icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
ruzenakotlarova
11. apr 2018

@pietricka80 zase ma osočuješ že som neprajna osoba, ako ma ty poznáš že som neprajna? podľa čoho by som mal biť zlá? lebo keď ti tunak na fóre nedám za pravdu v očkovaní? pretože ty si tu len nato aby si propaguvala nezmyselne očkuvania? a uražala tunak ludí a vidím že zasa tunak v jednom kuse mudruješ, ako keby si zjedla celu encyklopédiu. tie tvoje fotky si sem mohla dať už davno, šak si tu dlhši ako ja. len nesteš aby ťa neodhalili čo si zač, že klameš a každého osočuješ. Šak si daj sem fotku de máš vypichnuté oči, aby som ťa neuriekla

slimstar
11. apr 2018

@vroni uvedené ako príklad, že priniesol infekčnú chorobu a na zamyslenie, že my sa tu očkujeme proti x chorobám, ale pritom tu koluje absolútne niečo iné, proti čomu už taká agenda nie je, ako propaganda za očkovanie.

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
11. apr 2018

@ruzenakotlarova veľmi dobre sa vyznáš a orientuješ na modrom koníku za tých pár dní registrácie 🙂

ruzenakotlarova
11. apr 2018

@eva8 no áno, šak to tu slúži ako verejná diskusia, je to tu trošku primitívnejše ako na facebooku, kludne by takéto diskusie mohli byť aj tam, aspom by sme videli vácej falošných a jak tunak nastrčených haterských profilov.

adsumus
11. apr 2018

@ruzenakotlarova počuj a ja tiež očkúvam ako ty píšeš seba aj svoje dieťa, tiež som nastrčená?

adsumus
11. apr 2018

@ruzenakotlarova a ešte aj mudrúúúúúvam o očkúúúúvaní.

ruzenakotlarova
11. apr 2018

@adsumus no to nevím, ale máš fakt divnú nástenku, a též ma bolí brucho a o očkúúúúvaní aj ja mudrúúúvam, šak treba ich poúúúčat, keď sú sprostééé 🙂

ruzenakotlarova
11. apr 2018

@adsumus ešte si daj sem nejaký ksicht, nech ti vidím do očú, s kým si píšem, neboj sa ja ťa neuréknem

adsumus
12. apr 2018

@ruzenakotlarova ja som sa zapojila, lebo som zvedava či každemu človeku kto očkuje a píše o tom, napíšeš, že je nastrčený a klamár, ale asi ano. vyzerá, že máš vo veci jasno.

adsumus
12. apr 2018

10 mesačný drobec , ktorý mal choré srdiečko zomiera v dosledku komplikácii osypok, ktorými sa nakazil od neočkovaneho človeka. Taliansko má 4 umrtia na ospyky za minulý rok ani jeden nebol očkovaný.

https://www.thelocal.it/20180406/10-month-old-b...

adsumus
12. apr 2018

Rumunsko nie je natom lepšie, tiež tam zomiera bábetko v dosledku osypok, neočkovane a je to už 46 prípad umrtia za posledný rok.

http://www.therepublic.com/2018/04/06/eu-med-ro...

eva8
12. apr 2018

@ruzenakotlarova v kuse o fotkách - na svoj vek vyzeráš skutočne výborne, chrup krásny.... 🙂 To preto, že nie si očkovaná a neočkuješ?

eva8
12. apr 2018

@adsumus fakt mi napadlo - všetci prichádzajúci migranti do Talianska sú zaočkovaní alebo ich zaočkovávajú? Alebo sa zvýši kolektívna ochrana, resp. zníži riziko prenosu chorôb tým, že sa zaočkuje pôvodné obyvateľstvo a tým budú chránení aj prichádzajúci migranti? Tak by bolo dostatočne vysoké percento zaočkovanosti? Však sa hovorí o limite zaočkovanosti pôvodného obyvateľstva, aby fungovala kolektívna ochrana. Keď je splnený, novoprichádzajúci neočkovaní ju znížia. Z toho jednoznačne vyplýva, že každý príchodzí (nezaočkovaný a o ktorom nevieme jeho očkovací status) by mal byť povinne preočkovaný. Deje sa to? Máš o tom info?

tin007
12. apr 2018

V Prahe, v dosledku osypok testuju zdravotnickych zamestnancov, ci maju protilatky a ak nie, tak ich ockuju. Dokonca bola upravena vyhlaska, ktora prikazuje preockovanie nastupujuceho zamestnanca do zdr. zariadenia, ak nema protilatky proti osypkam.
Je to aj na zaklade toho, ze minuly rok na Morave bolo 47% chorych na osypky prave medzi zamestnancami nemocnic!
Velmi zaujimave informacie v porovnani s tym, ako su neockovane deti "zodpovedne" za epidemia a ich rodicia obvinovani.
Ved viac ako polovica pripadov, ktora je teraz v Prahe, tvoria dospeli ockovani v mladosti!

ruzenakotlarova
12. apr 2018

@adsumus ja ti nevím, nestem nikoho tunak nejako urážať a nadávať nikomu tiež nestem, volakedy za komunistov sme boli všetci povinne zaočkuvaný a nikomu to nevadilo ani sa o tom vóbec nepísalo. teraz sa to šecko rozoberá do detailu, lebo tie vakcíny ktorími sa očkuje napríklad hexa sú obsahovo nebezpečnejše ako tie čo sa používali za komunistov. očkuje sa častejší a agresívnejše viacerími a na doby po pár mesiacoch. a tam bude ten problém, že to detské jemné telíčko pár kilové, tomu náporu vírusov a infekcii a róznych ťažkých kovov a prímesí, čo je v tých vakcínach nedokáže dieťatko odolať a podľahne tomu, prepukne nejaká nevyliečiteľná choroba, najhoršá je potom z toho obrna a šibnuté autistické prejavy decka a podobné anomálie. o tom všetkom tu bolo tisíckrát písané aj konkrétne prípady na deckách ktoré z toho ochoreli. Podla mňa samotné očkuvání neni problém, ale problémom sú hlavne tie všivavé americké vakcíny, možná by sa mali dávať ruské a bolo by po probléme.

tin007
12. apr 2018

Zaujimave citanie
VACCINE INJURY COMPENSATION/Odskodnenia za poskodenie vakcinami

Most Claims Took Multiple Years and Many Were Settled through Negotiation/Vacsina staznosti bola vybavena po viacerych rokoch a vela bola vybavena (cca 80 percent) mimosudne
https://www.gao.gov/assets/670/667136.pdf

adsumus
12. apr 2018

@ruzenakotlarova podla mna z teba antivaxerov jeb..ne.

adsumus
12. apr 2018

@eva8 ja riešim svoje dieťa a seba aby sme boli chránení a nepomreli zbytočne, lebo tetka povedala, že sa netreba očkúúúúúúvať. politika je srandovná, dnes maju hlasy lebo su proti očkovaniu a zajtra ked pokapu ludia pojdu do ako to napísať slušne, riti?

slimstar
12. apr 2018

@adsumus ty si si aká istá, šak pokapat môžeš aj ty a aj ked si očkovaná. Už sa to tu milionkrát omielalo a stále dookola. čo spravíš, ked dostaneš infekčnú chorobu, od bubuša, ktorého stretneš na promenáde v Žiline. Ale hlavne, že máš všetko naočkované, proti čiernemu kašlu, osýpkam atd. Aká si ty spokojná. Sú tisíckrát horšie choroby, na ktoré nie si zaočkovaná.

adsumus
14. apr 2018

@slimstar ano som si istá, ak raz máš protiílátky proti chorobe vo výhode, hádam nenechám svoje dieťa umrieť lebo antivax bubububu. a fakt drííííísty na entúú.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
slimstar
14. apr 2018

@teegreen ona ani nepochopila, co som napisala, ale stale si ide svoje.

adsumus
14. apr 2018

Epidemii spalniček podlehlo v Rumunsku za uplynulý rok už 46 obětí. Poslední z nich je devítiměsíční nemluvně. Podle agentury AP o tom v Bukurešti informovalo Národní centrum pro kontrolu infekčních nemocí.

Úřad v této souvislosti upozornil na to, že zemřelé dítě z černomořského přístavního města Constanta nebylo proti nebezpečné chorobě očkováno. Jen během tohoto týdne bylo v zemi nahlášeno 204 nových případů spalniček. Od vypuknutí epidemie v loňském roce se už nakazilo téměř 12 tisíc lidí.

https://www.tyden.cz/rubriky/zdravi/epidemie-sp...

adsumus
14. apr 2018

4 mesačne a 8 mesačne dieťa ztrácaju život kvoli osýpkam v Albánsku. Antivax ich rodičov asi neodškodní.

http://www.balkaninsight.com/en/article/albania...

aristka
15. apr 2018

@slimstar nastuduj si nieco ,staci termin,infekcna choroba,su aj horsie choroby,to je az filozofyzicky pojem,kedze treba brat chorobu ako komplexny celok ,od kliniky ,komplikacii az liecbu a proti ocku preventabinym,ktore su vysoko infekcne a maju vazne komplikacie ,moc moznosti na liecbu nemame ,len sa spoliehat ako to nas org.zvladne a preco ten.org.na to nepripravit?

slimstar
15. apr 2018

@aristka hej, ale predsa su aj ine choroby, ktore moze dostat, na dovolenke napr, ale nase ocko to nepokryva. Takze sa nemoze vytesovat, ze ona je chranena a my vsetci pokapeme.

adsumus
15. apr 2018

@slimstar ano tak ja neochránim dieťa pred chorobami, ktoré sa daju ošetriť, lebo ty tvrdíš, že aj tak može ochorieť na inu chorobu, ty si vobec neuvedomuješ aku blbosť tu propaguješ?

slimstar
15. apr 2018

@adsumus tak mi teda napis ci je u nas ockovanie napr na ebolu a ako ho chranis proti tomu

adsumus
15. apr 2018

@slimstar prečo by som mala, idem podla toho, čo dieťaťu hrozí, nie sme v oblasti daždových pralesov alebo ty si?či ty odporučaš neočkovať ani ked ideš do rizikovej oblasti, aj preberieš zodovednosť ak neočko dieťa ochorie? to isto.