icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
ruzenakotlarova
11. apr 2018

@slimstar ale hentá pietricka80 alebo čo je to za haterský nick, ma ide hentak osočuvať a napádať, keď ona je tu nestrčená nemá ani fotku lebo to móže byť aj nejaký chlap z psychiatrie a potom on tu hovorí druhým že je súci na psycho, keď on je od tade.

pietricka80
11. apr 2018

@ruzenakotlarova Ty si tak normalna ako sneh v lete.. Neovladas pravopis a veris bludom. Trosku sa uvedom co pises, ved ty si typicky priklad cloveka co cita Novy cas 🙂 Sa smejem na tvojich prispevkoch..

pietricka80
11. apr 2018

@ruzenakotlarova Ved ty tu mas falosnu fotku, tak co riesis 🙂 toto mas v profile napisane :

O mne: Som normálna prirodzená mamička z Blavy

Prirodzena teda niesi, si skor afektovana a psychicky labilna osoba. A Blava je pri Trnave ked uz, slovo Blava pouzivaju sedlaci.. A ano, tvoje predosle prispevky boli rasisticke

soldi
11. apr 2018

@pietricka80 38 nakazenych a z toho 18 deti. co ti ostatni? ockovani dospeli? 😉

z tych 18 deti boli nakazene deti vo veku od roka do 18 rokov, ale ockovanie MMR je od roka a pol a to tiez nie je specifikovane, ze ake stare boli tie nakazene deticky.

to je zas jeden y tych prikladov, povieme A, ale B a C uz radsej zatajime, lebo to nam do karat nehra.

pietricka80
11. apr 2018

@soldi 🙈

soldi
11. apr 2018

@pietricka80
@slimstar baby, vobec na nu nereagujte, ona dnes chodi po temach a vsade takto vyryva, sa niekto nudi 🙂

ruzenakotlarova
11. apr 2018

@pietricka80 bóže tvoja hlava je veľmi labilná a skúšaš tu na mne tvoje taktiky osočuvania, tvoje dementné chovanie je také že asi nemáš rada cigánky, moje foto je originál fotené na oslave mojej kamarátky ty chudera komplexuvaná, a moje vyjadruvani a pravopis si pišem od srdca. ešte raz hovorim, ty si tu zámerne nastrčená!!!! negatívna a možno si aj tučná a škaredá s ďobama na nose, preto nemáš ani fotky tunak.

slimstar
11. apr 2018

@soldi ja to beriem tak, že každý sa vyjadrí podla svojich schopností ale hádať a urážať sa nemá zmysel. V určitých veciach má hádam pravdu, zato nemusí byť tu ponižovaná tá osoba. 🙂Ona to berie moc osobne a potom to tak vyzerá.

soldi
11. apr 2018

@pietricka80 vies, ja proste nechapem jednu vec, a robia to asi vsetci doktori, ked ide o akukolvek chorobu, tak Ta strasia nasledkami a tym aka je strasne nebezpecna (ale uz napr nedodaju ze ten nasledok sa vyskytuje v 0,01% pripadoch), ale lieky Ti podsuvaju jedna basen a o ich NU sa vobec nemaju potrebu zmienit.
teraz nepisem o ocko, pisem vseobecne o trende dnesnej mediciny.

takze ja, pokial nejde o nic akutne, beriem doktorov a ich rady s velkou rezervou

pietricka80
11. apr 2018

@ruzenakotlarova Mam 500 kil a som len doma imobilna, cely den sedim len tu a cakam co napises. Mam 3 oci a ziabre na nohach. Mam velke usi ako slon, ked mi je teplo tak sa nimi ovievam. Podla mna mi zavidis a nechces mi dopriat iba, ale to beriem..

slimstar
11. apr 2018

ešte som chcela k tej migrácii. Tie osoby z afriky, vôbec neočkujú ani nekontrolujú ich zdravotný stav. Minule som čítala, že kdesi v Žiline zastavili prevádzačov, ktorí viezli 80 takýchto osôb. A čo urobili ? tých prevádzačov zatkli a tieto osoby pustili medzi ludí, velmi zodpovedné, že ? Pôjdeš v Žiline náhodou s kočíkom a hop, dieťa dostane niečo. Lebo im je absolútne jedno, že sa tu pohybujú také osoby, s možnými chorobami. Ale tu sa bude útočiť na malé detičky a ich rodičov, pritom obrovský neočkovaný problém chodí po vonku a to je všetkým jedno.

ruzenakotlarova
11. apr 2018

@pietricka80 néeee ty si chlap alebo nevyzreté ušaté decko čo sem chodí zámerne jeduvať mamičky a špehuvať čo kde napíšu, lebo si záškolák a nechodíš do školy, alebo len tento koník je tvoj vysnívaný svet a len tu si doma a ani to očkuvanie čo sa tu rozoberá ťa nezaujíma, len napádať mňa a podobné príspevky proti očkuvaniu. A možno ťa platí nejaká všivavá americká korporácia 🙂

pietricka80
11. apr 2018

@soldi Tvoj pristup beriem. Ale je treba si uvedomit, ze dnesni lekari maju 60+ rokov, co moze byt problem v ich vlastnom vzdelavani a poznatkoch. Na druhej strane, ty ako pacient resp. matka deti, mas VZDY pravo zmenit pediatra pokial si s nim nespokojna (na tomto sa hadam zhodneme).
My sme partia asi 10 mamiciek a pravidlne sa stretavame na kave atd. a riesime psolu nazory a skusenosti vsetkeho druhu.. Sama za seba Ti poviem, ze to co media davaju von je vzdy robene za ucelom reklamy a predaja (ide im o sledovanost). Ale co sa faktov tyka a konkretne ockovania kedze sme v tejto teme tak si zober, na ake choroby sa zomieralo pred napr. 100 rokmi v europe a kolko sa priemerne dozili deti v tej dobre resp. dospeli. Tu Peter952 ci ako sa vola argumentuje lepsou hygienou a umyvanim ruk (co je samozrejme blud ako Brno) a silou ludskeho organizmu dietata. Dalsia vec je, ze prevazne mamicky chodia k doktorom s kazdou hlupostou.. Ja ked som mala teplotu 39.5 tak mi nasi davali zabaly studene a vela vody a za 2 dni bolo vsetko v poriadku, Dnes ludia akoby stratili zdravu uvahu a z kazdej banality robia hned autizmus,rakovinu atd. a za skoro vsetkym vidia a vinia ockovanie.

pietricka80
11. apr 2018

@ruzenakotlarova Usata som, husky pasiem, tancuvala by som az sa trasiem. Papam spenat, papam mak, na okne mi sedi velky vtak. Ci je to maly vtacik?Neviem, tak si dojem macik..

slimstar
11. apr 2018

@pietricka80 ja neviem, ale porovnávať niečo čo bolo pred 100 rokmi, to sa mi zdá velmi dlhé časové obdobie. Vyššia životná úroven a lepšia zdravotná starostlivosť, kvalitnejšia strava, prispieva k lepšiemu prospievaniu obyvatelstva, ako pred sto rokmi. Dnes sa dá nájsť, ako mnohých chorobám predchádzať atd. Za bývalého režimu to bolo tak, že na všetko sme dostali atb. A je pravda, že je mnoho starších lekárov, ktorých možno nebude mať kto nahradiť. Starší lekári, majú zasa mnoho skúseností, ale sú aj dosť z tej roboty otrávený. A aj rodičia nechcú radšej zanedbať, tak sa poradia.

ruzenakotlarova
11. apr 2018

@pietricka80 ty si aka velice múdra ideš rozdávať rozumy že vás je desať mamiček a kde v blave chodíš? móžeme sa stretnúť osobne a ja ti vysvetlím moje problémy a ty mi povíš svoje do očí, čo proti mne máš. šak sa móžme aj kávičkuvať spolu a nie ma tu napádať až si naozaj mamička a nie nejaký hňup čo mi tunak ide nadávaď do rasistoov len zato že som tmavšá. Aj tak hovorím že za všetkým zlom sú očkovania, lebo v tej vakcíne je aj sedem róznych výrusov a iných sajrajtov čo poškodzujú malé nevinné deti. Volakedy bolo vo vakcíne len jeden očkovací element, napríklad proti tbc a podobne. Vakcíny sa volakedy vyrábali u nás. Aj keď sú lekári starý nemusia byť všetci hlupáci.

pietricka80
11. apr 2018

@slimstar 100 rokov je vela to ano, ale pozri sa na staty ktore su napr. v Afrike resp. Azii a ake maju tam populacne problemy a v akych ziju podmienkach. Co sme baby v skupine tak mame vsetky zaockovane deti aj ked niektore z nas vahali na zaciatku tak pozitiva daleko prevazili negativa. Napr. mi vela cestujeme po svete a neviem si predstavit, kde by som v azii alebo v afrike hladala vakcinu proti nejakej chorobe virusovej.

slimstar
11. apr 2018

@pietricka80 Jedno je isté, afrika je velmi bohatá a krásna zelená zem. Napriek tomu, oni tam žijú v takých slumoch, kde je slabá hygiena a majú velmi nízku životnú úroven, pretože sa im /nechce pracovať?/. Neviem, ako by tie naše vakcíny pomohli, ak by dieťa dostalo ebolu, alebo niečo z tých ich chorôb. Ja by som tam jednoducho nešla, v rámci bezpečnosti a z hladiska chorôb. Napriek tomu, ak ja máš niečo naočkované, chorobu môžeš dostať a môže mať akýkolvek priebeh. Ono to je len malá náplasť, o dieťa sa bojí každá z nás samozrejme.

ruzenakotlarova
11. apr 2018

@slimstar no vidíte a v taliansku sa dennodenne vyloďujú afričania a majú tam výskyt žltej zimnice, čierny kašel a žltačky donesú ani su neni vobec očkuvany a ani ich nikto nepreveruje či su neni nakazeny, len tak zbežne nejaka rychla keď ich je tisíce. a čo by si henta pietricka80 pomohla, by sa zakopala do piesku aj s kamaratkama.

slimstar
11. apr 2018

@ruzenakotlarova ja som čítala, že niektorý invazista, doniesol do Nemecka rovno lepru. Lepra - nazývaná aj ako malomocenstvo, je chronická infekčná choroba, ktorá poškodzuje kožu a sliznice a napáda aj nervové bunky. My nie sme proti tomu nijako chránení. Každému je to jedno.

pietricka80
11. apr 2018

@slimstar Aj nasi rodicia sa o nas bali a boli sme vsetci rad radom zaockovani a stale sme tu a zijeme.. Ci nemam pravdu? Ja nepoznam nikoho z mojho okolia v mojom veku kto nieje ockovani a vsetci zijeme normalne zivoty. Nechapem, preco sa posledne roky riesi ockovanie ako vsetko zlo sveta, ked falosna studia ktora propagovala autizmus a davala to ockovaniu za vinu, bola, ako neskor aj sam priznal, falosna a zalozena na falosnych udajoch...

pietricka80
11. apr 2018

@ruzenakotlarova My dve sa stretneme az ked naprsi a uschne. A nastuduj si, co znamena rasista prosim ta 🙂

slimstar
11. apr 2018

@pietricka80 my sme boli očkovaní, našimi vakcínami, u nás testovanými a u nás vyrobenými, ktoré obsahovali menej tých oslabených vírusov. Ja som dostala tuším troj vakcínu. V školách a medzi obyvatelstvom, sa robili aj testy, na protilátky, či sú účinné. Aj vtedy sa stali prípady, ked ostalo dieťa ochrnuté /očkovalo sa aj napriek chorobe/, to sa samozrejme v médiách neprezentovalo. Mnohí to nesledujú, resp vidia v svojom okolí následky a začali sa o to zaujímať, zrazu sa to na nich len vyvalilo, kolko je takých problémov a ktoré sa tutlú.

ruzenakotlarova
11. apr 2018

@pietricka80 no vidíš tak sanesteš stretnúť lebo si neni reálny človek ale len tunak nastrčený vymyslená osoba aby si tunak chodil napádať a mudruvať o čom nemáš ani šajnu!!!!!! A ideš tu ešte psychologicky nabádať mamičky aby si dali očkuvať deti, že ste akože nejaká skupinka desať mamiček a že všééétky si dali decká zaočkuvať. Figu borovu, načo klameš, šak daj si sem svoju fotku aj deti ako cestuješ po svete a kde si bola, keď tu mudruješ stale a rozdavaš každému rozumy

slimstar
11. apr 2018

O následkoch je vela materiálov, ja som sem chcela dať aspon niečo, aby ste si mohli prečítať aj vy: https://www.poockovani.cz/zpravy/clanky/vysla-n...

https://www.poockovani.cz/brozury

Dole si nájdite napr Jak zasáhl systém očkování do života některých rodin, také rúžové a tam ked kliknete, tak vám dá uložiť do počítača ako pdf.

Ja som pri tom plakala a nebola som schopná to čítať, až do konca.

pietricka80
11. apr 2018

@ruzenakotlarova Pre mna za mna si neockuj, mne to je jedno v konecnom principe 🙂 A teba, je do mojho osobneho zivota a mojej fotky velke vies co 🙂 Lebo zase by si mi len zavidela a nedopriala. Lebo si neprajna osoba

tin007
11. apr 2018

V novembri bol zastaveny velky ockovaci program na Filipinach, ked sa vyrobca Sanofi priznal, ze vakcina moze sposobovat este horsie komplikacie ako samotna choroba (http://www.teraz.sk/zahranicie/na-filipinach-vy...)
Na Filipinach teraz presetruju 62 umrti deti, ktore boli vakcinou Dengvaxia ockovane - http://newsinfo.inquirer.net/980755/doh-says-62...
Vyrobcu vakciny Dengvaxia Sanofi zazaloval filipinsky stat (The Public Attorney’s Office/ Kancelaria generalneho prokuratora) v suvislosti s umrtim dietata po ockovani touto vakcinou. V clanku je uvedene napr. to, ze Sanofi vratil polovicu sumy za vakciny, ktore dodal (celkova suma bola cca 62 mil USD), ale odmieta vratit sumu celu, lebo by to viedlo k dojmu, ze vakcina nie je ucinna. Taktiez odmietaju niest zodpovednost za umrtia, ktore su vysetrovane v suvislosti s podanim vakciny. https://www.pharmaceutical-technology.com/news/...

pietricka80
11. apr 2018

@slimstar Dala si sem linky a pribehy o ludoch,detoch a rodinach ako ich to zasiahlo. Ja sem dam linky kolko ludi a deti s tym nemalo ziadny problem a zase budeme na bode mrazu.. Oficialne koncim s touto temou resp. s argumentovanim, videla som dost naozaj bludov a klamstiev. Takze si robte co len chcete s vlastnymi detmi, hlavne s tymi, ktore si chcete nechat.

slimstar
11. apr 2018

@pietricka80 rozhodne, ja som ti bludy nepísala. Takže ako ti pomôže naše očkovanie, ak v afrike dostaneš ebolu ? Neznamená, že ak nevieš aké to má následky, resp, nie je o tom ani čiarka niekde v médiach, že to nie je. áno máš pravdu, niektorí ludia znesú všetko, aj napichať do seba jedy, jedy sú všade v podstate, taký je plán, vyhladiť a preriediť celosvetovú populáciu.

vroni
11. apr 2018

@slimstar, do Nemecka nebolo treba nic nosit. Lepra sa vyskytuje vsade na svete, tusim pred cca 10 rokmi zavreli leprozorium v Nemecku a ostalo len v Spanielsku (ano, aktivne, su v nom pacienti) Lepra je jedna zo “stredovekych“ pliag, ktoru sa medicine nepodarilo vykynozit len obmedzit (podobne ako mor, ktory stale aktivne koluje po svete) Proti lepre ockovanie neexistuje a casto na nu zabera thalidomid (o ano, TEN thalidomid). Tieto informacie som ziskala vramci dohladavania informacii k velkonocnym filmom, ale su len nacitane, nie preverene, ak ma niekto chce opravit.