(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@adsumus ach, to Tvoje čítanie 👏 Ale máš pravdu, ja neočkujem, som učiteľka, nie vyštudovaná MUDr, ktorá má túto kompetentnosť. Nikdy by som si nedovolila vykonávať taký úkon bez toho, aby som mala k nemu potrebné vzdelanie a spôsobilosť. Ak však narážaš na očkovanie členov mojej rodiny, tak opätovne si mimo, pretože ja som nikdy a nikde netvrdila, že "neočkujem". Vkladáš do úst neznámeho človeka slová, ktoré sú len a len v Tvojej hlave, takto sa efektívne komunikovať predsa nedá 😒 Zvlášť, keď som predpokladala, že si abiturientkou aspoň toho primárneho vzdelávania. Podľa Tvojich reakcií očividne nie, keďže na základe Tvojho vlastného komentu, nemáš vedomosti o tom, čo patrí k výkonovému a vzdelávaciemu štandardu v tejto doktríne. Nemám záujem o ďalšie abgébovanie sa, Tvoje jednanie mi príde amorálne kompulzívne a ak takýmto spôsobom komunikuješ aj reálnom živote, nie je koherencia medzi Tebou a nárastom antivakcinátorov ničím prekvapujúca.
@adsumus prezentuješ sa ako človek, ktorý je odborníkom v oblasti vakcinácie. Táto oblasť je typická používaním cudzích slov a internacionalizmov, nerozumiem preto Tvojmu sarkazmu. Mala by si byť zvyknutá na tento spôsob komunikácie, no z Tvojej reakcie je evidentné, že to tak nie je. Rešpektujem Tvoju nekomformitu, budem sa snažiť, pri prípadnej komunikácii s Tebou, sa cudzej terminológii vyhnúť. Moja chyba, z toho množstva Tvojich príspevkov tu, som mala mylné zdanie, že si v tejto oblasti dostatočne erudovaná.
vo francuzsku tretia obeť osýpok, osoba s oslabenou imunitou, 89% prípadov ochorenia predstvavuju neočkovanci
@peter952 vyhlasiť že očkovanie sposobuje autizmus je velká vec, mamka nezaočkuje kvoli tomu dieťa, dieťa je aj tak auti, navyše ide do epidemie nechránené, na slovensku su tisíce deti do roka a pol nechránené pred osýpkami, ktoré už su reálne tu, tie možu mať pre ne velmi vážne následky na zdraví, dalšie mamky su tehotné, dalej je tu skupina ludí, ktorí maju oslabene imunutné systemy, su po vážnych chorobách, operáciach, aku mame radu pre týchto ludí, predtým si písal, že choroby nehrozia pretože máme sterilizovaný vzduch z kanalizácie a podobne, lenže niečo nevychádza v prepočtoch, máme epidemiu osýpok, ktorú zavliekli na SK neočkovaní ludia zo zahraničia, teraz osýpky dalši bude na rade záškrt, ktorý sa začal vyskytovať na urajine, možem poslať prípad neočkovaneho dieťaťa, ktoré dostalo zo záškrtu zápal mozgu, rubeola, mumps a tak dalej a to máme mať preto, lebo očkovanie sposobuje autizmus, fáma, ktorá je dávno vedecky vyvrátená? my sme v stredoveku, ked ludia nepoznali prečo im zdochla krava, tak upálili miestnu bylinkárku?
@adsumus ani jednu normalnu studiu, ktora "vyvratila", ze vakciny sposobuju autizmus som este nevidela. Ak totiz zo studie vyhodia, vsetky nevyhovujuce pripady, tak,.co by tam asi tak mali zistit? Ano, autizmus moze byt aj dedicny, ale ako vysvetlis nahly vyskyt autizmu u deti, bez akejkolvek genetickej zataze v jeho rodine? Okrem ineho poznam matku, ktorej sa narodil autista, ale po ockovani sa jeho stav rapidne zhorsil, z "neskodnej" vakciny.
Minule mi pisala zaockovana spoluzicka, ze minuly rok prekonala cierny kasel.
@katharines nemusíš veriť vede, to je tvoje rozhodnutie, možeš sa rozhodovať na základe písala mi spolužiačka, rodičia boli bez genetickej záťaže a tak dalej. zika vírus sposobuje, že sa deťom nevyvinie hlavička, ale odporcovia očkovania ma presviedčali, že to maju deti z očkovania, prečo to robia, prečo ku každej chorobe automaticky napíšu, že to je z očkovania a pritom su to práve vírusy, ktoré poškodzuju plody. otázka je prečo maju byť všetky choroby z očkovania, to čo tam su za látky sposobovať geneticke zmeny a ako to, že u niekoho drvivej vätšiny nerobia nič, aj ked podla petra máme všetci poškodene mozgy, lebo nás masívne ako deti očkovali. ja na sebe nič nebadám ty ano? a to som bola minulý rok očkovana na chrípku a pojdem zasa.
@adsumus ja na sebe badam nasledky z ockovania. Vo vakcinach su okrem adjuvantov aj patogeny (napr. Zive vakciny), no poskodenie mozgu sposobuje hlinik, ortut, formaldehyd .... A nie kazdy ma dostatocnu enzymaticku vybavu na odstranovanie toxinov. A tiez s ockovanim to je ako s titraciou, pri titracii staci posledna kvapka na to, aby nastala reakcia.
A vede verim, ale som si vedoma manipulacie. A spoluziacka bola len jeden z mnohych pripadov a nie vedecka studia. V tom je rozdiel.
A zaujimava prednaska, ktora tiez odpoveda na tvoje otazky
@katharines ano všetci máme poškodene mozgy z očkovania, k tomu nie je čo dodať, nevadí, život ide dalej aj ked v tomto prípade má ta veta zvláštnu prichuť, či lepšie povedane pachuť.
@katharines k odpovediam na moje otázky od pani struneckej, netreba to moc naťahovať, jedným slovom pseudoveda.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Anna_Strunecká
@adsumus je zaujimave, ze vsetci, ktori upozornuju na nasledky ockovania su preudovedci, pseudolekari.....
@peter952 Peter, viem, tvoja oblubena veta : porovnavacia studia ocko/neocko. Dobre vies, ze taku studiu ti nikto nedolozi, pretoze zapckovanost na SK je stale vysoka.
Ale ja ti to trochu zuzim.....ako je mozne, ze matky autistickych deti, ktore sa rozhodli dalsie deti neockovat, tak ten autizmus sa rozvinul aj u neocko deti - surodencov ?
S rozdielom tym, ze u ocko to prislo nahle, pri neocko pozvolne, nenapadne .....?
Poznam ich neurekom, kedze moj syn diagnostikovany autizmus ma.
Cuduj sa svete, i tak sa rozvinul....
Pre tvoj pokoj- jedno dieta mam ockovane, druhe uz nie. To druhe vyzera byt v poriadku. Tym som chcela napisat len tolko, ze ked napises A, tak treba napisat aj B. To znamena, treba to jasne pomenovat, ako autizmus vznika (poprosila by som tvoju tebe najblizsiu teoriu, kedze autizmus a jeho priciny este nikto neodhalil).
Tym na druhej strane nie som zastanca ockovania, ako som pisala, u druheho sme odmietli.
@adsumus Vidim, ze ani po rokoch ta tema ockovanie neprestala bavit. Znova ti polozim otazku po 2.rokoch. Je ockovanie rovnako bezpecne pre kazdeho jedinca ? Je namieste ockovat novorodencov, kde clovek netusi o ich metabolickych predispoziciach, autoimunnych ochoreniach, genetickych mutaciach, imunodeficite a i.....?
Analyza epidemii osypok v Portugalsku tento rok:
Spolu bolo nahlasenych 440 podozreni na osypky, potvrdenych laboratorne bolo 112. Z tych 112tich bolo 111 od 20 do 54 rokov, 1 chory bolo dieta, ockovane 1 davkou vakciny.
83 nakazenych (74,1%) dostali dve davky vakciny.
Zaujimave data vzhladom na to, ze aj na SK mame pripady, kde pocet ockovanych prevysuje tych neockovanych.
A dalsia vec, ktora stoji za sledovanie je to, ze 50 chorych (to bolo potvrdene laboratorne) nemalo typicke klinicke priznaky a na to, ze osypky maju prisli preto, ze plosne testovali zdravotnicky personal.
@katharines tie tisíce lekárov a vedcov, ktorí sa po celom svete zaoberaju nežiaducimi učinkami očkovania, aby ich všetkých niekto nazýval pseudovedcami, neviem o tom a strunecká je rpedstavitelkou alternatívnej liečby sama to o sebe píše na svojej stránke.
@charlie1980 očkovanie určuje lekár, nie ja, su deti ktoré očkovane byť nemožu takže je asi jasné, že pre každeho rovnako bezpečne nie je.
@adsumus Ja som sa pýtala na tvoj osobný názor, nie na to, kto to určuje- odbacas od mojej otázky.
No a teda lekár vie nabeton, na 100% v 2.mesiacoch veku dieťaťa, čo presne sa mu "dostalo do rúk" ? Či......? Stačí, že dieťa nemá teploty a soplik ?
@charlie1980 lekár určuje kto sa može očkovať a kto nie, ty sa možeš na základe dezinformácii rozhodnúť, že to nie je bezpečne, ale nie je to v sulade s vedou. je to rozhodnutie na základe strachu, nie rozumu. a nebudem to zbytočne opakovať, očkovanie je dokázane, že je bezpečne a učinne, ak by moje dieťa nemohlo byť očkovane, musel by to potvrdiť lekár na základe kontraindikácie, nie že podla mna to nie je bezpečne a radšej nech čelí chorobám. inak toto mi dojde tiež vzájomne sa vylučujuce očkovanie podla matky nie je bezpečne, lebo hliník mrtve a oslabene vírusy bububu, ale choroba už bezpečná je so živými vírusmi a následnou liečbou, kde si dieťa prejde "chemickým kokteilom". ale tak niektorí neveria, že choroby ich deti vobec postretnu, prípadne že sa vyliečia infuziami cečka, ktoré budu uchovávať v chladničke, spolu so slaninou a potom to pichať dieťaťu vlastnemu do žily. ano aj taketo veci sa človek podozvedá od odporcov očkovania.
@adsumus Tuším mi niečo vkladáš do úst, čo som nikde nespomenula (v súvislosti so slaninou a C-ckom)🤔
Mna zaujíma len a len tvoj názor. A odpovedaj mi, vecne, k mojej otázke.
Čo presne ty považuješ/nepovazujes za kontraindikaciu....? A nepíš mi omáčky okolo. Jasne, výstižne, k veci. Fakty. Nie jedna babka povedala.
Vymenuj mi to všetko, čo je podľa teba kontraindikaciou.
Btw.najprv mi napíšeš o 10.05, že očkovanie nie je bezpečne pre každého rovnako, vzápätí o 10.34, že je bezpečne a účinne 🤔 Tak ako to je vlastne ?
@charlie1980 ty už dopredu chceš dokázať, že ti nechcem dať svoj názor, ale ja som ti ho dala, očkovanie je dokázane bezpečne a účinne, aj ked su ludia ktorí očkovaní byť nemožu, nerozhoduje o tom nejaký neznámy na nete, ale jeho ošetrujuci lekár ak ťa zaujímaju kontraindikácie posielam link, k studiu. ešte ťa poprosím nevytrhávaj moje slová z kontextu, určite ťa antivax komunita potlapká po pleciach, ale od pravdy sa tým vzdaluješ.
rok 1992-1993 neočkovana komunita zasiahnutá obrnou, všetci chorí neočkovaní, 2 zomreli 59 skončili s paralýzou. som zvedavá, či bude tiež aspon 5 lajkov ako ked ochoreli zdravotníci dnes o 9:38
https://www.sciencedirect.com/science/article/p...
@adsumus Dakujem. Precitala som si. Vies o tom, ze u mojho dietata boli zistene intolerancie dodatocne - kazein, lepok, vajecny bielok ? Myslis si, ze ockovane byt mohlo ?
Este mi vysvetli......kde sa sakra stala chyba, ze najvyssi podiel nakazenych tvoria ockovani jedinci ?
Mna antivax nemusi tlapkat po pleci, ja sa chcem bavit na urovni faktov a nie tvojich emocii.
@adsumus ja viem o vedcoch a lekaroch, ktori hovoria jasnou recou, ze ockovanie bezpecne nie je, no tu nastupuju provakcinatori a potupuju ich cest, vyskum, odbornost....
A to, ze zrejme az take neskodne ockivanie nie je, je tiez dovod, preco by sa v ziadnom pripade nemali ockovat ludia s autoiminitou, alergiou, iminodeficienciou....
To, ze to niektori ludia zvladnu bez zjavnych nasledkov, je vdaka ich enzymatickej vybave a opravnym mechanizmom v tele, dobrej imunite, aj to je otazne, dokedy to ich telo zvladne. A lekari pred ockovanim malokedy robia rozsiahle testovanie (ja som dotetaz nestretla takeho lekara).
Na zamyslenie: V jednom experimente pichali len adjuvanty z vakcin bez patogenov uplne zdravym mysiam. Na konci pokusu mali vsetky mysi alergiu.
@charlie1980 o očkovaní tvojho dieťaťa rozhoduje jeho ošetrujuci lekár nie iný rodič na nete, ja nie som ani lekárka ani nepoznám dalšie fakty okolo neho, môžem si myslieť čo len chcem, inak myslím, si že si ho mala dať zaočkovať, alergiu ked má očkovanie nezmení, iba by sa prejavila, na základe faktov nediskutuješ, tvoj prejav na mna posobi dosť agresívne, opakuješ otázky stále dokola, sakruješ, podsuvaš vyjadrenia, najvätší počet chorých tvoria očkovaní jedinci, to máš na základe tej jednej studie, ktorú tu dala tin? všetky ostatné, kde drvivu vätšinu tvoria neočkovaní a výlučneneočkovaní nesu najťažšie následky nevidíš?
@katharines poprosím tých vedcov a lekárov, ktorí tvrdia, že očkovanie bezpečne nie je dufam, že to nebude celá zbierka alternatívnych liečiťelov, ktorí strašením okčovania len naberaju klientov. ešte ma zaujíma ta enzymatická výbava, ktorá chráni niektorých ludí pred zjavnými následkami očkovania aké to su a ktoré konkretne enzýmy a pred čím týchto šťastných ludí chránia, som ešte nepočula toto. dakujem.
@katharines to vies ako, ako ti, co neskor tistili, ze napriklad DDT je karconogen a nevhodny na masove pouzivanie boli PSEUDOVEDCI. inac je velmi dobre aj spomenut jeden fakt. ze vacsina clankov nie je spristupnena pre verejnost. ak sa tu niekto ide ohanat vedeckymi pracami treba vediet aj to, ze vacsina je pre vedecku obec a niektore dokonca spoplatnene. bezny smrtelnik sa k nim nedostane, iba na pode vedeckeho pracoviska. ja som sla studovat vedecky smer, lebo som chcela pomahat ludom, ale dakujem pekne, ak clovek vedie roky nejaky vyskum, nieco vyvrati a niekto ho bude oznacovat za pseudovedca, ci pseudolekara, lebo ma zidealizovane nieco a vysledok vyskumu ide proti jeho myslienke ....

prebieha overovanie, či tí ludia boli naozaj očkovaní, znova sa nám vynára "odborná" rada antivaxerov aby podplácali lekárov a deti očkovali do umývadla.