bol takýto fond zriadený, mohlo by to byť pozitívne v prípadoch, keď by sa jednoznačne preukázalo, že dané ochorenie má na svedomí očkovanie. Na druhej strane sa treba zamyslieť, čo v takom prípade, ak ochorie človek, pretože sa zaočkovať nedal a s jeho liečbou budú spojené nemalé náklady. Na to by bolo potrebné rovnako zriadiť nejaký fond.

https://www.cas.sk/clanok/280503/ockovanie-moze...

adsumus
3. mar 2018

@xxxxxnnnnn @peter952 opakovane napáda ludí na fore, lekárov a rodičov za očkovanie, očiernuje uráža a klame.

adsumus
3. mar 2018

@peter952 @eva8 adsumus

Včera o 17:20
@peter952 ja ta upozonujem na veci, ktoré máš zle, tvoj graf nebol správny pretože nemal uvedený začiatok očkovania v roku 1932 ale v roku 1952, potom to už vyzerá ináč. čo sa týka odškodnovania po očkovaní, treba si voliť strany ktoré sa za tuto myšlienku na slovensku postavia a zrealizuju ju a najlepšie v plnej podobe ako navrhujem ja.

a čo sa lekárov týka, kto cche názory najde kto nie omiela ako verklík dokola ako ty

pediater Mário Móro

- Najčastejším vedľajším účinkom pri očkovaniach je teplota. Z času na čas sa môže objaviť aj niečo vážnejšie, ale medicína nie je bezriziková. Vždy je potrebné postaviť na misku váh riziko a prínos. Ak by bol takýto fond zriadený, mohlo by to byť pozitívne v prípadoch, keď by sa jednoznačne preukázalo, že dané ochorenie má na svedomí očkovanie. Na druhej strane sa treba zamyslieť, čo v takom prípade, ak ochorie človek, pretože sa zaočkovať nedal a s jeho liečbou budú spojené nemalé náklady. Na to by bolo potrebné rovnako zriadiť nejaký fond.

adsumus

Dnes o 15:21
@eva8 jeho synovi može byť vela veci, ak lekárka odporučila rtg, nie je to bežná vec pri zápaloch uška, podozrenie može byť od rakoviny po zapchane uško nejakým predmetom, to že odmietol vyšetrenie može znamenať neriešnenie problému, ale tato bude spokojný,že načítal bludy na nete a ochránil dieťa pre rtg. a ked to nevyjde napíše nejaku hluposť, že lekári to alebo ono.
adsumus

Dnes o 15:25
@peter952 mna zaujíma prečo ty ako krajný odporca očkovania, lebo farmabiznis, necháš svoje dieťa liečiť atb, a to je tiež farmabiznis. wtf?

adsumus
3. mar 2018

@eva8 adsumus

Včera o 17:20

pediater Mário Móro

adsumus

Dnes o 15:21
@eva8 jeho synovi može byť vela veci, ak lekárka odporučila rtg, nie je to bežná vec pri zápaloch uška, podozrenie može byť od rakoviny po zapchane uško nejakým predmetom, to že odmietol vyšetrenie može znamenať neriešnenie problému, ale tato bude spokojný,že načítal bludy na nete a ochránil dieťa pre rtg. a ked to nevyjde napíše nejaku hluposť, že lekári to alebo ono.
adsumus

Dnes o 15:25
@peter952 mna zaujíma prečo ty ako krajný odporca očkovania, lebo farmabiznis, necháš svoje dieťa liečiť atb, a to je tiež farmabiznis. wtf?

adsumus
Autor odpoveď zmazal
peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
3. mar 2018

@peter952 bez ambasadorov by modry konik nefungoval v takejto podobe.

Keby som si bola ista, ze mozem byt stale k dispozicii, vzala by som to. Bolo by to 4 v jednom. Odreagovanie sa + dozvedenie sa nieco noveho + vyjadrenie svojho nayoeu + zaplatenie . Samozrejme si to vyzaduje nezaujatost, objektivitu, je to zodpovedny post 🙂

bb6
4. mar 2018

@peter925 trochu nerada by som pisala, o com som sa hadala s lekarkou, lebo to nesuvisi s ockovanim a ludia co to tu budu citat si to zapamataju naopak, budu si pamatat moje nepravdive povodne tvrdenie. Poslem ti to do sukromnej spravy. Inak to nie je nic senzitivne, len nechcem pustat do obehu nejaky hoax.
Preco si zase pytas od adsumus randomizovane kontrolovane pokusy na tetanovu vakcinu ked som Ti ich uz ra poslala ja ? Su v linku dole, podkapitolka 10) Proof of vaccine effectiveness
https://medium.com/@visualvaccines/how-the-teta...

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
5. mar 2018

@peter952 a ty prečo nezadovážiš taku studiu, naočkuj 50 deti a 50 neneočkuj a potom ich vystav chorobe aby si mohol porovnať, kto ako zvládne ochorenie, napríklad taký záškrt ked ti nestačia opakovane statistiky, že počas epidemii choreju v najväčšej miere neokčovaní a títo aj najčastejšie umieraju, prečo taketo pokusy požaduješ po iných, urob ich sám, určite si dokážeš svoju pravdu.

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
5. mar 2018

@adsumus prečo ich vystaviť záškrtu, keď sa chcú porovnať ŠKODLIVÉ následky očkovania?
Ale máš plnú pravdu - účinnosť očkovania by sa dala porovnať aj takýmto spôsobom, ktorý si udala. Dala by som prednosť zvieratkám, ale to je tiež nehumánne

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
5. mar 2018

Dovera v očkovanie proti rakovine krčku maternice v Dánsku stupa. 👍

http://www.who.int/features/2018/hpv-vaccinatio...

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
5. mar 2018

@peter952 tak ale vidíš, že ludia očkovaniu zasa začínaju veriť, asi si nechali prejsť trochu hlavou tieto antivax nepodložene manipulácie strachom. on ten strach z očkovania ma sklon vymiznuť, ked ludia začnu čeliť chorobám, takí sme už my ludia.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
5. mar 2018

@peter952 strašenie ti ide, horšie odpovedanie na otáky, máš poškodený mozog, lebo si bol zaočkovaný ako dieťa a čo tvoje deti? všetci ste postihnutí?

eva8
5. mar 2018

Spominala sa skleroza multiplex v suvislosti s vakcinou proti hepatitide B. Aha co som nasla:
• po podaní očkovacej látky obsahujúcej antigén hepatitídy B boli hlásené zápal niektorých nervov spôsobujúci zmyslové postihnutia alebo slabosť v končatinách (polyradikuloneuritída), ochrnutie tváre, poruchy videnia, náhle rozmazané videnie alebo strata zraku (optická neuritída), zápalové ochorenie mozgu a miechy (demyelinizácia centrálnej nervovej sústavy, roztrúsená skleróza).
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/hexaci...

tin007
5. mar 2018

@eva8 Studia Evolution of multiple sclerosis in France since the beginning of hepatitis B vaccination - Rozvoj sklerozy multiplex vo Francuzsku od zaciatku ockovania proti hep. B https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC42...

eva8
Autor odpoveď zmazal
bb6
5. mar 2018

@peter952 1:0 pre teba, nerozklikala som si tie studie a nevedela som ze ako placebo je vakcina na chripku. Mozno sa bali ze ciry fyziologicky roztok v porovnani so zakalenym (?) roztokom vo vakcine by sposobil ze pacientky alebo aspon ockujuci lekari by vedeli kto co dostal a tym by sa pokazilo zaslepenie pokusu ? Skoda, urcite sa dalo vymysliet vhodnejsie placebo,,aj ked ja neviem ake. Neskor si to sustredene precitam. Myslis ale, ze studie nedokazuju ucinnost tetanovej vakciny aj tak ? Ak v tetanovej skupine nikto nedostal tetanus (lebo su studie kde bola ucinnost 100 % a v chripkovej ho tie deti dostali ?

bb6
5. mar 2018

@peter952 to s vakcinou na prasaciu chripku a narkolepsiou je myslim "oficialne", teda pocula som to v takom kontexte ze o tomto vedlajsom ucinku nepochybujem. Aj sa kritizovalo ako malo o tom media hovorili. Predpokladam ze ani vyrobca sa tym nejak extra nechvastal.

eva8
6. mar 2018

@tin007. Zmazala som prispevok, lebo mi to prekopirovalo cele. Zaujala ma tom podobnost proteinov vo vakcine s tymi v ludskom tele a nasledne vyv olanie poskodenia .myelinu - ako jedna z hypotez, preco vyvolava SM.
Chcelo by to da lsie a novsie studie ako aj (preverenie ci 'trend'' (ockovanie proti hepB - SM) sa drzi

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
6. mar 2018

@peter952 vieš, ono ked žiješ medzi ludmi, tak sleduješ, čo sa deje, nemusíš čítať noviny, ja som dennodenne v kontakte s chorými na chrípku a teda je to sila, následky su dlhodobe, osobitne pre oslabených ludí, to nie je slobodný trh a mediálna politika, to je holá realita. navyše alternatívna liečba profituje na chorobách, doplnky su tisíckrat drahšie ako očkovanie, takže je zrejme, kto má zaujem aby sa ludia neočkovali.