icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
vroni
23. júl 2018

@adsumus, budes sa divit, ale s tym strasenim autizmom s tebou suhlasim. Co sa epidemie tyka - ta je fackou pre obe strany. Je tu, hoci tu byt nemala a pocet nakazenych ockovanych je velmi vysoky, hoci by byt nemal. Niekde bude chyba vo vypoctoch. Na oboch stranach.

doly7
23. júl 2018

@adsumus To urcite nie ,ale do problemu epidemie ktora je naozaj vazny problem netahaj to kto odkial je a ci byva v chatrci,alebo milionovom baraku.To dieta za to nemoze a jednoducho ockovania by mali byt povinne aby sa zabranilo tomu co sa teraz deje na vychode.Myslim,ze siahnut im aj na to malo co im stat zadarmo dava by ich donutilo neohrozovat svoje okolie.Mentalita roma je tazko pochopitelna,ale otazka penazi unho vzdy vyvola pud sebazachovy.Ved kto ma osypky?Romovia a preco?Nakoniec sa dozvies
,ze za to mozes Ty.Aj za syfilis ktory je na vychode bezny.Nemam slov a bratislavu nechaj bratislavou .

charlie1980
23. júl 2018

@adsumus Hehe, ak si myslela mna "doockuje potichúčky", tak to sa veľmi mýliš 😀
Ideš si to svoje, lebo ty si svoje ísť chceš 😀 Niekoľkokrát som tu vyvrátila, že očkovanie samotné autizmus nespôsobuje.
Ani po 2.rokoch si sa nezmenila 😀
A áno, pôrodom som nadobudla právo rozhodovat o mojich deťoch, čo sa s nimi bude diať. Aj v tejto oblasti. Ako aj v iných.
A ak to (zatiaľ) bezdetným nevadí, ako s ich deťmi pediatri naložia, aj to mi je jedno. Už samotný fakt, že niekto roky rokuce nemôže splodiť dieťa, je pre mna dôvod zamyslieť sa nad tým, či tam nebude zopsuta genetika a ak by som sa k tomu dieťaťu konečne dopracovala, než by som ho dala zaočkovať, tak by som taký screening dieťaťu dala urobiť, aký sa v tomto state asi ešte nekonal😀 Tot vsjo.

adsumus
23. júl 2018

@doly7 viaš ako tu antivax oslavoval choroby, že su prospešne pre zdravie dieťaťa a tak dalej ale akosi aešte ani jedna panička nepobehla s dieťaťom do osady aby malo doživotnú imunitu, takže ano, neočkuje sa lebo deťom nehrozia choroby, ked im začnu hroziť bude sa očkovať.
@vroni každy reálne uvažujuci musel počítať s tým že nad slovenskom sa nevzáša obláčik výparov z kanalizácie ako o tom písala peter a ktorý nás mal ochrániť pred chorobami a že skor či neskor epidemia príde aj tu, pretože su po celej europe, osýpky nie su až take dramatické, na ukrajine sa objavuje záškrt.

adsumus
23. júl 2018

@charlie1980 k tej ubohosti, čo si napísala mne sa nejdem vyjadrovať, jediná poznámka, ty si asi tak kompetetna sa vyjadrovať ku genetike iných ludí, trochu by som sa zamyslela skor než si kopnem do ineho, či mám pred svojim prahom zametené.

charlie1980
23. júl 2018

@adsumus Ja sa zamyslat nemusim, lebo i tu sa genetika zopsula.
Poukazujem na to, ze ak niekto nariaduje povinne ockovanie, najprv nech porodi tie vlastne deti 😉

adsumus
23. júl 2018

@charlie1980 ked porodiš človeka, neznamená, že si expertka na očkovanie, aj ked mnohé si to myslia. a nemusíš ho porodiť a možeš byť expert, ale škoda drať asi klavesnicu kvoli tomu.

charlie1980
23. júl 2018

@adsumus Cize expert je ten, kto mi tu skopiroval link s kontraindikaciami (teda ty) a zaroven mi doporucujes ockovat, i ked na zaklade linku je dietatu ockovanie kontraindikovane ? No to ste mi expertky 😂 Tak si mozem mysliet jedine : asi ti tieto linky niekto podsuva a vobec si si neprecitala, co sa tam pise, alebo vobec nevies anglicky, alebo si taka "expertka", ze by si dieta PREDSALEN zaockovala i napriek kontraindikacii.
Cize vy ste expertky, my sme hlupane😄

adsumus
23. júl 2018

@charlie1980 ja som ti nič neodporučala, napísala som, že ja by som svoje dieťa s alergiou na lepok a vajce očkovala, ak by mi to schválil lekár, zdravotný stav tvojho dieťaťa ale nepoznám, kvoli čomu má kontraindikácie neviem to si neuviedla, tak mi tu nepodsuvaj veci, ktoré nie su pravda. hm?

očkovanie detí s vážnou alergiou na vajcia je bezpečne

https://www.medscape.com/viewarticle/524359

adsumus
23. júl 2018

inak ja nikoho netitulujem, či je hlupák alebo nie, mne to je jasné z jeho príspevkov, neviem ako komu inému. expertom som sa nikdy neoznačila, naopak opakovane uvádzam, že nemám medicínske vzdelanie, nie som zdravotníčka, len normálna mamka, ktorá sa očkuje aj svojho drobca, nič viac nič menej. ešte sa čudujem občas dovodom, ktoré niektorých vedú k neočkovaniu, a že neočko mamky nevedia, že ich dietko ma v sebe aj hliník aj formaldehyd, že mmr vakcína tieto látky noebsahuje a tak dalej, nebudem to tu až tak rozpisovať aby sa zas niekto neurazil.

charlie1980
23. júl 2018

@adsumus jj, pre vas "expertky" je vsetko urcite bezpecne. Esteze nie si nas pediater 😄 a si "len normalna mamka" 😄

adsumus
23. júl 2018

@charlie1980 človek by mal byť trochu nad vecou a vedieť sa pozrieť očami iných ludí, nie ich hned zhovadovať, ale čo budem drať kláves zbytočne. pekný den prajem aj zvyšok leta, nech sa darí. (ale tým nemyslím antivaxovaniu, skor normálnemu kludnemu uvažovaniu a zdravému rozumu.)

charlie1980
23. júl 2018

@adsumus Dakujem ti velmi pekne v mene celej rodiny. Urcite si leto uzijeme (esteze Taliani pred vstupom neziadaju ocko status). Snad im tam nieco nezavlecieme vdaka mojmu 1.neocko dietatu. Michalovce budeme obchadzat.

doly7
23. júl 2018

@adsumus A mas pocit ,ze milionarske panicky z Kosic by pobehli do zamorenej zony aby si nieco dokazali.Neurobil by som to ani ja.Romske etnikum je zrodene na stazovanie a vyhovaranie sa a preco by som mal medzi nich vlacit svoje deti kvoli nezmyslom co su tu spominane.Ja som Ti len naznacil aby si sa nobtazovala s Bratislavcanmi su presne taky isty ako Kosicania.Popros Rezesovcov ked si taky samaritan urcite Ti pomozu.Vyvolala si tu peklo a teraz sa musis branit.Stalo Ti to za to?

tin007
23. júl 2018

@doly7 Pozeral si si nejake oficialne udaje o tom, ci boli chori na osypky ockovani alebo nie? Ja teda ano a je to zarazajuce citanie, o neockujucich antivax biomatkach nemoze byt rec:
Očkovanie proti MMR (junove data):
- očkovaný riadne : 23
- očkovaný čiastočne (1.dávka vzhľadom na vek) – 20
- očkovaný nedostatočne (očkovaní 1. dávkou) – 4
- nezistené - 5
- neočkovaní – 9
- neočkovaní pre vek – 9
- neočkovaný pre KI - 1
Osobne som velmi zvedava na julove a dalsie informacie. Tato epidemia osypok nevyzera byt kvoli ockovaniu / neockovaniu, problem bude podla mna v nehygiene a nedodrziavani karanteny.

adsumus
23. júl 2018

@doly7 prosím ťa čo ty mi tu stále píšeš čo o bratislvačanoch, poznám ich poznám aj prešovčanov, aj košičanov, aj trnavčanov, takže názor mám a moj point je že sa dobre neočkuje v bohatých častiach slovenska, kde sa žije luxusný život a je nízke riziko pre deti, že sa nakazia, reletívne nízke a horšie sa neočkuje, ked tovje dieťa chodí do školy s deťmi z osád ako vieme tbc tam stále bujnie a už aj osýpky, tolko moj point a nevysvetluj mi tu o blavákoch akí su a či su polka vychodniarov, už som napísala, že mi je jedno aj keby boli z marsu, tu ide o rozdiel bohatý západ a chudobný východ a vzťah ludí k prevencii.

adsumus
23. júl 2018

@tin007 tam treba dolniť že očkovaní riadne že sa u nich preveriu laboratorne, či naozaj boli okčovaní riadne a inak vätšina chorých nie je očkovana riadne. zasa take informácie polovične o ničom

adsumus
23. júl 2018

@doly7 vidno že si nebol v starých diskusiách, toto je selanka, nesuhlasiť s neočkujucimi ale ani teraz nie je len tak, hned si podplatený, chorý na hlavičku, hlupák, ktorý nevie čítať ani písať......

doly7
23. júl 2018

@adsumus Slovo blavak povie len sedlak.Tak si to uzi zachrankyna slovenska.To ze su na vychode smradlavy a spinavy romovia ja novplyvnim tak uz sa spamataj.Kto to urcil bohaty zapad a chudobny vychod.Aj tu robia ludia za 500 eur a od vyplaty k vyplate len vy zijete v tom,ze tu sme vsetci zbohatlici.Nekonecny pribeh pokial Ti niekto neda za pravdu.Uz to tu bolo spomenute nieco za nieco a s tym suhlasim.

adsumus
23. júl 2018

@doly7 prosím ťa ako vieš, že tiež nie som bratislavská panička?

tin007
23. júl 2018

Dieta, ktore ma 1 davku MMR vakciny a nedovrsilo 11.rok je povazovane za ockovane v suhlade s ockovacim planom SR. Ak by sme taketo deti oznacovali za ockovane ciastocne, tak potom nikdy, opakujem nikdy nebude 95% preockovanost (co je samo o sebe blbost, lebo sa neberie do uvahy vyprchanie protilatok casovym odstupom od ockovania a tiez zlyhanie vakciny pri podani, berie sa do uvahy iba to, kolko podani vakciny bolo).

adsumus
23. júl 2018

plne očkovane je dieťa 2 dávkami, jedna dávka nie je dosť na ochranu, pretože niektorým deťom sa ochrana po jednej dávke nevytvorí. a kolektívna imunta je skutočnosť že ked sa očkuje nad 95% detí z ročníka rok za rokom, tak tu nemáme epidemie, dochádza k poklesu zaočkovanosti a tradá, už je tu prvá epidemia.

vroni
23. júl 2018

@tin007, ano. Ale v statistike sa uvadza ako “ciastocne zaockovane“, lebo inak by statiska nevypovedala dostatocne v prospech ockovania. Co tam po nejakych faktoch a smiesnej pravde.

tin007
23. júl 2018

Okres Michalovce si drzi zaockovanost nad 95% https://dennikn.sk/1149787/nakazenych-osypkami-... nebude to predsa len o tej hygiene a karantene?

tin007
23. júl 2018

Odbornejsie citanie pre tych, ktori si radi overuju fakty - data z CR, velmi lahko aplikovatelne na SR (vhladom na spolocnu historiu - myslim rovnake ockovacie kalendare, rovnake latky), tab. 4 ukazuje ako je to s protilatkami po ockovani (tu konkretne proti osypkam) http://www.zuusti.cz/wp-content/uploads/2015/04...

charlie1980
23. júl 2018

Je uplne jedno, ako to kto pomenuje, fakt je ten ze i ked sa pise, ze "ockovany ciastocne", 1 davka ma byt postacujuca a dieta sa povazuje za riadne ockovane podla ock.kalendara.
Cize mame tu 43 riadne ockovanych.
Kde sa stala chyba ? V ockovacom kalendari ?
@adsumus

eva8
24. júl 2018

Trosku humoru: dotycna konstatuje, ze plne sa ockuje aj proti chripke a nebada, ze ma poskodeny mozog. Pyta sa, ci my ano. Za mna odpoved - podla pisania jej prispevkov ano🙂

eva8
24. júl 2018

Pisalo sa o chufobe a h giene a zaockovanosti nad 95%. Osypky sirli romovia s nizkym hygienickym standardom nedoodrzujuci "karantenu"

Dalej - hovorili sa, ze u ockovanych sa mozu prejavit. Aosypky len ako sopliky. Z toho vyplyva, ze zaockovani sa nezaradia do "evidencie" chorych na osypky, lebo sa u nich nediognostikuju, liecia sa na sopliky a siria ich dalej. No a preto t ch ockovancoov je akoze nakazenych menej 🙂. Berte to len akon letne letme vsuvky 🙂

eva8
24. júl 2018

@adsumus Niektorym detom sa nevytvori ochranna latka. A co tie ostatne? To sa im poda ta 2. davka leb tak pre istotu? Pausalne? No v 2.. davke uz ochranna latka ju u vsetkych? Zistuje sa to?

eva8
24. júl 2018

V Taliansu sa zavadza povibne ockovanie aj kvoli obrovskej migracii