icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
soldi
29. apr 2018

@eva8 moja sestra bola ockovana twinrixom (3 davky) , a ked isla pracovat o 10 rokov do labaku, tak sa musela aj tak dat preockovat.
ako, fakt chudaci zdravotnici, ak sa musia kazdych 5- 10 rokov davat preockovavat na vsetko, vsak to musi byt obrovska zataz pre telo.

katharines
29. apr 2018

@soldi to je. A navyse im to nezabezpeci 100% ochranu.

eva8
29. apr 2018

zas, ke´d sa treba stále preočkovávať pre istotu, noie je lepšie odložiť očkovanie bábätiek na neskôr, keď už je mozog lepšie pripravený? Prečo sa stále hlási, že za epidémie môžu neočkujúce matky? Je to v rozpore tým, že sa zdravotníci preočkuvávajú a choroby sa importujú z cudziny. Tým, že sa bábo nezaočkuje, hrozí najmä sebe, nie okoliu. Však podľa včetkého v detstve zaočkovaní dospelí sú vlastne na tom ako nezaočkované deti....

katharines
29. apr 2018

@eva8 zial, i u starsich deti to zanechava vazne nasledky. Tak ako uviedol @peter952, pocet ockovacich vakcin enormne narastol a tym aj mnoztvo jedov, ktore za z tela po ockovani nevylucuju. Poruchy imunity sa casto prejavuju i u dospelych.

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
1. máj 2018

Osýpkový jazyk...☹

tin007
1. máj 2018

"Ze 70 nemocných v hlavním městě jde ve 46 případech o dospělé a ve zbývajících 24 případech o mladistvé či děti. Průměrný věk postupně stoupá. Zatímco na začátku činil necelých 16 let, v současnosti je 31,2 let. Pacienti jsou ve věku od 7 měsíců do 62 let."

http://tn.nova.cz/clanek/spalnicky-dal-desi-ces...

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
2. máj 2018

@peter952 na druhej strane sa treba naozaj pozrieť na to, že neočkovaných ochorelo cca toľko ako očkovaných, pritom očkovaných je viac ako neočkovaných. Mňa hnevá len to, že sa hnevá na neočkujúce mamičky, že vraj oni ohrozovali tých očkovaných. Nie! Oni ohrozujú len svoje deti. Možno v budúcnosti sa dá povedať, že budú ohrozovať aj druhých, keď sa choroba rozšíri. Ale pôvodcom nie sú neočkované deti, ale ten prenos s cudzích štátov. A celú dobu som bola presvedčovaná, že žiadni migranti žiadnu chorobu neprinesú, dokonca som bola presvedčovaná, že MY, pôvodní obyvatelia sme hrozbpou pre migrantov, čo sa týka chorôb.... !!!

eva8
2. máj 2018

Riešenie? Tých, ktorý chcú prísť do európy, preočkovať a nechať po určitú dobu v karanténe. A nie nechať sa phybovať kde len chcú. Aj tých, ktorí chcú prísť za prácou - napr. z Ukrajiny, Indie (oni podľa správ priniesli osýpky) , však sa nerozhodnú večer a ráno odídu, ale plánujú prísť....

eva8
2. máj 2018

celú dobu zlosť len na neočkujúce mamičky..... ako na pôvodkyne všetkjého....,

katharines
2. máj 2018

@eva8 a ked ochoreju ockovani, tak zmierlive vyjadrenie" "viete, bola zla alebo slaba vakcina, vakcina bola zle podana..." len tak mimochodom.

eva8
2. máj 2018

@katharines z linku od tin:
"18 dětí proti spalničkám očkováno nebylo. Pět dětí nedosáhlo věku 13 měsíců potřebného k očkování. U 13 dalších rodiče očkování odložili nebo zcela odmítli. Dalších pět dětí bylo očkováno na Ukrajině"
Teda z "24 případech o mladistvé či děti" len jedno normálne očkované dieťa na Slovensku ochorelo, 5 očkovaných bolo na Ukrajine a zvyšok bolo neočkovaných.
Je diskutabilné, prečo ochorelo 5 detí očkovaných na Ukrajine - vždy sa to dá to ospravedlniť vakcínou ako si písala

peter952
Odpoveď bola odstránená
tin007
6. máj 2018

Pražští hygienici kvůli spalničkám vyhlásili mimořádné očkování u zaměstnanců urgentních příjmů pražských nemocnic

http://www.hygpraha.cz/dokumenty/prazsti-hygien...

Praha ma od zaciatku 73 pripadov, z toho je 49 dospelych, priemerny vek 31 rokov, mnohi nemaju doklad o ockovani (verim, ze je to podobne ako napr. u mna, uz niekolko rokov mam -"staru" kartu od detstva doma, vseob. lekarka ju nechcela prevziat, ked mi ju detska po vyradeni z evidencie dala, takze moje oficialne zaznamy max 20 r. dozadu), iba 13 deti nebolo ockovanych (a su vo veku na ockovanie, nie je tam uvedene ci pre kontraindikacie alebo preco).

peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
6. máj 2018

@peter952 vedel by si uviest i zdroj? Tieto info su velmi zaujimave.

aristka
8. máj 2018

@katharines akych jedov ,ktore sa z tela po ocku nevylucuju ...inak vies ake jedy denne dychas a vies nieco o plucach ,krvi atd.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lmml
9. máj 2018

Môj dostal jednu hexu a bum.. poruchy dýchania s e epi kŕčmi.. nádhera.. Bohu vďaka iba raz.. potom už nie a žiadne očko nedostal.. by ma zaujímalo koľko detí má vytvorené očkovaním protilátky..

teegreen
Odpoveď bola odstránená
tin007
10. máj 2018

@teegreen Nieco naznaci imunulogicky prehlad. Nechapem, preco do neho nezahrnuli cierny kasel (asi vedia, ze by vysli katastrofalne vysledky), pneumokoky a meningokoky.

tin007
11. máj 2018

Pri testovani pracovnikov nemocnice v Plzni (min. rok na protilatky proti osypkam) bolo zistene, ze polovica (z grafu asi 47-48 percent tych, ktori boli narodeni od 1980 do 1991 nema protilatky a dalsie 3-4% ich ma hranicne! Uz chapem, preco su od 1.1.2018 ockovani novoprijati zamestnanci na infekcne a kozne oddelenia v CR testovani a nasledne ockovani (ak nemaju protilatky).
Katagoria od 1968 do 1979 tiez nevysla velmi slavne: cez 30% je bez protilatok a hranicne ich ma asi 15%.
http://www.vakcinace.eu/data//files/hradecke201... str. 7

inteligentnyclovek
20. máj 2018

@adsumus nedá mi to nezareagovať na tvoje klamstvá. Neexistuje žiadna štúdia a už vôbec nie štatistiky, ktoré by dokazovali že očkovaní jedinci sú zdravší, alebo že menej ochorejú na choroby voči ktorým boli očkovaní. Je to práve naopak. Oni sú tí čo tie choroby udržujú v obehu, rozširujú a prenášajú, lebo ich majú z vakcín. Očkovaní sú oveľa chorľavejší a hlúpejší. Lebo si nechávajú pichať jedy, ktoré im poškodzujú zdravie a aj mozog. Stačí si prečítať čo obsahuje každá vakcína a aké má daná látka účinky.

Nerozumiem tomu, prečo by si chcel niekoho očkovať a testovať na ňom choroby a vakcíny, keď tých jedincov máš už plnú spoločnosť. Na to aby si zistil či vakcíny pomáhajú alebo škodia ti stačí nazrieť do zdravotných záznamov očkovaných a neočkovaných, zapísať ich choroby do tabuľky a porovnať. Keďže nič také sa nerobí, tak je jasné že očkovanie škodí, lebo keby to urobili, prevalil by sa tento nehorázny podvod ktorým škodia ľuďom a množstvo ľudí by zrejme skončilo v base a miliardové spoločnosti, ktoré sú ochotné vraždiť kôli svojim ziskom vo veľkom a zabíjať množstvá ľudí po celom svete by prišli o svoje zisky.

Dokiaľ nemáš štúdiu ktorá bude metodicky správna, teda to čo navrhujem, dovtedy musí byť zakázané očkovať, lebo nemajú žiadne podklady k odobreniu očkovania. A nemôžeme predsa veriť v účinnosť niečoho čo nebolo nikdy dokázané. Navyše testovať účinnosť jednej vakcíny, keď ti ich pichnú 10, je tiež poriadny nezmysel, lebo tie škodlivé účinky sa znásobujú, pri jedoch to totiž tak býva a vo vakcíne nič iné okrem jedov nieje. Teda pardón, je. Sú tam aj biologické kontaminácie vírusmi.

tin007
26. máj 2018

Epidemia osypok v Portugalsku tohto roku (2018)

Z 211 podozreni na osypky bolo potvrdenych 96, z toho vsetci okrem jedneho boli dospeli, priemerny vek 33,3 roka, vacsina chorych su zamestnanci nemocnice v Porte.
Z tych 96 potvrdenych pripadov bolo 67 (69.8 perc. ockovanych 2 davkami vakciny, ktora bud bola mono vakcina alebo islo o MMR vakcinu.
V zavere sa pise jedna velmi zaujimava vec: Vacsina pripadov bola u mladych (18-39 rocnych) dospelych plne ockovanych zamestnancov nemocnice. Toto potvrdzuju aj ine epidemie. Vysoky podiel chorych ockovanch je pravdepodobne z dovodu vyvanutia/vymiznutia imunity po ockovani v situacii, kde sa prirodzeny booster/posilnenovanie uz takmer nevyskytuje.

https://eurosurveillance.org/content/10.2807/15...

eva8
31. máj 2018

v Michalovciach sa šíria osýpky

tahivka
31. máj 2018

@eva8 z prvotných 4 prípadov boli tri importovane z Británie. Čiže ani 100% ockovanost Slovákov nezaručí to, že osýpky sa na Slovensku vyskytovať nebudú. Momentálne je 13 nakazených, komplikácie pravdepodobne žiadne, nakoľko v žiadnej správe o nich zmienka nie je. Zaráža ma vek chorych-10 až 19 rokov, v tom čase, kedy sa očkovanie proti osypkami vykonávalo, ešte antivax kampaň neprebiehala, alebo aspoň nie v takej miere ako dnes. Nie som východniarka, ale prešla som si aj nejakými informáciami o obci Drahnov, kde sa tie osýpky vyskytujú a vychádza mi, že je to rómska obec. Otázka je, prečo tie deti neboli očkované a ci rodicia boli tiež rovnako pokutovani ako rodicia deti, ktorí v súčasnosti nedávajú očkovať deti a z ktorých mnohí aj na neočkovanie majú padne dôvody. Za posledných 10 rokov podľa epis bol na Slovensku nulový výskyt osypok okrem rokov 2011, 2012 a 2017, pričom aj tieto prípady boli importovane, lebo posledný domáci prípad osypok bol v r. 1998. Takže poďme od základov, ak sa chce Slovensko chrániť, tak v prvom rade nech sa zameria na rómske osadenstvo. Viac nekomentujem, lebo asi drvivá väčšina vie, čo všetko mam pri slove Rómovia na mysli.

kvieta
31. máj 2018

@tahivka V obci Drahňov žije vyššia časť rómskeho obyvateľstva, ako si napísala. Veľmi pravdepodobným dôvodom, prečo neboli deti očkované je to, že alebo to rodičia ignorovali, alebo čo je pravdepodobnejšie, boli v Anglicku, aby tam na nich mohli poberať dávky. Toto je na Východe všeobecne známe. Ako sa sem "nosil" a nosí mumps, tak sa budú aj osýpky. Mňa to neprekvapuje, keďže sú tam veľké vakcinačné diery, šíri sa to. Tak isto sa to bude šíriť nielen v rómskych komunitách, iba to ešte trošku potrvá. Ale toto je skvelý príklad toho, kde a ako je vírus schopný hosťovať.

eva8
1. jún 2018

Denník Pravda začiatkom mája informoval o analýze Úradu verejného zdravotníctva z marca tohto roka, v ktorej mapuje lokality zaočkovanosti. Vyplynulo z nej, že v 34 zo 79 okresov klesla zaočkovanosť pod kritickú hranicu 95 percent, Michalovský okres však v tejto skupine nebol. V prípade Košického kraja, pod ktorý Michalovce patria, sa ukazuje vysoké číslo odmietania očkovania. Od 1. 9. 2016 do 31. 8. 2017 sa takto rodičia rozhodli v prípade 3 784 detí, čo je po Bratislavskom kraji (4 012) druhý najvyšší počet odmietnutí.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/471709-o...

" Michalovský okres však v tejto skupine nebol. ...."Je zaujímavé,že pár nezaočkovancov šíri osýpky v dostatočne zaočkovanom Michalovskom okrese. Je otázne, čo to urobí v Košickom pod 95% zaočkovanom kraji.

evittam
1. jún 2018

@tahivka Perfektne napisane. Este dodam ako mi povedala pediatricka-roma k lekárovi nedostanes az ked je moc zle, cest vynimkam. A maloktory lekar (dufam) asi ťažko zaockuje chore dieta.....