(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@ruzenakotlarova Ty si tak normalna ako sneh v lete.. Neovladas pravopis a veris bludom. Trosku sa uvedom co pises, ved ty si typicky priklad cloveka co cita Novy cas 🙂 Sa smejem na tvojich prispevkoch..
@ruzenakotlarova Ved ty tu mas falosnu fotku, tak co riesis 🙂 toto mas v profile napisane :
O mne: Som normálna prirodzená mamička z Blavy
Prirodzena teda niesi, si skor afektovana a psychicky labilna osoba. A Blava je pri Trnave ked uz, slovo Blava pouzivaju sedlaci.. A ano, tvoje predosle prispevky boli rasisticke
@pietricka80 38 nakazenych a z toho 18 deti. co ti ostatni? ockovani dospeli? 😉
z tych 18 deti boli nakazene deti vo veku od roka do 18 rokov, ale ockovanie MMR je od roka a pol a to tiez nie je specifikovane, ze ake stare boli tie nakazene deticky.
to je zas jeden y tych prikladov, povieme A, ale B a C uz radsej zatajime, lebo to nam do karat nehra.
@soldi 🙈
@pietricka80
@slimstar baby, vobec na nu nereagujte, ona dnes chodi po temach a vsade takto vyryva, sa niekto nudi 🙂
@pietricka80 bóže tvoja hlava je veľmi labilná a skúšaš tu na mne tvoje taktiky osočuvania, tvoje dementné chovanie je také že asi nemáš rada cigánky, moje foto je originál fotené na oslave mojej kamarátky ty chudera komplexuvaná, a moje vyjadruvani a pravopis si pišem od srdca. ešte raz hovorim, ty si tu zámerne nastrčená!!!! negatívna a možno si aj tučná a škaredá s ďobama na nose, preto nemáš ani fotky tunak.
@pietricka80 vies, ja proste nechapem jednu vec, a robia to asi vsetci doktori, ked ide o akukolvek chorobu, tak Ta strasia nasledkami a tym aka je strasne nebezpecna (ale uz napr nedodaju ze ten nasledok sa vyskytuje v 0,01% pripadoch), ale lieky Ti podsuvaju jedna basen a o ich NU sa vobec nemaju potrebu zmienit.
teraz nepisem o ocko, pisem vseobecne o trende dnesnej mediciny.
takze ja, pokial nejde o nic akutne, beriem doktorov a ich rady s velkou rezervou
@ruzenakotlarova Mam 500 kil a som len doma imobilna, cely den sedim len tu a cakam co napises. Mam 3 oci a ziabre na nohach. Mam velke usi ako slon, ked mi je teplo tak sa nimi ovievam. Podla mna mi zavidis a nechces mi dopriat iba, ale to beriem..
ešte som chcela k tej migrácii. Tie osoby z afriky, vôbec neočkujú ani nekontrolujú ich zdravotný stav. Minule som čítala, že kdesi v Žiline zastavili prevádzačov, ktorí viezli 80 takýchto osôb. A čo urobili ? tých prevádzačov zatkli a tieto osoby pustili medzi ludí, velmi zodpovedné, že ? Pôjdeš v Žiline náhodou s kočíkom a hop, dieťa dostane niečo. Lebo im je absolútne jedno, že sa tu pohybujú také osoby, s možnými chorobami. Ale tu sa bude útočiť na malé detičky a ich rodičov, pritom obrovský neočkovaný problém chodí po vonku a to je všetkým jedno.
@pietricka80 néeee ty si chlap alebo nevyzreté ušaté decko čo sem chodí zámerne jeduvať mamičky a špehuvať čo kde napíšu, lebo si záškolák a nechodíš do školy, alebo len tento koník je tvoj vysnívaný svet a len tu si doma a ani to očkuvanie čo sa tu rozoberá ťa nezaujíma, len napádať mňa a podobné príspevky proti očkuvaniu. A možno ťa platí nejaká všivavá americká korporácia 🙂
@soldi Tvoj pristup beriem. Ale je treba si uvedomit, ze dnesni lekari maju 60+ rokov, co moze byt problem v ich vlastnom vzdelavani a poznatkoch. Na druhej strane, ty ako pacient resp. matka deti, mas VZDY pravo zmenit pediatra pokial si s nim nespokojna (na tomto sa hadam zhodneme).
My sme partia asi 10 mamiciek a pravidlne sa stretavame na kave atd. a riesime psolu nazory a skusenosti vsetkeho druhu.. Sama za seba Ti poviem, ze to co media davaju von je vzdy robene za ucelom reklamy a predaja (ide im o sledovanost). Ale co sa faktov tyka a konkretne ockovania kedze sme v tejto teme tak si zober, na ake choroby sa zomieralo pred napr. 100 rokmi v europe a kolko sa priemerne dozili deti v tej dobre resp. dospeli. Tu Peter952 ci ako sa vola argumentuje lepsou hygienou a umyvanim ruk (co je samozrejme blud ako Brno) a silou ludskeho organizmu dietata. Dalsia vec je, ze prevazne mamicky chodia k doktorom s kazdou hlupostou.. Ja ked som mala teplotu 39.5 tak mi nasi davali zabaly studene a vela vody a za 2 dni bolo vsetko v poriadku, Dnes ludia akoby stratili zdravu uvahu a z kazdej banality robia hned autizmus,rakovinu atd. a za skoro vsetkym vidia a vinia ockovanie.
@ruzenakotlarova Usata som, husky pasiem, tancuvala by som az sa trasiem. Papam spenat, papam mak, na okne mi sedi velky vtak. Ci je to maly vtacik?Neviem, tak si dojem macik..
@pietricka80 ja neviem, ale porovnávať niečo čo bolo pred 100 rokmi, to sa mi zdá velmi dlhé časové obdobie. Vyššia životná úroven a lepšia zdravotná starostlivosť, kvalitnejšia strava, prispieva k lepšiemu prospievaniu obyvatelstva, ako pred sto rokmi. Dnes sa dá nájsť, ako mnohých chorobám predchádzať atd. Za bývalého režimu to bolo tak, že na všetko sme dostali atb. A je pravda, že je mnoho starších lekárov, ktorých možno nebude mať kto nahradiť. Starší lekári, majú zasa mnoho skúseností, ale sú aj dosť z tej roboty otrávený. A aj rodičia nechcú radšej zanedbať, tak sa poradia.
@pietricka80 ty si aka velice múdra ideš rozdávať rozumy že vás je desať mamiček a kde v blave chodíš? móžeme sa stretnúť osobne a ja ti vysvetlím moje problémy a ty mi povíš svoje do očí, čo proti mne máš. šak sa móžme aj kávičkuvať spolu a nie ma tu napádať až si naozaj mamička a nie nejaký hňup čo mi tunak ide nadávaď do rasistoov len zato že som tmavšá. Aj tak hovorím že za všetkým zlom sú očkovania, lebo v tej vakcíne je aj sedem róznych výrusov a iných sajrajtov čo poškodzujú malé nevinné deti. Volakedy bolo vo vakcíne len jeden očkovací element, napríklad proti tbc a podobne. Vakcíny sa volakedy vyrábali u nás. Aj keď sú lekári starý nemusia byť všetci hlupáci.
@slimstar 100 rokov je vela to ano, ale pozri sa na staty ktore su napr. v Afrike resp. Azii a ake maju tam populacne problemy a v akych ziju podmienkach. Co sme baby v skupine tak mame vsetky zaockovane deti aj ked niektore z nas vahali na zaciatku tak pozitiva daleko prevazili negativa. Napr. mi vela cestujeme po svete a neviem si predstavit, kde by som v azii alebo v afrike hladala vakcinu proti nejakej chorobe virusovej.
@pietricka80 Jedno je isté, afrika je velmi bohatá a krásna zelená zem. Napriek tomu, oni tam žijú v takých slumoch, kde je slabá hygiena a majú velmi nízku životnú úroven, pretože sa im /nechce pracovať?/. Neviem, ako by tie naše vakcíny pomohli, ak by dieťa dostalo ebolu, alebo niečo z tých ich chorôb. Ja by som tam jednoducho nešla, v rámci bezpečnosti a z hladiska chorôb. Napriek tomu, ak ja máš niečo naočkované, chorobu môžeš dostať a môže mať akýkolvek priebeh. Ono to je len malá náplasť, o dieťa sa bojí každá z nás samozrejme.
@slimstar no vidíte a v taliansku sa dennodenne vyloďujú afričania a majú tam výskyt žltej zimnice, čierny kašel a žltačky donesú ani su neni vobec očkuvany a ani ich nikto nepreveruje či su neni nakazeny, len tak zbežne nejaka rychla keď ich je tisíce. a čo by si henta pietricka80 pomohla, by sa zakopala do piesku aj s kamaratkama.
@ruzenakotlarova ja som čítala, že niektorý invazista, doniesol do Nemecka rovno lepru. Lepra - nazývaná aj ako malomocenstvo, je chronická infekčná choroba, ktorá poškodzuje kožu a sliznice a napáda aj nervové bunky. My nie sme proti tomu nijako chránení. Každému je to jedno.
@slimstar Aj nasi rodicia sa o nas bali a boli sme vsetci rad radom zaockovani a stale sme tu a zijeme.. Ci nemam pravdu? Ja nepoznam nikoho z mojho okolia v mojom veku kto nieje ockovani a vsetci zijeme normalne zivoty. Nechapem, preco sa posledne roky riesi ockovanie ako vsetko zlo sveta, ked falosna studia ktora propagovala autizmus a davala to ockovaniu za vinu, bola, ako neskor aj sam priznal, falosna a zalozena na falosnych udajoch...
@ruzenakotlarova My dve sa stretneme az ked naprsi a uschne. A nastuduj si, co znamena rasista prosim ta 🙂
@pietricka80 my sme boli očkovaní, našimi vakcínami, u nás testovanými a u nás vyrobenými, ktoré obsahovali menej tých oslabených vírusov. Ja som dostala tuším troj vakcínu. V školách a medzi obyvatelstvom, sa robili aj testy, na protilátky, či sú účinné. Aj vtedy sa stali prípady, ked ostalo dieťa ochrnuté /očkovalo sa aj napriek chorobe/, to sa samozrejme v médiách neprezentovalo. Mnohí to nesledujú, resp vidia v svojom okolí následky a začali sa o to zaujímať, zrazu sa to na nich len vyvalilo, kolko je takých problémov a ktoré sa tutlú.
@pietricka80 no vidíš tak sanesteš stretnúť lebo si neni reálny človek ale len tunak nastrčený vymyslená osoba aby si tunak chodil napádať a mudruvať o čom nemáš ani šajnu!!!!!! A ideš tu ešte psychologicky nabádať mamičky aby si dali očkuvať deti, že ste akože nejaká skupinka desať mamiček a že všééétky si dali decká zaočkuvať. Figu borovu, načo klameš, šak daj si sem svoju fotku aj deti ako cestuješ po svete a kde si bola, keď tu mudruješ stale a rozdavaš každému rozumy
O následkoch je vela materiálov, ja som sem chcela dať aspon niečo, aby ste si mohli prečítať aj vy: https://www.poockovani.cz/zpravy/clanky/vysla-n...
https://www.poockovani.cz/brozury
Dole si nájdite napr Jak zasáhl systém očkování do života některých rodin, také rúžové a tam ked kliknete, tak vám dá uložiť do počítača ako pdf.
Ja som pri tom plakala a nebola som schopná to čítať, až do konca.
@ruzenakotlarova Pre mna za mna si neockuj, mne to je jedno v konecnom principe 🙂 A teba, je do mojho osobneho zivota a mojej fotky velke vies co 🙂 Lebo zase by si mi len zavidela a nedopriala. Lebo si neprajna osoba
V novembri bol zastaveny velky ockovaci program na Filipinach, ked sa vyrobca Sanofi priznal, ze vakcina moze sposobovat este horsie komplikacie ako samotna choroba (http://www.teraz.sk/zahranicie/na-filipinach-vy...)
Na Filipinach teraz presetruju 62 umrti deti, ktore boli vakcinou Dengvaxia ockovane - http://newsinfo.inquirer.net/980755/doh-says-62...
Vyrobcu vakciny Dengvaxia Sanofi zazaloval filipinsky stat (The Public Attorney’s Office/ Kancelaria generalneho prokuratora) v suvislosti s umrtim dietata po ockovani touto vakcinou. V clanku je uvedene napr. to, ze Sanofi vratil polovicu sumy za vakciny, ktore dodal (celkova suma bola cca 62 mil USD), ale odmieta vratit sumu celu, lebo by to viedlo k dojmu, ze vakcina nie je ucinna. Taktiez odmietaju niest zodpovednost za umrtia, ktore su vysetrovane v suvislosti s podanim vakciny. https://www.pharmaceutical-technology.com/news/...
@slimstar Dala si sem linky a pribehy o ludoch,detoch a rodinach ako ich to zasiahlo. Ja sem dam linky kolko ludi a deti s tym nemalo ziadny problem a zase budeme na bode mrazu.. Oficialne koncim s touto temou resp. s argumentovanim, videla som dost naozaj bludov a klamstiev. Takze si robte co len chcete s vlastnymi detmi, hlavne s tymi, ktore si chcete nechat.
@pietricka80 rozhodne, ja som ti bludy nepísala. Takže ako ti pomôže naše očkovanie, ak v afrike dostaneš ebolu ? Neznamená, že ak nevieš aké to má následky, resp, nie je o tom ani čiarka niekde v médiach, že to nie je. áno máš pravdu, niektorí ludia znesú všetko, aj napichať do seba jedy, jedy sú všade v podstate, taký je plán, vyhladiť a preriediť celosvetovú populáciu.
@slimstar, do Nemecka nebolo treba nic nosit. Lepra sa vyskytuje vsade na svete, tusim pred cca 10 rokmi zavreli leprozorium v Nemecku a ostalo len v Spanielsku (ano, aktivne, su v nom pacienti) Lepra je jedna zo “stredovekych“ pliag, ktoru sa medicine nepodarilo vykynozit len obmedzit (podobne ako mor, ktory stale aktivne koluje po svete) Proti lepre ockovanie neexistuje a casto na nu zabera thalidomid (o ano, TEN thalidomid). Tieto informacie som ziskala vramci dohladavania informacii k velkonocnym filmom, ale su len nacitane, nie preverene, ak ma niekto chce opravit.

@slimstar ale hentá pietricka80 alebo čo je to za haterský nick, ma ide hentak osočuvať a napádať, keď ona je tu nestrčená nemá ani fotku lebo to móže byť aj nejaký chlap z psychiatrie a potom on tu hovorí druhým že je súci na psycho, keď on je od tade.